Acasa Opinii Premierul tehnocrat între vis si propagandă

Premierul tehnocrat între vis si propagandă

scris de Marin Neacșu
6 afisari

A apărut pe internet un material care face referire la România Noastră şi România Lor. Inutil să mai spun la ce se referă cele două sintagme. Spun însă că vrem nu vrem, această Românie în care trăim este a noastră, pentru că noi TOŢI suntem răspunzători de ea şi am contribuit la realizarea ei. Şi se mai vorbeşte acolo, cu speranţă,  de încercarea Traianului de a aduce un premier tehnocrat. 

Marin Neacsu Un guvern de tehnocraţi nu doreşte nimeni, nici măcar cel care tot vorbeşte despre el. Căutările lui Băsescu  pentru un premier tehnocrat sunt fire de nisip în ochii fraierilor. E la fel de conştient ca şi dumneavoastră că aşa ceva nu se poate, dar se face că e în căutare, ca să zică lumea „uite domnule, săracul ar vrea , dar nu îl lasă corupţia din ţara. El e plin de intenţii bune„. Ca şi iadul, aş completa eu. 

Deci inutil să mai dezbatem acest subiect în presă. Este o mare cacealma. România nu va avea niciodată un guvern în afara partidelor. Faceţi un mic exerciţiu de imaginaţie şi încercaţi să prevedeţi cât va dura un astfel de guvern (în varianta idealistă că s-ar accepta). Păi dacă nici guvernele politice, care au susţinere din partea unui partid sau a unei coaliţii nu rezistă şi sunt atacate din exteriorul partidului sau din interior, cum credeţi că va rezista şi cât, un guvern de compromis, pe care nu îl doreşte nimeni ? Şi acesta  nu va avea nici măcar sprijinul parlamentar necesar să guverneze prin ordonanţe, deci la primul vot vor fi banaţi de marea majoritate. Guvernul de specialişti în România NOASTRĂ, pentru că vrem nu vrem e a noastră  şi va rămâne a noastră, (noi am votat  sau am stat în casă când a trebuit să votăm) NU ARE NICI O ŞANSĂ, nici măcar de constituire, dar să mai şi conducă. Dar dacă prin absurd se va ajunge la un astfel de compromis cândva, nu va dura mai mult de 6 luni. Cu indulgenţă. 

România nu se va mai schimba decât printr-o nouă revoluţie. Nu neapărat sângeroasă, nu neapărat violentă, dar o revoluţie, o revoluţie a conştiinţei naţionale, care nu se va putea înfăptui decât atunci când românul va ajunge la limita răbdării şi a subzistenţei pentru  că se ştie, conştiinţa românului, mai mult decât a oricărui alt cetăţean al globului, trece prin burtă. Atât timp că românul are ce mânca sau fura, va sta în banca lui. Încă mai e timp până acolo, aşa că mai avem de aşteptat. ROMÂNUL nu mişcă un deget decât când nu mai poate de durere şi mai ales, dacă nu e împins. Am mai spus-o, căutaţi în istorie şi vedeţi revoluţiile române în ce condiţii şi cum s-au înfăptuit. Şi dacă nu veţi găsi în spatele fiecăreia un imbold extern, o codiţă  sau un brânci puternic dat de o altă putere străină  cu interese în acest spaţiu la momentul respectiv, aştept să mă contraziceţi.  Românii, aşa cum spunea şi Friedman, au mentalitatea de looseri, nu fac nimic pentru a-şi lua soarta în mână dacă nu sunt „sfătuiţi”, împinşi, forţaţi, manipulaţi, convinşi de alţii  sau de nevoi . O să spuneţi că sunt pesimist, dar nu e pesimism, este pură realitate.

Problema cu guvernul de tehnocraţi este o găselniţă a lui Băsescu pentru a-şi strânge susţinători şi simpatizanţi. Campania 2012 a început . Băsescu e convins că nu are nici o şansă cu premierul tehnocrat şi nimeni nu îi va susţine ideea, ba mai mult, nici nu doreşte aşa ceva, ştie însă, pentru că e diabolic, care va fi reacţia partidelor inclusiv a PDL la propunerea sa şi de aceea pedalează pe ea, pentru că chiar daca nu se va realiza,  el va câştiga o parte din populaţie de partea sa  şi asta e bine. Şi dacă prin absurd, această idee  se va realiza vă daţi seama că a atins maximul puterii ? Un guvern care nu va mai depinde de nici un partid, de nici un alt corupt, un guvern care va da socoteală doar celui ce l-a propus şi realizat, marelui conducator, lui ZEUS. Dar nu se va ajunge aici, nu în actualul mandat. Dar mai târziu, la  viitoarele alegeri va scoate aceste eforturi în faţă şi va spune că el a dorit, că s-a luptat cu corupţia inclusiv cu cea din propriul partid, dar nu a reuşit pentru că a fost singur. Şi vor fi destui gugulani care îi vor da crezare şi vor spune „da domnule, aşa e, ţii minte când a vrut să îl bage la puşcarie pe Păsat  şi nu l-a lăsat partidul? Ţineţi minte că nu i-a luat apărarea lui Bercea, dar nu a vrut justiţia să îl condamne ?” Şi uite aşa, Băsescu aşează cărămidă cu cărămidă la temelia viitoarei campanii electorale, iar unii dintre noi, din România Noastră, sunt gata să cadă în plasa ţesută abil de  Băsescu Mondial. Băsescu îşi pregăteşte rolul de locomotivă pentru viitoarele alegeri, rol care îl prinde şi care încă mai are şanse într-o ţară de adormiţi.

  Vise frumoase Românie!  

63 comentarii

Mache 03-03-2011 - 03:30

Bravo Neacsule,

Uite ca ai si tu dreptate. intr-adevar toata gargara chelului cu premierul tehnocrat e doar propaganda mai mult sau mai putin de doi bani. Smecheria e ca gargara lui s-ar putea sa prinda in timp ce a voastra e in mod cert rasuflata si epuizata cu mult inainte de inceputul campaniei electorale.

O alta bascalie cruda e aceea ca chelu’ sustine azi ideea premierului tehnocrat cu argumentatia cu care ati sustinut-o voi PSD-eii acum mai bine de un an. Numai ca in mod evident voua PSD-eilor nu va trece nici o clipa prin teasta sa o combateti exact cu argumentele cu care va taia marinelu’ macaroana si va demonta stupizeniile in 2009. De mai polkovnice, creierasu’ de gaina are calitatile sale inegalabile…

Apoi culmea ridicolului o atingi cu gratie cand veni vorba de revolte. Ai mare grija nene polkovnice, ca ce-ti doresti s-ar putea implini. Numa’ vezi matale, voi parazitii profesionisti nici macar sa ve razvratiti nu mai sunteti in stare (apropos de marsul celor ~2000 ruine cazone din 10000 anuntate). Ati ajuns la faza la care intrebati daca-s muieti posmagii. Iar la o adica si daca o puneti de o zavera care-i smecheria? O sa faceti greva si refuzati pomenile statului 🙂 ?! Felicitari! Patria poate indura protestul vostru pe termen nedeterminat:-) Insa s-ar putea sa se revolte cei care duc tara in spate cu voi cu tot. Iar aia nu se revolta ca sa le creasca birurile si numarul lipitorilor ci, printre altele, ca sa va mai taie voua osanza pe ici si colo prin partile esentiale…

Intelegi matale?

neacsum 03-03-2011 - 19:07

Mache , eu inteleg . ceea ce nu intelegi tu oricat ti+as spune este ca nu sunt tributar nici unui partid. Sai daca vrei sa afli parerea mea ziavi de marsul de 1 marte si mai ales cei ce l-au initiat intra pe http://neacsum.blogspot.com/.

Mache 03-03-2011 - 19:26

Mon cher,

Sincer nu mai intru si pe blog-ul matale ca e oricum degeaba. Cele cateva articole de ale matale pe care le-am citit sunt suficient de relevante in ce priveste simtamintele PSD-iste ale matale.

Pe scurt esti doar una din numeroasele trompete ale PSD-elei si nimic mai mult. Chestia cu neangajarea politica e ruginita si fumata de mult. Am ramas intotdeauna surprins ca stapanii vostrii (sa zicem Geoana sau Ponta par egzamplu) nu s-a apucat sa-si clameze neafilierea politica. 🙂

In sprijinul afirmatiilor de mai sus, uita-te un pic la prapastiile pe care le reiei cu insistenta: „revolutia constiintei nationale”, povestea cutitului la os, etc. etc. Dom’le nu stiu cum sa-ti spun, dar romanilor care chiar fac ceva pentru tara lor (de exemplu isi platesc impozitele din munca lor si nu doar returneaza indurerati o parte din pomana patriei) le mai ies cutietele din carne abia atunci cand ele ajung la oasele pomangiilor. Ce constiinta nene?! A celor care guita pe strada ca statul trebuie sa se sinucida doar ca sa nu se atinga de osanza lor. Cui ii pasa de acea „constiinta”? Ce pot face acele fapturi pentru binele public?!

Ce om cat de cat onest se poate opune efortului de reducere a cheltuielilor publice, in conditiile in care pana nu de mult pensiile speciale si salariile lacustelor de la stat erau peste 60% din buget?! Si azi in pofida a tot ce s-a facut ele tot sunt undeva pe la 50% din buget…

neacsum 03-03-2011 - 19:30

Mache
ok , scuze, nu am sa te mai deranjez cu raspunsuri atata vreme cat orice as spune este minciuna si dumneata stii mai bine decat mine ce gandesc eu . O seara placuta .

Mache 03-03-2011 - 19:42

E OK. Te scuz ca doar suntem oameni de lume. 🙂

Huhu Ciu 03-03-2011 - 20:34

Domnule Neacsu, Mache nu merita nici un scuipat, e un porticaliu-basist-pedelist de doi bani, platit sa faca propaganda pedelista, diversiune, manipulare!

Huhu Ciu 03-03-2011 - 20:37

Domnule Neacsu, Mache nu merita nici un scuipat, nu-l luati in seama!

spartacus 03-03-2011 - 20:56

Huhu ciu
Chiar daca nu sunt de acord cu el, nu inseamna ca sunt de acord cu dumneata .

spartacus 03-03-2011 - 20:58

II dau dreptate lui Neacsu, trebuie sa ne respectam totusi unii pe altii, chiar daca avem pareri diferite .

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:12

Corect Spartacus, dar pedelistul-basist Mache nu respecta pe nimeni in afara gastii portocalii-pedeliste si de seful lor Basescu!
Deci nu merita respect!

Mache 03-03-2011 - 21:22

Ciuciule,

Fereasca Dumenzeu sa ajung obiectul admiratiei unor nenorociti ca tine sau Bubosu’.

Daca ajunge cineva in halul in care ati ajuns voi apoi asta inseamna ca viata nu mai merita traita.

De fapt ce sa-ti povestesc tie, cand tu o stii asa de bine din propria experienta… 🙂

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:31

Deci jigodie securista-pedelista Mache si postarea asta a ta, ca toate celelalte spun foarte clar ca nu ai caracter DELOC SI ESTI UN GUNOI PORTOCALIU-PEDELIST!

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:37

Deci gunoiule Mache te dispretuiesti, te vei sinucide STIRPITURA PEDE’LISTA-PORTOCALIE,, CE E MAI GRAV ESTE CA VEI PLATI CUMPLIT IN REINCARNARILE TALE VIITOARE, esti prea cretin sa intelegi aceasta postare!

Europeanuul 03-03-2011 - 21:29

Reducerea pensiilor si salariilor cu 25% (la gramada) nu are nimic comun cu reforme autentice, asa cum incerci tu sa vinzi masurile belicoase ale guvernului Traian Boc – la criza. Bugetarii din sistemul invatamantului sau cei din sectorul medical sau din oricare alt sector care au salarii cuprinse intre €400-600 sa zicem au fost loviti direct in moalele capului.

Pe directorii de la firmele de stat Huila Petrosani, Termoelectrica, Societatea Nationala a Lignitului, Cernavoda, Hidroelectrica, Tarom, etc (perlele coroanei) cu salarii babane nici in cot nu-i doare. Le anu’ Boc le-a promis majorarea salariilor, de la 5000 euroi la 6250, sau nu? Cu toate ca aceste firme produc numai pierderi imense (sint adevarate gauri negre, saci fara fund) Basescu a stopat procesul privatizarii. S-a bosumflat Chelu, nici in ruptul capului nu vrea sa-si vinda Tara la straini

P.S.
Mai ai si tupuel sa-i iei peste picior pe cei care abordeaza subiectul reformelor, modernizarii, descentralizarii si liberalizarii.

Mache 04-03-2011 - 00:48

Mon cher,

Oare de ce nu ma mir cand te vad ce scoti din tine 🙂 ?

Reducerea cheltuielilor cu plata bugetarilor cu minimum 50%-60% (25% cat s-a incercat e ceva da’ nu-i destul) e esenta reformei. Dar evident ca un pomanagiu profesionist ca tine nu poate pricepe asa ceva.

Problema nu e in nici un caz legata de lefurile administratorilor societatilor de stat ci de faptul ca nu sunt concediati (datorita stupizeniilor din legislatia muncii) atunci cand nu fac performanta. Nu poti sa-i ceri performanta unuia care administreaza un capital de sute milioane sau chiar miliarde daca nu-l platesti foarte bine. Si asta e varianta economica: sa-i platesti bine pe cei din varful piramidei, astfel incat ei sa se zbata pentru performanta – e mai ieftin si mai eficient intotdeauna sa-l platesti pe unul singur intr-o pozitie esentiala decat pe 1000 de trepadusi.

Ceea ce nu realizezi nici tu si nici restul pomanagiilor frustrati (a caror singura grija e castigul celorlalti) e ca oamenii capabili nu lucreaza pe maruntis. Altfel spus munca unui administrator bun platiti cu 10 milioane pe an nu poate fi inlocuita de munca a 200 de netoti ca tine care ar fi fericiti si cu 50000 pe an.

Intelegi?

P.S. reforma inseamna in primul rand lichidarea risipei si a pierderilor. Fireste ca unu’ ca tine, care se poate lauda doar cu paguba, nu poate intelege asta. Asa ca ti se iarta aberatiile din partea casei 🙂

urbos 04-03-2011 - 00:56

Ba cretinopatule, in primul rand ca nu reducerea e scopul, ci eficientizarea sistemului. Ce fac handicapatii tai inseamna doar incompetenta. Daca tu esti un ratat si un incapabil si nu poti face bani, normal c-o sa reduci si din portia ta de pezmeti mucegaiti. Dar asta nu inseamna ca faci „reforma” ci ca esti un cretin. Du-te si omoara-te ma tampitule. Cum a suportat-o pamantu pe scarba aia de ma-ta?

Mache 04-03-2011 - 04:42

Bubosule,

Asa cum era firesc cersetor la cersetor trage si pomanagiu la pomanagiu. Era firesc sa dai si tu un pic cu ratul daca tot veni vorba de pomeni.

Pentru cultura ta generala (ca asistat social profesionist, stiu ca nu poti intelege asta dar incerc totusi) statul nu produce bani, ci-i cheltuie. Cu cat cheltuie mai putin, cu atat e mai eficient. Punct.

La urma urmei, reducerea numarului de lefegii la stat poate fi benefica chiar si pentru tine: Poate ramane ceva mai mult pentru nenorocitii de teapa ta.

urbos 04-03-2011 - 05:04

Bai cap de p ula tu nu pricepi nimic, omoara-te scarnavie, ti-am mai zis. A zis cineva ca statul produce? Nici ma-ta n-a produs, ca nici de asta nu era buna, fiind o pocitanie la care numai un troglodit ca tac-tu s-a putut uita.
Medicii, profesorii, meserii cu care neamu tau de tarani leprosi nu a avut vreodata tangenta, sint pomanagii dupa capul tau de vierme. Iar functionarimea, ti-ma zis gunoiere, trebuie sa isi faca treaba cu maxima eficienta. Din partea mea statul nici n-ar trebui sa existe, dar asta e alta poveste, atunci ti-as scoate pur si simplu ochii si ti i-as da prajiti odata cu matele-ti puturoase, ca n-ar mai fi politie ca sa te mai apere.

Europeanuul 04-03-2011 - 10:06

@Mache

Unde dai si unde crapa, Eu vorbisem despre reducerile salariilor „la gramada” politrucule. O cucuvea politruca ca tine mai rar de intilnit.

Exista si alte metode de reducere a cheltuielilor bugetare, ie. inchiderea sau privatizarea intreprindelor „perdante” de stat, transferul unui numar considerabil de angajati la stat catre sectorul privat, samd.

Si mai exista un aspect pe care il maturi sub pres politrucule. In Romania ceheltuielile bugetare sunt mari numai in raport cu GDP anemic (per capita) pe care Romania il performeaza. Nici macar Bulgarii nu au fost nevoiti sa se confrunte cu o scadere economica asa de acentuata.

http://www.bis.org/review/r080923b.pdf

P.S.
cat ziceai ca merita directorul firmei din linkul de mai jos? 12.000 euro pe luna din banii contribuabililor? Pe pagina lui de internet nu se poate descarca bilanturile si de fapt mai nimic. Sincer sa fiu, eu i-as da un picior in fund, in primul rind din cauza lipsei de transparenta!

http://www.termoelectrica.ro/

Mache 04-03-2011 - 14:06

Europitecule,

Indiferent unde dau, tot in capul tau se sparge 🙂

Pai sa stii ca problema nu e atat legata de modul in care se reduc salariile sau daca se reduc, ci de reducerea cheltuielilor bugetare. In mod normal trebuia redus numarul de angajati ca sa se obtina o scadere sustenabila a cheltuielilor. Dar in orice caz chiar si scadearea la gramada a lefurilor cu 25% a fost mai buna
ca inactiunea. Ca altfel risti sa ajungi ca Grecia, Irlanda sau Ungaria – state ajunse practic in moarte clinica.

Da priva tizarea poate fi o optiune, dar nu prea gasesti in ziua de azi investitori capabili sa preia astfel de valori si sa le pastreze functionalitatea. Ideea e ca daca nu le poti privatiza sa ai macar sansa de a avea o administrare competenta. Iar asta inseamna in primul rand venituri atractive administratorilor, apoi sa le dai puterea sa concedieze si angajeze in functie de necesitati si nu in functie de cerintele sociale. Desigur ca si ei trebuie sa poata fi concediati usor daca nu produc performanta. Iar aceste ultime doua cerinte sunt oarecum rezolvate de noul cod al muncii.

Ceea ce nu intelegi tu, ca om specializat doar in producerea de pagube si pierderi, e ca performanta pleaca intotdeauna de la rationalizarea cheltuielilor.

In ce priveste P.S.-ul tau ideea e ca administratorul unui capital semnificativ trebuie sa fie platit foarte bine. Daca e platit doar de cateva ori mai mult ca tine, atunci nimicul (sau mai rau, dezastrul) pe care-l produci tu il va produce si el. Erted? 🙂

Europeanuul 04-03-2011 - 19:33

@Mache

Pai sa stii ca problema nu e atat legata de modul in care se reduc salariile sau daca se reduc, ci de reducerea cheltuielilor bugetare. In mod normal trebuia redus numarul de angajati ca sa se obtina o scadere sustenabila a cheltuielilor. Dar in orice caz chiar si scadearea la gramada a lefurilor cu 25% a fost mai bunaca inactiunea.

Eu sunt de alta parere, decat sa faci un lucru prost mai bine nu-l faci! Cu un lucru prost oricum nu te poti lauda 😉 De exemplu Polonia, Bulgaria au notat o crestere economica in 2010. Chiar si pretenii tai ungurii au notat o crestere peste zero (Romania sta pe minus in in 2010) Aceste tari au investit eforturi in atragerea investitiilor straine respectiv stimularea cresterii economice. De mentionat este in primul rind politica monetara si fiscala coerenta (Banca Centrala a Bulgariei a urmat recomandarile ECB introducand chiar si un regim de schimb fix).

Ca altfel risti sa ajungi ca Grecia, Irlanda sau Ungaria – state ajunse practic in moarte clinica.

Deficitul bugetar se calculeaza in procente din PIB. Asa deci evolutia PIBului joaca un rol important aici (deficitul scade in paralel cu cresterea PIB si viceversa) Acum tu incerci sa lauzi masurile de austeritate implementate (de musai) in ultimul an 😉 Politruci ca tine mai rar de intilnit!

P.S.
in lista de mai jos gasesi si evolutia PIB la tarile pe care le-ai mentionat.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_real_GDP_growth_rate

Mache 04-03-2011 - 20:21

Europitecule,

Cineva care are cat de cat treaba cu banii stie ca reducerea cheltuielilor e intotdeauna buna. Punct. In special atunci cand platesti ceva ce e inutil. – asa cum e cazul aparatului de stat.

Cu exceptia Poloniei care a dus in ultimul deceniu o polirtica foarte cumpatata a cheltuielilor publice si practic nu a fost afectata de criza, celelalte doua tari au dus o politica idioata de incurajare a consumului bazat pe datoria publica.

Practic asta inseamna ca statul se imprumuta ca sa plateasca lefi angajatilor sai, care angajati vor face cumparaturi ca sa tina economia in spate. Decat asa, e mai bine sa faci ca si comunistii si ca construiesti masini pe care sa le lasi sa rugineasca. Cresterea economica e mai ieftina astfel. 🙂

Romania a adoptat o varianta mai buna, chiar daca e mai lenta. A preferat sa taie macaroana aparatului de stat (nu indeasjuns din pacate!) si sa nu mai sustina consumul de la datoria publica. Consecinta a fost ca productia industriala a avut una din cele mai mari cresteri in Europa, la fel comportandu-se si exporturile.

Asta e o crestera sanatoasa, chiar daca PIB-ul a scazut datorita consumului. PIB-ul isi va relua cresterea dar de asta data pe baze sanatoase si sustenabile si nu in varianta cancerigena pe care au adoptat-o amicii nostrii unguri (de exemplu). Ei au avut pentru prima oara practic inntr-un deceniu o crestere economica in 2010. Si asta s-a bazat exclusiv pe imprumuturi, somajul crescand si poductia industriala si agricola scazand) . Probabil ca scaderea economica a Ungariei se va relua cel mai tarziu in 2012 dupa modelul operat de Orban si in perioada 1998-2002: atunci s-a sustinut o crestere economica artificala prin imprumuturi, deficite record si politici sociale generoase care au aruncat Ungaria intr-un deceniu de stagnare si cadere economica incepand din 2000.

Diferenta e ca in zilele noastre eui nu prea mai au cum sa se imprumute si vor ajunge la colaps. nefiind parte a Euro, nu vor beneficia de tratamentul Greciei, deci sunt tare curios sa vad cum se va incheia toata povestea. Bulgarii in schimb sunt OK. Ei sunt in pozitia Ungariei de acum 10 ani deci au destul timp la dispozitie si au sanse de salvare.

Sigur ca nu ma astept sa le intelegi pe toate acestea. SUnt chestii simple, dar cum ne-ai dovedit ca te pricepi doar la facut paguba e putin probabil sa le pricepi. De altfel ar fi si pacat. Greu de gasit un alt maimutoi (cu exceptia Bubosului, desigur) de care sa se rada asa de bine 🙂

Europeanuul 04-03-2011 - 21:42

Politruci ca voi mai rar (voi va bateti cu caramida-n piept si atunci cand pierdeti 😉 ) Prostia si fudulia, mama ei de fudulie.

Omul consuma in functie de cati bani castiga (unii mai mult altii mai putin) Altii se cara cu barca cu pedale, altii cu Yachtul.

Cresterea „puterii de consum” (net worth) este motivatia omului in societatea libera. Pentru asta invatam, ne pregatim si lucram.

Una din problemele voastre este ca il recitati pe geniul Carpatilor (Isarescu) fara sa ganditi 😉

http://www.youtube.com/watch?v=9WDGV-YVfmg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ydbbd-4oEds&feature=related

ValVerde 03-03-2011 - 06:57

o revoluţie a conştiinţei naţionale, care nu se va putea înfăptui decât atunci când românul va ajunge la limita răbdării şi a subzistenţei pentru că se ştie, conştiinţa românului, mai mult decât a oricărui alt cetăţean al globului, trece prin burtă. Atât timp că românul are ce mânca sau fura, va sta în banca lui.

Iti inteleg bine ideea?

Deci romanul isi va gasi verticaliatea, comportamentul etic si moral, patriotismul, valorile sociale, comportarea civica (pe scurt constiinta nationala) cind va fi cu burta goala si cind nu va mai avea nimic de furat.

Dupa care vine revolutia ! (nesingeroasa, un fel de revolutie de antecameara???)

Daca ai dreptate, nu sint Basescu si guvernul actual eroii patriei pentru ca fac tot ce pot pentru a destepta constiinta nationala in cetateanul furacios? O fac voluntar sau involuntar?…asta e intrebarea. Sper ca nu pretinzi ca istoria le va da dreptate

Şi dacă nu veţi găsi în spatele fiecăreia un imbold extern, o codiţă sau un brânci puternic dat de o altă putere străină cu interese în acest spaţiu la momentul respectiv, aştept să mă contraziceţi. Românii, aşa cum spunea şi Friedman, au mentalitatea de looseri, nu fac nimic pentru a-şi lua soarta în mână dacă nu sunt “sfătuiţi”, împinşi, forţaţi, manipulaţi, convinşi de alţii sau de nevoi .

Din nou, daca ai dreptate, poate avem nevoie de evrei sau de unguri sa ne conduca…
Si uite asa adeptii conspiratiei din coasta Romaniei se transforma in vizionari care au avut curajul sa semnaleze lucrurile bune cu mult inainte ca ele sa existe !!!

neacsum 03-03-2011 - 19:18

Revolutia contiintei la Romani vine odata la cateva sute de ani . Sociologic, si biologic , orice fruct are nevoie de timp pentru a se coace. Dar poate fi ajutata sa se coaca asa cum acuma intium aduce fructe frumoase pe piata cam atunci cand are nevoie piata de ele. Numai ca sunt si un pic cancerigene . Deci si graba are riscurile ei .
In plan sociologic, orice interventie in procesul natural isi are riscurile lui. Depinde cat de des si cat de amplu au loc interventiile. Acuma mai depinde si ce „substanta ” se foloseste pentru coacerea prematura. Nu toate fructele reactioneaza la fel la stimuli . E posibil ca uele ingrediente sa strice in loc sa dezvolte. Pentru Pruna Romaneasca ar face bine(asa cum a mai facut bine odata in istorie) o infuzie nemteasca. Infuzia de tisa este alergica. Nu o spun eu, o spun simptomele . Parerea mea .

Ereticul 03-03-2011 - 21:31

Iar infuzia de tel aviv absolut nociva. Singurii minoritari corecti, demni, harnici si muncitori in Romania au fost (si sunt) germanii.

Huhu Ciu 04-03-2011 - 16:03

CORECT!

neacsum 03-03-2011 - 19:22

Valverde
Pentru punctul 2 mi s-a parut atat de absurd incat am considerat ca nu merita dezvoltat. Stii la fel de bine ca si mine care sunt intentiile lui Basescu Mondial si e inutil sa discutam intentiile lui. Punctul meu de vedere este clar si crede-ma se aici se vede mai bine aspectul. Ai dreptul la opinia dumitale , dar nu incerca sa ma convigi pe mine ca Basescu este calaretul pe cal alb . Nici cand eram copil nu credeam in fat frumos .

urbos 03-03-2011 - 19:32

Incredibil, cata dementa!
Am spus-o demult, astia ai lu Basescu sint bolnavi psihic. Dementul valverde nu face exceptie. Culmea e ca nebunul prezinta simptomele dementei cu toate ca zice ca habar n-are ce e in tara si e si departe. Este boala „idolului suprem” in care imbecili lipsiti de personalitate ca Valverde, frustrati intelectual, tarati, cad aproape involuntar.

ValVerde 03-03-2011 - 21:26

Offf doamne, doamne…voi sinteti inchistati rau..

Voi nu vedeti ironia in paradoxul situatiei???
Am incercat sa o expun, dar cu voi nu mi-a reusit.

Era un mod de a combate parerile lui neacsum urmind un fir logic care mie mi se pare simplu. Pe voi trebuie sa va injur ca sa intelegeti ca am opinii diferite.

Uite, mai incerc odata, ca pentru copii neatenti.

La punctul 1, daca neacsum are dreptate, voi ar trebui sa-l aplaudati pe Basescu in loc sa il injurati, pentru ca grabeste indelplinirea unui deziderat dorit de voi (Revolutia)

La punctul 2, daca neacsum are dreptate si romanii sint losers, incapabili de a se conduce/guverna singuri, daca nu-si pot lua soarta in mina fara ajutor din afara sau manipulare, atunci e evident ca o „mina calauzitoare din afara” e de dorit pentru propasirea Romaniei

Bineinteles ca neacsum nu are dreptate in nici una dintre cele doua ipoteze. Parerea mea !

neacsum 03-03-2011 - 19:38

Urbos
Mai omule , chiar nu poti face un comentariu fara sa jignesti pe cineva ? Sincer , cui folosesc expresiile jignitoare. Te rog eu, fara suparare, macar pe articolele mele incearca sa te abtii. E o rugaminte. Iti faci un mare deserviciu. Chiar daca ai dreptate cand ai, nu se mai uita nimeni la ceea ce spui ci doar la modul cum o spui.si dai nastere la recatii similare care nu aduc nimic bun .

Mache 03-03-2011 - 19:51

Urbos bubosule,

Nu te lasa prostit! Mai mult ca sigur ca si pe asta l-a cumparat dictatura bashinista. Din surse ce doresc sa-si pastreze anonimatul am aflat ca deja camioanele incarcate cu lingouri ale Elenei Udrea au oprit deja in spatele blocului incriminatului. In plus poarta fata interioara a reverului de la sacou o insigna cu poza lui Basescu.

Doar in guitul tau disperat au ramas ultimele sperante ale patriei indurerate. 🙂 Nu te lasa nene, si nu ne dezamagi! Daca dispar si oracaielile tale de cine mai radem?! Nu vezi ca bietu’ Ciuciu poate sa produca doar compasiune amestecata cu mila. Tu esti ultima lichea care provoaca un ras sanatos si fara remuscari.

Tine-o tot asa!

urbos 03-03-2011 - 21:02

Hehehe, gunoiere gunoiere, razi? Fii serios ma imputit mic si prapadit, ca-ti tremura copitele pe tastatura aia slinoasa de nervi. Tu stii ca esti prost, ratat, un handicapat si un rebut uman, provenit dintr-o familie de taraturi pocite si needucate si asta te chinuie vierme, caci d-aia ai si gandirea asta stramba. D-aia esti un lingator si-un muist, fara personalitate.
Nasol moment. Asa ca, scremutule, sa stii ca nu pacalesti pe nimeni cu rasul, doar iti inghiti flegmele ratane.

Mache 03-03-2011 - 21:53

Bravo Bubosule!

Doar cu oameni ca tine se mai poate construi socialismul! Tocmai ai invins. 🙂 Conform ultimelor stiri de la Antena 3 Neacsu a facut pipi de la balcon pe camioanele cu lingouri ale lui Udrea si Basescu zbierand „jos mafia, sus patria”. Diseara vei putea sa-ti inghiti Rudotelu’ cu simtul datoriei implinite!

L-ai slavat pe el prin interventia ta viguroasa de la caderea in bratele reactiunii. Am auzit ca in aceasta seara va avea loc prima intrunire a komitetului USL insarcinat cu zidirea statuii tale ecvestre in Ferentari

Urrrrrraaaaa!

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:54

Mache, viata ta nu mai are sens , esti o stirpitura umana fara caracter, un ratat moral, un mostru cu chip uman, ia-ti adio de la viata asta a ta murdara, absurda, ia-ti viata!

urbos 03-03-2011 - 21:08

Domnule Neacsu, nu v-am mai spus ca-i cunosc pe astia? N-ai ce sa argumentezi cu ei, v-am spus ca discutiile argumentate au fost, dar vremurile alea au trecut demult. O sa explicati, argumentati, o zi, doua, o saptamana, o luna, apoi o sa repetati aceleasi lucruri, inca o luna, si inca o luna, si-apoi va veti da seama ca tot ce era de spus s-a spus si astia tot cretini raman.
Eu am incercat sa va avertizez ca e inutil si chiar nociv sa intrati in discutie cu astia.
Pentru public e de ajuns ca citeste ce scrie articol. Va luptati cu doi trei tampiti pe un forum? N-are nici un sens.

spartacus 03-03-2011 - 21:16

Urbos
Faptul ca avem puncte de vedere diferite e una . Faptul ca poate sunt montati si orice ai face te contrazic, urmeaza sa constat. Dar in nici un caz nu o sa cobor sub demnitatea mea , sa jignesc pe cineva . Despre asta e vorba. Daca ei vor face asta , sau daca voi constata ca nu ne putem intelege , raspunsul meu va fi tacerea. II voi lasa sa vorbeasca singuri, poate primesc bani pentru asta , si atunci ii inteleg, trebuie sa triasca si ei din ceva . Dar nu ma voi manji vorbindu-le urat. IN NICI UN CAZ.

urbos 03-03-2011 - 21:34

Pe vremuri, dupa ce jignirile ajunsesera la cote maxime, eu inca refuzam sa injur pe cineva. Trebuie facuta insa distinctia intre injuraturi si cuvintele dure sau grele pe cre le-am folosit intotdeauna cand a fost cazul, argumentat. Caci canaliei nu are rost sa-i spui altfel.
Dupa ce am fost injurat si de mama incontinuu, am zis ca-i timpul sa renunt la regula asta autoimpusa, pentru ca era inutila, dar asta dupa ce am hotarat sa revin pe forumul ZIUA, pentru ca renuntasem tocmai pentru ca ce era de spus fusese deja spus.
Mai mult, in afara de injuraturi, eu am primit de la astia chiar si amenintari cu moartea. Asa ca stiu marfa si, repet, am revenit pe forum nu ca sa conving idioti, caci e imposibil, ci doar pentru a echilibra o balanta, caci nemernicii astia ai lui Basescu aplica tacticile specifice sistemelor totalitare, invocand imaginea pe care tot ei o creeaza, aceea ca ei reprezinta majoritatea, ca se face cincinalul intr-un an si jumatate si toata lumea il iubeste pe basescu.
Ei abia asteapta sa fie lasati sa vorbeasca singuri.

Mache 03-03-2011 - 21:45

Bubosule,

Hai ca devii de-a dreptul spumos!

De ce nu continui un pic cu destainuirile?

Ia povesteste-ne un pic cine te injura si cine te-a amenintat cu moartea. Eventual cu trimiteri. Nu de alta, da’ sunt chiar curios sa aflu cine ar fi dispus sa te atinga chiar si cu toporu’ 🙂

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:49

Mache pentru ca esti un gunoi uman te vei sinucide prapaditule !

Mache 03-03-2011 - 21:55

Ce ar fi sa bei niste benzina si apoi sa-ti aprinzi tigara 🙂 Doar asa ca sa dai si tu un exemplu 😉

Mache 03-03-2011 - 21:20

Bravo Bubosule!

Chiar ma temeam ca ai dat cu teasta de caldaram si poate ti s-au mai atenuat damblalele si din dobitoc amuzant devii un dobitoc plicticos. Slava Domnului ca ai ramas la fel de smintit ca intotdeauna. Barvo mai!! 🙂

P.S.: Asa ca o curiozitate personala, diseara dupa ce termini sa o faci pe Napoleon prin salon, ai putea sa dai vreo-un exemplu de argumente de ale tale. Nu de alta dar pana acum ai produs doar guituri turbate. Poate ca „argumentele” tale ar aduce o noua ocazie sa ne veselim. Cine stie? E greu sa ma pronunt inainte de a vedea…

neacsum 03-03-2011 - 21:21

Urbos, ti-am spus de doua ori care este parerea mea . Vad ca si spartacus e de acord cu mine . Nu sunt adeptul jignirilor .Si te rog inca odata , incearca sa te abtii pe articolele mele la acest mod . II poti face cum vrei , pe cine vrei, unde vrei, dar incearca – daca ma respecti – sa te abtii aici .Chiar daca te vor provoca , asa cum a facut-o mache . Nu le da apa la moara .

Mache 03-03-2011 - 21:40

Ei hai lasa acum nu o mai fa pe mironosita cu barba si chelie 🙂

Nu vezi ce orgasme mintale le provoci astora cu cate 3 neuroni la doua urechi la fiecare articol?! E 100% meritul tau si al celor ca tine 🙂 Doar voi ce le mai luminati bietelor starpituri existentele nenorocite…

Huhu Ciu 03-03-2011 - 21:47

Mache, tu esti un gunoi uman, o stirpitura in veci blestemata pedelista-comunista securista-portocalie, te dispretuiesti, te urasti, viata nu mai are sens pentru tine, tu si cei toti ce-s ca tine va ve-ti sinucide!

ValVerde 03-03-2011 - 21:37

De ce apar postarile cu intirziere??
Vi s-a stricat jucaria sau l-ati pus pe unul sa silabiseasca mesajele ca sa nu mai apara cuvinte negasite in dictionar.

Daca e optiunea 1: va rog precizati, ca sa nu imi mai pierd timpul pe aici.
Daca e optiunea 2: individul nu-si face datoria. Ati citit mesajele Regelui Huhu si ale Reginei-Mama urbos???

Europeanuul 03-03-2011 - 22:01

Se pare ca vorba e optiunea 2. Devine plictisitor.Nici eu nu am timp de pierdut pe aici. Una din postarile mele asteapta sa fie moderata de la 21:30. (de fiecare data cand ii raspund lui Mache dureaza exagerat de mult)

Va salut si eu si va doresc tuturor „Toate cele bune”

Pribeagul 03-03-2011 - 21:49

„…o revoluţie a conştiinţei naţionale…” – acest lucru mi se pare ca trebuie sa fie o stare normala, continua, modul de a fi a oamenilor educati si organizati.

Jegurile care ne conduc, ne vamuiesc, ne jefuiesc si ne tin in aceasta situatie mizera, josnica, sunt o minoritate. Ceilalti, multimea oamenilor educati, care vrem sa traim frumos, elegant, normal, suntem milioane.

Ma deranjeaza din ce in ce mai mult atitudinea de autoinjosire, care pare a se raspindi din ce in ce mai mult. Sa fie ceva care poate contribui la realizarea omului frumos? Poate, in cantitate mica. Ce-i prea mult strica, poate fi chiar distrugator.

Sunt si alte modalitati de a privi lucrurile:

Decebal către popor
de George Cosbuc

Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar!
Murmurul, azi şi orişicând,
E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!

De-ar curge sângele pârău,
Nebiruit e braţul tău
Când morţii-n faţă nu tresari!
Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
Când râzi de ce se tem mai rău
Duşmanii tăi cei tari.

Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Şi nu le-am da nici lor pământ
Căci ei au cerul lor!

Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
E rău destul că ne-am născut:
Dar cui i-e frică de război
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzător vândut
Să iasă dintre noi!

Eu nu mai am nimic de spus!
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!

Europeanuul 03-03-2011 - 21:50

Se pare ca vorba e optiunea 2. Devine plictisitor.

Nici eu nu mai am chef sa-mi pierd timpul pe aici.

ValVerde 03-03-2011 - 23:28

Cred ca mai curind li s-a stricat jucaria si a inceput sa mearga numai cu mesaje simple.
Daca introduci citate, sau caractere speciale, se ineaca si trece ceva timp pina le reproduce.
Eu i-am raspuns Reginei-Mama, urbos si inca astept sa apara.

Bumerang 03-03-2011 - 21:54

Hui, ce cuvinte dure la adresa romanilor, de le face concurenta celor mai acerbi anti-romani!

Chestia cu ajutorul strain pt revolutii e perfect adevarata. Am insa rezerve fata de constiinta nationala, care apare, chipurile, la cateva sute de ani. TOATE aceste evenimente din trecut care au fost stilizate de catre nationalist-comunisti in momente de constiinta nationala, au fost doar efectele si oportunitatile nascute din manevre politice internationale.

Mache 03-03-2011 - 21:57

Mon cher,

Ce vesela parea ratarea nationala atunci cand reusesti sa explici toate dezastrele istoriei maghiare doar prin nenumarate conspiratii monstruoase. 🙂

Mache 03-03-2011 - 22:30

Kedves Bumerang,

Nu trebuie sa fii sfios. Ador povestile despre marile dezastre si conspiratii ce au lovit lovit cu regularitate intre urechi marea natiune maghiara, de cand a deraiat marfaru’ de Ulan Bator in Transilvania (si ati ajuns si voi astfel in lumea civilizata) si pana in ziele noastre.

Desigur ca nu trebuie ocolit nici subiectul valahilor care au incercat sa distruga civilizatia carnii de porc fragezita intre bucile razboinicului ungur si spinarea calului, sau a rolului civilizator al hunilor in Europa (pana-n ziua de azi iniamicul generic e intitulat „hun” in lumea anglo-saxona), precum si multe alte subiecte instructive si interesante. Nu trebuie evident uitat eroismul legendar al soldatului maghiar modern care s-a luptat la 1918-1919 si apoi in 1944 cu un eriosm fara pereche cu babele si popii valahi, fiind insa fortat de soarta sa o ia la fuga unde vedea cu ochii la vederea primelor formatiuni militare adverse…

Ce sa-i faci Bumerang, dragam? Soarta a fost intotdeauna cruda cu lasii si prostii. Iar voi ungurii le aveti pe amandoua din plin 🙂

Szia!

Europeanuul 04-03-2011 - 10:53

Lasa politrucule ca in Ungaria salariul mediu pe economie este aproape dublu cat cel din Romania. Ungurii se bucura de un nivel de viata mai ridicat decat cetatenii Romaniei (ei duc o viata mai decenta, traiec mai bine) De fapt ei au fost primiti inaintea Romaniei in rindul popoarelor civilizate (Nato, UE). Nici in cot nu-i doare pe unguri de unde au venit stramosii lor in urma cu 1.300 ani. Poti rinji tu pana cazi pe spate.

P.S.
Adevarul trist este ca tara balcanica Romania se afla cam pe locul 3 de la coada (dupa Albaniei si RMoldova)

Mache 04-03-2011 - 14:39

Kedves barat,

Nu stiu de unde ai tras concluzia cu leafa medie. Cred ca ai facut o confuzie. Rata somajului in Ungaria e aproape dubla fata de cea din Romania. Iar daca vine vorba de insitutiile europene nu trebuie uitat faptul ca Marea Britanie a intrat in Piata Comuna la decenii dupa Italia, si asta dupa ce a fost respinsa umilitor de vreo 3 ori. Cu toate astea macaronarii si-ar dori sa o duca ca englezii, fara ca reciproca sa fie adevarata…

In orice caz daca ai avut ocazia sa ajungi recent in zona de frontiera dintre cele doua tari se poate remarca faptul ca multi romani isi permit o casa in Ungaria in timp ce invers nu prea functioneaza. De asemenea ungurii din Ungaria au inceput de ani buni sa slugareasca pe la valahi si chiar incep sa vorbeasca romaneste la un nivel acceptabil. Mai mult, chiar in ultimul an au inceput sa treaca frontiera sa-si caute cate ceva de lucru in Romania.

Tu ca ungur stii foarte bine ca toate astea sunt motive de infipt gheara in gat si pleznit mate. Da ce sa-i faci? Asta e soarta voastra. V-ati infipt ferm si fara echivoc pe calea degenerarii….

In rest va mai puteti lauda cu faptul ca valahii va reguleaza femeile, ca Okos Orban tocmai a nationalizat pensiile private si incearca sa lichideze presa libera, ca nu v-ati impacat nici dupa 100 de ani cu pierderea teritoriilor ocupate de voi si revenirea Ungariei in frontierele sale naturale, ca datoria publica a tarii e cam la nivelul PIB-ului. Toate astea duc incet dar sigur la o singura concluzie: Degenerarea. Incet dar sigur. 🙂

Fapt relevat si de procentul fruntas in Europa si in lume al Ungariei la sinucideri. Sigur ca asta nu e meritul valahilor. Sunteti doar in capul clasamentului european la sinucideri de cateva decenii.

Dispozitia suicidala se datoreaza in principal capacitatii voastre pacatoase de a va plange la nesfarsit marea tragedie nationala pana intr-acolo incat ajungeti si voi credeti in propriile minciuni lacrimogene. Si uite asa toarna unguru’ benzina pe el, aprinde tigara si-si face vant de pe podu’ cu lanturi facand 3 minute de senzatie la CNN 🙂

Nu, nu-i cazul sa faci si tu asta. Cum ai trait pana acum, poti foarte bine sa traiesti si de acum inainte 🙂

P.S. Adevarul trist e ca va doriti cu disperare ceea ce are „tara balcanica Romania”. Stai linistit nu o sa aveti niciodata ceea ce va doriti cu atata ardoare. Va ramane insa intotdeauna la indemana varianta ieftina a infigerii ghearei in gat sau a crapatului de inima rea 🙂

Eljen!!!

xyz 04-03-2011 - 18:11

@Mache

Acum daca am laudat UDMR pentru introducerea Punctului nr 8 din Declaratia de la Timisoara in statutul lor, sau daca am laudat autostrazile si nivelul de viata al cetatenilor Ungariei (care este peste cel din Romania) nu inseamna nici pe departe ca sunt ungur.

Vad ca tii neaparat sa dovedesti incaodata ca esti un mitic si-un politruc de mare clasa! Spor la treaba 😉

Europeanuul 04-03-2011 - 18:13

@Mache

Acum daca am laudat UDMR pentru introducerea Punctului nr 8 din Declaratia de la Timisoara in statutul lor, sau daca am laudat autostrazile si nivelul de viata al cetatenilor Ungariei (care este peste cel din Romania) nu inseamna nici pe departe ca sunt ungur.

Vad ca tii neaparat sa dovedesti incaodata ca esti un mitic si-un politruc de mare clasa! Spor la treaba 😉

Mache 04-03-2011 - 18:34

Europitecule, uram,

In primul rand ca nu-i neaparat o rusine sa fi ungur 🙂 Sunt oameni pe lumea asta care chiar au pasapoarte unguresti 🙂

In al doilea rand (stiu ca prinzi greu si scapi usor, dar mai incerc odata)ti-am mai demonstrat si cu alta ocazie ca practic conducerea UDMR a fost compusa in 1990 din activisti de partid si ciochisti la securitate. Te rog sa-mi indici un membru fondator din consiliul director intial al UDMR din 1989-1990, UNUL SINGUR care nu a fost activist PCR, propagandist PCR sau ciochist dovedit la securitate. Si dupa aia mai povestim de punctul 8 🙂

Ce iti dovedesc e ca esti doar un propagandist cu creierasul destul de subtire, care mai are de infulecat multa paprika pana sa invete sa minta credibil.

Invata de la Bumerang ur, ala macar stie cand sa stea cu capul intre urechi, iar uneori chiar poti sa-i crezi minciunile. macar la prima vedere 🙂

Erted?

Europeanuul 04-03-2011 - 20:05

Oricat te strofoci iti va fi foarte greu (virtual imposibil) sa motivezi absenta acelui articol din statul marilor partide romanesti (de Punctul nr 8 din Declaratia de la Timisoara era vorba). Este asa cum am zis eu: fostii peceristi si securisti inca mai controleaza clasa politica si institutiile de stat.

PS-1
Iti va fi greu sa argumentezi prezenta lui Traian Basescu in fnctia de Presedinte al Romaniei 😉

PS-2
Nu ma intereseaza istoria UDMR si nici ungurii. Etichetele ti le poti lipi singur dupa ureche bobocel.

Mache 04-03-2011 - 20:24

Ember,

Singurul lucru care te intereseaza pe tine este ceea ce afirma cineva, nu ceea ce este.

Esti incapabil sa judeci daca ala te minte sau nu si pari a fi tarte atasat de minciunile frumoase.

E specific celor cu IQ-ul cat numarul la papuci.

Europeanuul 04-03-2011 - 22:01

Politrucule,

raspunsurile tale sunt lipsite de substanta, acuzi si tu amoaca din lipsa de argumente.

Dai din coltz in coltz, vinzi gogosi umpluti cu aer rece si smecherii eftine de cartier 🙂

neacsum 04-03-2011 - 19:25

Oameni buni,
Primirea in structurile euro-atlantice s-a facut un pic si geografic si strategic si economic, si politic. Romania nu putea intra inaintea Ungariei sau Poloniei .Ati jucat vreodata tarile ? Stiti, jocul ala cu cutitul infipt in pamant. Sau Conquiztador ? . Cum va cucereati teritoriile , nu progresiv ? Nu poti cuceri un teritoriu fara sa ai un cap de pod sau sa fii sigur ca ii poti asigura sprijinul la nevoie .

Pribeagul 03-03-2011 - 23:32

„…o revoluţie a conştiinţei naţionale…” – acest lucru mi se pare ca trebuie sa fie o stare normala, continua, modul de a fi a oamenilor educati si organizati. Romanii educati si organizati s-au straduit si prin stradania lor, raspunzind cerintelor momentului, au reusit sa faca schimbarea in ’89, 96, 2000 si… 2004.

Schimbarea s-a facut de fiecare data, dar, cu toate acestea, n-am reusit sa scapam de jegurile care ne conduc, ne vamuiesc, ne jefuiesc si ne tin in aceasta situatie mizera, josnica, cu toate ca acestia sunt o minoritate. Ceilalti, multimea oamenilor educati, care vrem sa traim frumos, elegant, normal, care nu mai vrem sa tinem in spate un aparat monstruos, corupt si care se dovedeste inutil, suntem milioane.

De ce sa va tinem in spate, ciubucarilor si peschesarilor borfasi? Ca sa ne injositi, sa ne faceti de risu’ lumii? Nenorocitilor! Pricepeti odata ca ne-am saturat sa va platim si voi sa ne jefuiti in loc sa ne asigurati un climat de viata decent, sa platim asigurari de santate si sa mergem la medici privati, sa nu ne alegem cu nimic din impozitele si taxele pe care le platim. Pricepeti odata ca ne-am saturat de „afacerile” pe care le faceti, gen: incheiem un contract de 119 mil euro pentru realizarea unui stadion (Stadionul National), se platesc 234 mil euro si stadionul nu-i gata.

Ma deranjeaza din ce in ce mai mult atitudinea de autoinjosire, consider nemeritata, care pare a se raspindi din ce in ce mai mult. Dupa unii romanii par a fi scursorile acestei lumi. Sa fie ceva care poate contribui la realizarea omului frumos? Poate, in cantitate mica. Dar ce-i prea mult strica, poate fi chiar distrugator.

Sunt si alte modalitati de a privi lucrurile:

Decebal către popor
de George Cosbuc

Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar!
Murmurul, azi şi orişicând,
E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!

De-ar curge sângele pârău,
Nebiruit e braţul tău
Când morţii-n faţă nu tresari!
Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
Când râzi de ce se tem mai rău
Duşmanii tăi cei tari.

Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Şi nu le-am da nici lor pământ
Căci ei au cerul lor!

Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
E rău destul că ne-am născut:
Dar cui i-e frică de război
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzător vândut
Să iasă dintre noi!

Eu nu mai am nimic de spus!
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult