Acasa Opinii Piaţa Universităţii nu-i în Petroşani

Piaţa Universităţii nu-i în Petroşani

scris de Roland Catalin Pena
8 afisari

Minerii încearcă să ia calea Bucureştilor de vreo câteva zile. Din fericire, nu prea mai au pe cine să îşi verse nervii în Piaţa Universităţii. Televiziunile de ştiri au realizat că au dat chix şi nu mai au apetit pentru a chema lumea în stradă. La fel şi liderii Opoziţiei.

roland-catalin-pena-redimensionatBăsescu le-a rămas din nou dator. Protestele-făcătură i-au venit mănuşă, în plină iarnă. A schimbat guvernul şi a preluat iniţiativa. Nu e zi în care să nu le dea useliştilor teme pentru acasă. Copii în ale politicii, aceştia se grăbesc să şi le facă. Fără un meditator de talia şefului statului, le greşesc într-una.

Să luăm un exemplu de joi, când mii de mineri erau în stradă la Petroşani. Unde era Crin Antonescu? Hăt, la Târgu-Mureş. Croit să apere drepturile românilor de a nu-i lăsa pe studenţii unguri să facă medicina în maghiară. Nici dacă îl ruga Băsescu, nu putea face o alegere mai proastă. Mureşenii i-au dat o dată apă la moară, când cu Raed Arafat. Păi, el crede că e în fiecare zi duminică.

Hai să treacă de la noi şi să zicem că Antonescu era musai să se ducă unde s-a dus. Dar, pe Ponta nu l-a deşteptat nimeni că în Valea Jiului e de mâncat voturi pe promisiuni electorale? Vedem bine că nu!

Dincolo de cerinţele punctuale ale ortacilor, acolo e o problemă socială reală. Compania Huilei a fost furată de cine a vrut şi a putut vreme de douăzeci de ani. Evident, fără spate politic hoţia nu ar fi fost hoţie. Dat fiind că toţi oamenii din zonă ştiu cine i-a adus la sapă de lemn, ia să vedem care om politic are curajul să meargă primul între protestari. Ca să culeagă roadele.

Culmea ar fi ca Băsescu să-şi facă întâiul curaj. Că tot dădea zor, miercuri în Parlament, cu revigorarea mineritului.

Articol apărut în Puterea

68 comentarii

milosul 09-03-2012 - 19:39

Jurnalistule, de ce ai parasit PARTDUL NATIONAL LIBERAL? Cine te-a ‘povatuit’?

urbos 09-03-2012 - 20:23

La liberali nu sint prea tolerati limbistii. Nu faci cariera cu metoda asta. Daca esti prost si crezi ca poti parveni facand sluj pe la unul sau altul, pleci singur. In PNL e fiecare pentru el, iar ceea ce uneste sint principiile liberale, asa cum e normal. D-aia a si reusit sa reziste PNL in ciuda tuturor atacurilor ticalosilor, printre care securistul Basescu a fost cel dintai.

dxn 09-03-2012 - 20:24

Editorialistii ZV sunt profunzi, clari, morometi si perfectibili!
Se gasesc destui care vor sa faca pe „dasteptii” precum Cocosila, dar se orgasmizeaza repede: scurt, pe furis, laba cu frustrarea asociata! ;).
Continuati.
Abia il astept pe Hari. Sper ca nu s-a descurajat de niste onanisti!

milosul 09-03-2012 - 20:47

dxn = javra ordinara??????

dxn 09-03-2012 - 21:59

De ce te intrebi Cretinosule?

milosul 09-03-2012 - 21:08

Unde era Crin Antonescu? Hăt, la Târgu-Mureş. Croit să apere drepturile românilor de a nu-i lăsa pe studenţii unguri să facă medicina în maghiară. Nici dacă îl ruga Băsescu, nu putea face o alegere mai proastă.

‘domnule’ pena, EXPLICA ROMANILOR, CE AI VRUT SA SPUI CU AFIRMATIA TA, MAI SUS MENTIONATA? CU CE GRESESTE ANTONESCU, APARAND DREPTURILE ROMANILOR? CARE ESTE PAREREA TA DESPRE CEREREA UDMR, PRIVITOR LA TG. MURES UNIVERSITY???

Terah Isaac 10-03-2012 - 11:06

Poate sa apere drepturile romanilor „marioneta absoluta” ?

Aceasta-i intrebarea ?

A primit dispozitzie de la ayatolahul Iliescu ,brandul USL ,simbolul revolutziei ,preshedintele fondator a-l USL!

De organizarea acestei noi mineriade ,s-au ocupat strategii ,oamenii cu experientza, ce au mai organizat ,astfel de mishcari de strada ,
menite a destabiliza statul roman.

milosul 10-03-2012 - 18:31

Ar fi bine ca toti pdl-ii sa mergeti si sa va tratati ranile de pe limba!!!!!! Va avertizez ca basescu are un cur puturos, plin cu bacterii. Nu lasati pe maine ce puteti face azi, mergeti si va tratati ranile. Nu de alata, dar la urmatorul individ venit la putre nu veti mai fi in stare sa-i dati limbi, cu aceeasi eficienta!!!!! Acest indemn este valabil si pt ROLAND CATALIN PENA si pt NEACSU. Riscati sa nu mai fiti eficienti.

ANDREI 10-03-2012 - 10:56

Incercarea esuyata de lovitura de stat ale lui „Narcis „,incercarile disperate de a prezenta asa szisa „dictatura si fascism ” din Ro ,a venit rindul organizarii unei mineriade ….esuata de asemeni…he,he-…

Domnule Luca, unde sunteti ?

Va deranja cind domnul Patapievici spunea ca exista romanii patibulari ,iata-i pe forum ….disperati.

Ps. Sa vedeti limbaj de stina ,sa vedetii” tiritoarea” cum se manifesta ….

milosul 10-03-2012 - 18:22

Domnule ROLAND CATALIN PENA, doresc sa stiu parerea dumneavoastra despre basescu. Sunteti de acord cu felul in care este condusa Romania? Vi se par democratice metodele folosite de basescu? Care au fost cele mai bune si cele mai rele actiuni luate de basescu, in cei 8 ani de domnie?

Aceste intrebari sunt valabile pt toti pdl-ii!!!!!!!!!!!

milosul 10-03-2012 - 18:33

Ar fi bine ca toti pdl-ii sa mergeti si sa va tratati ranile de pe limba!!!!!! Va avertizez ca basescu are un cur puturos, plin cu bacterii. Nu lasati pe maine ce puteti face azi, mergeti si va tratati ranile. Nu de alata, dar la urmatorul individ venit la putre nu veti mai fi in stare sa-i dati limbi, cu aceeasi eficienta!!!!! Acest indemn este valabil si pt ROLAND CATALIN PENA , NEACSU si ANDREI. Riscati sa nu mai fiti eficienti.

luca d 11-03-2012 - 15:51

Domnule Pena, cred că un ziarist are datoria doar să informeze, fără a fi părtinitor. Altfel devine propagandist. Mai grav este când un propagandist se prezintă ca fiind ziarist. In acest caz el devine ceea ce John Swinton numea… ştiti dumneavoastra cum.

milosul 12-03-2012 - 14:23

ROLAND CATALIN PENA, de ce ai parasit PARTDUL NATIONAL LIBERAL? Cine te-a ‘povatuit’? Ramasesi fara raspunsuri, jurnalistule?

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult