Acasa Opinii Poveste cu Bosfor şi Dandanele

Poveste cu Bosfor şi Dandanele

scris de Teodor Seran
35 afisari

În istoria românilor, fuga unui prim-ministru la Istanbul reprezintă o premieră absolută. Au existat domnitori pământeni, dragomani sau beizadele care au fugit la Înalta Poartă pentru a cerși drăgătorii sau bani.

teodor seranAcest lucru se întâmpla în vremuri de mult apuse, atunci când relațiile politice și inter-umane erau marcate de un empirism total. Actualele generații de români, educate cât de cât sub semnul unei anumite normalități nu pot să înțeleagă ce se întâmplă în prezent în viața publică. Pur și simplu ”te doare mintea!”, cum ar zice românul. Atât de neobișnuite și absurde sunt acțiunile conducătorilor politici și lipsite de motivații conștiente, încât singurul lucru care a rămas de făcut este să respecți îndemnul din Biblie: ”Nu încerca să înțelegi!”. Neputința de a înțelege o realitate aberantă îi înrăiește pe oameni, cărora nu le-a rămas decât să înjure cu sete: ”Dă-i dracului, de nenorociți!”.

Situația actuală se bazează pe doi vectori ai lipsei de bună credință a politicienilor: ”ticăloșia” extremă manifestată de Victor Ponta și poziția ezitantă a Opoziției și a Președintelui Klaus Iohannis. Vreme de trei ani de zile, actualul prim-ministru, a făcut un joc dublu, dus aproape de perfecțiune.

Pe de o parte, a promovat imaginea unui premier dedicat trup și suflet demersurilor sociale, reparării chipurile a nedreptăților făcute de regimul portocaliu și asigurării unui nivel de trai liniștitor pentru populație. Acesta a reprezentat Marele Paravan, în spatele căruia cuvântul de ordine a fost hoția, promovată sub toate formele posibile și nou inventate. Motivația a fost lăcomia imensă și dezumanizantă. Bani, bani, bani, cât mai mulți bani! Tiruri sau dacă se poate chiar trenuri întregi de bani!

Într-un timp foarte scurt a fost închegată complicitatea hoților, potențată de omerta generală. Atunci când nu furi cu coșul sau cu sacul, ci cu tirul trebuie să-ți alegi tovarăși de hoție first class! Victor Ponta și-a ales o echipă a răului de primă mână, în fruntea căreia a strălucit Sebastian Ghiță. Desigur că printre ”așii” hoției au pătruns și ”giurumele”, un cumnat sau un prieten, dar asta e altă problemă, așa-i când ai familie mare și lacomă! Îmbogățirea nejustificată a fost gândită și concretizată într-un plan simplu. Ideea fundamentală a fost aceea de sifonare a banului public, prin cele mai sofisticate mijloace.

Sebastian Ghiță a fost omul care a beneficiat de această sifonare a banului public în conturile personale. Cele 54 de firme ale acestuia reprezintă un apogeu al afacerilor oneroase, acestea având în spate alte sute de brațe de caracatiță care fac același lucru: fură banul public! Ca orice fiară încolțită, Sebastian Ghiță urlă cu disperare și împroașcă cu venin, încercând să-și înfrângă teama paralizantă pentru o eventuală pierdere a libertății. Același lucru îl face și Victor Ponta, care simte că este din ce în ce mai aproape de Ziua Cătușelor. Această zi este aproape, ea va să vină, pentru că procesul de asanare a corupției început de DNA este ireversibil. În prezent, mulți români se întreabă dacă au greșit sau nu atunci când l-au votat pe Klaus Iohannis ca Președinte.

Comportamentul politic al acestuia nu este în prezent suficient de relevant pentru temperamentul exploziv al românilor. Alt sânge, alți nervi! Departe de a fi o idee discriminatorie, faptul că suntem totuși altfel, trebuie recunoscut, pentru a concilia gândirea noastră cu cea a Președintelui. Nu ne putem pronunța încă definitiv în ceea ce privește prestația politică a sasului transilvănean român, care a devenit Președintele nostru. Unii zic: ”Nu e dom’le, e slab Fritz al nostru! Nu le are! E mai parșiv Ponta de o sută de ori!”. Alții ripostează: ”Stai dom’le, că nu a avut timp omul să pună toate lucrurile în ordine! Are el planul lui! E mai ordonat, mai meticulos, e neamț!”. Drama clasei politice actuale este adâncită de sfidarea și aroganța de care dă dovadă Victor Ponta. Acesta stă pe malul Bosforului, admirând vapoarele și își permite să le dea lecții de management politic lui Klaus Iohannis și românilor, în loc să vină urgent în țară, cu demisia în dinți!

Primul-ministru a devenit un cancer malign național, care, împotriva legilor firii, menține în viață un organism putred de corupție. Operarea acestui cancer ar însemna condamnarea la moarte a acestui organism bolnav și dispariția din viața politică a PSD-ului, se pare, cel mai ticălos partid politic din istoria post-decembristă. Toate privirile conducătorilor din Europa sunt ațintite spre România, care a devenit o țară blestemată să se sufoce în mâlul corupției generalizate. Nu mai este nicidecum o țară binecuvântată de Dumnezeu, așa cum credeau strămoșii strămoșilor noștri! Fuga în Bosfor a primului-ministru face parte din destinul românilor. În găleata plină cu ipocrizie, minciună și ticăloșie, mai rămăsese o picătură de venin, care trebuia aruncată asupra neamului nostru. A fost ales pentru a face această mârșăvie, ”Pontâc-Pontâc” Victor Ponta. Probabil ca o ultimă ticăloșie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult