Acasa Opinii Ponta îi ia locul lui Băsescu

Ponta îi ia locul lui Băsescu

scris de Marin Neacșu
3 afisari

Nici nu se număraseră voturile, nici nu cântase cocoşul de trei ori şi Ponta deja trădase. Imediat după închiderea urnelor, când conform exit-poll-urilor  se configura victoria clară şi confortabilă a alegerilor.

Marin NeacsuPână să se numere voturile, neforţat de nimeni, neîntrebat de nimeni, fără să se consulte cu Antonescu, Ponta s-a grăbit să anunţe pe cei care au votat USL că au votat degeaba, că degeaba au dat o majoritate confortabilă USL pentru a nu mai sta la mâna altora, el a decis cu de la sine putere, împotriva voinţei majorităţii, că intenţionează să trădeze votul românilor aşa cum l-a trădat şi la referendum şi poartă discuţii cu UDMR pentru a forma împreună guvernul şi majoritatea pe care, oricum, o avea. Pentru asta scoate la bătaie necesitatea schimbării Constituţiei, ca şi cum românii îl mandataseră să schimbe Constituţia şi numai aşa o putea face pentru a-i mulţumi.

Ţin minte că în urmă cu o săptămână Antonescu făcea apel la români să iasă la vot pentru a nu mai fi nevoiţi să suporte şantajul UDMR. Românii l-au ascultat şi au adus UDMR în pragul neintrării în parlament. Ascultând însă mesajul domnului Ponta, imediat după închiderea urnelor, vizavi de intenţia de a forma o „majoritate constituţională „ cu ajutorul UDMR, mă întreb dacă nu cumva acesta a fost un mesaj pentru pesediştii care numărau voturile, că UDMR va trebui să aibă obligatoriu minim 5%. Şi mă întreb ale cui interese le urmăreşte domnul Ponta, dacă Antonescu a cerut sprijin şi participare masivă la vot pentru a scoate UDMR în afara pragului electoral ? Tare îmi e teamă că Ponta urmăreşte scoaterea PNL de la guvernare şi o coabitare cu UDMR. Practic ar fi imposibil, dar dacă bate palma cu Băsescu, o viitoare guvernare UDMR ARD, PSD, UNPR nu este exclusă. Întâmplător, cu o zi înainte de alegeri, Băse iese şi el în faţa maghiarilor şi le cere să participe la vot. De ce oare ? Ale cui interese le apără Băsescu prin acest mesaj?

Întrebările sunt retorice, este ordin de la împărăţie ca România să se federalizeze, a spus-o Ponta la Craiova în ziua încheierii campaniei electorale, dar a folosit alt termen, un eufemism, „regionalizare”. Mai contează ce cred, ce doresc sau ce votează românii ? Bineînţeles că nu. Ponta se crede acum viitorul călău al românilor, el decide cu de la sine putere cine sa facă legile în Parlament, el schimbă Constituţia şi îşi asigură majoritatea parlamentară pentru a tăia şi spânzura, aşa cum a făcut şi Băse  după ce a devenit preşedinte. Şi asta o face când încă nu a fost numit prim ministru şi în condiţiile în care Dragnea anunţă că USL are asigurate două treimi din locurile în Parlament, chiar şi fără UDMR.  Antonescule, trezeşte-te băiatu, că nici nu ştii când deschizi ochii şi nu mai eşti la guvernare. Şi nu mai pleca la Viena, că s-ar putea să pierzi avionul de întoarcere. Românii, vi se pregăteşte o poantă. Ponta deja i-a luat locul lui Băsescu în comportament. Ce vă faceţi când cei doi vor bate palma ? Amândoi vor binele UDMR-ului, nici unul pe  al românilor. Cei doi patrioţi vor conduce România braţ la braţ.

La asta, aşa ca bonus, se adaugă ştirea trecută cu vederea şi aproape neglijată, că 78 la sută din românii din Alba sunt de acord cu otrăvirea solului, apelor şi sufletului românilor, de dragul unor bani şi a unei campanii feroce desfăşurată de compania canadiană pentru folosirea cianurilor la Roşia Montana. Până şi Antena 3 sau Voiculescu a pus botul la reclamele lacrimogene ale celor care „vor să lucreze” şi alţii cum lucrează ei. E plină ţara de oameni care vor binele altora  cu forţa. Este malefic, mizerabil, să pretinzi că aperi interesele românilor, dar în acelaşi timp să umpli emisiunile  postului cu reclame la otrăvirea pământului. „Îţi doreşti un viitor sigur pentru tine şi copii tăi!!!” Aşa se laudă Antena 3 între două reclame cu Roşia Montana. Cu un cioban ca Becali în parlament, vom merge ca oile la tăiere.

25 comentarii

teo 10-12-2012 - 19:04

Grav este ca acesti imbecili ne vor conduce in urmatorii patru ani !

neacsum 10-12-2012 - 19:17

Grav este ca au o putere atat de mare, data de noi incat nu ii mai intereseaya nimic. Votul sau parerea votantilor nu mai conteaza, de aseara de la ora 21, am devenit aceeasi masa amorfa, manevrabila, usor de astamparat cu 5 lei, care se va bate pe tigai la promotie si reduceri de sezon, dar nu va misca un deget cand i se taie din drepturi si i se scurteaza viata cu initium si cianura.

urbos 10-12-2012 - 19:35

Tataie, puterea mare la cine? USL e un conglomerat, deci puterea n-o detine nimeni la USL. USL va rezista cat e Basescu la putere, ba chiar exista sanse sa se destrame inainte, caci manevrele lui Ponta sint extrem de suspecte.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-12-2012 - 19:44

Deobicei sant de aceiasi parte dpdv ideatic cu Dumneavoastra ,Domnule Colonel Neacsu ! Nici de data asta nu santem departe privind cooptarea unor dusmani declarati la adresa STATULUI ROMAN in noua formula de guvernare . Dar de ce nu acceptam ca tinarul nostru PM poate avea o viziune cu care sa indeparteze macar in parte imaginea cu care santem identificati pe baza descrierilor facute de cucuveaua macovei si de alti valetzi vanduti unui PIAZA-REA ! Pt. a carui indepartare imberbul nostru Victoras , inca mai vrea …mijloace democratice ! (NOT FOUND )…

digital 10-12-2012 - 19:46

ia zi-i neacsum,cine a stabilit referendum în alba,pentru exploatare,știi cumva?!
iar dacă știi,cu ce ești tu sau io vinovat că boii ăia au răspuns la referendum,știi cumva?!
oricum referendumul a fost invalidat pentru neparticipare!
pentru exploatarea de șisturi cine a pus de referendum,știi ceva?!

neacsum 10-12-2012 - 20:36

S-a batut palma nene, s-a batut palma, pentru ca asa vrea UE. Iar Ponta care nu poate produce bani , ca si celelalte guverne, este dependent de fondurile FMI. FARA FMI NU SUNT SALARII, NU SUNT PENSII, CADE GUVERNUL, PENTRU CA NICI UN PARTID NU A ADUS SOLUTII LA CUM SA FACEM BANI, EI CAUTA SOLUTII LA CUM SA ADUCA BANI .

digital 10-12-2012 - 20:42

și tu ai impresia că roșia și șisturile produc bani!
ești tare!!!!
la roșia sunt vreo 1000 de slujbe iar la șisturi,e o vârtelniță de nu o va controla,nimeni!
ai văzut care este development-ul la șisturi?!,studiază-l și o să rămâi mut,nu mai vorbesc de mediu,dacă vrei îți ofer date!
iar dacă tu ai impresia că trocul ăsta reglează conturile cu crearea locurilotr și rezolvarea locurilor de muncă la nivel național,no comment!

neacsum 10-12-2012 - 21:14

Unde ai inteles tu asta ? Unde am spus eu ca RosiaMontana e o gaselnita pentru noi ? Citeste bine ce am spus ? Ti s-a parut cumva ca am facut propaganda acestei idei ? Inseamna ca ai citit de jos in sus .

digital 10-12-2012 - 21:20

S-a batut palma nene, s-a batut palma, pentru ca asa vrea UE. Iar Ponta care nu poate produce bani , ca si celelalte guverne, este dependent de fondurile FMI. FARA FMI NU SUNT SALARII, NU SUNT PENSII, CADE GUVERNUL, PENTRU CA NICI UN PARTID NU A ADUS SOLUTII LA CUM SA FACEM BANI, EI CAUTA SOLUTII LA CUM SA ADUCA BANI

aici,cu cine vorbeai?!
parcă e răspunsul la faza cu roșia și șisturile,nu?!

digital 10-12-2012 - 21:41

da de unde știi neacsum ,că nu sunt bani de pensii și salarii?!
de unde știi neacsum că s-a bătut palma?!

păi vezi,ori știi ceva,ori spui,ori taci,că altfel ești într-o mare dilemă!

digital 10-12-2012 - 21:44

ia spune,cum vor fi plătiți cei 120 de parlamentari în plus,dacă nu sunt,BANI!
hahaha!
ai luat-o pe băsisme și tu?!

neacsum 10-12-2012 - 21:49

da, la faza cu rosiile

neacsum 10-12-2012 - 21:51

Mai vorbim Digitale. Mai vorbim.

digital 10-12-2012 - 21:55

hai,neacsum că nu am vrut să fiu rău,dar trebuia să te întreb!

digital 10-12-2012 - 21:57

ce te supărași,așa,olteanule,nu-ți stă bine!

neacsum 11-12-2012 - 07:53

Nu m-am suparat digitale. Asa ma stii ?

digital 10-12-2012 - 19:48

grav este că ești o tută!

mircea 11-12-2012 - 07:24

Analfabet marinar nu poti face demnitar,din cocos gaina si din curva gospodina=BASESCU. Din elevat,cultivat,intelectual poate lumina,ierta si progresa=Ponta trei limbi straine

un crestin 11-12-2012 - 08:10

Mirce,
doara nu esti tu Gioana pe usa-afara dat , acum iertat si reabilitat de catre elevat si cultivat, luminat, iertator si de multe limbe vorbitor ?

un crestin 11-12-2012 - 08:19

Mirce, se cuvine sa fii recunoscator analfabetului marinar ca pe spinarea lui s-a elevat la altitudinea himalaiana ilustrul licentiat.

Si mai trebuie sa fii recunoscator pastorului Cristian Ionescu din Chicago care i-a binecuvantat pe Victor si pe Daciana in fata si prezenta intregii Assembly of God.

geek-a-contra 11-12-2012 - 09:23

neacsule, ia zi, crezi ca te poti mobiliza , asa…, din cind in cind, si sa-ti folosesti si creierul?

ia uita-te la exit pool-urile din seara de 9: usl 56-57%, pdl 17-18%, ppdd 14-15%, udmr 5,2-5,5%. acum compara cifrele astea cu structura parlamentului rezultatat in ’08: (la CR) psdr+pc+pnl 53,5%, pdl 34%, udmr 6,5%, minoritati 5,3% (S) psdr+pc+pnl cca 56%, pdl 37%, udmr 6,5%. cum reultatele pt ’12 erau doar preliminari procentele se puteau modifica serios sin in plus ptr usl dar si minus.ce se putea intimpla in conditiile astea? iote acilea: usl sub 56%, pdl + ppdd + udmr peste 44%, adicalea EXACT la in ’08, si bashina voda putea numi din nou prim ministru de la pdl, EXACT la in ’08. iar daca ar fi reusit sa mai „fure” citiva oscilanti sau cai troieni (unpr, care inca nu fuzionase cu psd-ul inca) de la usl treaba era aranjata bine.

acu’, incearca sa-ti scoti capul dintre booci: politica este pragmatica iar pragmatismul presupune ca atunci cind este nevoie sa negociezi inclusiv cu adversarii. si cum este si o koorva (politica…) inseamna ca trebuie sa negociezi inclusiv cu udmr. pdl-ul si docherul nu ar fi ezitat sa o faca daca le-ar fi iesit ceva 3-4% mai mult….

p.s. analiza procentelor arata inca ceva: usl-ul (prin partidele componente) au inregistrat o crestere reala in preferintele electoratului de pina in 5% (dupa numararea completa) deci nu „zdrobitor” de mult, marii perdanti sint pdl-ul care a pierdut in favoarea partidului clona pp–dd deci tot „in famiglia” (in general votantii naivi sau timpiti cu acte in regula). perdantul adevarat este udmr, peste 25% din electoratul dedicat

neacsum 11-12-2012 - 10:09

Geeka , Socotelile tale, ca si modul in care pui problema arata ca esti un veritabil om politic. Te doare in duda de electorat, de principii, ceea ce conteaza este pastrarea scaunului caruia ii subodonezi totul. Da-i inainte.

geek-a-contra 11-12-2012 - 11:17

pe mine unu ma doare’n duda de tot estabishmentul politic din Ro. de aia am si plecat. dar asta este politica…. pe de alta parte daca iti inchipui, asa rezulta din toate polologhia ta, ca electoratul care a votat ptr usl a facut-o numai ca sa voteze anti-UDMR inseamna ca ai o mare probleme de perceptie: ducind la extrem, prin extensia modului tau de gindire rezulta ca cei care au votat cu pdl au votat pro-udmr.

p.s. 1. pina una alta vad ca dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta si cu majoritate confortabila in parlament ponta ii da cu flit udmr-ului: pericolul ca basescu sa-si faca jocurile pare sa fi trecut si, ceva mai incole’, cu ajutorul „influentabililor” din opozitie vor fi adoptate si modificarile la constitutie.

p.s.2. daca ar fi iesit p’a lui basescu, carea ar fi trebuit OBLIGATORIU sa dea la pace cu udmr-ul, ce ai fi avut de spus? te-ai fi bucurat? oricum ar fi fost tot comentator lacramos ai fi ramas.

geek-a-contra 11-12-2012 - 12:20

da, uite ca treaba este lamurita: USL 67,23%.

bye bye UDMR…..

LICA 12-12-2012 - 14:32

Asta-i tara ta,
copile…
De Nicolae Nicoara Horia
Cu speracluri si cu pile,
Cu boieri si cu haiduci,
Asta-i tara ta, copile,
Unde-n lume sa te duci?
Peste tot se însereaza,
Stai aproape lâng-ai tai,
Cel de sus ti-a dat-o-n paza
Sa o aperi de cei rai!
Ma cuprinde iar mânia
Ca pe printul din povesti,
Vin straini în România:
„Doamne, ce frumoasa
esti!”
Hai, desteapta-te odata,
Strânge dorul meu la sân
si din zarea îndepartata
Nu uita ca esti român!
* * *
N-am hodina nopti si zile,
Toate grijile ma dor,
Asta-i tara ta, copile,
Cealalta-i tara lor…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult