Acasa Opinii Presedintele va fi premier

Presedintele va fi premier

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Un judecator al  Curtii Europene pentru Drepturile Omului a explicat ca, daca se prevede in Constitutie imposibilitatea alegerii presedintelui republicii pentru un al treilea mandat, atunci nu vede in asta o violare a drepturilor mentionate. Asa a comentat declaratia unui apropiat al actualului sef al statului, care considera ca  presedintele poate fi premier, dupa incheierea perioadei pentru care a fost ales, iar asta nu inseamna  incalcarea drepturilor omului.Avtandil Demetrashvili este autorul declaratiei. El se referea la  presedintele Georgiei, Mikheil Saakashvili. Reactia opozitiei? Gogi Kavtaradze, intr-un interviu acordat publicatiei “Kviris Palitra” a afirmat ca Saakashvili nu ar trebui sa se gandeasca la  mentinerea sa la conducerea tarii, ci ar fi bine sa reflecteze daca va incheia sau nu, actualul mandat prezidential, datorita nemultumirilor crescande ale oamenilor, care vor irupe, intr-o zi,  aidoma unui vulcan.

Presedintele isi…abuzeaza ministrii, etichetandu-i “bucati de carne”. “Poate seful statului sa foloseasca un asemenea vocabular? Am fost surprins cand nimeni nu a dat o replica presedintelui. Ce fel de sclavie este asta? Cum este posibil – intreaba Kavtaradze- , ca ei sa admita un asemenea abuz? Si-au pierdut cu totii constiinta? Mentinerea pe posturile ministeriale este totul pentru ei? Va fi erou pentru mine doar acela care nu va indura abuzul lui Saakashvili. Intr-o zi, demnitatea si respectul fata de propria persoana va renaste in ei.”

O afirmatie nefericita a facut presedintele si cand a comentat conduita unor ofiteri vamali:”- De ce trebuie sa deschidem bagajele pasagerilor la vama, suntem negri? De ce ne purtam ca salbaticii?” O reactie nefireasca la cineva care – a remarcat scriitorul opozant Irakli Kakabadze – se lauda cu educatia dobandita pe timpul studiilor sale in SUA. Temperamental s-a dovedit a fi si Kakabadze, care a tinut o conferinta de presa speciala si i-a acordat o ora, sefului statului, ca sa isi ceara scuze publice! Evident, degeaba.

Ironia sortii este ca, desi inamicul sau ramane premierul Putin, totusi Saakashvili ii va urma exemplul, devenind prim-ministru, presedinte urmand  a fi ales  Varshalomidze, un “yes man” al sau.

Situatie in care, din ratiuni pragmatice, sub presiunea Casei Albe, Kremlinul va relua negocierile cu Saakashvili – azi presedinte, maine premier.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult