Acasa Opinii Ponta si Antonescu, cele doua tunuri

Ponta si Antonescu, cele doua tunuri

scris de Ziua Veche
6 afisari

As vrea sa pot spune ca Victor Ponta si Crin Antonescu, cei doi castigatori ai alegerilor din PSD si PNL, sunt cele doua tunuri ale opozitiei. As vrea sa pot spune ca ghiulelele lor vor face praf si pulbere zidul guvernarii, atunci cand Executivul isi va da cu stangul in dreptul. As vrea sa traim bine. As vrea…

Numai ca nu este asa, si previziunile pentru viitorii ani sunt sumbre. Se tot vorbeste de o revenire a crizei, de un recul.

Tunurile din titlu sunt ale acelor sforari, ale acelor papusari care, dupa ce au pierdut batalia cu “Vaporeto”, au reusit sa fie in continuare la putere, in partide. Multi vor spune ca, in PSD, s-a produs schimbarea si scindarea, de parca doi-trei trepadusi care au plecat din partid inseamna mare lucru in marea rosie pesedista. Despre PSD am scris si ramane cum am stabilit: Bunicuta  e “forever young”! Despre PNL, vorba – pardon – boala lunga, moarte sigura! Am fost la congres, iar imaginea de ansamblu pe care mi-au facut-o liberalii a fost una de ofilire, de…fara vlaga. Doua zile de congres, de vorba lunga, de cat de bun si de viitor este crinul PNL, despre sageata liberala, despre viitorul presedinte al Romaniei.

Stop! Mai da-o in sange, vorba raposatului revolutionar. Pai, de la presedintele PNL, la presedintele tarii, e o cale foarte lunga. Trebuie sa treaca de primul tur mai intai. Daca nu, il va sustine pe Ponta.

Rezultatele alegerilor parlamentare de peste doi ani vor hotari soarta celor doi. Incerc o apropiere de mama Omida si spun ca vor hotari si soarta PNL-ului. A se vedea anul 2000 si ce s-a intamplat cu PNTCD. Social-democratii vor merge mai departe cu micutul Titulescu, care va deveni arogantul-sef. A avut si de la cine sa invete.

Vor urma doi ani de relativa liniste pentru PSD, PNL si PDL. De ce si pentru PDL? Pentru ca papusarii nu vor mai ataca pana in 2012. Dupa ce s-au fript cu flacara violet, vor sulfa si in calendarul mayas.

Cel mai trist este ca, indiferent de coloratura ei, nota de plata (plus 19%) pentru distractia politica o vom plati tot noi, cei chemati la vot.

0 comentariu

oblioo 15-08-2010 - 07:32

Contele Paul Kisseleff (in rusa : Павел Дмитриевич Киселёв, Pavel Dmitrievitch Kisseliov), nascut la Moscova pe 19 ianuarie 1788 si mort la Paris pe 26 noiembrie 1872, a fost comandantul trupelor ruse, care au ocupat Moldova si Tara Romaneasca dupa razboiul ruso-turc dintre anii 1828-1829. A fost numit presedintele divanurilor (parlamentelor) din cele 2 principate, functie echivalenta cu a unui guvernator pe care a ocupat-o pana in anul 1834.
Avand o conceptie de viata liberala, el este la originea primei constitutii pe care au avut-o romanii, Regulamentul Organic, (in rusa Oрганический регламент, Organitcheski reglament), promulgat in iulie 1831 in Tara Romaneasca si in ianuarie 1832, in Moldova si care a fost in vigoare pana la unirea principatelor romane din 1859.
A fost un foarte bun administrator si a facut fata cu succes unui mare cutremur de pamant si unei epidemii de ciuma. A construit doua eforii, adica institutii de utilitate publica, un spital si o casa de binefacere. A asigurat foarte bine siguranta publica, fiind si fondatorul politiei romane, platita de stat, cu 1700 de membri in Moldova si 4470 de membri in Tara Romaneasca. Este fondatorul gardei de frontiera, a granicerilor. Kisseleff este la originea multor amenajari urbane in Bucuresti, cea mai importanta fiind construirea soselei Kisseleff, cu arbori gradini si vile. Romanii, recunoscatori, i-au acordat cetatenia in 1841, la 7 ani dupa plecarea lui din tara.
Nu am citit in nicio lucrare istorica cum Kisseleff ar fi participat la vanzarea Basarabiei catre Rusia. Daca este adevarat, ar fi intr-adevar o bomba istorica.
Si Zavaidoc a fost rus, dar continua sa fie iubit de romani.
http://www.youtube.com/watch?v=D9mRwCD3xQg

pt Caramache 22-08-2010 - 10:45

La Chsiinau se zvonise ca bulevardul Pavel Kisseleff din Bucuresti urma sa fie redenumit bd Ilie ILASCU, eroul ce era atunci intemnitat la Tiraspol. Ce a intervenitla mijloc ca sa nu sa se atinga nimeni de un guvernator rus – in Basarabia au fost o duzina si toti FOARTE „BUNI”, chiar mai „buni” decat Kiseliov-Kisseleff, in plus am mai avut si tzari rusi care ne-au vizitat si ne-au facut „regulamente” si „constitutii”, ba si politie de care vreti – SA-I VENERAM SI NOI PE „ELIBERATORI”, CE NE SFATUITI?..
… Apoi in capatul bulevardului Kisselef pe arcul de Triumf este venerat un alt MARE CONDUCATOR DE OSTI, care a „eliberat” Dacia strabuna de cateva mii de tone de aur dacic, zeci de mii de daci si primi crestini cu care se delectau „eliberatorii” in luptele de gladiatori. E NORMAL CA UCIGASUL STRAMOSILOR NOSTRI TRACO-GETO-DACILOR, VENETICUL SI CRIMINALUL TRAIAN, dusmanul primilor crestini – SA FIE PUS LA ACELASI NIVEL CU INSUSI REGELE NOSTRU DECEBAL? Exista MORALA, exista RATIUNE, respect fata de STRABUNI in aceasta parte a lumii?

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult