Acasa Opinii Prietenii mei infractorii

Prietenii mei infractorii

scris de Marin Neacșu
5 afisari

De cine se îngrijeşte Ponta, conform ultimelor legi şi indicaţii promovate de oamenii premierului. Guvernul spune ca nu poate şti care sunt câştigurile de la cazinouri. Cea mai mare minciună.

Marin NeacsuCazinourile opresc ceea ce se numeşte caniotă, care înseamnă o cotă parte din câştig de la participant, cazinourile au o evidenta clară a câştigurilor fiecărui jucător pentru că primesc bani şi dau fise, apoi primesc fisele şi dau banii. Deci povestea cu imposibilitatea aflării câştigurilor este o gogoriţă, făcută să acopere o lege care avantajează din nou câştigurile nemuncite şi frauda. Rezultă deci că dacă nu poate urmări câştigurile jucatorilor, guvernul nu va urmări şi nici impozita nici câştigurile firmelor şi patronilor de cazinouri, deci acestea vor frauda categoric statul român, pentru că, conform opiniei guvernului, “autorităţile nu pot afla câştigul acestora”. Iată deci o nouă sursă de fraudare şi de bani negri pentru partide, pentru guvern. Acesta este interesul Guvernului Ponta.

Şi mai este unul. S-a  introdus în Parlament o lege a amnistierii prin care anumite categorii de infractori să fie eliberaţi. În timp ce ţara este vândută companiilor private prin legea minelor, ce mai rămâne din ea este dată pe mâna infractorilor care vor fi eliberaţi. Mâine se va vota o lege prin care infractorii vor avea şi ei dreptul de a se “reintegra” în parlament, guverne, ministere şi de a li se curăţa cazierul, pentru că actuala lege a amnistierii, pe ei îi vizeză şi faptele săvârşite de politicieni şi odraslele lor. Asta îl preocupă pe domnul Ponta. Asta este grija guvernului, apărarea drepturilor colegilor infractori, a pasionaţilor de jocuri de noroc, fie ei antrenori ai echipelor de fotbal sau oameni ai legii care deturrnează fondurile instituţiilor, încurajarea fraudei şi a câştigurilor nemuncite, pentru că şpaga dată de cei în cauză intră direct în buzunarele celor care au grijă de soarta lor, nu în bugetul statului. Nu e mai convenabil aşa ?

Interesant este şi cum a fost votată legea în comisia juridică. Ia citiţi şi vă cruciţi:

Proiectul de lege privind aministierea propus de deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu a fost amendat luni noaptea la secret de catre deputatii juristi. In timp ce la sedinta Comisei Juridice se discuta legea lobby-ului, o parte din membrii comisiei s-au intalnit separat intr-o alta sala si au amendat legea amnistierii.”

Deci legea amnistierii puşcăriaşilor de lux gen Solomon, Becali , Voicu, este votată de colegii lor parlamentari în cel mai pur stil infracţional, pe sub masă, şmechereşte, palmat, aşa cum se ascund cărţile la poker. Păi e şi normal, o infracţiune se aascunde cu altă infracţiune, un infractor este salvat de alt infrcator. Nici nu se putea mai bine. Trăiască România infracţională.

14 comentarii

CONGO 10-12-2013 - 13:49

POLITICIENII TREBUIE SA POARTE SEMNE CLARE DE AVERTIZARE PENTRU GRADUL DE PERICOL.

Basca rosu fosforescent la toti, dar crescand cu cate 1 cm in inaltime (spre fedora si apoi joben) pentru fiecare data cand au fost:

– citati de ANI
– inselat asteptarile-promisiune de alegeri, 1 cm pe promisiune
– condamnati cu sau fara executare, 3 cm pe grup de 3 luni
– refuzat sa demisioneze, 5 cm pe situatie
– schimbat de partid, 10 cm pe situatie
– din familie de politicieni, 1 cm pe membru de familie, pana la var gr 1 inclusive

Ei, ia sa-l vad acu pe Basescu cu jobenu lui de 4 metri sustinut cu macaraua cum apare el sa ne spuna ce si cum!

Ad 10-12-2013 - 14:50

Semnul de avertizare poate fi dotat si cu un bec:
-basca rosie care palpaie -boli venerice grave
-basca rosie cu SOS in morse- prafuri si etnobotanice
-basca rosie cu artificii – e gravid.

ValVerde 10-12-2013 - 14:59

” Cazinourile opresc ceea ce se numeşte caniotă, care înseamnă o cotă parte din câştig de la participant, cazinourile au o evidenta clară a câştigurilor fiecărui jucător pentru că primesc bani şi dau fise, apoi primesc fisele şi dau banii. Deci povestea cu imposibilitatea aflării câştigurilor este o gogoriţă, făcută să acopere o lege care avantajează din nou câştigurile nemuncite şi frauda.”

===

Mai Vilvoi, eu nu stiu la care cazino ai fost tu, dar in toata lumea asta cind cumperi fise ca sa joci si mai apoi cind le schimbi in bani (daca ti-a mai ramas vreo fisa) schimbul nu se inregistreaza nominal.
Deci e adevarat, nu se poate tine evidenta cistigurilor (sau pierderilor) individuale.

Prin conexiuni proprii numai mintii tale concluzionezi ca daca au zis ca nu se pot inregistra cistigurile personale, nu se pot inregistra nici cistigurile cazinourilor. Nu e asa mai soldatule.
In contabilitatea pentru tamipti zice ca un cazino are obligatia prin lege de a face situatia contabila si deci de a inregistra cu exactitate cistigurile companiei. Daca vrei sa stii mai multe, fiecare casierita din aia care iti schimba fise, fiecare dealer, fiecare pacanea are o sitatie contabila periodica, pentru fiintele umane la intrarea si la iesirea din schimb, pentru masini la o perioada fixa, probabil 24 de ore.

Iar ai dat cu mucii in fasole si vorbesti de lucruri de care nu ai habar, dar asta nu e nimic nou la tine.
Ne-ai surprinde daca ai zice ceva rezonabil.

Mircea 10-12-2013 - 17:36

Uite ca de data asta spune ceva incredibil si adevarat:
„Asta îl preocupă pe domnul Ponta. Asta este grija guvernului, apărarea drepturilor colegilor infractori..”
Pntru urbos si antibasisti repet cu litere de tipar:
COLEGILOR INFRACTORI.
Mai greseste si Neacsu.

ancuta 10-12-2013 - 18:29

Incet-incet dl. neacsu, scarna („urbos”), sugaciul si copypaste-ul scarnei („digital”), scarna zglobie („salut”) vor fi „ambasadorii” lu’ base!
😉 😉 😉
P.S.: Traiasca glorioasa si cea dintai aniversare a victorioasei si antenescienei revolutii din noaptea de 9 spre 10 decembrie 2012 a boborului patibular impotriva POPORULUI ROMAN!
Sa luptam dragi antenizati pana la antenizarea definitiva a boborului patibular!
Uraaa
ura
ur
ul
ool
ooollaaaa
pooolllaaaaa!

Tache 10-12-2013 - 20:47

De ce le este frica antiromanilor de Vocea Rusiei ?

Ce legătură are Mugur Isărescu cu Roşia Montană?

În martie 1989, când Ceauşescu reuşise să ramburseze integral datoriile, România mai avea în plus 3,7 miliarde USD depuşi în bănci şi creanţe de 7-8 miliarde USD. La această sumă s-ar fi adăugat şi exporturile României din 1989 care au fost de 6 miliarde USD.

……………………………………………………………………………………………..

Există indicii că în noaptea de 14/15 decembrie 1989, de la flotila prezidenţială de la Otopeni ar fi decolat un avion Il-18, care a executat un transport special, cu destinaţia Teheran. Şi că avionul ar fi avut la bord lingouri de aur cântărind 24 t.

…………………………………………………………………………………………………

Ceauşescu descoperise încă din 1987 că România avea în propria ogradă toate „comorile” care-i permiteau să nu mai depindă vreodată de FMI şi mai mult decât atât i-ar fi făcut concurenţă acestui organism. Un prim pas fiind acela de a se asocia cu China, Iranul şi Libia, într-o bancă care să acorde împrumuturi cu dobânzi mici, destinate ţărilor în curs de dezvoltare.

………………………………………………………………………………………………………

Chiar şi aşa, Ceauşescu prevăzuse această dezvoltare şi construise împreună cu concernul american Texas Instruments, o întreagă platformă industrială dedicată electronicii, numită IPRS Băneasa, lăsând-o moştenire românilor. Care cu o minimă investiţie, ar fi permis României să producă şi să deţină calculatore, telefoane mobile, reţele proprii de internet şi de telefonie.

…………………………………………………………………………………………………………..

Aşadar, Ceauşescu intenţiona ca în decurs de o jumătate de secol să extragă la greu aur şi metale rare româneşti, care să-i asigure un fond anual de cel puţin 8 miliarde USD pe care România să-l ruleze prin intermediul BRCE (care avea ea însăşi un capital de peste 10 miliarde USD), investindu-l în construcţia de obiective economice şi de infrastructură în afara graniţelor, cu proiecte concepute de arhitecţii români, cu mână de lucru constituită din muncitori şi ingineri români şi cu utilaje şi maşini proiectate şi produse în România.

…………………………………………………………………………………………………..

………………..printr-o stranie coincidenţă, din ordinul guvernatorului BNR, prin aeroportul Otopeni, s-au scos din ţară 20 de tone de lingouri de aur, cu destinaţia Germania. În perioada 2002-2013, din dispoziţia aceluiaşi Mugur Isărescu, două treimi din rezerva de aur lăsată de Ceauşescu României, adică 61,2 tone, au ajuns să fie depozitate în bănci din afara graniţelor, lipsind astfel România de a doua rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu.

…………………………………………………………………………………………..

Pentru a desăvârşi opera de blocare a accesului românilor la propriul aur şi metale rare, la propunerea ministrului Industriilor, Radu Berceanu licenţa de exploatare a aurului şi metalelor rare nr. 47/1999, este acordată prin HG 458/1999 (ale cărei prevederi sunt şi azi secrete) companiei private străine Roşia Montană Gold Corporation, avându-l ca paravan pe Vasile Frank Timiş.

http://romanian.ruvr.ru/2013_12_10/Ce-legatura-are-Mugur-Isarescu-cu-RoSia-Montana-1966/

Pkly 10-12-2013 - 20:48

Ia,ia,ia…cand eram mai tinerel gaseam pe ici-pe colo la reportaje cat de bine o duc unele orase care aveau cazinouri si sali de joc,bineinteles,cu o legislatie permisiva !
Oare ce-o mai vrea sa faca,,primaru’ Pastaie”cu Cazinou’ de la malul marii ?

Mircea 11-12-2013 - 08:03
Tache 13-12-2013 - 07:01

V-ATI INVATAT MINTE SAU NU !!! Caci poporul roman este tare rabdator……..pana NU mai poate suporta……

Iar daca de aceasta data va inchipuiti ca veti avea avantajul TEHNOLOGIEI, atunci afla, draga domnule, ca VA INSELATI !!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-12-2013 - 14:29

N-am crezut vreodata ca voi gindi si scrie ceva pozitiv despre Crin Antonescu. Sunt inca rezervata asupra a ceea ce se intimpla „acolo sus”. Sincera sa fiu, eu cred ca chestia asta cu amnistia si modificarea Codului Penal sunt FACATURI pentru a crea un profil „pozitiv” lui Crin Antonescu, care, dupa cum se vede, este „cam” singurul din arcul guvernamental care se opune acestor ordinarii. Daca, insa, acest scenariu al meu nu este real, inseamna ca Crin Antonescu merit ape deplin niste laude la scena deschisa. Astazi, cum am deschis computerul si am vazut stirea cum ca Crin ii cere demisia ministrului Barbu, mi-am zis ca, una din doua, or Crin calca pe cadavre (Barbu, Fenechiu) ca sa ajunga presedinte, or, pur si simplu, profilul moral al lui Crin este acela al unui politician de dreapta „cu adevarat!”.

Coabitarea dintre Ponta si Crin e mai fragila ca oricind. Crin a mirosit mult mai tirziu decit ma asteptam ca, ORICE relatie cu psd-ul nu inseamna altceva decit un pact cu DIAVOLUL. Cea mai PURA dovada este aceasta a nemernicului psd-ist deputat, Vasilescu pe numele lui de ordinar, care ieri a votat modificarea codului penal, si astazi a fost prins pe aeroport cind intentiona sa FUGA IN CHINA dupa ce primise condamnarea de catre justitie intr-o speta de trafic de influenta, adica, obtinuse spaga si mita pentru a favoriza o anumita firma la un contract cu statul. Mai e vreun deputat sau senator care s anu fi facut acest lucru in parlamentul Romaniei? Si? Pe cine impresioneaza acest lucru? Huhu si ceilalti derbedei tot pe astia or sa-i voteze. Cum e parlamentarul e si votantul, adica, niste putori la propriu!

Pina mai ieri, Antena si Romania tv dupa ce s-a aprobat legea cu modificarea C.P. nici nu se sinchiseau sa zica ceva, ei ocupindu-se de chestii refulate, cum ar fi pensiile si Rosia Montana. Numai dupa ce a venit presedintele Basescu care a tunat si fulgerat imnpotriva acestui al doilea atac mirsav impotriva Justitiei romanesti, au aflat si shizofrenicii care se uita la aceste posturi tv. Ba, mia mult, azi am aflat SI CA Parlamentul European S-A SEZIZAT impotriva acestei moficari care, se spera din partea P.E.-ului ca nu va fi aprobata.

Dar, iata ca Justitia isi continua drumul ei greu in spargerea coruptiei din Romania, si, azi DNA_ul a descins la locuintele presedintelui consiliului judetean Dolj, otreapa care a pus urmarul la greu sa fure alegerile ca sa-l scoata pe Pinochio Ponta din rahat. Acum, iata ca aflam de fapt cine sunt cei de la acest consiliu : niste otrepe imputite care au ciordit la greu din banii publici.

Si ? Nici n-apucai sa termin fraza ca, sare din nou bomba : aflam ca ZECI, nici macar nu se mai stie numarul exact, de primari si prefecti care se fac vinovati de „conflicte de interese” din partea ANI, iar acesti nemernici urmeaza sa fie bagati in puscarie daca nu se va modifica codul penal. Mai e nevoie sa-i intrebi pe cei care au votat usl-ul daca au facut-o in CUNOSTINTA DE CAUZA, sau din prostie, nepricepere, din ura, din cauza schizofreniei de care sunt bolnavi.

UnUL 11-12-2013 - 16:51

USL A DAT O LOVITURĂ MORTALĂ (ÎNCĂ UNA!) DEMOCRAȚIEI ÎN ROMÂNIA, dovedind că este o construcție politică făcută doar pentru furt, pentru corupție, pentru jaf.
Dacă Legea Amnestiei, menită să scoată din pușcării – sau să-i scape de pușcărie – pe toți borfașii, de la Bombo și Felix la Fenechiu și Dragnea și atâția alții, nu a trecut (deocamdată !), în schimb prin modificările la Codul Penal – trecute pe șest și fără consultatrea CSM – aleșii ȘI-AU VOTAT IMUNITATE ABSOLUTĂ, s-au scos de sub incidența legii : nu numai că nu mai pot fi anchetați de DNA – și, practic, de nimeni, nu numai că pot comite nepedepsiți orice abuzuri, nu numai că nu mai pot fi declarați incompatibili, dar – prin modificarea articolului 74 din Codul Penal – dacă fură până la o jumătate de million de euro, se aleg doar cu o amendă (în cuantum neprecizat – deci care, eventual, poate fi mai mică decât paguba produsă !!!) iar pentru un prejudiciu de 100.000 euro se dă doar o sancţiune administrativă. În textul în vigoare cuantumurile pentru această prevedere erau de 50 respectiv 10 mii de euro. Comisia a ridicat astfel cuantumurile. Spre exemplu, un ministru care comite un abuz în serviciu care prejudiciază statul cu 500.000 euro acum se poate alege doar cu o amendă al cărei cuantum nu este stabilit în lege.
Parlamentarii primesc astfel imunitate faţă de anchetele procurorilor DNA şi ale inspectorilor ANI. Astfel, a fost modificat statului funcţionarului public şi s-au dezincriminat faptele de conflict de interese în cazul senatorilor şi deputaţilor. Efectul direct al modificărilor la Codul Penal: parlamentarii nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA pentru faptele de corupţie comise în legătură directă cu funcţia lor: abuzul în serviciu, luarea de mită sau traficul de influenţă. Alte aproape 25 de investigaţii cu parlamentari, găsiţi de inspectorii ANI în conflict de interese, ar putea fi compromise (cazurile Ion Stan şi afacerea „Bani pentru PSD”, Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă, Ridzi şi dosarul de corupţie „2 Mai”, Bădălău, zis „Senatorul Ficăţel”, Dan Păsat, Mircea Diaconu Mate Andras Levente și Oana Mizil acuzați de conflict de interese, Mircea Banias și Mihai Boldea acuzați de corupție, etc.)
Cum se scrie în Adevărul, „Miza acestor modificări este una imensă. Prin scoaterea acestor categorii – N.B. parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale – din rândul funcţionarilor p u b l i c i, aceştia nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplică funcţionarilor p u b l i c i, de exemplu abuzul în serviciu, luarea de mită, traficul de influenţă, dar şi alte fapte cum ar fi conflictul de interese. Proiectul de lege a fost votat in plenul Camerei Deputaţilor. Legea a primit 240 de voturi pentru (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenţi 15, PC 11, neafiliaţi 4). Împotrivă au votat 57 de deputaţi (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC şi 2 neafiliaţi)” (Parlamentarii şi-au votat o imunitate de fier, de Sebastian Zachmann, în Adevărul, 8 dec. 2013)
Cu asta ne-a tras preșul de sub picioare, ne-am scos singuri pe tușa Europei și ne-am tras un șut în MCV ! Cum bine spune DNA, „prin această modificare, legislația română va intra în contradicție flagrantă cu dispozițiile convențiilor internaționale anticorupție pe care România le-a ratificat în anul 2002, respectiv 2004: Convenţia penală împotriva corupţiei a Consiliului Europei şi Convenţia ONU asupra corupţiei.” Iar Potrivit lui Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, noile modificări aruncă în aer dosarele penale privind conflictul de interese.
„Conflictul de interese pentru membrii parlamentului urmează să fie dezincriminat prin amendamente la Codul Penal aflate pe ordinea de zi a şedintei de plen. Senatorii şi deputații nu vor mai fi subiecți ai infracțiunii respective şi nici nu vor mai putea fi verificați din aceasta perspectivă de ANI sau alte unități de parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi. Se va crea o super-imunitate. Este o iniţiativă care dă o lovitură grea statului de drept, afectand iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO,” a arătat Horia Georgescu.
Iar CSM susţine că, prin scoaterea preşedintelui şi a parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici „se ajunge practic la exonerarea de răspundere penală a persoanelor vizate de acesta”, precizând că nu a primit spre avizare actul normativ”. Cred că, vorba lozincii, de acum „singura soluție/înc-o revoluție”.

UnUL 11-12-2013 - 16:51

Reacții după modificarea codului Penal :
• Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianuarie, a declarat miercuri 11 decembrie, purtătorul de cuvânt Mark Gray, adăugând că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupţie şi conflict de interese, potrivit Mediafax.
„Nu am văzut legea care a fost votată ieri seară (marţi, 10 decembrie, n.b.) în Parlamentul României (….) Nu vom comenta pe marginea unor cazuri individuale sau părţi din această lege. Dar e important de spus că atunci când vine vorba de chestiuni precum conflictul de interese şi integritate, acestea sunt acoperite, împreună cu aplicarea regulilor în materie de corupţie, în cadrul MCV şi vor fi abordate în următorul raport pentru România, care urmează să fie adoptat de către Comisie luna viitoare. Aceste chestiuni vor fi atinse şi acesta (raportul MCV) va fi cadrul în care Comisia Europeană va avea o poziţie detaliată”, a precizat Mark Gray.
Purtătorul de cuvânt al CE a mai spus că oficialii trebuie să se supună regulilor privind corupţia şi conflictul de interese. „Am subliniat în rapoartele precedente – şi cred că poziţia Comisiei Europene este clară – că atunci când e vorba de oficiali care deţin funcţii legislative, executive, administrative sau juridice, trebuie să se supună regulilor în materie de corupţie şi conflict de interese. Principiul potrivit căruia toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii este foarte important pentru CE”, a spus Gray.
• Ambasada Statelor Unite la București a avertizat că amendamentele aduse de deputați Condului Penal ar reprezenta, dacă vor fi în final adoptate, un pas înapoi pentru România, se arată într-un comunicat remis EVZ.
Un principiu de bază al democraţiei arată că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, se subliniază în textul respectiv.
„Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse” se mai arată în comunicat.
„Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească” conchide textul.

milosu' 11-12-2013 - 22:26

Este un UL prost pe acest forum!!!? Cine stie ….cine este ….sa spuna…..Astept parerile voastre…!!!!!!!!

jan dinu 13-12-2013 - 08:21

Prieteni – infractori …
Sunt Helita acestei tari
Toti au ceva comun …
Sunt experti la tras un tuN …!
EI incet au progresat..
Pina acolo sus in stat …
Se aleg pe sprinceana
Contra cost nu de pomana
Shi timpul a trecut..
Facind fiecare scut
Parlamentul e supus …
Stind de mult cu cracii’n sus!
POP’ulatia ai voteaza
Fiind bolnava de galbeaza
Permanent sta controlata
Linistita in tzarc bagata !!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult