Acasa Opinii Premierul Orban şi România viitoare

Premierul Orban şi România viitoare

scris de Ion Petrescu
1.080 Afisari

Îmi este milă de cetăţeanul european Orban Viktor. Momentan şef al executivului de la Budapesta. În viitor? Un probabil scriitor al unor memorii vandabile în tiraje confidenţiale.

Ion Petrescu

Asta ca să nu scriu minore. Sau invitat, o vreme, la reuniunile internaţionale ale unor „foşti” – preşedinţi şi premieri, de pe bătrânul continent şi de peste Ocean – pe post de…”pată de culoare.” Nu ca aspect fizic. Nu ca profil psihic. Ci ca un pământean care poartă cu sine un compact disc interior, cu acelaşi tip de discurs repetitiv. Unul marcat de sintagme precum „dubla cetăţenie”, „dreptul la vot al maghiarilor din afara statului ungar”, înfiinţarea de formaţiuni politice subordonate Budei. Şi Pestei. Cele două părţi ale capitalei unei ţări ce pare, că mai trăieşte, din păcate, la nivelul mentalului colectiv, în feudalism.

Eram în Slovacia. Şi întrebam un oficial de la Bratislava – oraş care a fost desemnat capitala Ungariei, în 1536, datorită înaintării turcilor pe pământul maghiar – pe ce se bazează demnitatea cu care liderii slovaci resping tentativele guvernului de la Budapesta, de a controla – sub pretextul acordării dublei cetăţenii şi a dreptului la vot -, pe etnicii maghiari din zona limitrofă frontierei slovaco-ungare?

Demnitarul respectiv nu a invocat forţa persuasivă a NATO şi nici pe aceea a UE.

Niciun cuvânt despre raportul de forţe între armatele slovacă şi maghiară. În schimb, m-a invitat la un drum, cu maşina sa, până la un canal cu pereţi de pământ şi dale interioare de beton, ridicat cu câţiva metri buni faţă de nivelul iniţial al solului. Comparabil, ca lărgime, cu Canalul Dunăre-Marea Neagră. Apoi mi-a spus liniştit:”Aceasta este arma noastră naturală. O singură explozie, în malul sudic, crează un val comparabil cu acela al unui tsunami. Şi calculele noastre arată că „rade” tot, până la Budapesta, inclusiv anumite zone din capitala maghiară. Nu va fi cazul. Dar am avut grijă ca vecinii noştri să ştie că avem cu ce ne apăra integritatea teritorială şi unitatea naţională. În orice moment. Împotriva oricărei

forme de agresiune.” Nici vorbă de a acepta forme de autonomie ale slovacilor care se declară că sunt de etnie maghiară.

Mi-am adus aminte de confesiunea de credinţă a slovacului în timp ce conduceam autoturismul personal spre Munţii Carpaţi. La radiojurnal, protagonist era acelaşi Viktor Orban, care tocmai răspunsese unei întrebări, ce i s-a adresat la Tuşnad. Ca un veritabil pontif intracarpatin, oaspetele – pe pământ românesc – maghiar a dat un răspuns care m-a convins că habar nu are cum va fi România viitoare.

Excelenţa sa, Orban I, a replicat, ferm, fără niciun dubiu, ca şi cum era pe moşia proprie, că a recomandat partidelor politice ungare – nota bene, din România – să ajungă la un consens privind ce vor în privinţa proiectului de regionalizare, apoi să prezinte propunerile lor guvernului de la Bucureşti şi ulterior…va vedea dacă este cazul să intervină executivul maghiar!

Singurul lucru care va mai conta în viitor, din toată afirmaţia sa, absolut infantilă, este:”dacă.” Dacă avea în sânge diplomaţia franceză evita un asemenea enunţ, pentru că ştie extrem de bine motivul real al absenţei lui Traian Băsescu, de la demonstrativul oratoric antiromânesc de la Tuşnad. Nu îl cunoaşte? Îl putem ajuta.

La Cotroceni a devenit foarte clar, pentru actualul şef al statului român, că oficialii unguri au atins deja pragul critic al raporturilor legale cu România. Unul care se va schimba rapid în defavoarea Budapestei. Cu sau fără voia lui Traian Băsescu. Probabil şi cu voinţa preşedintelui român, deoarece are un simţ aparte al pericolului şi capacitatea de a se adapta unor situaţii pe care anterior le respingea.

Primul lider politic român care va accepta autonomia arealului numit impropriu secuiesc va fi ejectat din scaunul prezidenţial – a se reţine această afirmaţie – în mai puţin de o oră. Un termen elegant. Nu de alta, dar ca să aibă timp să îşi semneze demisia sau să i se comunice demiterea. Pentru că sunt lucruri peste care conaţionalii lucizii nu le mai pot accepta. Cei care tac. Nu cei care fac pe corifeii naţiunii, la emisiunile isterico-lacrimogene, transmise doar pentru menţinerea complexului „drobului de sare”, la un popor care a înghiţit destule, de-a lungul istoriei. Nu şi îngenunchierea în faţa vicisitudinilor unor vremuri vitrege, dar trecătoare.

Pretextul prezenţei premierului maghiar la Universitatea de vară de la Tuşnad? Demn de filmele cu megalomani. Orban I a venit să tragă un semnal de alarmă cu privire la viitorul naţiunii maghiare de pretutindeni, în contextul crizei economice actuale.

Măi să fie! Dar cum de nu a poposit delicatul, patriotul, vizionarul Viktor Orban la comunitatea maghiară din Canada? Obligată să cunoască limbile oficiale ale acestui stat: engleza şi franceza. Nicio vorbuliţă de autonomie teritorială acolo! Ce nedreptate…

De ce nu s-a adresat conaţionalilor săi pe stadionul din Toronto, cu iluzia sa că viitorul tinerilor este distrus? Şi că s-a ajuns – în opinia lui – la capătul…societăţilor de bunăstare?

Cu siguranţă că ar fi fost evacuat de poliţia călare canadiană dacă el, ditamai premierul Ungariei mici, ar fi îndemnat pe conaţionalii trăitori în Canada să acţioneze cu mână fermă! Fermă pe ce?!…

Va veni momentul, domnule Orban, când o voce nouă vă va suna la telefon, din Bucureşti, şi va spune lucrurilor pe nume:”Da. Aţi avut dreptate când aţi afirmat că naţiunea maghiară trebuie să fie conştientă, coerentă şi unită. Cu precizarea că este vorba de cea trăitoare în hotarele actuale ale statului ungar. Dubla cetăţenie?

Nicio problemă, pentru vorbitorii de limbă maghiară, atâta timp cât respectă, in integrum, Constituţia României. Economia maghiarilor trăitori în statul român?

Aidoma celei a ţării unde locuiesc acum. Viaţa culturală a aceloraşi cetăţeni români, de care vă simţiţi legat sufleteşte? Cu libertăţile de până acum – care sunt la nivelul maxim existent în Europa. Este dreptul Ungariei să schimbe strategiile de viaţă ale cetăţenilor săi. Dar pe viitor, când treceţi graniţa în România, lăsaţi-vă portofoliul de sfaturi exotice acasă, în biroul de premier, pentru a nu deveni brusc persona non grata.”

Ar mai fi ceva. Un gând pentru acest mastodont iredentist Laszlo Tokes, care afirma că maghiarii în Transilvania sunt atacaţi, deşi sunt în patria lor.

O fekete kukio! ” Dar noi, românii, cum să ne simţim după luările de poziţie ale oficialilor unguri, în frunte cu Orban I? Relaxaţi? Sau întinaţi?

Ungaria viitoare nu este a lui Viktor Orban, după cum România viitoare va avea lideri care vor opri la graniţă, în doi timpi şi trei mişcări, voiajurile demagogice ale feudalilor de la Buda. Şi Pesta. Până vor învăţa să se comporte aidoma celor ce intră, pentru prima oară, într-o casă ţărănească, din Oaş. Una unde uşa este mică, tocmai pentru ca străinul să se descopere, să se aplece în faţa gazdei şi să îi mulţumească pentru ospeţie.

Dar Orban I a uitat ce înseamnă vendégszeretet.

Adică ospitalitate. Îl vom învăţa.

73 comentarii

Ereticul 23-07-2011 - 22:04

Domnule Petrescu, toata stima pentru articol. O singura mentiune: eu cred ca nu trebuie sa-l invatam pe maimutoiul acela altaic ce inseamna ospitalitatea ci bunul simt …

Parole 23-07-2011 - 22:15

Ereticul are perfectă dreptate.

Viorica Ianc 24-07-2011 - 08:50

Port in suflet o Romanie viitoare ! Frumos articol !

YAAKOV 24-07-2011 - 09:30

Este cam „romanesc” articolul care v-a impresionat de v-au dat lacrimile. Reflecta o atitudine defensiva, de popor supus. Duritatii ungurilor ar trebui sa i se raspunda cu o duritate mult mai mare, sa le intre frica in oase si sa ne respecte pe viitor.

Ciu Huhu 25-07-2011 - 15:02

Subscriu!
Daca scriu mai multe imi taie postarea.

TOM Cc 24-07-2011 - 09:53

Un ministru al guvernului roman care a jurat cu mana pe constitutia Romaniei submineaza legea suprema a statului ! Este vorba de domnul Kelemen Hunor ! Acesta cere ajutorul guvernului maghiar pt. autonomie ! Atunci este vorba de TRADARE !! Inseamna ca avem in guvernul Romaniei tradatori ! Deci ,domnule prim ministru stati la aceiasi masa cu tradatorii ,si nu luati nicio masura legala ??? Inseamna ca sunteti si dumneavoastra TRADATOR ! Vai de Romania daca are asemenea ministrii !!!!!!! Domnule Presedinte al Republicii Romania ,nu-l trageti un pic(mai tare ) de urechi pe domnul prim ministru sau pe ministrii care comploteaza impotriva Romaniei ?? ce sa mai credem noi cetatenii acestei tari ??? Ca suntem condusi de un guvern care are in componenta ministrii care lucreaza impotriva tarii lor ?? Sa nu mai vorbim de acest europarlamentar roman L Tokes care „predica” la Tusnad ca romanii trebuie sa ceara iertare ungurilor ! De ce noi romanii trebuie sa cerem iertare acestor conationali ?? pt ca nu ne-am lasat impuscati cu miile la Ip,Traznea ,Moisei ?? pt. ca am indurat ce am indurat cat au fost ei fost ei in NV. Transilvaniei in timpul razboiului ?? la atrocitatile comise de armata si politia maghiara impotriva romanilor ,tiganilor si evreilor ? Nu noi am trimis la moarte in Germania evreii si tiganii ,ci guvernul hortist !! Si tot noi romanii suntem acuzati ca am facut genocid !! Oare cum ar reactiona guvernul Frantei sau Germaniei daca pe teritoriul ei s-ar petrece asemenea adunari ca cea de la Tusnad ??

Cercul 24-07-2011 - 12:11

Omul isi vede interesul. Daca-i ungur ce sa vrea decat sa haleasca din Romania?
Eu daca-s prof ore multe vreau. Un fotbalist multe stadioane.
Datorita ungurilor astora Romania o sa fie prinsa nepregatita, ca nea inginerul Basescu nu o sa vrea razboi cu ungurii. Lupul paznic la oi.

Cercul 24-07-2011 - 12:27

Romania poate sa aiba 54 de armate cate una in fiecare judet si arma atomica, daca Basescu vrea sa dea Transilvania, o face ca el decide, pot sa se dea romanii cu curul de pamant. Vad ca oligofrenul asta din fruntea tarii a decis ca romanii sa n-aiba facultate sa nu stie stiinte, ca sa nu poata sa-si dezvolte indivizii capacitati de atac si aparare individuale. O sa faca ca Ceausescu trafic de sclavi fara scoala, adica sa ceara bani de la rudele din strainatate ca romanul sa poata sa paraseasca tara.

Arhimede 24-07-2011 - 18:38

Cât timp trădătorul de ţară se afla la Cotroceni, orice este posibil.

În orice altă ţară, condusă de oameni adevăraţi, Orban ar fi fost imediat dat afară, dupa asemenea declaraţii.

La noi nu are cine.
Preşedintele s-a vândut ungurilor, guvernul la fel, serviciile secrete idem, armată nu avem.

urbos 24-07-2011 - 20:05

Ai dreptate, doar ca Bashina e vandut ji danimii. Mie mi-e teama ca tara va fi doar impartita cu bozgorii, iar in rest sa ne trezim cu scarbele ji danesti.
Pe de alta parte, desi nu mai vad cum sa reziste Romania in forma actuala dupa ce Basescu n-a cazut inca, cred ca ji danii isi vor pune pofta-n cui, ca tot Germania dicteaza.

Parole 24-07-2011 - 20:21

America dictează şi nu cum vrea Mossadul.

urbos 24-07-2011 - 20:25

America nu mai poate dicta in Europa si nici prin alte parti. Nici ji danii nu dicteaza, doar paraziteaza. Au inca o influenta nefasta, iar in cazul Romaniei interesele ji danesti sint pe primul loc pentru Basescu.

Parole 24-07-2011 - 20:22

Armata nu s-a vândut nimănui.

urbos 24-07-2011 - 20:26

Armata e distrusa sistematic, ca si restul fibrei nationale, invatamant, sanatate, democratie.

urbos 24-07-2011 - 20:36

Un APV-ist adevarat alege meseia asta ca sa ucida, nu sa sa si-o puna in cur, dar tu esti nitel redus.
In RO, multi aleg militaria in speranta ca-si vor asigura existenta, proasta alegere.

Cercul 24-07-2011 - 20:39

Te simti cu musca pe caciula de aia ai dat replica la postul asta prompto. Ai ciorapi verzi n-asa?

Cercul 24-07-2011 - 20:49

Eu sunt mic nu stiu nimic tata in pod beleste capra. Nici sa nu puta n-asa? Astia din armata sunt niste zdrente, n-au facut doua paie la revolutie de-au dat tara pe mana strainilor, cred ca totu-i matul gros.

Parole 24-07-2011 - 20:52

Urbos, un profesionist al armelor nu îşi propune să ucidă, ca agenţii KGB. Cei ce aleg să devină voluntari în armia română sunt dornici să aducă mai binele visat – pentru familiile lipsite de o altă şansă în societatea aflată în pragul unei schimbări de care vom mai vorbi… djupă ce o să îţi treacă uluirea.

Liviu 24-07-2011 - 23:42

Nici in 1989 ? Sau pe atunci nu erati inca activ ?!!!

vanesa 25-07-2011 - 00:23

Vai Liviule şi eu te credeam pasiv.

ulpia 25-07-2011 - 00:46

hopa liviu mititel a dat interogatoriul peste el ptiu să nu te deochi

Liviu 25-07-2011 - 11:31

Un mesaj pentru APV-istii care in 1989 erau mititei (mai ales la propriu) si care in continuare au ramas mititei (mai ales la cap) crezand ca participarea „in teatre”, la „operatiuni”, ii face si pe ei mari (superiori noua celor care din nepatriotism fata de cauza afganilor, a libienilor sau cine stie ce altor natii mai putin natia romana, nu-i „intelegem”) dupa modelul jocurilor pe calculator sau al filmelor amerEcane patriHotice, dar mai ales deoarece cred ca a fost dorinta lor sincera sa mearga la „razboi”:

Baietii mei, vitejii mei, daca ati fi avut curaj macar 1% cat experimentati pe acest forum (sau si mai bine acel 5% pe care l-ati experimentat avand la dispozitie in lungile nopti petrecute prin diverse camine numai baieti de acelasi sex !) atunci tara asta careia i-ati jurat credinta (puteti sa uitati de Afganistan, Libia sau alte tari exotice unde ati vrea sa mergeti sa faceti un ban cinstit ?!!!) ar fi aratat cu siguranta altfel. Ceea ce insa se vede vitejilor, ceea ce „aparati” voi acum, in zilele astea, este o caricatura de tara … De altfel de aia si plecati ca sa nu mai vedeti (si mai greu este sa recunoasteti lucrul asta) tara pe care o aveti de aparat de fapt ! Tara la care ati pus umarul sa arate asa cum arata acum … Daca ati fi fost cu adevarat patrioti si daca ar fi insemnat cu adevarat ceva juramantul pe care l-ati depus (si pe care nu l-ati inteles niciodata !!!) atunci nu intrati in combinatii pentru tresele ce vi se pun pe umeri, nu acceptati sa puneti botul la tot felul de minciuni si aiureli care nu ne sunt necesare dar care se platesc cu banii nostrii (ca voi nu intelegeti ca actiunile voastre sunt platite din banii nostrii de fapt …) nu ati fi stat pasiv atunci cand poporul asta pe care ziceti ca-l aparati ar fi luat-o atat de rau in deriva … De altfel de cine vorbim ? De insasi parintii vostrii, de surorile si fratii vostrii, de rudele voastre, de prietenii vostrii pe care ii lasati aici atunci cand voi plecati „in teatre” !!! Plecati aiurea „la ordin” (ca stiu ca va place sa va ascundeti sub fustele ordinelor date de tot felul de politicieni pe care-i injurati dar care la o adica sunt buni de paravan …) si lasati aici o tara in distrugere. Stiti muuult prea bine treaba asta dar ziceti ca nu este si a voastra … Voi „aparati” tara numai ! Important este ce o sa mai ramana sa mai aparati la final … Ca, de fapt, nici nu va intereseaza din moment ce plecati voios si „cu curaj” spre alte zari ! Daca ati fi avut cu adevarat curaj si v-ar fi pasat de tara asta cu adevarat atunci nu va supuneati orbeste unor ordine antinationale, unor ordine care in mod clar sunt impotriva populatiei tarii acesteia, impotriva voastra, a parintilor vostrii, a viitorului copiilor vostrii !!!

Asadar mesajele ipocrite de felul: ce stii tu ba, ce tu ai fost la Lovilutie ? ai patrulat cu mine printre mine in Afganistan ? noi suntem patrioti de nu stim ce sa mai facem ca sa plecam din tara asta ca sa-i aparam pe altii care dau mai mult !, deci mesajele de felul asta nu merg la mine … Nici ironiile ieftine din ciocurile celor care dau si dupa aceea fug, ca multi care scriu pe acilea, mai la ordin sau nu, vor disparea peste cateva saptamani astfel ca atunci cand vor sa reapara (ca ei scriu numai la anumite subiecte) nu isi vor mai aduce aminte nick-name-ul cu care s-au inregistrat (daca or fi facut si acest lucru) si vor face inca unul si inca unul … Daca-i ordin ?!!!

Parole 24-07-2011 - 20:29

Poporul român, cel nemediatizat de artizanii ticăloşirii publice, nu s-a vândut nimănui, stimate promotor al defetismului naţional.

urbos 24-07-2011 - 20:31

Poporul a votat!

YAAKOV 24-07-2011 - 21:11

Ce a votat ba ? Astea sunt alegeri corecte, cand cel putin 60 % din populatie refuza sa voteze, de scarba, nu ca nu ar fi interesata de politica ? Este corecta alegerea presedintelui cu o „majoritate” de 15 % din populatia cu drept de vot ? Asta este o manareala a puterilor coloniale, ca sa se zica ca romanii sunt de vina pentru ce se intampla. De ce nu introduc votarea obligatorie, ca in Turcia, si sa fie validat presedintele cand a fost ales de minim 60 % din populatie, nu de 50 % plus un vot, ca aici se pot face manareli ?
La primele alegeri de dupa ’89 participarea populatiei la votare a fost masiva, pentru ca de fapt se temea sa nu se inchida fabricile (sa se taie „coada catelului”, cum zicea Ion Ratiu). si sa ramana fara sursa de venituri.

urbos 25-07-2011 - 12:35

Votare obligatorie e la cretini. Aia nu mai e democratie, nimeni nu poate obliga cetateanul liber sa voteze sub amenintare.
SI vezi ca nu Ratiu a spus-o p-aia cu coada cainelui ci Patriciu. Oricum un popor de idioti si atunci ca si acum.

YAAKOV 25-07-2011 - 20:09

Votarea este corecta cand toti cetatenii au o preferinta si cand in listele de vot sunt si partide care sa-i reprezinte. La noi trei sferturi dintre romani nu se simt reprezentati de nici un partid. Asta este dictatura, cand se vine la alegeri doar cu forte politice care reprezinta interese straine, cu partide marioneta.
Tu esti un securist facut cu bani in vremurile astea si iti convine situatia. Tipi contra PDL si a lui Basescu pentru ca nu esti tu la butoane, sa furi din contracte cu statul, cum fac jegurile astea si cum au facut si jegurile care au fost inainte la conducere. Dar salariatii nu sunt multumiti.

urbos 25-07-2011 - 20:14

Votarea e corecta cand se voteaza liber si se numara corect voturile.
Faptul ca la noi trei sferturi nu se duc, e dreptul si prostia lor.
Pai gloata aia de dobitoci care doar se vaicaresc dar nu voteaza isi pot face ei un partid daca-s asa destepti.
La tine totul e confuz, nu stii cand e dictatura si cand nu e, latri impotriva dictaturii dar de fapt iti place.
Eu nu-s securist pentru ca tu esti mult prea imbecil. Pe deasupra esti si agitat.

YAAKOV 25-07-2011 - 20:36

Daca nu esti securist, atunci esti in situatie chiar jalnica, pentru ca postezi pe net in favoarea securistilor.

Ce partid sa-si faca oamenii simpli ? Eu spun ca asa nu este corecta alegerea partidelor si presedintelui, pentru ca nu ne reprezinta. Toata mascarada asta, cu democratia si cu alegerile, cu partidele (marioneta), este manevrata din spate de occidentali. Ei au interese economice majore si sunt chititi sa ne jupoaie. Iar securistii isi dau seama ca sunt slabi, ca n-au organizare ca sa schimbe politica, si atunci se dau cu occidentalii ca sa puna si ei botul la strachina. Noi, cei marunti, ramanem cu buza umflata.
Ne-am saturat sa auzim de 20 de ani numai despre autostrazi, despre sali de sport, despre fosta industrie care polua mediul (de parca in Elvetia nu polueaza in draci fabricile de medicamente si chimicale). Nu se spune nimic despre un plan de refacere a industriei nationale, de crearea de locuri de munca pentru muncitori si ingineri. Nici hidrocentrale nu se mai fac si nici nu se repara nimic. Pe cine sa voteze lumea, pe scofalcitul de Crin Antonescu sau pe ranjitul de Ponta, pe banditul de Basescu si gasca lui ?

urbos 25-07-2011 - 20:37

Si tu ce propui ?

YAAKOV 25-07-2011 - 20:42

Nu propun nimic, ca n-avem cu cine sa schimbam lucrurile. Romanii sunt si lasi, dar in primul rand sunt batuti in cap. Daca si printre ziaristii de aici sunt unii care n-au logica nici cat pisica, nu are rost sa ne mai gandim la ceva. Nu-i vezi pe ungurii din Ardeal ce fac cu romanii ? Pai daca romanii ar avea mintea ungurilor, ungurii ar lua apa in gura imediat, sau ar zbura din tara.

urbos 25-07-2011 - 20:52

Aha, deci scrii din plictiseala.

YAAKOV 24-07-2011 - 21:04

Vad ca astia de la ziuaveche imi cenzureaza comentariile la adresa a ce spune urbos. Ma gandesc ca urbos este unul din redactie, sau pe mana cu redactia, ca altfel nu i s-ar fi permis sa scrie atatea injuraturi pe forum.

Parole 24-07-2011 - 22:42

Sper că replica se adresează Cercului. Altfel…

YAAKOV 24-07-2011 - 23:04

Ma refer la URBOS.

Parole 24-07-2011 - 23:17

Domnule Yaakov, vă mulţumesc frumos pentru precizare.

YAAKOV 24-07-2011 - 23:05

Vad ca nu apar comentariile unde trebuie. Urbos, securistule, tu dereglasi serverul ?

Liviu 24-07-2011 - 23:54

Care popor domnule ? Ala care danseaza pe manele, care mananca seminte, care bea bere din bidon ?! D-tra ati mai fost prin satele roamensti ca sa vedeti „populatia” cum este imbracata ?! Multicolor si multicultural !!! Oameni batrani imbracati in treninguri multicolore, in geci imblanite si cu „blanuri” la vedere, acum vara in bermude … La o nunta taraneasca ati mai fost ? Stiti ca peste 50% din „repertoriu” il constituie acum manelele ? I-ati vazut oare pe cei care acum o totusi o varsta cum tresar la ritmurile manelelor ?! Dar cam ce urmaresc ei la televizor stiti ?! Ati vazut cum arata programele „folclorice” ? De cine vorbim noi aici ?!!! De un popor teoretic sau cum ne-ar placea sa fim sau ce este in realitate, ce a mai ramas din acest popor in realitate ?! Cate obiceiuri se mai tin cu adevarat si ce influenta mai au ele in viata spirituala a poporului ? Pastele si Craciunul au devenit simple intalniri de a petrece si a manca peste masura … Nunta, botezul, taierea de mot, au devenit pe alocuri niste spectacole grotesti, amalgamuri de obiceiuri travechi amestecate cu unele importate si totul pe baza unei „tehnologii” moderne. Mersul la biserica este din ce in ce mai „greu”, popii se cearta pe parohii, oamenii se porcaiesc si se urasc, nu mai este intelegere si bun simt … Deci, despre ce popor vorbim ?!!!

Mihai 25-07-2011 - 18:13

Acela care nu face obiectul postarii dumitale. E mai numeros decat cel descris de Dumneavoastra, dar mai tacut si mai modest. Pacat ca ii vedeti doar pe cei putini, colorati si zgomotosi.

Liviu 25-07-2011 - 21:01

Domnule, daca ar fi sa discutam numai „sectorul” tinerilor absolventi de 12 clase dintr-un simplu foc vedem ca cel putin jumatate nu este ceea ce trebuie sa fie ! Am vrut sa evidentiez laturile care sunt generale si dintre cele mai urate, ca seminte mananca toti si chinezisme folosesc toti … A aborda insa un examen extrem de important din viata fiecarui om (pentru unii singurul examen si ultima legatura cu scoala !) in felul in care o tot fac tinerii MAJORI de mai bine de 10 ani incoace, pusi pe furt si nemunca, aceasta-i cel mai grav si mai suparator !!!

As mai dori sa fiti atent la un aspect din postarea mea anterioara; eu am dat exemplu DE LA SAT, despre OBICEIURILE POPULARE CARE SUNT IN REALITATE nu ce se inregistreaza la televizor … Domnule problema este ca acest cancer a atins fiinta noastra nationala la radacina !!! Credeti ca mie nu mi-ar place sa ma mint ca este bine, ca numai niste ghertoi si pitipoance de Bucuresti nu ne pot reprezenta, ca ar fi in minoritate ?! PROBLEMA ESTE CA NU SUNT !!!

Problema este ca nu suntem …

Parole 24-07-2011 - 20:56

Pentru Cercul: pentru simplul motiv că ai afirmat „Astia din armata sunt niste zdrente, n-au facut doua paie la revolutie de-au dat tara pe mana strainilor, cred ca totu-i matul gros” ai merita un pat de armă…la popou.

Cercul 24-07-2011 - 21:03

Haha! Meriti vodca aia, da-i inainte din fund!

Parole 24-07-2011 - 21:17

Diferenţa dintre mine şi tine este că erai sub fusta nevestei în decembrie 1989, şi că habar nu ai gustul nisipului irkian şi afgan. Hai, sictir, sereist de doi bani.

Cercul 24-07-2011 - 21:23

Tu erai sub manta de gradat. Voi invatati sa impingeti rahatul iar pe strada chemati militia cand se uita un buzat cu manele in cap la voi. Ati fost in irak ca arabii asti sunt toti gaozari las ca stiu eu.

Parole 24-07-2011 - 21:26

Voi aveţi o problemă, foştii ceişti şi securişti. Exact ce aţi făcut voi atribuiţi altora. Săracu caporal Coldea, pe cine are în subordine. Nişte netoţi. Mai puţin şeful lui!

ulpia 25-07-2011 - 00:49

până şi un libian este mai luminat decât tine cercupupuleţule obsedat de alte alea

Parole 24-07-2011 - 22:46

Ultima atenţionare era pentru Yaakov, ciudat cum a apărut de sine stătoare. Dar dacă aşa s-a întâmplat, merită sereiştii camuflaţi sub pseudonime ridicole, o recompensă, pentru incapacitatea lor proverbială. Raportaţi, cui vreţi, că soluţia pentru ţara asta are nume de cod KENAN EVREN.

YAAKOV 24-07-2011 - 23:03

Ce atentionare domnule ?

sobru 25-07-2011 - 00:30

Constat că atât de bine se joacă piesa postacilor de la acest ziar încât fiecare nouă postare este un zar al băieţilor care nu pot uita subordonarea, pentru scurtă vreme, a securităţii armatei, în sângerosul decembrie. Şi vorbiţi de patrie, inamici şi alte alea? Dar cine a desfiinţat banca de unde au luat toate serviciile, cu binecuvântarea PNŢCD, bani de autofinanţare? Domnul Ciorbea a uitat şedinţa celebră în care a fost de acord cu această operaţiune?

sobru 25-07-2011 - 00:58

Asta sunt. Oglinda lui urbos. Fără a fi scabros.

sobru 25-07-2011 - 01:15

Te lasă nervii parpanghel spumos.

urbos 25-07-2011 - 12:23

Faceti un pustiu de bine si stergeti si mesajele acestui schizofrenic, care, dupa cum se vede, scrie doar ca sa tulbure apele p-aici ca sa iasa scandal.

jan dinu 25-07-2011 - 09:29

Mai ROMAnilor ,voi nu sunteti o natiune …,
nici macar o profesie (dupa cum spun maghiarii ) !
Voi n’aveti curajul (cu biserica voastra bizantina – ORTHo- doxa )
in frunte sa va faceti putina ordine in ograda voastra de marea „confuzie”…
Pe unde ajungeti in EUROPA (care v-au primit de sila – mila )
sunteti considerati – PARIA – (curve – cersetorie – hotie – lenevie – prostie )!
Dar toate astea voi le purtrati „emblematic „cu mindrie !
Rusine sa va fie …valahi imputiti unde parlamentul vostru fanariot
fac legi pentru apararea „faptelor lor „…Halal popor !
Jan Dinu- USA

Ala 25-07-2011 - 11:12

Nu poporul, ci unii micimani.

Liviu 25-07-2011 - 11:34

A cam metastazat cancerul care a cuprins tara si poporul asta … Ne umflam degeaba in pene, nu am fost, nu suntem si nu vred ca vom putea fi vreodata ceea ce trebuie sa fim !!!

YAAKOV 25-07-2011 - 12:25

Nici alte popoare nu stau mai bine. Nu vezi ce rahat este acum in America ?
Daca se schimba conducerea si vine la putere unul destept si al dracu, sa vezi ce se cuminteste lumea. Totul depinde de cine e la carma. Acum trecem prin „vidul de putere” de care vobea Iliescu in ’90 si care a fost programat de NATO, ca sa lase in curul gol, fara industrie si capacitati de aparare, fara o patura sociala bogata, care tinand si cu dintii de ce-i al ei, sa tina si cu tara.

Programul „ANTICORUPTIE”, de care urla tot timpul vesticii, are tocmai acest rol, sa dea in cei care au facut cheag (se subantelege ca mai mult prin furt de la stat) si sa impiedice aparitia clasei medii, care este nationalista si necontrolabila. Americanii vor sa ne aduca la nivelul coloniilor lor din America Latina, cu niste superbogatani la varful tarii, supusi in totalitate Americii, si cu saracime in rest, care sa nu sufle un cuvant.

Liviu 25-07-2011 - 14:16

Si nu ati dat exemplul cu invatamantul general di AmerEca cu al sau program „sa nu lasam niciun copil in urma (‘behAind’)” care a inceput sa se aplice si la noi numai ca noi l-am „bagat” si la facultate !

Dar pe mine nu ma intereseaza ce este la ceilalti ci ce este aici la mine acasa. Si uitandu-ma numai in jur, stand cu mintea treaza la taote cu cate sunt bombardat, vad o nenorocire incredibila. Uitati-va numai la reclamele de la televizor ! Sunt efectiv facute sa ne tampeasca si sa ne incurajeze in nemunca ca sa putem sa fim dirijati dupa cum vor unii. Este o reclama cu un tanar arogant care smechereste se duce sa rezolve nu stiu ce problema cu imprimanta si IT-ul intalnindu-se cu un „coleg” care face acelasi lucru … Ce poate sa fie in mintea unui tanar neformat cand vede astfel de lucruri ?! Cand se va angaja va cauta sa faca la fel ca ala din reclama ca i-a mers bine in cap fiind de varsta lui si avand apucaturi asemanatoare … Reclamele la utilizarea telefoanelor mobile sunt de asemenea niste mari nenorociri care numai mesaje corecte nu transmit ! Toate sunt genul „dormi linistit, nu face mare lucru, ca avem noi grija de tine, veghem noi” … Au grija sa te saraceasca si mai tare si ceea ce este cel mai grav este ca te saracesc la cap !!! Si cand se trezesc ca nu mai au loc de intors ori incep sa fure si sa dea in cap ori intra in marea combinatie globala de minciuni si contribuie la dezastrul general …

Problema nu este ca exista bogatani ci ca acesti bogatani sunt prosti si aserviti ! Ei nu au facut banii cu inteligenta, fiind mai inteligenti decat ceilalti, ci i-au facut intrand in sarabanda minciunilor si punand botul la orice !!!

YAAKOV 25-07-2011 - 16:54

„Problema nu este ca exista bogatani ci ca acesti bogatani sunt prosti si aserviti ! Ei nu au facut banii cu inteligenta, fiind mai inteligenti decat ceilalti, ci i-au facut intrand in sarabanda minciunilor si punand botul la orice !!!”

Asa prosti si aserviti, acesti bogatani au interese proprii, care inevitabil vor intra in coliziune cu interesele americanilor si aservitii vor deveni cu timpul nationalisti. N-ai vazut ca la maghiari cel mai nationalist partid este cel al micilor proprietari ?

Americanii vor proprietari putini si foarte bogati, pe care sa-i controleze usor, bucata cu bucata.
Patura mijlocie le este ostila si de asta este nedorita de americani. Micii proprietari sunt numerosi si distribuiti in masa populatiei. Nu se poate tine evidenta lor si cu atat mai mult nu au cum sa-i controleze.
Americanii vor sa fim colonia lor, sa joace fotbal cu noi, nu sa ne dezvolte economic.

Ala 25-07-2011 - 16:05

Nu eşti dumneata ce vrei să pari. Un spirit academic.

Liviu 25-07-2011 - 17:36

Nu stiu de unde apareti si ce v-a deranjat de fapt … Daca si maine veti mai fi pe aici si daca ati jurat cu adevarat credinta patriei acesteia atunci nu aveti decat sa mergeti sa luati un metrou sau un tramvai (biletul costa inca 1,3 lei noi, insa aveti grija ca nu se mai composteaza ca acum 20 de ani cand mai foloseati aceste mijloace de transport ca, deh, dupa nisipul irakian sau afgan merge un 4×4 !!!) si sa faceti o plimbare de o jumatate de ora … Daca in acest interval de timp nu veti fi scuipat de unul care manaca seminte, daca nu veti fi agresat verbal sau sonor macar o data, daca un cersetor lalaind „ceva” nu o sa fie prezent, daca nu va arunca nimeni macar un gunoi cat de mic (eventual o doza de bere pe care tocmai a consumat-o sau chistocul de la o tigare pe care a fumat-o), de abia atunci poti vorbi de spirit !!! In mocirla in care traim, agresati la fiecare pas de tot ce nu este in ordine, stropiti din toate partile in balacareala generala nu ai cum sa ramai ingenuu oricat te-ai stradui …

Stiu ca ai vrut sa fii „spiritual” insa spiritul academic presupune altceva, nu diversiunea pe care incerci matale sa o faci aici … Va deranjeaza ca profesorii nu mai stau in turnurile lor si ca iau atitudine, ca se coboara din cand in cand sa explice „maselor” cum stau trreburile de fapt ?! Va deranjeaza ca vi se spune verde in fata ca nu va tineti de juramantul fata de tara ?! Pai ce lucru poate sa fie mai clar decat faptul ca ati lasat tara asta de izbeliste in timp ce ii trageti tare cu patriotismul si va bateti cu caramida in piept ca executati ordinele „intocmai si la timp” ?!!! Mai va duceti si prin tari straine sa-i aparati pe aia pe acolo (de fapt ii aparati mai mult pe noii stapani care in niciun caz nu este poporul roman …) !!! Cati dintre militari au ridicat vocea pana acum, sa spuna ca tot ce se intampla atat in armata cat si in viata de zi cu zi nu este decat o mare minciuna ?! Eu stiu de un singur militar care a mai scris si pe aici si care a luat cu adevarat pozitie … In rest niste fricosi gaunosi care se ascund in spatele unor mari fapte de arme (de la Lovilutie mai ales !!!), strategii lu’ peste care nu au participat la niciun razboi niciodata ! De parca daca va duceti in Afganistan inseamna ca mergeti la razboi ?! Mergeti „in teatre” …

Apareti episodic pe acest forum, numai la anumite articole cu specific militar, si ii tot dati cu ordinu’ si patriotismu’ … Daca erati ce trebuie si cum trebuie tara asta nu avea cum sa arate asa cum arata acum ! Militarii ar fi trebuit sa fie primii care sa se sacrifice pentru bine poporului astuia (dupa cum spuneti ca ati jurat si ca va tineti de juramant !!!) si de abia atunci puteati sa aveti pretentii la pensii „speciale” … Dar asa sunt mai multi dintr-aia care nu au facut nimic (dar au fost la ordin …) si care iau pensii nemeritate decat dintr-aceia care au facut cat de cat cate ceva si care tot din spirit de solidaritate cu „masele”, cu poporul caruia cica i-ar fi jurat credinta (!!!), ar fi trebuit sa primeasca niste pensii asemanatoare. Cam asta este …

Arhimede 25-07-2011 - 18:42

România nu are armată. Nu are militari.

A fi militar, înseamnă să fii patriot.
A fi militar, înseamnă să-ţi aperi patria când este în primejdie.
Nu numai în faţa duşmanilor dinafară, dar şi împotriva celor dinăuntru.
Militarul jură pe drapelul patriei.

Cei care spun acum că sunt militari, nu sunt decât purtători de uniformă.
Onoarea de militar n-au cunoscut-o nici-odată, deoarece pentru ei, drapelul nu este decât o cârpă.

Sunt doar ronţăitori de salarii bune,
iar cei foşti, miorlăitori după o pensie grasă.
Cum le au pe amîndouă, cum tac chitic.

Ţara se poate duce dracului, doar lor să le meargă bine.

YAAKOV 25-07-2011 - 20:19

Nimeni nu se arunca in lupta ca prostul, sa moara la sigur. Militarul lupta daca are la dispozitie tehnica necesara, care sa minimizeze pericolul de a muri si care sa asigure sanse de succes. Noi nu mai avem de mult timp dotarea minima cu care sa facem fata unui conflict, chiar si cu o tara mica, ca Ungaria.

urbos 25-07-2011 - 20:24

Militaru sa-si respecte juramantul indiferent de mijloace. Nu-i convine, sa se duca acasa.

YAAKOV 25-07-2011 - 21:52

La americani cu este mai adormitule ? Ataca ei undeva pana nu sunt siguri ca vor castiga ? N-ai vazut ce pierderi mici de vieti au, daca baga mare cu tehnica de lupta ? Soldatii se arunca in lupta cand stiu ca probabilitatea ca sa o beleasca este mica. Dar cand stiu ca au sanse mici sa scape cu viata, o iau la fuga.

urbos 25-07-2011 - 22:24

Ma paparuda, ar trebui totusi sa stii ca militarul nu acctioneaza de capul lui, ci la ordin. Decizia e deci de multe ori pur politica, iar ce fac americanasii pe coclauri nu are legatura cu patriotismul la care se referea Arhimede. Ca una e sa-ti aperi tara cand e atacata fie dinafara fie dinauntru si alta sa te duci sa ataci prin Irak.
Cand e in pericol casa ta, familia ta, o sa te lupti chiar daca ai sanse mici sa scapi. Nu tu, vorbeam in general, ca tu esti un paduche las si imbecil se pare.

YAAKOV 25-07-2011 - 22:52

Tu esti viteaz pe forum, ca acasa iti da nevasta cu pantofii in cap.
Cand soldatii simt ca lupta e pierduta, fara rost, se predau sau scapa fiecare cum poate. Razboaiele se castiga pe timp de pace, prin grija cu care se doteaza armatele.

Parole 25-07-2011 - 21:54

Multă ură gratuită în cuvintele scrise într-un evident delirium tremens. Arta de a arunca anatema asupra unei mulţimi, doar din cauza unor indivizi era deliciul hitleriştilor. Heil!

Liviu 25-07-2011 - 22:07

Dar ca asta este perceptia „civililor” puteti sa intelegeti ?! De ce o fi asa ? V-ati pus vreodata problema ?! Sau d-tra in armata nu aveti feed-back ?!!! D-tra trebuie sa fiti platiti si atat … Sigur, executati si ordinele !!! Adica ce atat tevatura ?! Chiar suntem cam nesimtiti ca avem aceasta perceptie …

Si in universitati este la fel, „autonomie” … Iau banii (acum „fifty-fifty”, jumatate de la buget si jumatate pe taxe particOlere) si nimeni nu mai are voie sa le ceara socoteala ! Ei scot productia de absolventi furajati „per cOpita”, merge banda, parintii sunt multumiti, toata lumea „castiga” !!! Daca lumea isi face „treaba” atunci ce mai este de discutat ?!!!

Ala 25-07-2011 - 20:16

pentru liviu la rece suferiti de mania persecutiei restul Dumnezeu să vă vindece

Liviu 25-07-2011 - 21:16

Ce „psihanaliza” scurta si rece … ca la armata !!! Aveti dreptate, sufar cand vad in jurul meu numai oameni de nimic, oameni care sunt calcati zilnic in picioare si nu iau atitudine, oameni seriosi, maturi, care ar avea un cuvant de spus, care ar putea introduce in sistemul social o informatie corecta, care sa corecteze lucrurile, si cu toate acestea nu o fac … De ce ?! DE FRICA !!! Frica care le-a intrat in oase, frica care este intretinuta perfect si in acest moment … Discutati in particular cu prietenii, cu colegii, cu rudele si o sa vedeti ce va spun; spun exact ce spuneau si mai inainte: nu te baga, nu zice nimic ca o sa o patesti ! Pai cum, in ziua de astazi, in democratia noastra originala, in CACApitalismu’ care apreciaza valorile si le face sa iasa la suprafata ?! Uite ca da … Cu ce ii ameninta din umbra cei care-i totusi ii ameninta ?! Pai in primul rand cu concedierea … Faci galagie, nu faci ce ti se spune sa faci (desi este in mod evident rau si distrugator pentru tara asta !), atunci pleci ! Unde ? Oriunde ca dai peste aceleasi reguli si aceeasi plantatie numai ca numele este altul si eventual nivelul de trai schimbat … Spun sfertodoctii pe aici ca rusii si asiaticii in general nu prea tin la oamenii lor ! Pai CACApitalistii din Occident tin ?!!! Ma faceti sa rad … Ii tin in viata dar cu creierii facuti muci si cu greutatea dublu decat ar trebui sa o aiba !!! Niste legume indopate cu aditivi alimentari si coloranti sintetici, niste simpli sclavi care muncesc si nu gandesc, pentru ca pentru ei gandesc aia desemnatii, alesii …

Ca mine este si Arhimede care scrie mai sus ceva interesant … Pe dansul l-ati „psihanalizat” ?! La rece sau la cald ?!!!

Pribeagul 25-07-2011 - 21:34

La Universitatea de Vara Baile Tusnad, 2011, sudentii, oaspeti pe pamint romanesc, au intins, dupa obiceiul locului, o hora mare.

Romanul, om prietenos, cu un dezvoltat simt al ospitalitatii, a asigurat toate conditiile ca musafirii sa se simta bine, in largul lor. Asta cu toate ca strigaturile slobozite in iuresul horei erau cam deranjante pentru amfitrion.

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei:
„Primul lucru pe care il stim este ca guvernele vor avea rolul principal in economie.”
„In situatia actuala de criza nu putem sa cream un stat puternic decat daca este sustinut de o natiune puternica. O natiune pe care statul prin munca lui sa o serveasca. Adevarata putere a statului vinde de la natiune.”
„Am vazut ca daca nu avem o Ungarie puternica, nu avem nici o maghiarime puternica in bazinul Carpatic. Daca avem o tara puternica, numai atunci putem sa ajutam si maghiarimea din afara tarii.”
„Naţiunea maghiară trebuie să fie conştientă, coerentă şi o naţiune unită. Dubla cetăţenie, economia ungurilor şi a maghiarilor din România, viaţa culturală ungară şi a celor din bazinul Carpaţilor, toate acestea trebuie să fie într-o unitate. Dacă nu există o patrie-mamă puternică, nu există nici o naţiune maghiară. Sprijinim acele instituţii, organizaţii care împing viaţa comunităţii spre unitate. Toţi trebuie să fim o forţă unitară”
„În privinţa reorganizării teritorial-administrative din România, încă nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta ar trebui să se pronunţe referitor de acest subiect, dar s-ar putea să vină acel moment…”
„Iar dacă nu există o patrie-mamă puternică, nu va exista nici o naţiune maghiară puternică în Bazinul Carpatic,…”
„În momentul de faţă, comunitatea maghiară din România trebuie să adopte o poziţie comună, care să fie apoi comunicată guvernului de la Bucureşti. Iar în momentul în care va exista o asemenea poziţie comună, atunci bineînţeles vom merge şi noi mai departe şi vom analiza dacă este oportun sau nu să intervenim”

Tokes Laszlo:
„Dacă am pierdut teritoriu, cerem în schimb drepturi, inclusiv dreptul la autodeterminare naţională limitată, dreptul la toate tipurile de autonomie”
„Maghiarii îşi pierd siguranţa, ni se cere sa renunţăm la identitatea noastră, chiar dacă suntem în patria noastră…”
„În România nu suntem în perioada postcomunistă, ci doar postsecuristă, iar asta îngreunează situaţia celor 1,5 milioane de maghiari. De aceea nu am reuşit, în 20 de ani, să obţinem nimic important din punct de vedere strategic, pentru vindecarea rănilor Trianonului.”
„Se continuă colonizarea ortodoxă a Transilvaniei, pentru un stat naţional pan-ortodox şi pan-românesc, naţionalismul şi naţional-comunismul majoritar românesc îi atacă permanent pe maghiari, inclusiv la Bruxelles”

„Noi am cere părţii române să ne aşezăm la aceeaşi masă, naţiune cu naţiune, naţiunea română cu naţiunea maghiară, nu majoritate cu minoritate, dacă vrem ca România şi Ungaria să fie parteneri strategici. (….) Iar dacă Raportul Tismăneanu cere iertare victimelor comunismului, inclusiv victimelor maghiare, cerem şi propunem ca puterea românească să ceară iertare maghiarilor pentru ce au suferit în epocile post-Trianon şi post-comunism. Şi cerem, în schimbul teritoriile pierdute, drepturi, inclusiv autodeterminarea limitată şi toate formele de autonomie la nivel transilvănean, în Ţinutul Secuiesc şi Partium.”

„Extinderea cetăţeniei ungare dincolo de frontiere a însemnat un pas nou pentru vindecarea maghiarilor, iar în timp, unirea neamului o să determine şi vindecarea rănilor Trianonului”

Kelemen Hunor, ministrul Culturii in Guvernului Romaniei:
„Evident că avem nevoie şi de sprijinul Budapestei, e important să avem un guvern cu un cuvânt greu de spus în Bazinul Carpatic, în UE şi în oricare alt for unde se iau decizii privind viitorul comun al maghiarilor.”
„În ceea ce priveşte România şi Transilvania cred că trebuie să pornim de la un simplu fapt: maghiarii din România doresc să trăiască în România, în Transilvania, şi să-şi păstreze identitatea, iar calea potrivită este autonomia. Dar autonomia nu e un scop în sine, ci un obiectiv care să face posibilă păstrarea identităţii naţionale”
„Evident că avem nevoie şi de sprijinul Budapestei, este important să avem un Guvern la Budapesta cu un cuvânt greu de spus în Bazinul Carpatic şi în UE şi în oricare alt for unde se iau decizii privind viitorul comunităţii maghiare, dar în ultimele decenii am văzut că Budapesta singură nu poate rezolva problemele, doar comunitatea poate rezolva problema, cu sprijinul Guvernului de la Budapesta. Când vorbim de condiţiile de înfăptuire a autonomiei trebuie să vedem această axă Bucureşti- Budapesta – Bruxelles”

Romanul nu-si credea urechilor. Auzi tu ce striga astia! Fiecare strigator doreste patrie-mamă puternică, natiune puternica, unita, guvern puternic.

Romanul se gindeste ca se simte bine si fara parlament puternic, presedinte puternic, guvern puternic, justitie puternica, institutii puternice. Se simte bine si el cu ai lui si ceilalti 13-15 milioane de romani raspinditi in lumea larga.

Admirind hora frumoasa, vijelioasa, din cind in cind o umbra de indoiala sageta sufletul romanului: daca se imbata astia si incep, ca-n decembrie 89, sa-mi hacuiasaca si pe urma sa-mi profaneze, sa-mi dea foc organelor de ordine, ce ma fac fara institutii puternice? Eu sunt cam singurel. Ei poate mai gasesc un Hitler sau un Stalin sa le tina spatele.

Ala 25-07-2011 - 21:50

Nu sunteţi singurel, ci cu Unchiul Sam.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult