Acasa Opinii Preşedintele trebuie să îl graţieze pe generalul Stănculescu!

Preşedintele trebuie să îl graţieze pe generalul Stănculescu!

scris de Ion Petrescu
34 afisari

Când un cititor pune întrebări, înseamnă că are un gând aparte. Ce vizează, dincolo de variantele posibile de răspuns, crezul celui “ce vâsleşte contra curentului”. O mănuşă aruncată – în cazul meu by e-mail – ce poate fi ignorată, sau ridicată, pentru simplul motiv că nu ştim, fiecare dintre noi, cât de lungă mai ne este… simbolica conexiune cu parul vieţii.

Ion PetrescuEu unul nu mă îmbat cu apă rece, fiind conştient că dincolo de un nume asumat de expeditor, poate fi şi un semen cu altă identitate. Şi misiune.

Dar tema propusă mă interesează. Şi iată ce citesc: M-am tot codit să vă scriu, dar în zilele astea m-am tot gândit la 1989…Eram foarte mic, aveam 6 ani, dar mi-aduc aminte tensiunea din casa bunicii, unde ne uitam cu toţii, parcă hipnotizaţi…

În 1989 aveam 44 de ani. Ascultam zilnic, la aparatul de radio, de acasă, Vocea Americii şi Europa liberă. Motiv pentru care atunci când s-a dat alarma generală, la mijlocul lunii decembrie şi am plecat, ca ofiţer activ, la unitate, ştiam precis că era începutul sfârşitului regimului Ceauşescu.

În e-mail-ul primit urmează prima interogaţie : Cred că am citit mii de pagini de-atunci, am văzut ore de film şi ceva-ceva nu se leagă în capul meu. Îmi cer scuze, în avans, pentru ceea ce o să vă întreb: De ce a fost nevoie să moară atâţia tineri nevinovaţi, atât din Armată, cât şi din Ministerul de Interne, după 22?

Răspunsul la întrebarea de mai sus nu este rodul unor lecturi confortabile, ci al unor experienţe şi mărturii cumulate în timp, ca jurnalist, pe atunci militar. Fără morţi – iniţial planificaţi la Iaşi, ulterior …reuşiţi la Timişoara, apoi pecetluiţi la Bucureşti – familia prezidenţială rămânea în continuare la putere, aşa cum s-a întâmplat după manifestaţia de la Braşov, din decembrie 1987.

Cu necesara precizare că şi atunci, din păcate, mulţimea de români nemulţumiţi de viaţa amară ce o duceau, era şi pe post de cobai la un test al Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti/sinistrul KGB rusesc, ce dorea să vadă câţi (nu) îl mai susţin pe liderul de atunci al României.

Place sau nu, acest enunţ nu reprezintă decât oglinda complexă a obsesiei Moscovei de a scăpa de cel ce nu pleca capul în faţa lui Mihail Sergheevici Gorbaciov, care conducea deja, de doi ani, Uniunea Sovietică.

Spre disperarea Kremlinului, niciun general pro-rus nu se mai afla în posturile cheie din conducerea Forţelor Armate Române.

Iar ministrul apărării naţionale, Vasile Milea ştia că la Washington D.C. era dorită o schimbare a lideranţei supreme în România. Şi Casa Albă nu ar fi obiectat dacă el ar fi avut curajul să îşi asume, manu militari, înlocuirea conducerii bicefale a Republicii Socialiste România, cu una tranzitorie, girată de Armata Naţională, care să garanteze alegeri libere.

Il capo di tutti capi – în Securitatea comunistă, ulterior, subtil, şi în aceea cu pretenţii postdecembriste – generalul Iulian Vlad a avut temeritatea de a-i propune lui Vasile Milea schimbarea macazului politic la Bucureşti.

Cel din urmă nu a marşat. Şi, fără niciun fel de dubii, a fost împuşcat. Brancardierii care l-au dus la spital au recunoscut că ministrul apărării le spunea, sângerând:”Mai repede băieţi! Asta-i replica unui sinucigaş?

Ce a urmat se ştie? Nicidecum. Cine mai vorbeşte azi de teroriştii prinşi, preluaţi de armată şi duşi la Domneşti, la marginea Bucureştiului, de unde li s-a dat drumul, fără ca măcar un singur martor, de atunci, să mai aibă curajul să recunoască azi?

Ofiţerii activi, din decembrie 1989, pot depune mărturie că cvasitotalitatea soldaţilor din subordinea lor, au efectuat rar şedinţe de trageri cu armamentul de infanterie, aşa că posibilitatea ca aceştia să fi împuşcat în cap, din faţă, sau din spate, pe manifestanţi, este credibilă în proporţie de 0, 01%.

Mai mult, ce român ar fi avut cinismul să împuşte în cap, sau în ceafă, un soldat al Armatei României, sau al trupelor de securitate? Un român? Nu. Dar un luptător Spetsnaz/Voyska spetsialnogonaznacheniya/Forţele Speciale ale Rusiei, de ieri şi de azi, da!

Mai scrie, delicatul emitent al e-mail-ului menţionat: Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat la Sibiu, când s-au împuşcat oameni din locaţii aflate vis-a-vis una de alta?

Simplu. Dacă la Iaşi, generalul Constantin Olteanu, pe atunci secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, l-a prevenit pe colonelul Cioară, azi general în rezervă, comandantul garnizoanei, ca să nu scoată trupele în stradă şi să gestioneze cu calm relaţia cu Securitatea, la Sibiu, cei ce au dorit vărsare de sânge ştiau că această garnizoană este condusă de un colonel ambiţios, iute la mânie, fost aghiotant al Elenei Ceauşescu. Care, în absenţa unui sfat precum cel menţionat a dat ordine pripite. Şi după primul cartuş tras a urmat ireversibilul trist şi cunoscut.

Dacă Olteanu era, în decembrie 1989, ministrul apărării naţionale, nici ţipenie de soldat, ofiţer, blindat şi steag al armatei naţionale nu s-ar fi aflat pe stradă. Numai că acesta a fost debarcat, în decembrie 1985, de la conducerea armatei, deoarece, fiind în vizită oficială la Moscova, însoţit de alţi generali, precum Ilie Ceauşescu, a fost invitat la o întrevedere, între patru ochi, cu Mihail Gorbaciov. A raportat în ţară. Telefonic. A primit aprobare să se ducă. Dar la revenirea în patrie, Nicolae Ceauşescu l-a schimbat din funcţie şi l-a trecut în rezervă. Întrebarea persistentă fiind cine, din Securitate, nu mai dorea să fie Constantin Olteanu la timona armatei. Şi mai ales, de ce? Era o nucă greu de spart?…

Mai scrie conaţionalul pasionat de mesaje electronice: Evident, nu sunt naiv. Înţeleg, în mare, ce s-a întâmplat în acele zile: de ce şi cine a decis schimbarea lui Ceauşescu. Înţeleg că oamenii ieşiti în stradă au fost, de multe ori, doar nişte pioni pe o tablă de şah. Am înţeles că existau mulţi „turişti”, pregătiţi cu lozinci eliberatoare. Şi cu arme?

În afară de luptătorii Spetsnaz, au afluit în România şi conaţionali din stânga Prutului, care şi-au semnalat prezenţa, doar prin telefon, la rude. Stârnind astfel fireasca întrebare: ţara arde şi lor le ardea de vizite turistice la Timişoara?

Arme? Nu aveau nevoie. Reproduc momentul cheie, de la Timişoara, pe baza mărturiei a numeroşi ofiţeri şi soldaţi care au fost acolo, în Piaţa Libertăţii, din faţa Diviziei – pe atunci – cu sediul în acea zonă. După ce mulţimea adunată a scandat „Li-ber- ta-te! Li-ber- ta-te!”, un bărbat tânăr, tuns scurt, s-a apropiat liniştit de miliţianul care păzea, pe extrema opusă sediului diviziei, intrarea în sediul municipal al CEC. Dintr-o simplă, dar decisivă mişcare i-a luat – spre uluirea acestuia – pistolul mitralieră. Şi a dispărut, aparent, în mulţime.

Acelaşi individ a apărut printre cetăţenii din primele rânduri aflate în faţa unui lanţ subţire de soldaţi, cu arma în bandulieră, deci nu în poziţie de tragere, ce aveau misiunea de a nu permite accesul intruşilor în sediul diviziei. Militarii erau livizi. Cetăţenii scandau convinşi că se termină dictatura. Cel ce a furat arma a tras cu arma de la şold. Fără să ochească. Deci era un profesionist. A împuşcat doi soldaţi – pe unul în gât şi altul în umăr, aceştia fiind primii răniţi la Timişoara! Doi militari, nu civili!

Speriaţi, dar şi motivaţi emoţional, de cele două trupuri prăbuşite, cu sângele ţâşnind din ei, ceilalţi militari au tras instinctiv. În mulţime. Ceea ce s-a şi dorit!

Necunoscutul care a făcut primele victime a aruncat calm pistolul mitralieră şi a dispărut în mulţime. Dacă era ofiţer al Direcţiei Informaţii al Armatei – cum insinuează jurnalişti ocoliţi de obiectivitate – NU ar fi tras în vreun soldat. Fiind un ucigaş de profesie, de tipul Spetsnaz, şi-a îndeplinit misiunea cu sânge rece. Şi eficienţă maximă.

Mai reproduc din e-mail: Dar nu înţeleg de ce a fost nevoie de morţii de după 22. Odată am crezut că au fost necesari pentru a „legitima” noua putere, dar totuşi nu mi se pare suficient. E adevărat că unii comandanţi au dorit să tragă pentru a-şi acoperi „petele” de dinainte de 22? Sau pentru a-şi păstra privilegiile…?
De ce au tras români în alţi români?…Ceauşescu nu cădea dacă Securitatea şi Armata îl apărau. In 22 şi-a luat zborul, aşa că nu-l apărau, bănuiesc. Şi atunci, de ce au murit români împuscaţi în cap,
din spate, pe stradă? Pentru cine?

Morţii au pecetluit finalul regimului Ceauşescu. Comandanţii care aveau…pete, indiferent de grad şi funcţie, cunoşteau prea bine că vor fi schimbaţi. Şi atenţie! După 22 decembrie niciun militar nu a tras doar pentru că a primit ordin verbal. Toţi au cerut ORDIN SCRIS! Oare cine putea dispune, la nivelul noii conduceri a ţării, ca un asemenea ordin să fie emis?

Da. Au fost şi momente de confuzie generală. În care au existat militari care au tras în alţi militari. Din neîncredere, spirit de conservare, imposibilitatea tehnică, voită sau nu, de a comunica cu umbrele zărite la orizont.

Dar toţi românii – civili şi militari – împuşcaţi în cap NU au fost ucişi de… conaţionali cu misiuni inventate de presa inteligent manipulată – şi azi – de conservele KGB/FSB, de acum. Pe bani buni. Ci de băieţii fără mamă, fără tată, vorba vine, dar cu vodcă cât cuprinde burdihanul lui Ivan. Doar românii se împuşcă cu plăcere, nu-i aşa?

Ultima interogaţie a conaţionalului care – cel puţin declarativ, ca să nu scriu aparent – lucrează peste hotare este simpatică: Cât de aproape am fost de invazia sovietică?

Am discutat cu comandantul, de atunci, al garnizoanei Iaşi şi apoi cu acela al batalionului de grăniceri de la Botoşani. Oameni în a căror verticalitate profesională cred 100%.

Sigur că diversionişti de doi bani pot insinua că, dacă vroiau, generalii ruşi nu se împiedicau în unităţile de infanterie şi grăniceri postate la graniţa dintre URSS şi România. Trupele sovietice aveau superioritate numerică, în tehnică de luptă şi aviaţie, plus avantajul a mii de cercetaşi infiltraţi în punctele cheie dintre Prut şi Munţii Carpaţi.

Dar şi experienţa Cehoslovaciei, din august 1968. Când trădătorii lui Dubcek, iniţiatorul reformelor democratice numite exhaustiv Primăvara de la Praga, strâns uniţi în jurul lui Gustav Husak, au …chemat pe tovarăşii sovietici să-i salveze de LI-BER-TA-TE!

Şi la Iaşi, şi la Botoşani, dar şi la celelalte puncte de trecere a frontierei, emisarii militari sovietici au întrebat două lucruri clare:”Ce se întâmplă cu comuniştii români?” şi “Putem intra? Doar am venit să vă ajutăm…

Răspunsul comandanţilor români a fost un refuz instinctiv. Unul extrapolat de KGB la nivelul a peste 300.000 de militari amărâţi, care, cu toată ura faţă de dictatură, şi-ar fi revărsat-o, cu furie, contra potenţialului ocupant sovietic. “Muream cu ei de gât!” exclama trist Gheorghe Togan, comandantul de la Botoşani. “Peste noi treceţi în scurt timp, dar ce faceţi cu sutele de mii de ieşeni ieşiţi în stradă? Îi călcaţi cu şenilele tancurilor?” A replicat acid, dar ferm, emisarului sovietic, colonelul Cioară.

Reacţia lor a fost confirmată – acesta este adevărul istoric – de generalul Petre Geantă, şeful de Stat Major al Trupelor de Grăniceri. De ce de el? Ştefan Guşă, şeful Marelui Stat Major era în şedinţă. Abia la finalul acesteia el doar a confirmat ordinul lui Geantă.

Aşa cum nu există pădure, fără uscături, nici armata nu a fost lipsită, în acele zile sângeroase, de personaje care nu numai că nu au înţeles schimbarea care vine, motivaţia şi sensul acesteia, dar au şi dovedit nepricepere la comanda trupei, teamă nejustificată decât de propria laşitate – celebre fiind până azi cazurile multor camarazi ascunşi prin birourile existente nu doar în Drumul Taberei -, lipsă de perspectivă şi tendinţa de a fugi de răspunderi majore.

Cel care a dovedit public sânge rece, la vârful ierarhiei militare, a fost Victor Atanasie Stănculescu. Dar nu singurul. Am mai scris asta şi în decembrie 2008: este timpul ca preşedintele României, care a probat, în împrejurări mai vitrege, că are sânge în instalaţii, să îl graţieze. Stănculescu fiind cel ce nu a conservat puterea pentru el, deşi o putea face, din momentul în care l-a suit în elicopter pe Nicolae Ceauşescu.

Atâta timp cât cei ce se autoproclamă revoluţionari – având şi talonul de pensie specială în mână, cu adevărat nesimţită –, îşi revendică rolul aparte – în nefasta lună, pentru ţară, probe fiind suficiente în ultimele două decenii – din decembrie 1989, se justifică punerea în libertate a generalului care putea să nu îl sune la telefon pe Ion Iliescu, să închidă TVR şi să proclame legea marţială, cu care punea ordine, în România, în mai puţin de 24 de ore.

Este timpul ca preşedintele ţării să semneze decretul de graţiere a generalisimului Victor Atanasie Stănculescu. Politica struţului nu mai ţine şi în 2012.

23 comentarii

remi 23-12-2011 - 10:40

Sa stea la puscarie pina spune adevarul !Cind a-l aud cum vorbeste ,la misto,l-as stringe de git….Spui adevarul sau nu-l spui tot la puscarie mori.Bine ca acum nu mai e chiar asa nasol la pirnaie…Au murit oameni din cauza lui…..Sute de oameni.De cu nu spune raspicat in cuvinte simple ca armata a trs in civili.Si ca a tradat juramintul militar.Si ca a avut intelegere cu noua conducere.Ce s-au inteles nu ne spun si noua?E pacat de tinerii aia care au murit strigind LIBERTATE.

Moromete 'ăl bătrîn 23-12-2011 - 11:31

Bă Napoleon , domnule nu poci aţi zice, l-am cunoscut pe tac-tu , era tot aşa prost ca tine, vino să te trimit cu oile , comentariile nu sunt de tine.

BULA 23-12-2011 - 12:14

Lovitura de stat a fost pregatita incepand din anul 1987. Asa am sesizat eu.
Tinerii salariati (in special cu studii superioare, care stiau sa deschida gura si sa dea un interviu la radio) au fost incurajati prin agenti provocatori sa plece in Vest, prin excursii in Ungaria si Cehoslovacia, de unde se trecea ilegal in Austria. Ma gandesc ca se incerca astfel sa i se faca „muzicuta” lui Ceausescu, de la posturile de radio straine. Unii colaboratori ai Securitatii, care aveau parabolica de tv satelit, au fost instruiti sa distribuie semnal prin cablu la vecini si chiar la blocurile vecine, ca sa vada lumea ce se intampla in RDG si Ungaria. Profesorii de liceu, care predau filosofia, erau indemnati sa-l viziteze pe Noica la Paltinis („scoala” de vara). Bisnitarii, care bisnitareau cu acordul Securitatii, si-au intensificat activitatea si au inceput sa stranga bani multi pentru privatizare.
Mai mult, Securitatea le-a permis lucratorilor din comertul de stat sa-si faca de cap (se serveau cu produse intre ei, pe vreme de criza), ca sa nemultumeasca pop.ulatia si mai mult. E drept ca si Ceausescu se ramolise si nu-si mai dadea seama cum este lucrat de securisti. Benzinarii vindeau benzina de la pompa cu 20 lei/litru, la negru, cand oficial era 9 lei/litru, pe cartela (40 litri/luna). Totul se specula si statul nu mai functiona normal. Angajatii ICS (comertul de stat) dadeau petreceri in cercul lor restrans, unde puneau si filme porno (nu vedea oricine asa ceva, la vremea aia). Un videorecorder costa atunci cat un automobil (70000 lei), iar un videoplayer pe jumatate. Nu aveau oricine asa ceva. Regimul comunist era in descompunere. Activistii de la varful partidului pierdusera controlul si erau la mana Securitatii. In paranteza fie spus, cam la fel s-a intamplat si in SUA si in toata lumea, de cand politicienii au devenit niste marionete dirijate de serviciile secrete. A fost o mare greseala a politicienilor, sa le permita serviciilor secrete sa si-o ia in cap. Si Stalin a murit otravit de Beria.

Ce pot sa va spun sigur, e ca Frontul Salvarii Nationale exista inca din toamna lui ’89, inainte de „revolutie”. Atunci am auzit prima data de FSN, de la un coleg de serviciu care venise sa-mi ceara imprumut masina de scris, sa scrie cu ea un protest care sa fie citit la Radio Europa Libera.

Radjasiha 23-12-2011 - 12:47

Nu merită gen.Stănculescu un asemenea tratament
Nu se poate apăra legal

Emanații gheboși profită de verticalitatea generalului,care nu poate divulga secrete
clasificate pentru anumite perioade de timp.

Dumnezeu iartă,noi…..

Den Siao Pin 23-12-2011 - 13:13

ba nu, sa nu-l gratieze daca putea să nu îl sune la telefon pe Ion Iliescu, să închidă TVR şi să proclame legea marţială, cu care punea ordine, în România, în mai puţin de 24 de ore. Daca nu a facut asta nu aavut cum neisnpirat folositi expresia sange in instalatie atunci sa faca puscarie! Daca nu-l chema pe Iliescu si declara Legea martiala ar fi fost azi o cu totul alta Romanie!

Ciu Huhu 23-12-2011 - 15:06

Stanculescu tre’ sa moara in puscarie!

Ticu 23-12-2011 - 18:06

Nimic nou sub soare domnule colonel Petrescu. Doar un cuvânt: LIDERANȚĂ. De unde l-ați scos?

BULA 23-12-2011 - 18:24

L-a tradus din americaneste, cu GOOGLE.

Ticu 24-12-2011 - 07:52

Nici acolo nu e stimate domn. LIDERANȚĂ e numai în mintea colonelului.

BULA 24-12-2011 - 08:31

Suna bine, „occidentaltileste”.
Importanta e nesimtita aia de pensie. Banii castigati de tov. colonel pe articolele astea sunt pentru tigari.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 23-12-2011 - 18:30

N. C. : ,,S a ai grija de copii , Victoras! Si . A avut grija!

Zagura 24-12-2011 - 12:40

In articol nu se spune nimic despre strategia „piciorului in gips”. Oare de ce?

BULA 24-12-2011 - 16:06

E secret militar.

BULA 24-12-2011 - 16:16

Are dreptate tov. col. Petrescu.
Rahatul a fost asa de mare si au fost implicati atat de multi diversionisti si atatea puteri straine, incat este total nedrept si imoral sa fie pedepsit numai tov. gen. Atanasie Stanculescu. Tov. presedinte Basescu ar trebui sa semneze degraba decretul de gratiere.

neacsum 24-12-2011 - 19:03

Domnul Stanculescu poate fi orice , numai rolul patriotului roman nu il poate juca. In rest cele relatate sunt adevaruri,valabile pe portiuni , in diferite puncte. Am avut si militari victime si militari patrioti si militari tradatori si militari manipulatori si executanti orbi, si prost instruiti. Chestia cu militarii romani care nu erau in stare sa ochesca in cap, sau in inima , e un pic fortata. Aveam si din astia, capabili sa traga si din sold. Intrebarea este daca au tras ei sau altii. Si eu inclin sa cred ca cei care au ucis la inceput au fost manipulatori straini, instruiti special, adusi cu obiectiv clar .Singurul om de la revolutie ( din cei mari) care a fost cu adevarat patriot si a actionat din constiinta , a fost Guse. Ceilalti, de la Sergiu Nicolaescu, aruncatorul de grenade si maestrul simulatoarelor, pana la Iliescu , si toti .. purtatorii de pulover care se faceau ca lucreaza , au fost manevrati si manevranti. De ce oare ameninta Stanculescu cu cele 10 casete care spre sfarsit nu mai existau? De cate ori si pe cine a vandut Stanculescu ?De cate ori si pe cine a mintit Stanculescu ? Am mai spus-o, e nedrept sa plateasca.. e nedrept sa plateasca numai el . E corect sa plateasca, sa plateasca si el si toti cei ce se fac vinovati de tradarea oamenilor care au sperat si crezut cu adevarat ca ei sunt cei care au pornit si executat revolutia. Au gresit, REVOLUTIA A FOST EXECUTATA DEFSN SI PRESEDINTELE EI EXECUTATA ODATA CU CEAUSESCU.

Sandokan 27-12-2011 - 08:17

Domnule Neacşu, priceperea dvs. şi… în chestiunile din decembrie mă amuză, aceasta fiind ca al oricărui microbist ce se vrea antrenorul naţionalei de fotbal, iar supoziţiile pe care le faceţi ţin de o naivitate ce merită a fi iertată între Crăciun şi Anul Nou.

neacsum 27-12-2011 - 09:28

Domnule Sanadikan, va inteleg spiritul conciliant sosit acuma in preajma Craciunului. Pacat ca protejatul dumneavaostra nu a avut acelleasi ganduri acum 22 de ani cand a pus la cale mascarada aia careia i-a spus proces. Asta e .

Sandokan 27-12-2011 - 18:00

Neacşule,

Vezi că te tragi de ameţelile tale cu cine nu trebuie.

Pribeagul 26-12-2011 - 16:15

Oamenii, in mod si conditii normale, respectabili, cu meserie, cariera… Satanculescu, Caramitru, Nicolaescu sa nu mai sustina minciuna, chiar de va fi sa faca puscarie dac-s vinovati.

Cum sa fie eliberat Stanculescu daca prin ceea ce face acopera vinovatii de ororile petrecute in decembrie ’89?

In primul rind acesti oameni pentru a deveni respectabili trebuie sa nu mai sustina marea minciuna…

Si marea minciuna incepe cu afirmatia ca Ceausescu a dat ordin sa se traga in popor. El nu putea face asa ceva. Cind s-a trezit in fata cu poporul ostil, a plecat. A dat ordin sa fie eliminati reprezentantii agenturilor straine care actionau pe teritoriul Romaniei. Si aceste agenturi erau si reprezentantii lor actionau.

Dovada?

„Reproduc momentul cheie, de la Timişoara, pe baza mărturiei a numeroşi ofiţeri şi soldaţi care au fost acolo, în Piaţa Libertăţii, din faţa Diviziei – pe atunci – cu sediul în acea zonă. După ce mulţimea adunată a scandat „Li-ber- ta-te! Li-ber- ta-te!”, un bărbat tânăr, tuns scurt, s-a apropiat liniştit de miliţianul care păzea, pe extrema opusă sediului diviziei, intrarea în sediul municipal al CEC. Dintr-o simplă, dar decisivă mişcare i-a luat – spre uluirea acestuia – pistolul mitralieră. Şi a dispărut, aparent, în mulţime.

Acelaşi individ a apărut printre cetăţenii din primele rânduri aflate în faţa unui lanţ subţire de soldaţi, cu arma în bandulieră, deci nu în poziţie de tragere, ce aveau misiunea de a nu permite accesul intruşilor în sediul diviziei. Militarii erau livizi. Cetăţenii scandau convinşi că se termină dictatura. Cel ce a furat arma a tras cu arma de la şold. Fără să ochească. Deci era un profesionist. A împuşcat doi soldaţi – pe unul în gât şi altul în umăr, aceştia fiind primii răniţi la Timişoara! Doi militari, nu civili!

Speriaţi, dar şi motivaţi emoţional, de cele două trupuri prăbuşite, cu sângele ţâşnind din ei, ceilalţi militari au tras instinctiv. În mulţime. Ceea ce s-a şi dorit!

Necunoscutul care a făcut primele victime a aruncat calm pistolul mitralieră şi a dispărut în mulţime. Dacă era ofiţer al Direcţiei Informaţii al Armatei – cum insinuează jurnalişti ocoliţi de obiectivitate – NU ar fi tras în vreun soldat. Fiind un ucigaş de profesie, de tipul Spetsnaz, şi-a îndeplinit misiunea cu sânge rece. Şi eficienţă maximă.”

N-am stiut cum a pornit macelul, actiune care explica totul.

BULA 27-12-2011 - 05:54

Cam la fel a pornit si razboiul din Bosnia. Niste diversionisti straini au tras cu aruncatorul de grenade intr-o piata si au provocat multe victime. S-a dat vina pe sarbi, dupa care musulmanii maniosi au reactionat. Am vazut un film documentar despre acest eveniment. Cel care filma (reporter strain) era chiar in spatele celui care a tras cu AG-ul.
Au fost implicati mercenari din tarile NATO.

neacsum 27-12-2011 - 01:43

Stanculescu este unul din cei ce a stiut despre ce se va intampla , inca dinainte de a incepe. Stie multe, foarte multe, si va scapa.Daca ii da lui Basescu tot ce are, scapa, daca nu, nu. Sau invers, daca scapa inseamna ca i-a vandut lui Basescu unele dovezi pe care sa le poata folosi ca santaj la alegeri impotriva celor ce au facut parte din prima conducere a tarii dupa 89, indiferent in ce partid se afla. E edvarat ca unii dintre ei nu mai candideaya, dar sunt inca oameni puternici in partid sa au functii cheie si nu ii incanta puscaria . Totul e de vanzare.

BULA 27-12-2011 - 05:57

Stiu toti cum a fost. Poate nu cunosc toate detaliile, dar in linii mari stiu cine au fost criminalii.

Vipera 27-12-2011 - 06:43

Pai sa fie gratiat numai post morten , dar pt ca Romania este in criza financiara , este mai bine sa fie spinzurat , si apoi sa fie eliberat

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult