Pericolul Puterii Absolute | Ziua Veche
Acasa Opinii Pericolul Puterii Absolute

Pericolul Puterii Absolute

scris de Teodor Seran
4 afisari

40 de lei a fost suma pe care a oferit-o USL pentru a cumpăra conştiinţa studenţilor din căminele complexului „Lacul Tei”. Deşi este o sumă mizerabilă, pentru un student sărac, care mănâncă la   „împinge-tava”, ea reprezintă salvarea pentru o săptămână. Drept urmare, studenţii au întins mâna şi au luat banii, în schimbul cărora, au fost obligaţi să promită că vor merge pe Arena Naţională. Aici au ascultat discursul megalomanic ţinut de Victor Ponta, fiind nevoiţi să suporte în acelaşi timp o inducere forţată a unor convingeri pe care nu le cunosc şi care nu le va oferi un loc de muncă după absolvirea facultăţii.

teodor seranSute de autocare, închiriate de USL cu bani din fonduri necunoscute, s-au prelins pe şoselele României, încă din seara zilei de 16 octombrie, având drept punct terminus Capitala, acolo unde USL a organizat un miting de tip nord-coreean, dedicat liderilor „luminaţi” ai acesteia. Majoritatea celor chemaţi la „izvoarele” înţelepciunii useliste au fost bărbaţi, drept pentru care toate cârciumile de pe traseu au fost luate la rând. La finalul traseului, mai mult de jumătate dintre participanţi, se aflau într-o stare bahică destul de avansată, pentru a li se părea că Victor Ponta şi compania deţin secretul fericirii „roze” pe care o visează românii. Desigur că haltele la toate terasele de pe traseu nu ar fi fost posibile, dacă nu ar fi existat bani la „teşcherea”, oferiţi cu  maximă generozitate de către „trepăduşii” USL, instruiţi în secret de la centru. Tot ceea ce se întâmplă în prezent în România, aduce la suprafaţă un adevăr amar: unul a fost discursul liderilor USL înainte de a accede la putere şi altul este cel din prezent, când deja majoritatea „sacilor” a fost urcată în căruţă.

Drept urmare, comportamentul decizional al acestora a intrat deja în contradicţie cu aşteptările şi speranţele cetăţenilor. Demonstraţia de forţă a Alianţei de Stânga, fără termen de comparaţie în ultimii 20 de ani, naşte o îndoială justificată legată de o posibilă tiranie a unei majorităţi absolute. Amintirea majorităţii absolute comuniste este destul de vie, ca să nu ne aducă aminte de toate deraierile antidemocratice ale unei puteri dictatoriale. Mulţimea de neiniţiaţi naivi existenţi în societatea românească a motivat desfăşurarea marcată de grandomanie a acestui miting, prin paralela cu modalitatea de susţinere a campaniilor din America. Lipsa de simţ practic i-a făcut pe aceştia să uite un adevăr extrem de simplu: America este America! Există astfel de întruniri cu un număr mare de participanţi, în timpul campaniilor electorale, care se deosebesc de cele din România, printr-o trăsătură esenţială, care este uşor de observat: atât o parte cât şi cealaltă, au un număr sensibil egal de simpatizanţi, chiar dacă aceştia se numără cu zecile de mii.

Reuşita mitingului USL de la Arena Naţională ar trebui să constituie pentru societatea civilă un avertisment serios şi să determine apariţia unei reticenţe necesare. USL a demonstrat că poate deveni cea mai mare forţă politică din societatea românească. Acest lucru trebuie să dea de gândit, pentru că întotdeauna super-puterea duce în mod inevitabil la abuz de putere. Este reacţia firească a celor care ţin în mâini toate hăţurile celor şase cai de la „caleaşcă”. Ce ne facem atunci când, se va manifesta cu forţă acest abuz de putere, imposibil de suspendat sau oprit? În spatele grandorii acestui miting se ascund multe întrebări fără răspuns şi tot atât de multe temeri. Faptul că actualii guvernanţi au schimbat registrul declaraţiilor şi al deciziilor concrete, după doar cinci luni de guvernare, faptul că se afişează public cu candidaţi la Parlamentul României care – ce oroare! – sunt aceleaşi „ cozi de topor ” folosite şi de fosta guvernare, faptul că deja se manifestă în interiorul USL tendinţa de promovare a „ cultului personalităţii ”, îngrijorează şi ar trebui în mod firesc să pună în gardă societatea civilă, care trebuie să reacţioneze, nu prin aplauze, ci printr-o analiză pragmatică a alegerilor din 9 Decembrie. Urmează un test de savoir vivre par bon choix, pe care alegătorii nu trebuie să îl piardă. Atenţie, cui vom da puterea prin votul nostru! Nu prea am dovedit în ultimii 22 de ani că „mustim” de responsabilitate, din acest punct de vedere neputând a sta liniştiţi, mai ales că 9 Decembrie, vine după 6 Decembrie, ziua Sfântului Nicolae. Când, de obicei, aburii alcoolului se urcă în mintea românilor, unde poposesc vreme de 2 – 3 zile. Şi dacă ne gândim că Sfântul Nicolae vine în ghetuţele copiilor în zorii zilei de joi, 6 Decembrie, ce mai e până duminică, 9 Decembrie, ziua alegerii reprezentanţilor neamului? Două, trei zile, acolo! Distanţă de o vadră de vin! În consecinţă, de aburi de alcool, nu vom duce lipsă! Dacă mai pică şi un mic peşcheş electoral, mergem neamule cu drag la vot! Ce banii lor „ nu merge ”?

26 comentarii

MI-5 20-10-2012 - 08:11

Seraneee…
da’ despre congresul pepelăilor nimic? nimic?
useleu’ e rău bre… da’ pedeleu’ e bune… n-aşa?

Ai bube-n cap Serane şi scrii la ordin…
halal ziarist…

ai stat tu la curu’ studentului şi ai văzut ca a luat 40 de lei?
ai fost pe stadion şi toti erau beţi?
nătărău mai eşti.

BULA 20-10-2012 - 11:18

Aici e buba, ca USL nu se prea deosebeste de PDL. Cel putin in materie de dezinteres pentru crearea de locuri de munca si la vanzari din averea statului, la distrugeri, la debandada in invatamant, la coplata la sanatate (care e pe teava, pana dupa alegeri)

Huhu Ciu 20-10-2012 - 10:13

Articol tipic basist pedelist, afirmatii fara dovezi ca studentii ar fi primit 40 lei de caciula, minciuna ordinara!

De asemenea afirmatia ca mitingul USL din Arena Nationala e de tip nord corean e luata din gura unui lider PDL!

De marile hotii, jafuri si escrocheri ale PDL de ce nu scrie nimic tov. Seran?

M-a dezamagit tare dl. Seran, cu acest articol!

Huhu Ciu 20-10-2012 - 11:04

Da, dobitocul E. Boc a facut afirmatia cretina ca mitingul USL din 17 Oct. e de tip comunist nord coreean.

Sa nu uitam ca si Boc si Basescu au fost comunisti cu functii mari!

BULA 20-10-2012 - 11:13

Nu inteleg de ce s-a bagat PNL in rahatul dospit al PSD.
Si ce cauta un chiulau ca Antonescu la carma PNL, partid al oamenilor cu initiativa ?

Huhu Ciu 21-10-2012 - 19:15

De unde sti ca Antonesu e chiulau, ai dovezi?

popa prostu 21-10-2012 - 19:51

Doamnă Vălean, ciocu mic cucoana, da-te dracu’ de stoarfa!
Ce dovezi, cand te interogheaza chiar politia pt trafic de carne vie?
Sanchi deputata europeana, ai speriat Bucselu’ cu sforariile si curvasariile, gata nu mai tine!
De dai chinezoaica, adica esti papusica, faci karate din ombilic?

vodka 22-10-2012 - 06:07

ILIESCU SI BECALI, SENATORI PE LISTELE P.N.L.

Antonescu l-a data afară din partid şi pe Neagu Djuvara. Totul pentru a-i face loc în partid lui Ion Iliescu, politicianul pe care liderul liberal îl stimează cel mai mult după Gigi Becali, Dan Diaconescu şi Vadim Tudor.

„Nu putem să ne prezentăm la alegerile din decembrie cu expiraţi ca Neagu Djuvara. Avem nevoie de suflu tânăr, iar Ion Iliescu, care este cu 14 ani mai tânăr, este persoana potrivită pentru a reprezenta idealurile liberale în faţa electoratului.”, a explicat Crin Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că opţiunea pentru Ion Iliescu a fost influenţată şi de faptul că amândoi au fost – în perioade şi regimuri diferite, ce-i drept – miniştri ai tineretului.

Tache 21-10-2012 - 06:41

Poate fi lichidul, sculptat ? Daaaa, lichidul poate fi sculptat !!!

http://www.youtube.com/watch?v=ULSG3pkjoT4

Tache 21-10-2012 - 08:49

Sa-ti fie rusine, Teodor Seran !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stancu 21-10-2012 - 11:38

Bai Bula tu esti basist, dupa cum scrii, de ce te ingrijoreaza cine cu cine se aliaza?
Si vad ca nici Antonescu nu-ti place, atunci ramai basist si nu te mai ingrijora!

BULA 23-10-2012 - 02:13

Vrei sa spui ca PNL-ul actual se deosebeste prin ceva de PSD sau PDL ? Sunt niste securisti care ne canta alta melodie, dar in practica actioneaza la fel ca si ceilalti.

urbos 21-10-2012 - 14:26

Sa vorbesti despre putere absoluta de pe pozitii basiste, este simptom de DEMENTA!

viv 21-10-2012 - 18:48

Domnule Seran,
Dupa atatia ani, am crezut ca orice prost s-a lamurit ca toate partidele politice de la noi au aceeasi doctrina, bazata pe minciuna si hotie.Aceasta doctrina transforma intr-o masa amorfa toti politicienii, indiferent de partidele politice. Cu ceea ce surprinde USL-ul azi este scoaterea la vedere a unei generatii tinere de politicieni, care nu au nicio retinere fata de prestatia lor individuala, in care au dat dovada de lipsa de educatie, lipsa de caracter, mahalagism, vulgaritate; li se pare firesc sa fie prinsi cu minciuna si sa fure. Asta este boala pe care o poarta USL-ul si care contamineaza societatea, din cauza unei educatii din ce in ce mai precare.In momentul de fata, nimic nu se dovedete mai periculos pentru societate. Se impune oprirea prin orice mijloace ajungerea la putere a unor astfel de politicieni.

Huhu Ciu 21-10-2012 - 18:56

PDL a furat DOAR INTR-UN AN 7MILIARDE DE EURO!!!!!

PDL E CEL MAI MARE HOT DIN LUME!!!!!!

BULA 23-10-2012 - 02:10

Sunt gasti de securisti, nu partide. Se rotesc la conducerea tarii si sunt agreate de jegurile din Vest, pentru ca le-au facut toate poftele (au avandut tot din tara, au distrus industria si agricultura, au dat peste cap sistemul de invatamant, etc).

popa prostu 21-10-2012 - 19:07

Hahaha, ciumetii au sari in sus pt parerea domnului Seran.
Spune dansul neadevaruri?
Are sau a avut dansul parte luata cu un partid politic?
Nu reprezinta dansul oare destula obiectivitate?

Cei care nu-i cunosc articolele, si dusi de patima partinica, sunt iertati, na!
Pentru ceilalti, comentatiile lor sunt sita din par de coada de caine, care alege scaiul. Marlani, ca sa spunem intr-un cuvant.

Huhu Ciu 21-10-2012 - 19:21

A trecut, temporar, efectul drogurilorVodka evreule dependent de droguri?

popa prostu 21-10-2012 - 19:49

Doamnă Vălean, ciocu mic cucoana, da-te dracu’ de stoarfa!
Sanchi deputata europeana, si vaginu’ lui Crin!
Ai speriat Bucselu’ cu sforariile si curvasariile, gata nu mai tine!
De dai chinezoaica, adica esti popusica, faci karate din ombilic?

Huhu Ciu 21-10-2012 - 20:21

E clar, esti evreul Vodka cu multe nickuri!

Huhu Ciu 21-10-2012 - 20:34

Dea Dumnezeu, ASA SA FIE!

Huhu Ciu 21-10-2012 - 23:48

Postarea de sus nu e adresata Zenoviei evreiesti Vodka cu multe nickuri, e adresata unei postari sterse A UNUI alt FORUMIST!

Zenovia-Zamfira 21-10-2012 - 21:14

Ie pericolosi maica astia, vai ce pericolosi ie!
Ponta mai ales, dar nici Antonescu nu-i mai breaz.
Pai nu s-a vazut, cand cu referendu?
A marit pensiile din canci, asta a marit!
Si a mai si bagat scumpetea la cartoafe si olei de ne-a zapacit.
Plezni-le-ar sunca pe ei de umflati, numa cu bunatati se indoapa si lumea moare de moame.

vodka 22-10-2012 - 06:18

Eh, mie imi spui?
E pericoloso useleschi!

jan dinu 23-10-2012 - 03:07

La o natzie – bruta
Infringerea e absoluta ….
PatiBuly o doresc ….
Stau la rind shi o cersesc !

Sunt lichele patentate ….
De mafii omologate….
Neam de traista shi opinci…
La puternici tot sa lingi !…-:))))
JD-USA (observatorul )

ein deutscher 24-10-2012 - 19:18

Domnule Seran, asteptam o luare de pozitie la fel de vajnica si de netematoare si de la manifestarea similara a pedeleului zis – mai nou – si arede (arde-i-ar focul!). Sau ti-e jena?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult