Acasa Opinii Primavara se numara independentii

Primavara se numara independentii

scris de Ziua Veche
3 afisari

Chiar daca primavara nu a venit pe deplin si in termometre, temperatura in interiorul partidelor este in crestere. Dupa iuresul de la PSD, unde “Mihaela, dragostea mea” a tras din nou lozul necastigator, mercurul a crescut pentru o clipa si la PNL. Duelul Orban-Antonescu s-a dovedit, in cele din urma, un mare fas, consumat rapid in cursul zilei de sambata. Catarama nici nu a mai contat in ecuatie, asumandu-si rolul de iepure.

Cine a castigat si cine a pierdut cu adevarat nu imi dau seama acum, dar imaginea cu Dinu Patriciu lingandu-si degetele dupa ce a mancat tacticos o bucata de ciocolata poate spune multe despre soarta liberalilor si viitorul politic al lui Crin Antonescu.

Nici la PD-L nu este liniste. Prin birourile din Modrogan se fac planuri. Chiar daca nu transpira prea multe informatii, fruntasii pdl-isti sunt in priza, cautand solutii la doua probleme mari de tot: cum sa-l schimbe pe Geoana de la sefia Senatului si sa gaseasca cea mai potrivita persoana care sa poata fi promovata pentru a ocupa functia de presedinte al Romanie. In 2014 sau mai devreme.

Pe un val ascendent este grupul parlamentarilor independenti, inregimentati sub comanda generalului Oprea. Disciplinati, parlamentari de prin patru zari se aduna constinciosi la strigatul de lupta care se aude din Dealul Spirii.

Ambitios si riguros in tot ce face, Oprea s-ar putea sa produca miscari spectaculoase pe scena politica damboviteana.

Avand girul Cotrocenilor, Oprea ar putea da o lovitura de moarte UDMR-ului. Transformandu-se in partid politic, grupul parlamentarilor independenti va reprezenta cheia scoaterii de la guvernare a partidului care de fapt nu e partid, ci mai degraba un ONG.

UDMR-ul a stat la putere in orice conditii si in orice alianta. Nici pentru PSD si nici pentru PD-L, alianta cu UDMR nu a fost una bazata pe dragoste ci pe interese, mai ales din partea maghiarilor.

Atat PSD-ul cat si PD-L au pierdut voturile din Ardeal in campanii electorale din cauza unor promisiuni facute UDMR-ului.

Intrebarea mea este urmaoarea? Va reusi Oprea sa puna temeliile unui partid care sa treaca pragul electoral in orice conditii si sa fie atat de puternic la negocieri pentru a putea inclina balanta, dar si sa puna in practica promisiunile electorale?

Pana atunci, sa speram ca va creste mercurul in termometrele de afara si va scadea temperatura pe scena politica, chiar daca peste cateva zile se implinesc 20 de ani de la evenimentele de la Targu-Mures.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult