Acasa Opinii Ponta, prins în propria cursă

Ponta, prins în propria cursă

scris de Marin Neacșu
1.071 Afisari

Curtea Constituţională a luat în discuţie, la cererea Opoziţiei, Legea Referendumului. După cum se ştie, actuala putere modificase condiţiile de validare a referendumului, cerând ca acestea să fie acceptate cu prezenţa a doar 30% din cetăţenii cu drept de vot şi cu cel puţin 25% voturi valabil exprimate.

Marin NeacsuDeci să presupunem că la un număr rotund de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot ar fi fost suficient ca să se prezinte la vot aproximativ 6.000.000 de votanţi iar, din aceştia, să fie valabil exprimate aproximativ 1.500.000 de voturi, ca să fie validat referendumul. Aşadar, votul a 1.500.000 de oameni, cam atâţia câţi membri fideli crede PSD că se pot prezenta la „oaste” la nevoie, cu cei ademeniţi de sticla cu ulei sau găleata de apă cu tot, pot decide soarta celor 18.000.000. Deci mai puţin de 10% din populaţia cu drept de vot ar decide ceea ce nu ar vrea celelalte 90 de procente. Cam aşa a vrut şi a gândit actuala Putere să decidă soarta gazelor de şist, a Roşiei Montana, a regionalizării şi a Constituţiei. Dacă ne gândim, pe regionalizare, se va vota la pas, dacă se dă ungurilor traseul Covasna-Budapesta, minele din Apuseni şi apele minerale din Harghita şi Covasna. Din cauza asta s-a opus Ministrul Mediului UDMR-ist avizului de mediu pe Roşia Montana, pentru că nu voia ca românii să le distrugă solul pe care îl vizau la regionalizare.

Dar, uite, că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg! CCR updatată cu Morar şi Pivniceru, deci doi din cei care nu îl iubesc prea tare pe Ponta, unul pentru că a fost păcălit şi unul pentru că l-a păcălit, a declarat constituţionale cererile lui Ponta, dar .. nu pentru Ponta ci pentru cel care va fi la putere peste un an. Ponta, ca şi Antonescu, speră că el va fi pe cai mari când va intra în vigoare noua lege, dar eu nu aş băga mâna în foc. După ce a declarat Ziua Drapelului drept Zi de Doliu, aşa cum Laszlo Tokes a declarat Ziua Naţională a României Zi de Doliu, după ce cocoloşeşte un ministru de externe care a acţionat dezastruos în criza Muntenegru, după ce va primi piedici şi şuturi după şuturi de la Băsescu în timp ce el se va distanţa de liberali, peste un an, Ponta va fi mai mic decât Boc.

Deci CCR a hotărât, legea se aplică în forma adoptată de Parlament peste un an. Ce va face acum Ponta cu regionalizarea, cu Constituţia şi gazele de şist? O să amâne proiectele până la anul când va intra legea în vigoare? Riscant, udemeriştii nu pot aştepta atâta, regionalizarea deja este făcută pe hârtie, şefii de regiuni au cotizat, nu pot aştepta, în PSD s-au ales şi preşedinţii regionali. O să amâne votarea Constituţiei? Nu se poate, nu pot aştepta alegerile şi nu poate organiza referendum de schimbare a Constituţiei, cu 6 luni înainte de alegeri. O să amâne referendumul cu Chevron şi Roşia Montana? Păi oamenii au adus deja utilajele, el a garantat că se rezolvă. Domnul Ponta se află într-un mare rahăţel.

Dacă organizează referendumul în actualele condiţii, are şanse minime să obţină scorul de 51 % prezenţă la vot, cu toate fraudele de care ar fi în stare, pentru că el nu este Băsescu să aibă la îndemână toate pârghiile pentru a frauda en gros. Cu cât trece mai mult timp, cu atât pierde din voturi, pentru că, odată cu trecerea timpului, popularitatea lui scade, miniştri fac gafe după gafe, USL devine din ce în ce mai nepopular. De oferit nu prea mai are ce oferi populaţiei, nici măcar rezerviştii nu au fost „alimentaţi” încă, au primit doar promisiuni, cuţitul este la Băsescu, deci situaţia e albastră rău.

Va risca să amâne referendumurile până la anul? Bineînţeles că nu. Va fi nevoit să urgenteze chiar referendumurile cât încă mai are trecere pe la cei care încă nu s-au dumirit cu cine au de-a face. Apoi va trebui să dea dovadă de o mare nesimţire, pentru că referendumurile nu vor trece şi va trebui să treacă peste ele, spunând că votul este consultativ, nu obligatoriu. Sau va formula în aşa fel întrebările la referendum încât votul negativ sau neprezentarea la vot să fie favorabile ideii sale. Ceva de genul „sunteţi de acord să nu se introducă exploatarea gazelor de şist? Cu o asemenea întrebare are toate şansele ca referendumul să fie infirmat, deci va concluziona că populaţia este de acord să se exploateze gazele de şist pe principiul negării negaţiei. Sau, la Constituţie va întreba „sunteţi pentru păstrarea actualei Constituţii?„ Neprezentarea la vot va insinua dorinţa de schimbare a Constituţiei. Aceasta este singura scăpare.

Şi mai este o variantă, Nesimţirea Supremă, VARIANTA NEORGANIZĂRII NICI UNUI REFERENDUM,. PENTRU NICI UNA DIN CAUZE ŞI EFECTUAREA SCHIMBĂRILOR PRIN LEGIFERARE FĂRĂ REFERENDUM. Două din ele vor trece fără probleme prin Parlament, pentru că, în ciuda certurilor de suprafaţă, atât puterea cât şi opoziţia s-au angajat în faţa Europei şi a marilor Licurici că vor da verde exploatărilor şi vor fărâmiţa ţara. O să fie probleme cu schimbarea Constituţiei, dar Băsescu nu poate refuza decât odată promulgarea aşa că trăiască Sfânta Nesimţire.

Oricum, Ponta va trage acum pentru schimbarea legii referendumului din vară. Nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte.

69 comentarii

mircea 26-06-2013 - 18:07

auzi ba neacsule in armata ,securitate si politie au ajuns toate loazele care nu au avut nici un fel de capataii,toti cei care sunt mari magistrati,sparlamentari si detin functii in de decizie in inalta diplomatie au fost sau sunt inregimentati .Si care este rezultatul ,tara vanduta la taraba si un popor muritor de foame.am ajuns da rasul tuturor,chiar si a veneticilor.

ANCUTA 26-06-2013 - 22:16

korekt!

misu 28-06-2013 - 11:25

Dom’le da’ bine esti platit de sefii tai daca si acum dupa atata timp reiei frazele cu armata, secu, magistratii !!!. Pe ce te bazeze si acum cad afirmi ca toti sunt ”loaze, etc”??? cred ca esti un ratat, frustrat fara nici un capatai. Scrii la comanda, gandesti la comanda, cred ca-ti faci datoria de sot tot la comanda !!!. Pacat, mare pacat !!!! De de nu emigrezi in cuba ?? Acolo ai salarii egale, pensii egale. Avand acces la ”sticla”, am crezut ca esti un om citit, destupat la minte dar…….partidul nu te lasa, nu-i asa ????

pathfinder 28-06-2013 - 11:47

misule, chiar daca nenea mircea nu stapaneste limba romana si foloseste semnele de punctuatie aleator gresit :), omul are cumva dreptate.

Nepotismul este (mai mult decat) prezent in foarte multe din domeniile de activitate de la stat (si nu numai).
Doar cateva dintre ele: armata, justitia, sanatatea, invatamatul superior, religie/culte (aici e chiar tragi-comic), etc. Si la „etc” sunt multe….

Faptul ca a folosit „toti” e fals si deranjant.
Si limba romana folosita de nea mircea e deasemeni deranjanta…

UnUL 26-06-2013 - 18:19

Domnule Neacșu, un articol interesant și relativ corect, cu un amendament: nu puteți să nu lăsați să transpară într-un articol de-al dumneavoastră antipatia (absolut nemotivată, din punctul meu de vedere, și împănată cu acuzații nedrepte – dar am mai vorbit despre asta!) împotriva preșesintelui. Ponta „nu este Băsescu să aibă la îndemână toate pârghiile pentru a frauda en gros”, spuneți dumneavoastră. O acuzație nedreaptă, cum spuneam, unde regăsim calomnia Antenistă a fraudării alegerilor de către președinte, și o constatare falsă ; Ponta dispune acum de mai multă pârghii decât a avut vreodată Băsescu – care nu a dispus niciodată de o asemenea majoritate. În rest, observațiile dumneavoastră sunt destul de judicioase; ar trerbui, totuși, să remarcați că noul referendum anunțat de președinte privind Parlamentul unicameral nu poate fi oprit de Parlament, sunt extrem de curios unde va duce acesta.

neacsum 26-06-2013 - 20:52

Mi s-a parut lipsit de fair play sa nu spun ceva si despre domnul preşedinte, s-ar fi simtit scos din ecuatie si nu era corect fata un presedinte jucator. Vizavi referendumul cerut de Băsescu, acesta nu poate duce decat unde a dus si celalalt. Bani cheltuiti degeaba, nu conteaya votul cetatenilor ci al parlamentarilor, iar referendumurile sunt consultative, nu obligatorii. Deci o noua ocayie sa cheltuim niste bani de pomana. Exista un referendum realiyat pe aceasta tema? Ori este aplicat, ori daca exista posibilitatea sa se schimbe legea si sa se specifice ca referendumurile care depasersc 75% accepăt si acelasi procent de prezenta, sa devina executorii cu obligativitate de implementare de catre executiv si legislativ. Asa cum este acuma, este apa de ploaie.

Florin 26-06-2013 - 22:01

@neacsum

Constitutia Romaniei a fost scrisa (de fesenisti) la repezeala si cu multe lacune…

Dupa validarea referedumului, transpunerea in practica a temelor ramine la latitudinea parlamentarilor. Adoptarea referendumului trebuie sa intruneasca acordul a doua treimi din parlamentari (de data aceasta romanii au sansa istorica de eliminare a lacunelor, deoarece o coalitie parlamentara de 2/3 chiar exista).

UnUL 26-06-2013 - 21:10

În ce privește Parlamentul care nu ține cont de rezultatele referndumului, iată opinia unui expert:
E posibilă revizuirea fără a se ține cont de referendumul din 2009?

Cu privire la această chestiune Curtea Constituționala s-a exprimat clar în decizia 682/2012 explicând atât diferențele între referendumurile consultative și cele decizionale, cât și legătura între suveranitatea națională care aparține poporului și libertatea decizională care aparține parlamentarilor, în calitate de aleși ai poporului:
Din această perspectivă, ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, în principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a voinţei p o p u l a r e – această voinţă nu poate fi ignorată de aleşii poporului, întrucât este o expresie a suveranităţii naţionale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect). Spre deosebire de referendumul decizional, referendumul consultativ produce un efect indirect, în sensul că necesită intervenţia altor organe, de cele mai multe ori a celor legislative, pentru a pune în operă voinţa exprimată de corpul electoral.
O altă viziune asupra efectelor referendumului consultativ l-ar reduce pe acesta la un exercițiu pur formal, un simplu sondaj de opinie. Nici nu ar fi admisibil într-un stat de drept ca voinţa p o p u l a r ă, exprimată cu o largă majoritate (în cazul de faţă, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), să fie ignorată de reprezentanţii aleşi ai poporului…Curtea constată că reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o soluţie legislativă care nu respectă voinţa exprimată de popor la referendumul consultativ menţionat este în contradicţie cu prevederile constituţionale ale art. 1, 2 şi 61. Așadar jurisprudența anterioară a CCR arată că legiuitorul trebuie să se supună voinței populare exprimată prin referendum, neputând adopta norme, inclusiv norme constituționale, care să încalce rezultatele referendumului. Rezultatele unui referendum valid nu pot fi infirmate decât prin organizarea unui alt referendum în cadrul căruia poporul să decidă invers decât la referendumul inițial.
Pe cale de consecintă nu se poate legifera împotriva voinței p o p u l a r e, adică nu este posibilă o revizuire constituțională care să nu țină seama de referendumul din 2009. Din acest punct de vedere este obligatorie introducerea în Constituție a Parlamentului unicameral – prevederea privind numărul maxim de parlamentari putându-se regăsi și într-o normă legală ulterior adoptată
.
Laura Ștefan

UnUL 26-06-2013 - 21:11

În ce privește parlamentul care nu ține cont de rezultatele referendumului, iată părerea unui expert:
E posibilă revizuirea fără a se ține cont de referendumul din 2009?
Cu privire la această chestiune Curtea Constituționala s-a exprimat clar în decizia 682/2012 explicând atât diferențele între referendumurile consultative și cele decizionale, cât și legătura între suveranitatea națională care aparține poporului și libertatea decizională care aparține parlamentarilor, în calitate de aleși ai poporului:
Din această perspectivă, ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, în principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a voinţei p o p u l a r e – această voinţă nu poate fi ignorată de aleşii poporului, întrucât este o expresie a suveranităţii naţionale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect). Spre deosebire de referendumul decizional, referendumul consultativ produce un efect indirect, în sensul că necesită intervenţia altor organe, de cele mai multe ori a celor legislative, pentru a pune în operă voinţa exprimată de corpul electoral.

UnUL 26-06-2013 - 21:13

(II)
O altă viziune asupra efectelor referendumului consultativ l-ar reduce pe acesta la un exercițiu pur formal, un simplu sondaj de opinie. Nici nu ar fi admisibil într-un stat de drept ca voinţa p o p u l a r ă, exprimată cu o largă majoritate (în cazul de faţă, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), să fie ignorată de reprezentanţii aleşi ai poporului…Curtea constată că reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o soluţie legislativă care nu respectă voinţa exprimată de popor la referendumul consultativ menţionat este în contradicţie cu prevederile constituţionale ale art. 1, 2 şi 61. Așadar jurisprudența anterioară a CCR arată că legiuitorul trebuie să se supună voinței p o p u l a r e exprimată prin referendum, neputând adopta norme, inclusiv norme constituționale, care să încalce rezultatele referendumului. Rezultatele unui referendum valid nu pot fi infirmate decât prin organizarea unui alt referendum în cadrul căruia poporul să decidă invers decât la referendumul inițial.
Pe cale de consecintă nu se poate legifera împotriva voinței p o p u l a r e, adică nu este posibilă o revizuire constituțională care să nu țină seama de referendumul din 2009. Din acest punct de vedere este obligatorie introducerea în Constituție a Parlamentului unicameral – prevederea privind numărul maxim de parlamentari putându-se regăsi și într-o normă legală ulterior adoptată
.
Laura Ștefan

neacsum 26-06-2013 - 21:26

Da, mi se pare corect. Dar cione pune in practica, cine ii pedepseste pe cei care nu pun in practica, cine urmareste respextarea acestor prinxcipii? CONSTITUTIA NU SPUNE NIMIC, LEGEA O FAC TOT EI CUM LE CONVINE.

Florin 26-06-2013 - 21:24

@UnUl,

referendumul pentru revizuirea constitutiei va avea loc la toamna. Constituia actuala are multe lacune si in final este vorba despre sansa istorica a reformarii sistemului, descentralizare, cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, intarirea institutiilor democratice si garantarea libertatilor individuale.
De data aceasta ungurii au anuntat deja ca sint adeptii unui parlament bicameral, agreeaza politica regionalizarii, etc (deci vor iesi si ei la vot).

Pe parcursul verii sint programate o serie de dezbateri publice pe marginea revizuirii constitutiei etc. iar daca luam in calcul participarea electoratului USL si a maghiarimii cvorumul poate fi atins (sansele sint chiar foarte bune). Numarul argumentelor plauzibile pentru strigare la boicot ese mic (Basescu si PDL se va afla in pozitie de abseits).

UnUL 26-06-2013 - 21:30

Nu vorbeam de boicot (cel puțin pentru moment, nu m-am gândit la așa ceva: depincde cum vor evolua lucrurile). Deocamdată, după noua decizie a CCR, USL-iștii par a da din colț în colț. Și înainte de referendumul constituțional va avea loc cel privind parlamentul unicameral. Ne așteaptă o perioadă interesabtă.

Florin 26-06-2013 - 22:13

Decizia CCR nu este o supriza, nu da nimeni din colt in colt.
La vara se va organiza referendumul prezidential (ala cu rol consultativ) iar la toamna se va organiza referendumul initiat de cele 2/3 de parlamentari- avind ca scop revizuirea Constitutiei. Deci nimic nou, ramane asa cum a fost stabilit 😉

UnUL 26-06-2013 - 22:15

Parlementarii USL pe care i-am văzut azi la televizor nu păreau atât de siguri.

Florin 26-06-2013 - 22:49

Politicienii mai joaca teatru, strimba din nas, arata cu dejetul unul la altul, stii tu cum sint ei.

Parlamentarii USL respecta deciziile CCR, fara dor si poate, dar isi rezerva dreptul sa se simta indignati fata de aceasta institutie (de fiecare data cand au prilejul) . Care ese expertiza in drept constitutional a procurorului Morar Daniel sau a advocatului Ceausescu?

http://www.luju.ro/dezvaluiri/musamalizari/doar-in-romania-se-poate-intampla-judecatorul-ccr-petre-lazaroiu-fost-ceausescu-l-a-scapat-in-2003-pe-basescu-prin-sentinta-judecatoreasca-de-un-prejudiciu-de-37-95-miliarde-lei-vechi-imputat-de-curtea-de-conturi-in-2008-basescu-l-a-numit-pe-petre-lazaroi

ttp://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/exclusiv-decizia-curtii-de-apel-cluj-prin-care-statul-roman-a-fost-obligat-sa-plateasca-fostului-senator-liviu-ciupe-daune-de-1-3-miliarde-lei-vechi-pentru-cele-120-zile-de-arest-dispuse-de-procurorul-daniel-morar-intrucat-instanta-l-a-eliberat-morar-a-ma

P.S.
Trebuie si acolo egalata cumva ecuatia. Peceristul Ceausescu sau marele expert Zegrean sa faca un pas inapoi cat se poate de repede.

Florin 27-06-2013 - 18:12

Unul, iata ce psune azi Dragnea:

Proiectul privind regionalizarea va fi gata pina la sfirsitul lunii septembrie, dupa care va fi supus dezbaterii publice si referendumului. Ramane asa cum a fost stabilit 😉

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/206347-Vicepremierul-Liviu-Dragnea-Proiectul-privind-regionalizarea-va-fi-gata-pana-la-sfarsitul-lunii-septembrie.html

UnUL 27-06-2013 - 18:50

Foarte bine. Rămâne de văzut dacă vom avea 50% prezență la referendum. Poate că – fiind o problemă care afectează pe toată lumea – da. Dar am vagi dubii.

urbos 27-06-2013 - 18:52

Trebuie bineinteles facut acuma si mizeria aia de re-referendum al Kiorului. Sa vedem ce mai aduna naparca.

ValVerde 26-06-2013 - 18:24

Referendumul este o masura exceptionala de manifestare a democratiei in probleme de importanta deosebita, care apar relativ infrecvent.
Pentru ca actul democratic sa se poata infaptui, e nevoie sa se valideze ca problema dezbatuta este suficient de importanta. Validarea se face prin participare. Eu cred ca 51% din alegatori trebuie sa participe pentru ca situatia dezbatuta sa capete gradul de importanta necesar unui referendum.

neacsum 26-06-2013 - 20:43

Sunt de acord, eu as cere o prezenta de 75% a cetatenilor cu drept de vot. Asta ca principiu, pentru ca la referendum se presupune ca se discuta probleme de interes national care nu ar tzrebui sa fie decise de cotizantii unui partid sau altul . Iar guvernan tii sa faca tot ce tine de ei sa dezvolte, nu sa oblige, cetateanul sa iasa la vot. Daca intalnim acest absenteism este tot din cauza celor care au facut totul pentru a duce viata politica si implicarea cetateanului in derizoriu. Dar ai nostri guvernanti fie incearca sa oblige cetateanul sa participe la referendum, fie scad procentajul necesar validarii referendumului, deco orice numai ei sa nu fie nevoiti sa faca ceva si sa nu fie invinuiti de ceva. Tipic Romanesc.

urbos 27-06-2013 - 00:22

Doar participarea e irelevanta. Conteaza cati spun DA! Normal este sa fie 50%+1 de DA-uri ca sa treaca un referendum. Dat fiind ca in ultima vreme, peste tot in lumea democratica, a aparut un numar mare de insi care pur si simplu nu mai voteaza, s-a acceptat ideea ca nu mai e nevoie de majoritatea absoluta de DA-uri.
Pragul pentru participare e o aberatie.

ValVerde 27-06-2013 - 00:36

Ntz….cind te adresezi nemijlocit popoolatiei, trebuie sa stabilesti daca subiectul dezbatut este sufucient de important pentru popor.
Nu poti avea Parlamentul sa decida ce e important, pentru ca atunci nu mai ai nevoie de referendum, o lasi pe mina Parlamentului.

Deci orice referendum trebuie sa raspunda la doua intrebari: este popoolatia suficient de ineresata in problemele in discutie si ce vrea majoritatea.

Prima se raspunde prin participare (50%+1) din electorat si a doua 50%+1 din voturi.

urbos 27-06-2013 - 01:19

Ntz pe naiba. Nu poti obliga pe nimeni sa mearga la vot si nici nu poti presupune ca daca vorbesti mai mult sau cumva, vine lumea. Nu vad legatura cu Parlamentul eu n-am zis nimic de Parlament, ci doar de pragul pentru prezenta.
La referendum TOCMAI (!) se raspunde la O SINGURA intrebare. Cine nu este interesat de schimbarea starii de fapt, poate hotari sa nu se prezinte, e decizia fiecaruia.
Dar nu filozofia asta e relevanta in discutie, pragul pentru prezenta e aberant din punct de vedere logic. Referendumul se refera la luarea unei decizii, nu la facut aprecieri despre interesul pop ulatiei. Pentru asta fa sondaje de opinie.

urbos 27-06-2013 - 01:32

Iar daca vrei masurare exacta a interesului, atunci faci taman referendum fara nici un fel de prag si atunci cei care nu sint de acord se vor simti obligati sa participe, ca sa incerce sa-i opreasca pe cei ca sint de acord cu intrebarea supusa referendumului.

ValVerde 26-06-2013 - 18:29

„După ce a declarat Ziua Drapelului drept Zi de Doliu”

===

Trebuia sa o declare prin august-septembrie cind e mai convenabil…

neacsum 26-06-2013 - 20:45

Putea sa astepte o yi, nu te mai fa ca nu intelegi. Dar nu a putut astepta pentru ca azi au declarat si cei din Muntenegru zi de doliu, si ar fi ramas in urma, de parce era concurs. Totala lipsa de orientare, de intelegere a fenomenelor, de adaptare, de bun simt.

ValVerde 26-06-2013 - 21:45

Deci putem amina jalea nationala cu o zi, ca astazi sa ne veselim pentru drapel.
Azi facem hora si desfasuram steagu’, miine plingem in pumni, ca proasta zi au ales aia sa moara….
Egoisti…fara respect pentru drapelu’ stramosesc care nu poate fi onorat de patriotii trompetisti.

UnUL 26-06-2013 - 21:50

Domnule ValVerde, dacă îți închipui că în România de azi îi pasă cuiva – de la guvernanții care își fac publicitate dintr-o tragedie și până la ultimul român – cu excepția, evident, a familiilor îndoliate! – de catastrofa din Muntenegru, îți vâri degetul în ochi până la cot.

neacsum 26-06-2013 - 21:57

De ce trebuia sa ne jelim pe 26 ? Ce repreyinta yiua de 26 pentru noi sau familiile victimelor? Nici ziua in care au adus corpurile decedatilor acasa, nici ziua in care ne luam adio de la ei. Atunci de ce 26 si nu ziua inmormantarii ? Ca sa ne batem joc de Ziua Drapelului ? Ziua Drapelului nu este neaparat zi de veselie si nu vad de ce nu am celebra-o normal fara sa o indoliem nejustificat ? Nu, a fost aleasa pentru ca asa au ales+o Muntenegrenii si .. orgoliul lui Ponta nu suporta sa o declare Muntenegrenii inaintea noastra. Orgoliu prostesc.

urbos 26-06-2013 - 22:08

Bai cap de musca, cat poti fi de idiot? Adica Muntenegru, care NU ARE NICI O TREABA cu oamenii aia, care erau romani, nu muntenegreni, declara doliu, iar tu, jeg de om, zici ca ce treaba ai tu personal cu familiile victimelor romani? Chiar nu vezi cat esti de dobitoc?

ValVerde 26-06-2013 - 22:13

Eu am indoielile mele cu privire la declararea unei zile nationale de doliu pentru un accident nefericit.

Dar daca tot s-au hotarit sa declare doliu national, o faci cind te loveste napasta, nu cind e un pic mai convenabil, sa treaca caldurile astea, sa fluturam drapelu’ si pe urma ‘om mai vedea…

Si cum dracu iti bati jos de drapelu’ ala daca te gindesti cu tristete la ceva care te-a afectat in ziua respectiva?
Drapelu’n berna e juma’ de drapel? E un drapel jignit? Ii afectezi personalitatea? Scade patriotismul romanului ca nu-i drapelu’ vinjos infipt in catarg?
Prin ce scurcircuite mintale ati ajuns la concluzia asta?

digital 27-06-2013 - 18:25

neacsum, dacă o ții cu orgoliul în sus, văd că nici al tău nu e mai prejos!
poate sunt cu mult mai aproape decât cei doi co-forumiști, de Ziua Drapelului, dar asta nu mă îndreptățește să nu acord acestei imense tragedii locul care i se cuvine!
dacă respect Drapelul sunt obligat să-mi respect și Morții și invers, indiferent cum ai lua-o respectul este în reciprocitate și obligatoriu valabil!

urbos 26-06-2013 - 21:58

La alde Neacsu si Batca e simplu, daca maine isi serbeaza ziua de nastere si le moare careva din familie, sarbatoarea ramane sarbatoare, ce mama dreacu.
Iar aia cu n-au putut sa amane din cauza ca si Muntenegru a declarat zi de doliu e comica ba Neacsule, Romania a declarat inainte. Mai mananci si cacat.

digital 27-06-2013 - 17:45

neacsum, nu ai impresia că cele două ministere de externe, român ăi muntenegrean au stabilit în consens ziua de doliu?!
o tot dai înainte cu concursul, de parcă tu însuți ai fi la concurs!
așează-te și cugetă înainte de a te arunca în vâltori necunoscute!

இந்தியா 26-06-2013 - 19:18

„CCR updatată”

+++++++++++

„Intregita”, „Actualizata”, „Innoita” nu se putea, domnule Neacsu? Trebuia sa va feceti de ris cu acest „updatată” ? Doamne, apara si pazeste! 🙂

neacsum 26-06-2013 - 20:46

Imi cer scuze, nu am gasit alta rima.

7.403.836 26-06-2013 - 22:38

Decizia CCR a fost luata exact dupa sistemul promovat de Coabitacul Plagiator Basificat si Mitoman Tonta zis si Ponta de nerespectare a referendumului din 29.07.2012 cand Impostorul Mafiot Basescu a fost DEMIS in mod LEGAL dar Mitomanul Tonta zis si Ponta a sustinut si aparat cu fervoare pozitia Slugilor de BAS din CCR(Abhazia,Motoc,Zegrean,Minea,Ceausescu zis si La(b)zaroiu,Puskas Bozgorul) care au invalidat FRAUDULOS referendumul si repus ILEGAL pe MAFIOTUL basescu la Cotroceni… Adio Constitutie Revizuita de cuplul Plagiator Mitoman Tonta-Dragnea zis si” Don Corleone” of Teleorman….Intr-un an Mitomanul Coabitant Basificat Tonta isi va pierde din plin credibilitatea si atunci nici macar 25% nu se vor mai prezenta la eventualul vot constitutional…vin europarlamentarele…prezidentialele …raca intre Crin si Mitomamanul Basificat si Plagiator se vor amplifica la maximum…asa ca adio Voievozi de Regiuni marca Don Corleone of Teleorman Dragnea…Flegma data de Mitomanul Tonta va fi returnata din plin de 7.403.836 anti Javra Ordinara Basescu prin BOICOT sau NU daca Mitomanul Tonta va incerca trecerea Constitutiei in toamna cu 50%+1..

UnUL 26-06-2013 - 22:43

Tovarășul cu număr de inventar 7.403.836, după discurs ești fie Gâdea fie Badea.

carpa ciuhu 27-06-2013 - 15:22

Corect.7.403.836 numar de inventar pentru alegatorii care au trimis la plimbare pe martafoi.

UnUL 27-06-2013 - 15:28

Mai scade vreo 2 milioane de voturi fraudate, b o u l e n e !

Antibasistul 27-06-2013 - 15:36

Atiți au fost cretinule basist, 7400000 de votanți romani care ar fi bucurosi sa-l vada pe chiorul chel bețiv, spinzurat!

UnUL 27-06-2013 - 15:38

Desigur, desigur : și s-au prezentat la vot în proporție de 160% !!!

UnUL 27-06-2013 - 15:40

Referendum – Județul Teleorman

Î. Ce înseamnă TVA?
R: Totalul votanților adăugați.

– Teleorman este singurul județ din țară în care trăiesc mai mulți morți decât vii.
– Când moare cineva în Teleorman se spune că a mers să voteze cu ingerii.
– Când moare, teleormăneanul vede o luminiță care îl conduce direct la secția de votare.
– O vorbă din bătrâni spune că „Mortul de la groapă nu se mai întoarce decât ca să voteze”.
– Mai mulți morți din Teleorman s-au speriat când au văzut un viu în secția de votare.
– Morții din Teleorman ar vrea să aibă reprezentantul lor în Parlament, dar Ion Iliescu e de neconvins.
– Omul de știință din Teleorman a demonstrat că există viață politică și după moarte.
– Vii cu vii, teleormănenii cu voturile.
– Pentru 2014 Teleormanul are planuri mari : vrea să depășească România la număr de locuitori.
– Mai mulți teleormăneni au cerut ca după moarte să fie incinerați: Ca să rămână mereu aprope de urne.

neacsum 27-06-2013 - 15:44

Bune astea cu teleormanul. Romanul nu se lasa… isi fura caciula singur si dupa aia face singur misto de el ca a ramas fara caciula .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 16:18

SERBAN
13:38:41, 27 Jun 2013 76

Ia priviti Romani ce zicea aseara caiafa oribila de Basescu pe la B1Tv , sustinut , aplaudat si ridicat in slavi de alt securist infect , adica de Robert Turcescu : V-am saracit , caini de romani : V-am dat pe mainile strainilor , sa va ia si sufletul din voi . Am secat tara asta de tot ce are , ca sa-i indop pe straini !! Eu sunt cu stainii….. Intotdeauna numai-si-numai cu strainii !! Va voi aduce in stadiul de cersetori si de animale de povara . pe toti. PE TOTI !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 16:28

S E R B A N
11:05:36, 27 Jun 2013 49

Domnia samavolnica , infama si tradatoare a lui Traian Basescu a fost si este o lovitura de stat perpetua ,salbatica si fara mila …. si indreptata cu sadism in contra si-n dispretul poporului batjocorit . Organizatia cea sinistra , cea zisa mincinos si fraudulos „Curte” , si inca …”constitutionala” (?!?) e doar dugheana umpluta cu stransura de potai menita sa-i „legalizeze” eterna samavolnicie…..
+26

S E R B A N
11:04:09, 27 Jun 2013 48

Jos in fundul ocnei cu dusmanul poporului Traian Basescu , cel care ne vrea pieirea ca natiune. Si care negociaza pe ascuns cu fratele sau ,revizionistul Viktor Orban cel horthyst , predarea Ardealului la unguri.

UnUL 27-06-2013 - 17:04

Parpagheluș, văd că ai 2 idei fixe : fie ne sufoci cu poezele șchioape și tâmpe, fie ne sufoci cu citate din i m b e c i l u l slugoi felixian Șerban, care „prestează” pe toate forumurile ca să își justifice simbria. Din două una : oeri ești fqscinat de i m b e c i l i t a t e a toxică a acestui mercenar, ori ești chiar el.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 17:38

CCR-o aberatie
06:22:19, 27 Jun 2013 14

Aberatia juridica cea mai strigatoare la cer este insasi existenta unui astfel de organism ca CCR , in care un chior handicapat ,o sonata si 3 catei pot sa se pi$e cum vor si cand vor pe Constitutie ,pe milioane de voturi , pe toti cetatenii si pe toate interesele tarii .Daca as putea ,eu i-as impusca imediat pe cei 5 nenorociti si pe ala care a dat atata putere discretionara in mainile unor astfel de nemernici . CCR este o bomba atomica la discretia dementului de la Cotroceni ,cu care face ce-i place. Aberatia asta ar trebui desfiintata urgent , daca vrem sa progresam putin…. [Markus]

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 17:45

Et Tu, Victore ?!

Victoras, manca-te-ar taica, cand mi te-am vazut ales
Mi-am zis multumit in barba: “iaca am scapat de stres,
Si-n sfarsit venit-a vremea pentru tineri nepatati
Sa inlocuiasca cloaca de politicieni damnati.”

Caci in anii ce trait-am, pana-n prag de varst-a treia,
Am avut blestem cu Printu’ , beizadeaua din Scanteia.
Mai in timpurile noastre, chiombu’ isi “alese” tuta,
La Briusel parlamentara, sa vorbeasca precum muta.

Ca model avand pe Groza, Bocu-si ferici soferu’,
Consilier il unse-n scaun de azi plange ministeru’.
Pe nepoa-sa, spit-a treia, o facu dregatoreasa
Cand ca pregatire fufa, buna-i de spalatoreasa.

De Falca ce sa mai zicem, al sau fin e-acum ministru,
Sub ciubota-i politistii au un viitor sinistru.
Cumetrii cu tiganimea cea regala si mondiala
Ni l-au reales pe voda ce-a bagat romanu-n boala.

Arivism, pupincurisme, nepotisme greu platite
Au redefinit notiunea de lichele naimite,
Ce traiesc precum vizirii cat sultanul e stapan
Peste-o gloata de nevolnici nostalgici dupa jupan.

De ce-ti spun toate acestea? Fiindca ti-am vazut congresu’,
Ce mi-a amintit cu greata cum era cu Realesu’,
Sau mai nou, cum e cu Nasu’, mafiot in cap de clan,
Ce-i saruta lui inelul, slugi umile la-l sau plan.

Uita dracu’ cardasia, nu esti sef peste-o partida,
In care incumetritii la smen ochii sa-i inchida.
Nu-ti mai promova finuta sa conduca azi junimea
Lasa ca prin performanta sa renasca romanimea.

Nu ti-o spun cu rautate, doar ca vad ce e in tara,
Cand elita tinerimii de javra-i gonit-afara.
Lasand loc doar pentru pleava, “paturicii” de doi bani
Slugi perverse la un voda, idol doar pentru golani.

Sa fii iubit
(Markus)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 17:48

Zegrean presedinte 7-2
05:10:28, 27 Jun 2013 10

au sfidat si continua sa sfideze pentru ca au vazut ca-si pot permite. PSD-ul ai carui reprezentanti in CCR l-au votat presedinte pe Zegrean nu are dreptul sa se planga iar liberalii, care la votarea lui Zegrean au vazut ca USL nu functioneaza, dar functioneaza, in schimb, pactul de coabitare nu au nici ei dreptul sa se planga pentru ca au acceptat pozitia umilitoare in care I-a plasat Ponta, aceea de a executa ce zice el ca altfel ii da afara, cum l-a dat pe Marga. Liberali, v-ati luptat cu Base cand era pe cai mari si acum va lasati umiliti de un personaj ce se remarca doar prin promovarea interesului personal?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 18:03

Si sa ne miram ?!
07:08:02, 27 Jun 2013 1

Ponta continua cu docilitate de lingau politica lui Basescu de promovare a incompetentilor si a celor certati cu legea . Acestia sunt oamenii ideali ptr a fi slugi supuse ,ptr ca stiu ca pot fi anihilati urgent in caz ca misca in front. Astfel de personaje vor asigura continuitatea sistemului mafiot basist care a acaparat toata puterea in Romania . Cand va scapa de sub tutela Qiorului ,Ponta va deveni el insusi un personaj chiar mai malefic decat Basescu .Foloseste aceeasi perversitate fata de cineva de care s-a folosit anterior si apoi scapa de el fara niciun fel de remuscari si isi incalaca fara probleme cuvantul si promisiunile cu aceeasi lipsa de caracter ca a escrocului suprem.Deocamdata e inca tanar . La 50 de ani ii va da lectii Qiorului …[Markus]

UnUL 27-06-2013 - 18:46

Parpaghelas, Curți Constituționale există în toate țările civilizate, din Germania până în America. Ține și asta de separația puterilor în stat, dacă știi ce e aceea. Evident, nu vei găsi un asemenea organism în Cuba sau în Coreea de Nortd.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 19:00

Un nebun conduce tara, spre niciunde si in haos,
Staroste peste lichele ce il ling cu sarg in anus.
Au furat tot ce se poate si-au impozitat si ortii,
Azi romanu’ isi ingroapa, cu vami neplatite, mortii.

Lumea protesteaza-n strada, pensionari si alti sarmani
Vor nebunu’ sa le spuna ce facut-au cu-ai lor bani.
Stransi in fata la palatu-i, politistii-l vor afara
Si ii spun primii pe nume, scandand “javra ordinara”.

Lungi cordoane intarite de jandarmi si gard de-otel
Sunt dispuse la salasu-i, s-apere dementu’ chel,
Ce ca lasul se ascunde prin cotloane de palat
El, la lumea-nnebunita, n-are socoteli de dat.

-Hai, Traiane, iesi afara, fa o baie de multime,
Avem joarda pregatita, croita pe-a ta marime!
Hai sa facem niste poze, poate dai si-autografe
Cand te-om fragezi cu carja, pe tine-nsotit de boarfe!

Ca ne-am saturat de tine precum dracul de tamaie,
Ni s-a sterpezit dantura, mancand tone de lamaie,
Greata ca sa ni se taie, cand pe sticla ne vorbesti
Cu scenarii securiste, vrand din nou sa ne prostesti.

Haide-odata, iesi afara, esti o javra ordinara,
Noi ti-om arata cum este sa-ncasezi si tu papara!
Mai rau decat Ceausescu, ne-ai belit in prag de iarna
Te-om trata ca pe Defunctu’, Udrea sa-ti faca pomana!

UnUL 27-06-2013 - 19:53

Altă poezea tâmpă cu rime încântătoare („haos” nu rimează cu „anus” nici de doi bani, și exemplele sunt nenumărate!). Hai că ești de râsul curcilor cu pretențiile tale poetice. Mereu același ritm (versuri obositor de lungi și mereu la fel de șchioape – NU AI PIC DE IMAGINAȚIE), pseudo-rime de tot râsul, imagini stupide, o pseudo-șarjă satirică ce nu e nici satirică nici cu umor ci doar tâmp-veninoasă., etc… Ești lamentabil puișor. Dar perseverează, dacă astfel te defulezi și îți verși excesul de fiere!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 20:34

Pe o plaja din Constanta, fiind copil vara mergeam,
Unde dis-de-dimineata fotograful il gaseam:
“Hai la poza cu maimuta, intr-o barca pe nisip,
Amintire de la mare lang-al dumneavoastra chip!”

Sezonistii, mic cu mare, la pozar dadeau navala
Sa se traga cu maimuta, poza fiind subiect de fala
Cand in satul de sub munte s-or intoarce de la mare
Toti vecinii-n batatura s-o admire cu-nciudare.

Anii au trecut ca vantul, fotografu-a disparut,
Pe faleza-nlocuindu-l, telefonu-a aparut.
Iar maimuta dragalasa, piesa grea, de rezistenta
Cand si cand fu-nlocuita de-a carmaciului prezenta.

Care tot ca cimpanzeul, bucuros de afirmare
Face poze cu romanu’, vilegiaturist la mare.
Cand pe litoral se-arata cu nevasta la brateta
Si se scalda in multime, erijat intr-o starleta.

Lumea iar, cu mic cu mare, se-mbulzeste ca la circ
Mai ales c-aceasta poza, iscalita-i de tatic.
Numai ca de la o vreme, la masurile ce-a luat
Langa chiomb apare-n poza un schelet infometat.

Si-asta luat dintre localnici, cu japca de sepepisti,
Frunzulita lui Nutzyca, goli plaja de turisti.
Unde-i baia de multime, pozele cu mult iubitu’?
A ramas doar cu scheletu’ si mai nou cu huiduitu’!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-06-2013 - 20:47

Motto: Traim in tara lor si astia ne omoara cu zile!

Se intorc intelectualii de la mare, de prin munti,
Suparati nevoie mare si la vorba foarte crunti,
Pe motiv de stat la coada si impozit la arginti
Se dau atacati la punga si la ego greu jigniti.

Toti au vorbe de ocara cu adresa-nsa gresita
Vinovata-i guvernarea, nu o pofta pervertita.
Ei voit uita, se pare, vinovatul principal
Ce-a facut din asta tara scena unui carnaval.

Boemul de Cartarescu intr-un monolog prozaic
Penibil se lamenteaza ca e catranit… amarnic.
Preda, cel cu gura mare, dizident fara de trac
Pe Seitan da toata vina, sub alt nume, tot un drac.

Patapievici e fecioara si nu-i bine informat
Despre vrerea lui Basescu, care pute a cacat.
Pana cand va sti mai bine ce si cum e cu ast bir
El va continua cu vorba sa-l glorifice pe zbir.

Suparat este Voinescu, Liiceanu si-alti pupini
Ce-si iau astazi ca rasplata, o coroana cu multi spini
Pentru-o truda laborioasa de urcat pe piedestal
Cu osana, imn de slava, derebedeul national.

N-are cur, nici “bile” n-are Zeus-ul din Murfatlar
Cat au mozolit la ele zisii ‘telectuali cu har.
Geaba azi ei se revolta si stuchesc oranduirea
Dupa ce l-au lins pe chiombu’ proslavindu-i devenirea.

Pentru astfel de lichele, pupatori de cur domnesc,
Ce sfideaza adevarul si alti vinovati gasesc,
Nu exista leac pe lume sau anume panaceu
Osanditi sunt la spalarea curului de derbedeu.

salut 27-06-2013 - 05:36

Maestre, iti admir speranta. Desi, sincer sa fiu, nu inteleg de unde vine. Eu sunt unul dintre cei care au prevazut pas cu pas destramarea Romaniei, daca ajunge pe mana lui Basescu. De fircare data cand ceva confirma analizele anterioare, imi doream sa fi gresit. M-am agatat de ceea ce am cosiderat ca ar putea fi plute solide, cum ar fi reactia democratica a UE. Fals: s-a dovedit a fi o alta Uniune Sovietica. Mai buna la capitolul propoganda si spalarea creierelor, dar infinit mai rapace si mai eficienta in spolierea „undermensch-ilor”. Strategia e standard: pivotul central e reprezentat de coloana a V-a (in romaneste cozile de topor ce azi „coabiteaza”, de parca asta au votat romanii DE DOUA ORI anul trecut.

Antibasistul 27-06-2013 - 16:00

UE nu a adus NIMIC BUN, doar saracie si prețuri mai mari, salarii mici, DICTATURA Comisiei Europene care NE-A IMPUS pastrarea in funcție a DICTATORULUI Basescu, vara trecuta!

Antibasistul 27-06-2013 - 16:03

Romanii-s cei mai mari cretini daca nu ies din UE!

UnUL 27-06-2013 - 17:00

Mda! Să vezi atuncea mizerie, foamete și prețuri !
P.S. UE nu ne-a impus decât respectarea democrației. Dar c r e t i n i ca tine habar n-au ce e aceea.

urbos 27-06-2013 - 17:21

Ce-a impus ma vierme, ca tot ei acuma recunosc ca a fost o interpretare aberanta.

UnUL 27-06-2013 - 17:29

Nu știu ce ți se năzare că a recunoscut UE, dar este evident că aberezi în stilul tău caracteristic (și mârlănesc).

Antibasistul 27-06-2013 - 18:04

Dobitoc basist UE ne-a impus cresterea prețurilor la energie, gaz curent benzina, la gaz cu 160%, AUTOMAT TOATE PREȚURILE CRESC APOI!

Antibasistul 27-06-2013 - 18:14

RETARDAT BASIST UnUL, ca toți basistii, Comisia Europeana DICTATORIALA ne-a bagat inapoi pe git cu forța pe DICTATORUL Basescu in ciuda votului marii majoritați a romanilor care l-au demis!

UnUL 27-06-2013 - 18:48

Asta pentru că nu poți cumpăra gazul din străinătate la prețul pieții și să îl vinzi în țară sub acest preț. Crezi că dacă nu am fi în UE toate ar fi mai ieftine? Se vede că habar nu ai de economie.

Antibasistul 27-06-2013 - 19:12

Orice cretin, nu basist ca voi basistii caci sinteți prea prosti, isi da seama ca e mai bine in afara Uniunii sovietice Europene Evreiasca, PENTRU CA EVREII O CONDUC!

UnUL 27-06-2013 - 19:43

Am înțeles, p r o s t u l satului : vrei afară din UE din UNICUL motiv că ai impresia i d i o a t ă și falsă că ea ar fi condusă de evrei !

UnUL 27-06-2013 - 19:57

P.S. Oricum, B ă ș i n e l , ai dreptate : c r e t i n i i știu că e mai bine afartă din UE. Dar numai c r e t i n i i știiu asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult