Acasa Opinii Primărița Treișpelasută

Primărița Treișpelasută

scris de Doru Dragomir
7 afisari

La peste un sfert de veac distanță de la lovitura de stat din decembrie ’89, constatăm și reconstatăm, cu amărăciune nestăpânită, că tot elanul revoluționar programatic topit cu sânge în Proclamația de la Timişoara, precum și promisiunile „revoluționarilor” bucureșteni însângerați cum că vom readuce la putere în România statul furat de comuniștii români în cârdășie cu ocupantul sovietic au fost trimise la coșul de gunoi al istoriei, puterea fiind furată, la drumul mare, de către nomenklaturișii anticeauşişti și agenții lor moscoviți, sosiți în țară, via Prut, cu grămada.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheDemocrația mult visată, adusă de Ion Rațiu în geamantane londoneze la București, a eșuat pentru că tovii instalați la putere cu complicitatea unui popor ignorant și „abrutizat politic” i-au dat bătrânului patriot cu ea în cap, nu numai lui, ci și copoșilor frați martiri, astfel că un întreg popor ceaușizat s-a trezit furat de speranțele lui spre normalitate și reocupați până la refuz  de către o administrație comunistă mascată de zorii noii democrații, acum transformată într-un Sistem Politic Roșu, inexpugnabil, alcătuit din ticăloși și cârdași politici penali, adunați de prin toate culoarele partidului unic, apoi revopsiți, periodic, până ce au ajuns la prezentele și degustătoarele lor fețele cameleonice de hoți cu ștaif, omniprezente în viața publică, niște invadatori de „prestigiu”, care, cu mutrele lor lacome și mincinoase, ne tulbură întreaga noastră tihna valahă. Crezul românului în mai bine și în adevărata Democrație a rămas doar în scrierile propagandiștilor de partid, sau a ziariștilor „deontologi” plini de osârdie, undeva în urma dorințelor poporului român. În loc să instalăm corectitudinea, onestitatea și dezinteresul în politică, spre a demonstra lumii că am ieșit din întunericul ideologic al svasticii roșii, plutim bezmetic încă spre un tărâm al pierzaniei sigure, al nefăgăduinței, ori continuăm să pășim din Adevărul promis nouă de cei mulți, înspre Minciuna fără sfârșit livrată, gratuit, la domiciliul pe toate canalele mass-media.

S-au terminat alegerile locale, s-a încheiat toată această gâlceava națională dusă la apogeul endemice,  s-a pus punct acestei zâzanii politice întinsă ca o pecingine în toată țara, televiziunile, aproape toate, și-au epuizat analizele, „dializele”, socotelile, ironiile miștocărelile dezgustătoare întreținute și întrețesute de către niște gazetari de curte, unii dintre ei analfabeți, alții cu pretenții de  pricepuți la toate dedesupturile politichiei dâmboviţene. La București, dacă facem o simplă socoteală pe hârtie, vom constata că prima doamnă din Republica Autonomă Voluntari, rubiconda blondă supremă, soția cu acte a doctorului în neștiințe militare, comandantul de cursă lungă, Florentin Pandele, și el, reales primar la  Volintirul independent, a câștigat fotoliul de primăriță a capitalei cu doar 13 procente din totalul alegătorilor Capitalei. Această cifră cu înțelesuri tridecafobice s-ar putea să-i marcheze destinul politic al acestei frumuşele băcăuance de București, care s-a văzut, după parvenirea sa în politică, un fel de isprăvniceasă valahă în orașul lui Bucur, o aleasă doamnă care doar promite, arată cu degetul dezmierdător și amenință precum fosta tovarășă prim-secretar Găinușă.

Neocomuniștii lui Dragnea, hoțul de voturi, mare infractor de Teleorman, acu’ de anvergură național-europeană, autoales în vârful trebii politice, nu se pot dezbăra de năravul de a ciordi, a minți și manipula, permanent, lumea românească, cu aceiași lejeritate cu care flatulează obraznic pe culoarele puterii pentru a se menține la butoane. Această latură obscur-infracțională se află bine ascunsă  în natura lor, în substanța lor ideologică, cu alte cuvinte, în Firea lor pizmașă, fanariotă și ascunsă. Cea aleasă primăriță este, în realitate, moștenitoare a mogulului spiritual și informator al Securității, Voiculescu, și binecuvântată de baciul FSN Ilici Iliescu. Bucureșteni noștri lași și bolnavi de lene balcanică vor rămâne perplecși atunci când o să descopere în marile decizii administrative ale Primăriței Treișpelasută reimplantarea zâmbetului iliescian printre toți funcționarii fripturiști roșii din Primăria Municipiului București. Deținutul Dan Voiculescu își va răspândi toate ideile sale pline de duhoare și ură, prin intermediul fostei sale angajate, bucureștenilor „dragi” spre a le pune în stare de turgescență standardul.

Un om politic își păstrează autoritatea politică printr-un singur mijloc:  în viața privată să fie totdeauna corect, iar în cea politică să fie dezinteresat, spunea cu peste un secol în urmă nașul literar al poetului nepereche, Eminescu, și directorul Junimii, Titu Maiorescu. Cu ce inși defilăm prin Europa și cu cine ne fălim în politica de pe malurile tristei Dâmbovițe? Să ne gândim la figurile de europarlamentari sicofanți români trimiși în Parlamentul european, figuri triste care se alătură altor zeci  proveniți din fostele țări socialiste obediente Moscovei.

Doamna cea pierdută cu firea are exprimări și opinii de toată lauda. De exemplu, în bătălia politică pesedistă pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, a rostit din gurița ei de jurnalistă arogant – echidistantă nu eufemisme de om politic educat, ci cuvinte acidulate, neaoș românești, ignobile, jignitoare, primitiv-șocante, adresate viitorului președinte al României, cum că acesta nu a fost în stare să producă pui de sași pentru viitorul de aur al țării. Prin urmare, minunatul ei prof de română, domnul Gheorghe Iorga, nu i-a vorbit despre  adagiul maiorescian citat, ceea ce mă face să afirm că doamna Primăriță Treișpelasută este în afara cadrului maiorescian cu privire la politică și că, din punct de vedere al caracterului, se clasează sub americanca pârâtă, Moni Gabor, absolventă, și dumneaei, a aceluiași celebru liceu băcăuan – H. Coandă.  Le diferențiază, pe aceste două grații pline de sclipiciuri pe ochi, nas, gât și urechi,  doar picioarele și ceva ani, Moni fiind olecuțică mai jună, dar posedând picioare înalte cât plopii fără soț.

Vom defila probabil patru ani cu această Primăriță. Fără îndoială, că toți cei ce n-au votat-o o vor critica permanent, că așa-i românul: drept, imparțial, cu simț civic critic dezvoltat, indignat, revoltat, zgomotos și patriot de bulevard.

Cunoscând misoginismul românesc, nu cred că o primăriță numită Firea va avea autoritatea necesară spre a conduce o comunitate de câteva milioane de bucureșteni absenți nu numai de la urne, ci și în viața publică. Pentru că doamna Primăriță a Capitalei ar trebui să știe că toți cei ce promit gogomănii în campanie își vând imaginea poleită, îmbălsămată în sclipiciuri butaforice, spre a obține voturi și, de obicei, sfârșesc prin a deveni pungași politici notorii, adică inșii fără caracter, fără onestitate, fiind doar niște alergăreți exersați în curvăsăria excesivă a politicii, gonind după subtilizarea banului din punga publică (probabil că de aici termenul glumeț de pungași) prin orice mijloace, adică își doresc îmbogățirea rapidă și fără efort pe spinarea ignoranţilor votanți. Toate acestea ni le prezintă, nonșalant și emoționant-feminin, doamna prompteriță aleasă cu neconstituționalul „treișpelasută”.

Primărița voluntară din Voluntari, neîndoielnic, arată a fi nu o femeie frumoasă, ci foarte frumoasă, o soție iubitoare, o politiciană superactivă și, pe deasupra, mincinoasă de îngheață apele, un produs iliescian perfect, însă, la capitolul caracter, stă cam prost, trăsătură care-i va întrerupe, cred, mandatul de primar ales cu procente mici, nereprezentative, de către o minoritate bucureșteană confuză, bulverssată și manipulată intens, restul alegătorilor lipsind de la vot, fie din cauza unei lehamite politice, fie a unei curate lentori balcanice. Primărița Treișpelasută nu poate să-și depășească anumite limite în care s-a încastrat definitiv: cititoarea știrilor de seară.

Orice produs emanat din școala comunist-fesenist-pesedistă nu poate depăși faza heirupismului, pupincurismului absolut și a șaradelor zeflemitoare, marca  Gurul Penal, Dragnea și colectivul, individul care ne-a trântit, la mișto,  butada hoției politice : Dacă nu ne lăsați să furăm, blocăm România. Mostră clară de bandiți cu gulere albe. Iar dacă românii vor vegeta așa se va întâmpla pentru că și tătuca Ion Ilici, în drumul său spre hoția puterii absolute și crearea unui stat de infractori politici, s-a bazat pe factorul variabil „UITARE„ a acestui popor naiv, pe care a mizat și a câștigat. Așa că ilustra Primăriță Treișpelasută, așchie roșie sărită din trunchiul comsomoliștilor partidului roșu nu va ajunge prea departe de limitele fixate de doctrina cu seceră și ciocan.

A abdicat de la conștiința ei de fată bună, apreciată în televiziile comerciale, pentru a se relansa într-o cariera politică de insucces garantat. Această schimbare o va nenoroci definitiv pentru că Primăria lui Bucur este o pălărie prea mare pentru „Edila” Treișpelasută, obișnuită să primească și să nu ofere mai nimic.

Provenind din aceiași creșă politică a minciunii  nici nu s-a instalat bine în scaun că s-a apucat să mintă copios după modelul fostului său șef de partid acoperit, Ponta Viorel: „transport gratuit pentru toţi bucureștenii, pe mijloacele de transport în comun de suprafață, deținute de RATB.”. Nici țările bogate nu-și permit așa ceva,  darămite „biata scumpă țară” românească.

Primărița Treișpelasută, aleasă sub stindardul unui fals electoral, cu demnitatea ușor pătată, dezinformatoare de profesie, minte cum respiră, aproape la fel de bine ca frățiorii ei de partid precum Vio Viorel, copilul de casă nedeclarat al „robespierrilor români”. Această femeie iabrașă, călcând în picioare reprezentativitatea, ca atribut al democrației, a confiscat, la comanda aparatcikului PSD, practic, Primăria Capitalei. Având la dispoziție o uriașă mașinărie de partid a dezinformării electorale și ajutată, cum era și firesc, de către ceilalți comunistoizii bătrâni ascunși prin „celelante” partide, așa-zis concurente, a obținut succesul prefigurat. Dar cea mai mare vină și complicitate o au alegătorii bucureșteni adormiți de indiferență totală față de viața lor, permițând o asemenea golănie în alegeri, patronată de baronii bolșevizați și cu papion roșu la gât. Să sperăm că până la toamnă românii se vor trezi.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS