Acasa Opinii HRIBAN: Presa ostila si presa servila

HRIBAN: Presa ostila si presa servila

scris de Ziua Veche
2 afisari

Adrian Nastase se simte ca in tineretea lui de prim-ministru, cand conducea partidul si o mare parte a presei statea cuminte pe lant. Si-a luat avant catre sefia PSD si face planuri. Viseaza. Spera. Stie ce trebuie facut pentru a nu avea o presa ostila, cum poate fi cucerit Clubul Roman de Presa si cum altadata trebuia sa te porti frumos cu primarul PSD Dumitru Sechelariu ca sa obtii hartie de ziar de la Letea Bacau.

Recent, Nastase a lansat un balon de incercare: ce-ar fi daca PSD ar avea un trust de presa?! Luni, intr-o discutie pe blog, aparent nevinovata, fostul sef de Guvern face planuri pentru partidul sau care are de ales intre “un anumit lider, usor de manevrat” si “cel mai bun lider pentru viitorul partidului”. Si asa, a explicat Nastase, daca PSD isi va rezolva problemele si, mai ales, daca orice discutie din interiorul PSD va fi “moderata de interesul national”, atunci nici chiar acea ‚parte a presei’ nu va mai avea motive de ostilitate”. Aspirantul la sefia PSD nu explica ce intelege prin presa ostila, daca pornim de la definitia de caine de paza al democratiei, nici ce inseamna presa servila si care este legatura cu interesul national. Nu spune nici cum a apreciat mobilizarea degeaba a unor televiziuni in sprijinul candidatului PSD la Presedintie. Oricum, candidatul Nastase este ingrijorat.

Jurnalistii ar putea fi si mai ingrijorati cand citesc ce a scris fostul premier. Aceasta din cauza istoriei recente: presa din Romania s-a stricat in guvernarea Adrian Nastase. Mogulii doar au desavarsit un proces inceput cand seful PSD si liderii sai faceau strategii pentru disolutia partidului lui Traian Basescu, la Snagov. Venerabilii ziaristi tonomat sunt creatia unui om care vrea sa revina in frunte si care au fost cumparati pe baza de publicitate data de institutiile de stat.

Jurnalistii de la ziuaveche.ro il roaga pe Adrian Nastase sa ne raspunda pe blogul sau, atent urmarit, de ce il deranjeaza presa ostila. Si unde…

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult