Acasa Opinii Ponta, ultimul cartuș

Ponta, ultimul cartuș

scris de Marin Neacșu
78 afisari

Acum cam 10 zile mă întrebam dacă Ponta vrea cumva să se sinucidă. Atunci eram doar în dubiu, acum însă cu toată lovitura dată cu blitzkrieg ul din Parlament sunt convins că Ponta acționează conștient sau nu împotriva propriilor interese sau cine știe, poate în interesul propriu, dar nu al celor ce așteaptă altceva sau chiar al USL.

Marin NeacsuO știre de ultimă oră anunță o nouă alianță politică, Alianța de Centru Stânga, între PSD și UNPR. Ce rost are această alianță, pe cine ajută și de ce a fost necesară, nu cred că poate explica cineva. La această oră, chiar și unii vicepreședinți ai PSD dau din umeri și se întreabă cine a decis acest lucru ? Alianța nu are nici o logică:

 • UNPR a obținut la alegerile locale un procent național care nu justifică o alianță cu un partid de 1%;
 • UNPR are o imagine atât de șifonată, încât numai cine stă de vorbă cu un lider UNPR este privit pieziș;
 • UNPR a fost dușmanul cel mai înverșunat al PSD și USL la alegerile locale, a atacat cel mai josnic USL;
 • Oprea este cel mai detestat lider de partid;
 • Parlamentul se află deja în vacanță parlamentară, deci nu mai este nevoie de majoritatea confortabilă în Parlament, pentru nu știu ce lege sau suspendare;
 • La votul privind suspendarea, UNPR, prin vocea traseistei de centură a politicii românești, așa cum s-a autodefinit doamna Șandru, a declarat că nu va vota suspendarea;
 • La viitoarele alegeri parlamentare, USL nu are nevoie de voturile UNPR;

Și atunci, dacă situația stă așa, DE CE a bătut PSD palma cu UNPR, nu numai peste capul USL, dar chiar pe ascuns față de cei din PSD? Domnul Dragnea, cel care a bătut palma, ale cui interese le-a reprezentat?

Singurele explicații cât de cât logice ar fi că :

 • Ponta are de gând să părăsească USL și se pregătește de alegeri parlamentare pe cont propriu;
 • PSD are nevoie de finanțele lui Oprea;
 • Oprea, șantajat de Băsescu, l-a șantajat la rândul lui pe Ponta, obligându-l să semneze un pact care practic îl descalifică și îl va face să piardă tot ce a câștigat prin marea lovitură din Parlament;
 • Ponta a urmărit de la început să conducă singur, a avut un pact semnat cu Băsescu, iar suspendarea lui Băsescu nu intra în planurile lui. Acum, că suspendarea este pe rol, face tot posibilul să piardă bătălia și să îl păstreze pe Băsescu președinte;

Spun asta, pentru că această mișcare nu va aduce decât dezavantaje:

 • PNL-ul nu va vedea cu ochi buni această nouă alianță, chiar dacă sau mai ales dacă UNPR se va alia la USL. Dacă Ponta poate accepta o apropiere de nașu Oprea, Antonescu  nu vede cu ochi buni o legătură fie ea și de conjunctură cu generalul trădător;
 • Nici membrii USL nu sunt toți de acord cu această alianță mai ales că Oprea vine cu câteva zeci de vicepreședinți care vor cere funcții în alianță și pe listele parlamentare;
 • USL va pierde un număr însemnat de sprijinitori, în special din partea pensionarilor militari care au sprijinit substanțial USL-ul la alegerile locale și acum se văd trădați prin alianța PSD cu cel ce le-a făcut viața un coșmar în ultimii doi ani;
 • Referendumul este în pericol, pentru că o mare parte din populație va vedea în această alianță o dovadă clară a neseriozității și lipsei de moralitate a politicienilor, în speță a lui Ponta și PSD. Această nouă dovadă de tractir politic va scârbi alegătorii care probabil vor spune că nu îi mai interesează să susțină un premier care nu mai are nimic sfânt și bate palma cu trădătorii;
 • E posibil ca după referendum, indiferent de rezultat să asistăm la o rupere în cadrul USL mai ales că Antonescu a anunțat că dacă iese câștigător Băsescu, el se retrage din viața politică. Este posibil ca Antonescu să fi mirosit ceva când a făcut această declarație. S-au adunat prea multe;

Ce e de făcut ?

Ar trebui ca toți cei care doresc schimbarea, indiferent de partidul din care fac parte să iasă la vot și să voteze, ca să dejoace acest plan și acest joc care în mod cert este marca Băsescu. Ponta ori cu știință ori fără știință a făcut prin această alianță jocul lui Băsescu. Stă încă în puterea populației să îl schimbe pe Băsescu, iar cei care nu îl doresc nici pe Băsescu nici PSD-ul, au ocazia să dejoace un plan diabolic. Este știut că sunt mulți care ar vota cu USL, dar nu o fac din cauza PSD pe care îl asociază cu comuniștii, cu Iliescu. Au acum ocazia la acest referendum să voteze pentru Antonescu.

Ponta prin această alianță a tras ultimul cartuș. De acum încolo mai are numai petarde și fumigene, Zgomot și fum. Sunt curios cum vor justifica această alianță.

88 comentarii

Salut 13-07-2012 - 16:07

Vezi, mai Marine, ceeace nu ai inteles tu e ca vremea vorbelor a trecut. Principii, vorbe, alte alea au fost aruncate la cos de Basescu … demult. In sfarsit, USL-ul a realizat ca daca vrea sa invinga in aceasta lupta, trebuie sa faca la fel. Dupa debarcarea definitiva a lui Basescu (dracu nu-i mort, dupa cum bine ai remarcat) se va reveni incet-incet la normalitate.
In contextul asta, alipirea UNPR are o logica. Nu una a moralei ci una a razboiului. Personal, eu cred ca m-am prins cum vrea sa contracareze USL marlania antidemocratica produsa de Basescu-CCR. Dar chiar nu vreau sa vorbesc despre aceasta actiune pentru a nu da idei de contra-contra masuri unora.

PS:
Dupa alungarea lui Basescu vor trece ANI pana cand Romania isi va regasi suflul democratica, macar atat cat a fost inainte de epoca Basescu. Sa nu-ti inchipui ca aberatiile antidemocratice vor fi corectate peste noapte.

In cazul in care Basescu nu este demis, deja sperantele pentru o democratie normala poti sa le arunci la cos. Nu pentru cativa ani, ci pentru cateva decenii.

Acum intelegi miza?

ValVerde 13-07-2012 - 16:16

„Personal, eu cred ca m-am prins cum vrea sa contracareze USL marlania antidemocratica produsa de Basescu-CCR. Dar chiar nu vreau sa vorbesc despre aceasta actiune pentru a nu da idei de contra-contra masuri unora.”

Hahahahahah, Boul Salut detine piatra filozofala dar o tine secreta !!!!
Dupa ce se limpezesc apele, sa iesi la rampa sa spui ca s-a intimplat exact cum ai prevazut tu, dar n-ai spus la nimeni ca-ti furau inventia..,.

Plaiurile mioritice sint Mecca umorului grotesc.

camelia 13-07-2012 - 16:38

Salut asta gindeste numai cind sta cu capul infundat in kkt. Un nefericit de care o sa auzim in curind ca s-a aruncat de la etajul 9.

ValVerde 13-07-2012 - 16:44

A mai incercat, dar cum e concentrat cu probleme profunde, s-a incurcat la numarat etajele, credea ca e la 9 si s-a aruncat de la 2.
A supravietuit.

Ciu Huhu 14-07-2012 - 14:08

Magarule basist ”Camelia” peste doar doua saptamini tu si stapinul tau Basescu sialte sigi ale lui VA VE-TI ARUNCA DE LA ETAJUL NOUA, DISPERATILOR!

Jos tigania PP DD=PDL, jOS tiganiii DD si ”Camelia”, huuuooooo!!!!!!!!!!!

urbos 13-07-2012 - 16:23

Alianta asta va trece aproape neobservata pentru electorat, deci o analiza pe linia asta mi se pare inutila. Odata pentru ca fie si neoficial alaturarea PSD-UNPR era cunoscuta, a doua pentru ca sint lucruri mult mai importante si mai de impact, care se petrec in zilele astea.

Pe de alta parte, miscarea perfecta a lui Ponta, ar fi, ca dupa ce legea in Parlament va cosfinti regula referendumului asa cum isi dioreste USL, ca Ponta sa isi dea demisia, pe motiv ca nu si-a putut tine o promisiune personala luata la Bruxelles, parlamentul fiind suveran, reprezentand vointa poporului. Astfel Ponta ar lasa in offside toata adunatura anti-romaneasca, atat pe plan extern, unde „pucistul”, „dictatoru”(dementa pura, dictatura cu doi dictatori, Ponta si Antonescu) dar si „plagiatorul” renunta la putere, cat si pe plan intern, satra basista ramanand sa traga in gol, caci se vede ca tinta este Ponta, singurul considerat vulnerabil.

ValVerde 13-07-2012 - 16:28

Asa e mai limbric, ca Europa e proasta ca Bula…o sa zica…”e-te al dracu Ponta ! Ne-a pacalit ! Dar romanii sint de treaba si Romania e cinstita ! Mai luati niste fonduri”

Merkel nu voteaza in Romania, dar voteaza in EU si o sa o luati voi in mina crezind ca pe acolo se face politica mioritica si daca nu poti sa-i pacalesti, ii cumperi.

urbos 13-07-2012 - 16:33

Infecto. atata vreme can gosponina nefutabila Merkel a tacut ca o vaca la politica dementa(nici macar mioritica) a lui Bashina, o sa o suga cu succes imediat ce pica Kioru. Numai mintea ta de nefututa, isi inchipuie ca Europa se va crampona de hoitul lui Basescu. Isi va reconsidera pozitia si cu asta basta.
In alta ordine de idei, teoretic, Europa ar putea sa ne faca ORICE caci ar fi EXACT ca si pana acum? Stii cretino cate fonduri a absorbit guvernul Dementei Sale Traian Basescu? despre despre ce efecte negative mai vorbesti fa cretino? Pana acum cum a fost? Mars la cacat.

camelia 13-07-2012 - 16:36

Vierme, baga-ti furca in inima, ca sa faci un bine omenirii, putreziciune cracanata ce esti. Bah, sclerozatule, politica nu e desene animate, linge-o-ai in lindik pe cateaua de la muzeul de istorie, boratura imputita ce esti.

Ciu Huhu 14-07-2012 - 14:12

Jos Tigania PP DD=PDL, jos tiganii DD SI CEILATI DIN DIN PP DD, HUUUOOOO!!!

ValVerde 13-07-2012 - 16:51

Spuuuumeeee!
Tu nu intelegi principii???

Chiar considerind ca Basescu a facut tot ce zici tu, si ceva in plus, nu poti apara democratia maimutarind metode transparente si democratice, cind de fapt te comporti mai rau decit pretinzi ca s-a comportat cel pe care vrei sa-l inlaturi.

Asta spune EU si voi o sa dati din buze.

Daca nu aveti nevoie de Europa, ce mai cauta Ponta pe la Bruxelles? Puneti de o revolutie pe bune si bucurati-l si voi pe Putin.

Ahhh…asta e alt paradox: in mintile voastre infierbintate, Vocea Rusiei apara democratia in timp ce EU se da cu dictatoru’…mare ti-e gradina doamne !!!

digital 13-07-2012 - 16:58

așa zi-i,propagandistule!
vezi mă,că singur vii la strungă!rușii te apleacă pe tine,nu?!
cine vorbea mă de putin p-aici?!
nimeni mă înafară de tine!
nu mai fi prost,măcar,că te faci și de kkt!adevărata ta față!

urbos 13-07-2012 - 17:02

Bai tampito, democratia NU MAI E, d-aia orice s-ar face, ea nu mai poate fi incalcata. Te inleg dementa basista, tu ai vrea ca o dictatura sa fie inlaturata „democratic” ba chiar tinand cont de legile inventate de dictator pentru a ramane la putere. Nu merge.
Eu unul, am condamnat mereu tocmai acest discurs schizofrenic al Opozitiei, care desi vorbea de incalcarea democratiei, statea spre exemplu in continuare in Parlamentul lui Basescu.
Bagi in discutie „vocea rusiei” ca imbecila, n-are nici o legatura cu subiectul.
Noi, cei care traim si vedem ce-i aici, STIM. Eu am spus demult ca lepadatura tradatoare Basescu a vandut tara pentru propria lui sustinere din partea unor cercuri de infuenta, pe pimul loc fiin ji danimea via SUA. Nu mai spun ca minciunile propagandei basiste ordinariile DOVEDITE, nu te intereseaza starpituro. Aberatiile despre arestarea judecatorilor curtii si alte mizerii, nu te intereseaza. Tu esti o INFECTIE.

ValVerde 13-07-2012 - 17:09

Sa fie EU chiar asa de tembeli sa n-o vada?
Eu ii cred pe ei, nu pe tine.

Esti spumos (nu in dialog, la propriu, pe la gura)

ValVerde 13-07-2012 - 17:14

Mai degetel, tu poti asimila doua idei in acelasi timp?

Chiar si Ponta se pare ca poate.
Daca EU se supara pe tara noastra, ce-i ramine dulcei Romanii?

Sa stea de una singura, suparata ca magarul pe sat, sau sa le dea cu flit si Europei si SUA si sa bata mina cu fratele rosu de la rasarit ?

Zii tu daca mai vezi alta alternativa..

(ahhh…mai era aia cu prietenii nostri mahomedanii sau popoarele libere din Africa, dar asta mergea pe vremea lui Ceausescu, nu acum cind am dat si noi cu nasu’ de societatea de consum)

urbos 13-07-2012 - 17:23

Bai tembelo, daca UE se supara e treaba ei, asta e, ce-oi fi vrand tampito sa dam foc la tara, sa punem un diliu la conducere, sa omoram cetateni, daca asta ar fi pe placul UE? Aia e, dragoste cu sila oricum nu merge.
Insa cum am zis, toti isi vor reconsidera pozitia imediat ce dementul e PA. Nu mai e mult si se va vedea.

digital 13-07-2012 - 17:29

măi vito-valverde,tu în state dacă ești atacat la buzunar prin taxe,austeritate și fraudă fiscală ce faci mă retardeală?!
îi încarci pusca celui care a făcut-o să-ți mai tragă un glonte în ceafă?!
pe lângă că ai fugit din țara asta,mai ești și tare prost!
du-te dreq că nu mai am ce vorbi cu tine!

ValVerde 15-07-2012 - 18:48

măi vito-valverde,tu în state dacă ești atacat la buzunar prin taxe,austeritate și fraudă fiscală ce faci mă retardeală?!

=============

Am crezut ca l-ati suspendat pentru ca a incalcat Constitutia.
Pina la urma era vorba de taxe, austeritate si atac la buzunar ???

digital 15-07-2012 - 19:15

nu mă cretino!
cu mâinile pe p**ă să stai tu mult și bine acolo unde zici că ești!!!!

urbos 13-07-2012 - 16:35

Si n-ar fi vorba de pacaleala ma schizofrenico, ar fi o realitate, tembelii care grohaie despre „dictatorul” Ponta, ce-ar putea sa mai spuna? S-o suga.

PS Si tu ti-ai dori s-o sugi, dar esti prea pocita si imputita.

camelia 13-07-2012 - 16:37

pocita e ma-ta aia cu furuncule pe buci si in ficati, viermilor nenorociti ce sunteti. O sa va taiem cu coasele pe lungul spinarii, sobolanilor nenorociti ce sunteti, ardi-v-ar focu de otrepe.

urbos 13-07-2012 - 16:44

Stiu ca nu mai poti, nici tu nici vaca verde, dar n-o sa va las sa ma lingeti in cur. Nu mi-as spurca gaoaza sa o atingeti nici cu limba. Pot insa sa va las sa-mi lingeti cacatul.
Dar dupa ce plec, ca nu-mi place sa va vad.

ValVerde 13-07-2012 - 16:52

urbos, asta zic si eu dezbatere politica !
Bravo cazatura !

urbos 13-07-2012 - 16:54

Fa cretino, dupa ce voi ma luati la sentiment, ce dracu vrei sa raspund, s-o tin tot cu sobrietatea arida a politicii? Flirtam si noi.

ValVerde 13-07-2012 - 17:05

Esti cam deviationist…flirtezi cu imaginea pe care ti-ai construit-o singur in mintea ta aglomerata. Nu ai contacte sociale?
Iti alcatuiesti un delir ordonat cu persone imaginare?
Cam trist.

PS La fel de trist sa gindesti ca atribuindu-mi sexul femenin, iti creaza un avantaj. Esti primitiv, dar continua asa.

urbos 13-07-2012 - 17:07

Atribuindu-ti sexul feminin iti creaza tie proasto un avantaj, nu mie. Ai macar niste scuze. Vezi ce cumsecade sint.

neacsum 13-07-2012 - 17:08

Val si urbos, nu imi sunteti dragi, dar va cred destul de destupati sa intelegeti ca vorbiti degeaba cu cel care isi spune camelia. Daca o faceti de amoruil artei, e ok, dar sper sa nu aveti pretentia sa ajungeti undeva .

ValVerde 13-07-2012 - 17:19

neacsule, merci de sfat, dar sa stii ca nu-mi fac iluzii sa ajung undeva nici in dialogul meu cu urbos, degetel sau cu tine.
Eu ma distrez pe aici si practic limba romana.
Nu investesc mult in asta, si hohotele de ris in care izbucnesc din cind in cind, platesc pentru timpul pierdut.

Cameluta apara o cauza pierduta (aia cu PP) dar e coltoasa si imi place
(Pina o incepe sa ma injure si pe mine 🙂 )

digital 13-07-2012 - 17:22

pe tine nu te înjură mă,că tu-i dai limbi!

camelia 13-07-2012 - 18:11

neacsule, de ce dai din drimba, mah, chelie data cu shmirghelul? te oftici ca tui-am ghicit „talentul’ tau de compozitor de rebusuri?

Ciu Huhu 14-07-2012 - 14:18

JOS tigania PP DD-PDL, jos tiganii din PP DD in frunte cu tiganul DD, huuuooooooo!!!!!!

Salut 13-07-2012 - 16:53

Postarea asta e numai pentru Marin. Rog autobagatorii in seama sa se abtina. Multumesc anticipat.

Vezi, mai Marine, ceea ce nu ai inteles tu e ca vremea vorbelor a trecut.principii, vorbe, alte alea au fost aruncate la cos de Basescu … demult. In sfarsit, USL-ul a realizat ca daca vrea sa invinga in aceasta lupta, trebuie sa faca la fel. Dupa debarcarea definitiva a lui Basescu (dracu nu-i mort, dupa cum bine ai remarcat) se va reveni incet-incet la normalitate.

In contextul asta, alipirea UNPR are o logica. Nu una a moralei ci una a razboiului. Personal, eu cred ca m-am prins cum vrea sa contracareze USL marlania antidemocratica produsa de Basescu-CCR. Dar chiar nu vreau sa vorbesc despre aceasta actiune pentru a nu da idei de contra-contra masuri unora.

PS:
Dupa alungarea lui Basescu vor trece ANI pana cand Romania isi va regasi suflul democratica, macar atat cat a fost inainte de epoca Basescu. Sa nu-ti inchipui ca aberatiile antidemocratice vor fi corectate peste noapte.

In cazul in care Basescu nu este demis, deja sperantele pentru o democratie normala poti sa le arunci la cos. Nu pentru cativa ani, ci pentru cateva decenii.

Acum intelegi miza?

ValVerde 13-07-2012 - 17:00

Nu mi-ai raspuns daca Boul Salut e bine, sau daca preferi Salut Boule

Am sa le alternez ca sint principial.

(E rindul lui) Salut Boule, daca vrei dialog privat, dati-va adresele personale de e-mail si conversati.
Asta e forum public si tu nu poti nici impune nici ruga schimbarea traficului.

De pe ce maidane te-ai adunat? Esti nou in fata unui computer?

neacsum 13-07-2012 - 17:06

Salut,
Ponta si Oprea au mai batut palma odata , imediat dupa ce Ponta a ajuns prim ministru . Atunci pentru ce au batut palma , nu tot a alianta ? Pai ce facem , batem palma pentru fiecare vot in parlament, pentru fiecare sedinta a parlamentului ? Asta nu mai e alianta, asta e santaj . Asa facea si UDMR-ul cu PDL-ul, la fiecare motiune negociau. Politica romaneasca este casa de toleranta unde preturile curvelor cresc dupa cum bate vantul.

Salut 13-07-2012 - 17:12

Am si spus ca principiile si toate alea nu mai exista. Miza e prea mare…duce pana la supravietuirea statului roman (citeste postarea despre Europa).

digital 13-07-2012 - 17:09

propaganda răsună din toate părțile și din toți rărunchii!
ce vă mai agitați mă,în două săptămâni aflați rezultatul!
care e problema voastră?!
suferiți de scenarită sau aveți hormonii în exces?!
avem ștorfeline și khoooorvheeeeethuri grup,așa că descărcați-vi-ți!
cameluța,zenovița,valălurica….&co!
hahaha!
după 29 vor fi din nou pe centură,așa că nu le mai prindeți pe forum decât în perioada de promoție,care expiră pe 29!!!!
așa că băgați fraților!
hahaha!

Salut 13-07-2012 - 17:10

Din nou despre coana Europa:

Urasc sa am dreptate in situatii de genul asta.

Dar situatia actuala a demonstrat fara putinta de tagada tratamentul rezervat Romaniei si romanilor de Europa condusa de Germania: COLONIE. Daca cineva isi face iluzii de genul: „colonie, colonie, dar macar o colonie cu locuitori bogati”, il indemn sa se uite pe rata de absorbtie a fondurilor europene (aprox 10%; situatie in care Romania este contributor net), pe admiterea in Shengen, etc. Toate tin de Europa.
Daca nu s-a convins inca, il indemn sa se uite pe recenta „lista a conditiilor Comisiei Europene – ORGAN NUMIT, NU ALES” si sa-mi spuna cata democratie e in conditiile alea.

link:
http://www.cotidianul.ro/cerintele-comisiei-europene-pentru-romania-188498/

=====================

In aceasta situatie, reevaluarea relatiei cu Europa se impune ca prioritate nationala, bineinteles daca Romania vrea sa supravietuiasca (,) ca stat.

urbos 13-07-2012 - 17:34

E totusi absurd ca Romania intr-o Europa condusa de Germania sa fie colonie SUA. Inca nu e clara situatia asta.
Ca Romania era data pe mana ji danimii, e cert. Ca SUA& ji danimea trateaza Romania ca pe o colonie e iarasi clar, vezi amasadorul care se trezeste sa dea din cioc. In ceea ce priveste atitudinea Europei, ea nu e in sine o anormalitate, e anomala doar pentru ca e TOTAL rupta de realitate, dar in principiu, daca intr-adevar int-o tara a UE, care devine ea insesi un fel de tara mai mare pentru membri ei, au loc derapaje, reactiile sint justificate.
Daca mentinerea unui dement ca Basescu tocmai(!) in coasta UE, de catre americani are sens, pentru UE insa, mentinerea unui Basescu nu e nici macar necesara.

ValVerde 13-07-2012 - 17:41

Bine zis, Pogonici !

De ajuns cu colonizatorii astia.
Romania nu mai vrea sa fie vasalul SUA, care SUA e condusa de evrei.

Faceti voi o miscare nationala de umflat mamaliga in roman si scuturati-va jugul colonial !

Si dupa aia, ce ????

urbos 13-07-2012 - 17:47

SUA nu e condusa de ji dani, e parazitata. D-aia a si ajuns in cacat si nu va mai iesi pana nu scapa de paraziti.

Dupa aia ORICE, ce te phoote grija?
Tu esti o imbecila, te intrebi ce urmeaza in loc sa rezolvi problema curenta.

ValVerde 13-07-2012 - 18:10

Mare hahalera esti…dupa tine „din lac in put” nu are importanta atita timp cit iesim din lac.
Asta zic si eu gindire strategica.hahahahahah

urbos 13-07-2012 - 18:13

Nu e din lac in put demento, e vorba daca accepti sa fii ucis acum de frica sa nu te omoare altul mai tarziu.
Ce ar mai conta tampito daca mori de glont sau de cutit?

ValVerde 13-07-2012 - 18:16

Dramatizezi precum demoazela sedusa si abandonata.

urbos 13-07-2012 - 18:19

Nu dramatizez tampito, sintem ca-n 89. Basescu trebuie ELIMINAT. Ce urmeaza, vom vedea. Si Europa si labele americanesti la fel.

Salut 13-07-2012 - 18:00

Lasa la o parte SUA. Pozitia SUA e intr-adevar ambigua (senzatia mea e ca joaca la doua capete).
Dar Europa (cel putin Germania si sfera ei de influenta) a luat o pozitie clara. Nu vorbesc despre sustinerea uneia sau alteia dintre partile in conflict.
Vorbesc despre o pozitie clara antidemocratica; spre exemplu, CCR – institutie NUMITA este deasupra Parlamentului – institutie ALEASA democratic. Mie imi e clar ca daca IN TARILE LOR politicienii vestici ar sustine o pozitie asemanatoare, si mamele lor le-ar uita numarul de telefon.
Dar pentru Romania e posibil. De ce? Pentru ca i s-a rezervat statutul de colonie si rolul coloniei nu e sa fie democratica ci sa slujeasca frumos stapanii. Clasic.

urbos 13-07-2012 - 18:09

Problema mea in lagatura cu SUA e alta, faptul, asa cum am zis, ca Basescu A FACUT o politica neconditionata proamericana, chiar impotriva curentului european! De aici vine ciudatenia. Bashina insusi declarandu-se inca de la inceput sugator la licurici, avand pozitii de latrau fata de europeni(vaca verde uita umflarea de muschi a cretinului, dar tot de umflare de muschi vorbeste).
E deci extrem de ciudata treaba asta. Sa fie atat de mare dementa acestei mizerabile adunaturi numita Partidul Popular European, incat sa tina cu dintii de un pion, de altfel firav, precum Basescu? E pentru ei atat de important sa se mentina la putere incat sa calce peste orice? Inca nu mi-e clar ce se intampla.

urbos 13-07-2012 - 18:10

Problema mea in lagatura cu SUA e alta, faptul, asa cum am zis, ca Basescu A FACUT o politica neconditionata proamericana, chiar impotriva curentului european! De aici vine ciudatenia. Bashina insusi declarandu-se inca de la inceput sugator la licurici, avand pozitii de latrau fata de europeni(vaca verde uita umflarea de muschi a cretinului, dar tot de umflare de muschi vorbeste).
E deci extrem de ciudata treaba asta. Sa fie atat de mare dementa acestei mizerabile adunaturi numita Partidul Pop ular European, incat sa tina cu dintii de un pion, de altfel firav, precum Basescu? E pentru ei atat de important sa se mentina la putere incat sa calce peste orice? Inca nu mi-e clar ce se intampla.

ValVerde 13-07-2012 - 18:15

Sau sa fie o explicatie mult mai simpla si directa: ca tot ce vreti voi sa faceti in frunte cu Ponta e profund anti-democratic.
Europa inca e sensibila la chestii din astea demodate.

ValVerde 13-07-2012 - 18:12

Cum dracu’ s-o fi umflat mamaliga in asta ca doar e ierbivor ?!?!

Salut 13-07-2012 - 18:38

@ urbos

Nu mi se pare a fi doar o lupta intre curentele politice din UE. Daca observi cu atentie, sicialistii si liberalii cam tac. Ceva de genul: „principii, principii, dar mai da-le dreaq; exista un interes superior”. Reactia gainii care nu sta la cocoseala, dar fuge si se impiedica la momentul potrivit.

urbos 13-07-2012 - 18:50

Nu prea vad interesul „superior’ aici. Nici macar economic. Din nici un punct de vedere. Ce sens are pentru Europa un sugator la licuri aici, un latrau anti-Olanda (de exemplu), un latrau anti-Rusia, cu care Germania se intelege foarte bine? Ce sens are un Basescu pe care chiar ei, liderii europeni il evita la intruniri? Economic Romania e distrusa de Basescu, de vandut, Basescu nu avea de gand sa vanda catre UE ci catre ji dani si americanasi. Nu vad deocamdata ceva logic in treaba asta.
Ieri la Antena 3 a fost invitat un liberal european care a vorbit perfect.
Inca nu stiu cat de bine le functioneaza astora propaganda si dezinformarea, caci pana acum s-a vazut ca nu numai ca s-a transmis distorsionat mesajul catre UE, de catre cercurile aservite si interesate, dar pana si mesajele dinspre UE ajungeau distorsionat in presa romaneasca, asa cum isi doreau basistii.

camelia 13-07-2012 - 19:32

da-ti foc, lepra imputita.

camelia 13-07-2012 - 19:32

In primul discurs al lui Crin Antonescu, acesta s-a comporta, IN SFIRSIT, ca un presedinte ROMAN si nu ca o sluga imputita si nemernica,a sa cum era Basescu. E inacceptabil pentru CE su PE sa dea ordine unui presedinte de tara, oricare ar fi ea, sa faca sau sa nu faca ceva la el in tara. Ce p..da ma-sii este acest Barosso sa dea ordine lui Crin A. daca sau nu sa gratieze pe cineva? Asta, una la mina, dar a doua la mina, Antonescu a spus chiar in ziua in care a fost numit presedinte interimar ca nu va gratia pe nimeni si nu va face nici o schimbare la directia serviciilor secrete, parchet, dna, ani, etc. Ce tot vorbeste acest nemernic Barosso? Sa-si vada de treaba lui, acesta.

Doar si pentru acest prim speach al domnisoarei Crina, si tot ar fi bine ca nemernicul de Basescu sa nu se mai intoarca la Cotroceni.

urbos 13-07-2012 - 19:34

Te-ai trezit tampitule? Miraaaacol !!!!!!
Iata un tampit peste care s-a pogorat un pic de inteligenta. Doamne ajuta!

camelia 13-07-2012 - 19:36

ardi-te-ar focu de lepra imputita pe tine sipe toata saminta ta de viermi nenorociti, huoooo, nenorocitule, scirba aflata inputrefactie, huooooo

urbos 13-07-2012 - 19:38

Cum am zis, doar un pic de inteligenta. Doamne ajuta!

camelia 13-07-2012 - 19:39

baga-ti furca in inima, boratura imputita ce esti

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:42

Jos mortul tigan DD (Cameliia) ce-si baga furca-n inima, jos tigania PP DD=PDL, huuuuuooo!

camelia 13-07-2012 - 19:35

Comisia Europeană a dat astăzi publicităţii lista cerinţelor Executivului european faţă de România. Acestea i-au fost adresate ieri prim-ministrului Victor Ponta, astfel încât România să continue a respecta standardele europene.

Iată lista completă, publicată de rfi.ro:

1. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)
Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38
Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă
Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.
Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.
Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.
Redarea încrederii
Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv
Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.
Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii
Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.
Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt.
Totodată, potrivit unei declaraţii de presă date publicităţii după întrevederea dintre premierul Victor Ponta şi președintele Comisie Europene, Jose Manuel Durao Barroso a subliniat că „echilibrul puterilor dintr-un sistem democratic trebuie să fie garantat”.
În comunicat sunt cuprinse șase puncte primordiale pe care Guvernul USL trebuie să le aibă în vedere:
Respectarea independenţei Justiţiei;
Restabilirea competenţelor Curţii Constituţionale;
Respectarea deciziilor Curţii Constituţionale;
Transparenţă în numirea Procurorului General şi a şefului DNA;
Numirea unui Avocat al Poporului care să fie sprijinit de toate partidele;
Integritatea să devină o prioritate politică.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:39

Jos tiganul DD, jos tigania PP DD=PDL!!!!!!!!!

camelia 13-07-2012 - 19:38

Ponta e plin de masterate. Mai are unul FALS și la Oxford
Enciclopedia „Who`s Who”, ediţia în limba română, precizează că Victor Ponta ar avea un master la Oxford şi l-ar fi obţinut în 2004.

Sursa: Codrin Prisecaru

După ce a fost acuzat că şi-a plagiat lucrare de doctorat şi că şi-a trecut în portofoliul academic un master în Italia pe care nu l-a făcut, în CV-ul premierului Victor Ponta, postat în enciclopedia „Who`s Who”, mai apare o surpriză. În ediţia din 2011, în prezentarea lui Ponta, „Who`s Who România” spune că ar fi făcut un „Master în ideologii politice Oxford – Exeter College”, diplomă obţinută în anul 2004.
Potrivit adevărul.ro, reprezentanţii Universităţii Oxford spun că, de fapt, e vorba de un curs de vară la care Ponta a participat şi nu a fost înscris niciodată ca student la un program de lungă durată. De altfel, în CV-ul primului ministru, postat pe site-ul instituţiei pe care o conduce, e trecut că ar fi urmat un curs la Oxford şi nu master.

Însă, reprezentanţii „Who’s Who” au precizat că „toate datele publicate în carte au fost primite chiar de la Victor Ponta, în urma unui interviu direct”, iar politicianul a fost chestionat în 2006.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:03

Joa tigania PP DD=PDL, JOS TIGANUL DD, HUUUUOOOOO!!!!

camelia 13-07-2012 - 22:10

Iar ai aparut damblagiule, ardi-te-ar focu de jeg nenorocit ce esti.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:44

Jos tigania PP DD=PDL, JOS TIGANII DD SI ”CAMELIA”!!!

camelia 13-07-2012 - 19:43

Comisia Europeană îi cere EXPLICIT lui Ponta să abroge OUG privind referendumul, iar lui Antonescu să nu facă graţieri

Comisia Europeană a anunţat oficial cerinţele către noua putere de la Bucureşti. Printre acestea se numără abrogarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind referendumul, dar şi o cerinţă special către preşedintele interimar Crin Antonescu, aceea de a nu face graţieri, potrivit B1.ro.

Iată lista de cerinţe din partea Comisiei Europene către Puterea de la Bucureşti:

Guvernul României să reinstaureze puterile Curţii Constituţionale

Guvernul României să abroge ordonanţa de urgenţă privind referendumul

Guvernul României să nu mai guverneze prin ordonanţe de urgenţă

Guvernul României să nu mai folosească Monitorul oficial în scopuri politice

Guvernul României să respecte independenţa justiţiei

Guvernul României să evite criticile la adresa justiţiei

Guvernul României să numească în mod transparent un Avocat al Poporului agreat de toate partidele

Miniştrii care au probleme de integritate să se retragă din Guvern

Membrii parlamentului care au decizii de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnări pentru corupţie să demisioneze

Preşedintele interimar să nu facă nici o graţiere pe perioada interimatului

Preşedintele interimar să nu nominalizeze pe perioada interimatului vreun nume pentru Procurorul general al României sau şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:01

Jos tiganul ”Camelia”, jos tigania scirboasa PP DD= PDL!!!!!!!,,,/

camelia 13-07-2012 - 22:11

Iar ai aparut damblagiule, ardi-te-ar focu de jeg nenorocit ce esti..

camelia 13-07-2012 - 20:20

Vocea Rusiei: „Această explicaţie a situaţiei curente este confirmată circumstanţial de faptul că la Bucureşti a fost trimis generalul Clark care a organizat suspendarea lui Băsescu în regim de blitzkrieg şi cu precizie militară. Se pare că Washingtonul a avut nevoie de suspendarea cât mai rapidă a preşedintelui şi nu a putut să lase procesul pe mâna executanţilor locali”.

Postul de radio oficial al Kremlinului dedicat străinătăţii, Vocea Rusiei, a publicat ieri un material în care susţine că Washingtonul l-a abandonat pe Traian Băsescu şi că, mai mult, ar fi contribuit în mod direct prin Wesley Clark – care ar fi organizat personal blitzkrieg-ul anti-Băsescu – la răsturnarea acestuia. În plus, Vocea Rusiei susţine că americanii l-ar fi sacrificat pe „vasalul” Băsescu pentru că l-au folosit ca monedă de schimb într-o înţelegere geostrategică cu o altă mare putere mondială sugerând că este vorba chiar de Rusia. Iată pasajul relevant: „Faptul că marile puteri îşi utilizează vasalii în calitate de monede de schimb în tranzacţiile geopolitice nu reprezintă nici un secret. La un moment dat, comportamentul lui Băsescu în plan extern a devenit atât de iritant pentru anumite forţe geopolitice încât scoaterea lui din joc a devenit un subiect în cadrul negocierilor marilor puteri. În contextul unor asemenea tranzacţii, forţele geopolitice cu anvergură globală obişnuiesc să facă concesii mutuale în privinţa unor probleme de ordin regional, deseori grupând împreună probleme care nu au vreo legătură evidentă. Nu este exclus ca schimbarea regimului din România, schimbare care implică scoaterea din viaţa politică nu doar a preşedintelui, ci şi a întregii echipe care l-a susţinut, a fost doar o monedă de schimb, o concesie, făcută în cadrul unei tranzacţii geopolitice pe care SUA au încheiat-o în plan internaţional. ”

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a precizat pentru România liberă că Wesley Clark „este cetăţean privat şi nu reprezintă Guvernul Statelor Unite”.

Mesajul transmis de la Moscova conţine toate ingredientele unei manipulări, ipoteză întărită şi de o informaţie publicată ieri de ziarul „Die Presse”. Cotidianul austriac a dezvăluit că prim-ministrul Victor Ponta a angajat, pentru a-şi spăla imaginea şifonată la Bruxelles, compania de PR G+ Europe, aceeaşi companie angajată de Kremlin şi de Gazprom pentru a-i face lobby la Bruxelles.

Surse poloneze au sugerat, totodată, că GPlus ar fi activ implicată, în numele Gazprom, în lobby-ul împotriva exploatării gazelor de şist.

Die Presse a citat comunicatul lui Victor Ponta, de miercuri seară, cel în care se plângea de „propaganda politică”, „inclusiv la nivel european”, şi care ar fi fost remis, în numele lui Ponta, de G+ Europe.

România liberă a contactat filiala din Bruxelles a companiei, unde ni s-a spus că nu ni se poate confirma informaţia pentru că „toată lumea este într-o şedinţă”. G+ Europe este parte a companiei de PR americane Ketchum Inc., care face, la rându-i parte din gigantul media Omnicom Group. Între timp Guvernul României a transmis un comunicat prin care recunoaşte că G+ a contribuit într-adevar la relatarea trimisă presei miercuri seara dar nu a fost semnat nici un contract. Dar nu este prima oara cand G+ Europe ar refuza să divulge identitatea unora dintre clienţii săi.

Cine este Ketchum?

De-a lungul anilor, Ketchum nu a ratat contracte cu aproape nici o mare companie, de la Chase, FedEx, IBM şi Philips până la Forumul Economic de la Davos şi are contracte de peste 100 de milioane dolari cu guvernul american, dar în timp a fost implicată în mai multe scandaluri. În 2003, Ketchum a fost criticată pentru că a facilitat accesul reprezentanţilor Departamentului Educaţiei în talk-show-uri şi a plătit comentatori să scrie articole favorabile agendei Casei Albe, în condiţiile în care legea federală interzice utilizarea banilor publici în astfel de scopuri. În 2004, peste 40 de posturi de televiziune au transmis „o ştire” în care mai mulţi „jurnalişti” lăudau efectele benefice ale unor medicamente. În realitate ştirea era redactată în studiourile Ketchum, „jurnaliştii” erau actori iar beneficiarul era Departamentul Sănătăţii. Procedeul este ilegal pentru că încalcă legea federală, care interzice propaganda.

În 2006, Ketchum a fost angajată pentru două milioane de dolari de Kremlin pentru a promova interesele Rusiei în Statele Unite în timpul summitului G8, a cărui preşedinţie o deţinea Rusia, iar în ianuarie 2007 a mai primit un contract de 845.000 dolari pentru a promova „securitatea energetică”. În august 2007 Gazprom a angajat filiala Ketchum G+ Europe pentru a-i promova interesele în Europa.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 21:57

Jos tigania PP DD=PDL, JOS tiganul DD!!!!!!!

camelia 13-07-2012 - 22:12

Iar ai aparut damblagiule, ardi-te-ar focu de jeg nenorocit ce esti?.

camelia 13-07-2012 - 20:25

LECȚIA DE BUN-SIMȚ. Eleny Ionel, profesoară româncă la Stanford, despre plagiat: „E rușinos. În SUA ești dat afară imediat”

Reputata matematiciană din Iași explică diferențele uriașe de mentalitate dintre Statele Unite și România. Nimeni nu încearcă să înșele cu titluri cumpărate, pentru că între oamenii de știință și politicieni există o demarcare clară. Nimeni nu tolerează furtul, orice plagiator este concediat și își năruie cariera.

O ieșeancă, acum profesoară la Stanford, clasifică drept „rușinos” gestul de plagiat și povestește despre ce se întâmplă în alte țări în cazuri de acest gen. Eleny Ionel face aceste precizări ținând cont de scandalul din ultima perioadă din România în care premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat.

Toată lumea științifică din America este conectată la softuri anti-plagiat

Ieșeanca a plecat din țara din 1991 cu o bursă de doctorat în SUA, iar acum este profesoară de matematică la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Profesoara a povestit pentru Ziarul de Iași despre consecințele imediate ale plagiatului în alte părți ale lumii.

„Câțiva colegi au descoperit plagiatul unei colege de la alt departament. Au prezentat cazul conducerii, au adus dovezi iar persoana respectivă a plecat de la Stanford. A fost o victorie. În America plagiatul este foarte ușor de descoperit. Putem compara prin soft cuvânt cu cuvânt. Chiar la matematică ne depunem articolele pe un website comun. La anumite articole, sub text apare avertizarea de overlapped, adică textul e asemănător cu altă lucrare, din alt autor. Câteodată se constată că unele persoane au descoperit același lucru, în același timp, cu metode diferite”, a spus aceasta.

În SUA, nimeni nu-și vinde lucrarea. E ca și cum și-ar bate joc de munca lui

Profesoara a comentat și scandalurile de plagiat izbucnite în ultima perioadă în România: „Este rușinos pentru o persoană care se numește doctor să fi plagiat”.

Eleny Ionel a vorbit și despre diferența uriașă care există între studenții din România și cei din SUA: niciun student de acolo nu își cumpără și nici nu își vinde lucrări de licență sau dizertație pe internet sau în cămine. „Dacă cineva își vinde munca înseamnă că nu își poate valorifică talentul în beneficiul propriu, nu doar financiar, ci pentru dezvoltarea personală”, a mai spus profesoara pentru Ziarul de Iași.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 21:58

Jos tigania PP DD!

camelia 13-07-2012 - 22:11

Iar ai aparut damblagiule, ardi-te-ar focu de jeg nenorocit ce esti?

tomi 13-07-2012 - 22:18

Luati nebunul,legati-l cu o funie,taiati-i limba dat-o la ciini,dar care nu va plac ca se vor otravi si aruncati jegul in Prut.Adevarul este ca vor disparea pestii pe vreo doi trei ani dar ca sa scapi de ciu huhu zau ca se merita.

digital 13-07-2012 - 22:23

da mă boule,și o să înnoți doar tu în prut,dupe aia!
te-ai săturat de zid,tălâmbule?!

tomi 13-07-2012 - 22:28

Tu de un’picasi cicioflete,mirosea a hoit pe forum si chiar deschisei o sticla de Martini sa ma desfat de pierderea unui bun si sincer prieten zis digital cind iata ca satana aparu.

Ciu Huhu 14-07-2012 - 13:04

Tomi teroristule ji dan curind te va inghitii Iadul!

camelia 13-07-2012 - 20:27

ASOCIATIA EUROPEANA A CADRELOR DIDACTICE, DENUNTA PLAGIATUL LUI VICTOR COPY-PASTE PONTA.

Ciu Huhu 13-07-2012 - 22:05

jos tigania PP DD!!!!!!!!!!!!!!!!

camelia 13-07-2012 - 22:11

Iar ai aparut damblagiule, ardi-te-ar focu de jeg nenorocit ce esti??

lake 14-07-2012 - 08:20

OPINII >>
Adrian Hashu: Scrisoare pentru simpatizanţii USL
Redactia | 13 Iul 2012,02:57 | 33 comentarii
Avem Parlament. Avem preşedinte. Avem şi preşedinte interimar (mă rog, 4 ore pe zi, când nu doarme), avem instituţii ale statului care, teoretic, funcţionează. Forme fără fond, în majoritatea cazurilor, exceptându-l pe Băsescu. OK, spuneţi-mi băsist. Voi o consideraţi jignire. În condiţiile actuale, eu o consider un titlu de glorie.
Şi avem Justiţie, care, ptiu, ptiu, ptiu, sa nu o deochi!, baga foşti prim-miniştri, împuşcaţi pe lângă gât, la pârnaie. E drept ca mai încearcă nişte băieţi să forţeze intrarea la şefie în justiţie prin şantaj, dar uite, sunt prinşi. Ce ne lipseşte?
Păi, ia să vedem. Parlamentul este o adunătură de maimuţoi. Cu mici excepţii, sunt oameni care depind de partide. Teoretic, de fapt, depind de sponsori. Nimic deosebit. La fel se întâmplă şi în democraţiile vechi. Numai ca la EI, în democraţiile consolidate, băieţii din parlament au învăţat că pe primul loc este „prostimea”, abia pe locul doi vin sponsorii. Ai noştri au un atât de mare dispreţ faţă de alegători, încât cred că pot să-şi permită orice.
Sunt prost, zici tu, activistule uslinos? Ia uite ce se întâmplă când reprezentantul tău de frunte, plagiatorul Ponta, se duce să le explice celor de la Bruxelles ce face în România. Şi-o ia, vorba urâta, prin gura. Rău de tot. Ca om de dreapta, ca „basist împuţit”, cum îmi spui tu, ar trebui să mă bucur. Ei bine, nu mă bucur.
Da, e foarte bine ca Uniunea Europeană reacţionează la puciul din România. Da, e foarte bine că instituţiile UE intervin acolo unde noi nu mai putem, pentru că USL, pervertind îngrozitor instituţiile democratice, ne-a blocat accesul la justiţie. Da, e bine că UE ia apărarea unei naţiuni ţinute în beznă, programatic, de o generaţie de aşa-zişi politicieni, preocupaţi numai de sifonarea banului public.
Şi acum hai să-ţi spun de ce ar trebui să-ţi ştergi zâmbetul de pe faţa ta de incult politic, uslinosule. Toate abuzurile anticonstituţionale pe care le-au făcut idolii tăi în ultimele zile au efecte majore în economie. Te bucuri acum, că au ajuns ai tăi la putere. Eşti pensionar militar. Ai ieşit la pensie la 52 de ani , cu 70 de milioane pensie, şi ai fost supărat ca Boc ţi-a lăsat doar 30 de milioane, în condiţiile în care tu nu ai dat vreodată un ban la fondul de pensii? Eşti un asistat social, care face afaceri cu valută, cu fier vechi, cu legume, cu ţigări de contrabandă? Porcii ăia de Boc şi Ungureanu te-au lăsat fără banii de ţigări şi de curve, de care nu ştia nevasta ta, pensionata pe caz de boala, deşi e sănătoasă tun. Eşti un „amărât” de pensionar cu handicap, eşti orb în acte, deşi tu poţi citi ziarul de la 10 metri? Ai dat o şpagă grasă, nu e corect ca au fost ticăloşii ăia de dreapta la putere şi ţi-au tăiat ‘jde milioanele care le luai ca pensie. Eşti un fost miliţian, ai omorât şi tu vreo 10-12 fraieri care demonstrau în stradă în decembrie 1989, ai ajuns general din plutonier, şi porcul de Boc te-a lăsat fără indemnizaţia de loviluţionar.
Normal, eşti supărat când o vezi pe vaca aia de Merkel că se bagă în treburile noastre interne. Până la urmă, aşa cum ai învăţat tu la orele de marxism-leninism-ceauşism, treburile noastre interne sunt doar ale noastre. Democraţia e bună, da, dar cât vin proştii ăia de europeni cu banii. Şi hai să ne mai lase cu regulile lor, că nu le impun decât la ăştia săracii, ca noi, care tot cer miliarde de euro de la Uniune.
Noroc că a venit Ponta să-ţi dea banii înapoi. Iliescu e vinovat pentru moartea a vreo 3-4 mii de fraieri care cereau libertate şi democraţie, şi e preşedinte de onoare la PSD. Voiculescu şi-a turnat familia la Securitate, minte ca un porc, si e miliardar, are televiziuni, are gurnalişti şi ziarizde gata să-şi violeze părinţii în direct, dacă asta face audienţă. Tu de ce nu ai lua un ban necinstit de la stat? Doar nu dai nimănui în cap.
Şi îl urăşti pe Băsescu. Chiorul. A vândut flota. E dictator. E cuplat Udrea. Aşa ţi-au spus ţie Ciutacu, Badea, Gâdea, Stancu, Ursu. (Te-ai băga şi tu la Udrea, dar miroşi urât, pentru că nu-ţi place să te speli.) Toţi atârnătorii şi mincinoşii lui Voiculescu îţi spun asta, deci e adevărat. Nu te întrebi, nici un moment, dacă nu cumva ăia te tratează ca pe un idiot fără discernământ. Nu te întreba. Nu are rost. Asta eşti. Un dobitoc. Un avorton. Un experiment uman eşuat, o epavă pe care nisipul vieţii ar trebui să o înghită rapid, ca să facă loc unei vieţi noi. Un homuncul ţinut în viaţă artificial, cu costuri uriaşe, ca să votezi.
Hai să-ţi spun şi punctul meu de vedere. Eu muncesc, Mult, foarte mult, 12-14 ore pe zi. Statul acesta ticălos îmi ia aproape toţi banii ca să te întreţină pe tine şi pe cei ca tine. Eu nu am timp să demonstrez la Universitate, ac tine, 12 ore pe zi, pentru că trebuie să mă duc la muncă..Pe mine nu mă plăteşte Hrebenciuc. Nu şi-ar permite. Eu poate am doctorat obţinut pe bune, nu copiat, ca idolii tai. Sau măcar am terminat o facultate cu o lucrare de licenţă la care am muncit luni de yile, nu am copiat-o de pe internet. Eu muncesc din greu şi aştept să fiu bine plătit pentru asta. Ies în Piaţa Victoriei de la 7 seara, zi de zi, cu sloganuri deştepte, pe care tu nu le pricepi, şi sper că o să mă audă semenii mei din Europa. Ies pe banii mei, în timpul meu liber, pe care îl sacrific pentru binele general, Inclusiv al tău, retardatule. Pentru că eu gândesc ca un european. Tu eşti încă în evul mediu. Demonstrez 2-3 ore pentru valori reale, ca democraţie, libertate, drept la exprimare, justiţie. Chestiuni de care ţie nu îţi pasă. După care merg acasă. Să am grijă de familie. Şi ca să mă odihnesc, Pentru că mâine o iau de la capăt cu munca. Ca să te hrănesc şi pe tine, inutilule.
Îţi sunt superior la toate capitolele. Tu, teoretic, în afară de faptul că ai formă umană, nici măcar nu ar trebui să exişti. Pentru că eşti o lepră, o lipitoare, un parazit. Şi totuşi, am ajuns să mă tem. Pentru că tu şi ai tăi v-aţi înmulţit. Eu îmi fac griji înainte să fac un copil. Pentru că vreau să-i asigur de toate şi calculez cât mă costă. Voi vă împuiaţi ca şobolanii. Nu vă pasă de copii, îi pasaţi în grija statului. În grija mea, până la urmă, pentru că eu muncesc şi plătesc impozite şi taxe. Şi rate la împrumuturile făcute ca să acopere deficitul fondurilor de asistenţă socială. Din care eşti hrănit tu, parazitule, şi copiii tăi. Iar tu votezi. Şi alegi jeguri ca tine, ticăloşi care perpetuează un sistem care îmi ia banii munciţi, ca să-ţi hrănească lenea. Iar partea cea mai proasta este că voi sunteţi mai mulţi. Tot mai mulţi în comparaţie cu mine şi cu cei care sunt la fel de „fraieri” ca mine. Şi am ajuns să mă tem de ce veţi mai hotărî. Pentru că, aşa cum Ponta, Antonescu şi ai lui au demonstrat, voi nu vă preocupaţi de reguli. Atâta timp cât vi se dă pomana, voi sunteţi fericiţi. Aveţi o singură valoare, burta plină cu şaorma, pe ritmuri de manele. Şi voi sunteţi cei care, teoretic, îmi hotărâţi viitorul. Şi viitorul copiilor mei.
Ei bine, am o veste proasta pentru voi. Aşa cum zice o reclamă atât de stupidă încât e clar făcută ca să o pricepeţi voi, sunt cetăţean european şi am drepturi. Sunt educat, muncitor, cinstit, modest, orice angajator din vest mă vrea. Pentru că sunt bun pentru slujbe care cer calificare înaltă, şi lucrez pe bani mai puţini decât cei ai locului. Dar ce o sa faci tu când noi, cei care muncim şi plătim impozite, o să plecăm? De unde crezi că o să mai fie bani pentru ajutoare sociale, pensii umflate, indemnizaţii pentru criminali “revoluţionari”? Mai ales ca Europa s-a convins cine sunt politicienii pe care îi votezi tu? Îţi spun eu ce o să faci, o să te revolţi pe bune. Şi atunci o să vezi, pe pielea ta, comunistoidule, ce înseamnă aparatul represiv. O să iei bătaie şi o să fi trimis acasă, să mori de foame. Iar mie, personal, nici măcar nu poate să-mi fie mila. Pentru că ai dreptul să-şi alegi soarta!

Ciu Huhu 14-07-2012 - 13:08

Trage tare slugiule al dictatorului Basescu, mai sint doar 14 zile si veti crapa toti basistii pedelistii, in frunte cu blestematul Basescu, ptiu!

cetatean european 14-07-2012 - 16:56

esti bolnav. Asta ai uitat sa spui si de asta nu te angajeaza nimeni. Nici in Europa nici aici. Si atunci ai ajuns postac de profesie, manaci rahat in locul altora. Da-i bine, are Base suficient .

BULA 14-07-2012 - 13:19

Tov. colonel Neacsu a ramas fara munitia grea si baga un cartus de manevra in titlul articolului. Bre Neacsule, mai da ma si cu Brandt-ul, nu numai cu fumigene.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult