Acasa Opinii Prinţ şi cerşetor

Prinţ şi cerşetor

scris de Marin Neacșu
2.753 Afisari

Domnul Băsescu  a ieşit la cerşit. Domnia sa este un individ pregătit şi după cum spunea singur, se gândeşte la toate. Nu există medodă de furt la care să nu se gândească şi pe care să nu o aplice. Plecând de la cumpărări de voturi cu plase şi sticle cu ulei şi zahăr, trecând prin plimbări cu autobuze cu votanţi, schimbări de domiciliu cu vize de flotant ale PDL-iştilor, liste suplimentare, ameninţări, DNA, DIICOT, Procuratură, ANI, Servicii Secrete, ANAF, şantaj, legi adoptate prin frauda parlamentară, guverne instalate ilegal, intimidări la adresa Curţii Constituţionale, nimic, dar nimic nu i-a scăpat acestui individ cu apucături de şef de tură, limbaj de birjar, şi pofte de satrap.

Marin NeacsuCu fiecare adversar şi în fiecare situaţie a aplicat metodele care se cereau în funcţie de punctele slabe ale celui în cauză. Unde a fost nevoie de pumn a dat cu pumnul, unde a fost nevoie să strige a strigat, unde a fost nevoie de călcat în picioare a călcat în picioare, nu a iertat nimic şi acum toţi adversarii şi din exterior şi din propriul partid  ştiu că nu e de glumit cu el şi că e în stare să calce peste orice cadavru chiar şi al Elenei Udrea, care brusc a devenit necoaptă pentru domnia sa. După ce  a folosit-o drept tampon, ciocan, mesager, spion, purtător de cuvânt, mână forte, Cenusăreasă, acum o trimite înapoi la cârnaţii de Pleşcoi pentru că vede că nu are nici o şansă la sondaje şi cine pariază pe ea, pariază  pe un cal mort, sau gloabă, spus mai plastic. Şi totuşi ca să  nu o supere prea tare, îi promite un viitor şi ei şi Anastasei, spunând că ele abia acum cresc. Ei bine, dacă şi pupilele lui sunt trimise la păscut să mai crească, se mai poate aştepta cineva la milă din partea lui Băse ? Cea pe care acum câteva luni o vedea noua Margaret Tatcher a României, acum este trimisă la pescuit, pentru că s-a convins că mergând pe mâna ei nu va mai avea orgasm electoral.

Bine bine, cu duşmanii, cu politicienii o reglează din proţap, dar ce face cu votanţii, că la câtă credibilitate mai are în faţa populaţiei, nu mai poate scoate un scor nici dacă va popula secţiile de votare cu toţi hoţii din România. Aici e buba, aici nu mai este prinţ, nu merge cu ameninţări, nu merge cu DNA, cu şantaj. Şi atunci se îmbracă în sac de cânepă, îşi pune cenuşă în cap şi iese la cerşit. Mai întâi anunţă că nu va mai candida şi că după actualul mandat se va retrage din politică. În felul acesta, oamenii se liniştesc, uită de tot ce a făcut şi răsuflă uşuraţi. I s-a spus lui că din punct de vedere psihologic, efectul va fi pozitiv, oamenii mulţumiţi îl vor privi cu mai puţină ură, poate cu condescendenţă, poate chiar cu simpatie. Păi dacă ura dispare,  pe simpatia rămasă se poate construi ceva nu ? Şi uite aşa începe să aşeze cărămizi.

Prima cărămidă a fost cea cu umilirea. Domnule, un preşedinte umilit este un preşedinte care merită compasiunea populaţiei, iar de la compasiune la simpatie nu e mult. Aşa a citit măria sa în informaţiile serviciilor secrete. Îl şi văd pe domn preşedinte îmbrăcat în armură de jandarm, cu piciorul pe gâtul unui protestatar strigând “ vai ce umilit sunt, vai ce umilit mă simt “. Iar poporul privind cu milă la preşedintele umilit îşi îndreaptă nemulţumirile către protestatari, cum ar fi “individa aia “ cu nume de domnitor fanariot, care  apare ca o ciumă în faţa caselor de odihnă numite Ministerul Economiei, Ministerul  Mediului, protestând ba împotriva proiectului Roşia Montana, ba împotriva obţinerii gazelor de şist . Mâine poimâine o să protesteze pentru respectarea Constituţiei, doamne fereşte!

A doua cărămidă a pus-o promiţând reîntregirea .. salariilor. Toată lumea s-a mirat nu de promisiune, deşi cu o lună înainte spusese că nu există sau nu vede de unde ar fi fonduri, ci de termenul folosit. Acum făcând o paranteză, stau şi mă întreb cât de miop să fie domnul preşedinte şi cum poate dânsul să vadă ce se va întâmpla cu România peste 3-4 ani, sau chiar 10, cum poţi să spui cu atâta exactitate că Romania va ajunge pe culmi de civilizaţie şi progres sub înţeleapta sa cârmuire, când nu e în stare să vadă în Ianuarie ce va fi în Februarie. Domnule Băsescu, încă nu au plecat toţi românii din ţară, mai uşor cu aburelile. Revenind la reîntregirea salariilor, termenul nu este folosit întâmplător. Ştie domnia sa foarte bine  că nu se pot face măriri salariale în ajunul alegerilor şi atunci scoate din basca de marinar un termen care nu este conţinut în lege . Domnul Băsescu,  ca şi în cazul articolului 130, arată că ştie să se folosească de termeni şi ştie că supuşii din CCR vor confirma faptul că partid nu este egal cu formaţiune sau alianţă politică şi nici mărire salarială cu reîntregirea salariilor.

A treia cărămidă, tot a umilinţei, este cea prin care individul Băsescu îşi plânge singur de milă, este cel în care ne descrie aproape cu lacrimi în ochi, celebrele lacrimi ale crocodilului Băsescu, cât de rău s-a simţit dânsul acum 2 ani, pe 10 mai, când a trebuit să taie salariile bieţilor români. Mâine ne va spune cât l-a durut de mult când l-a lovit copilul  acela cu faţa şi cu plexul în dosul palmei prezidenţiale. Poimâine ne va spune cât de jignit s-a simţit când ţiganca aia împuţită l-a provocat cu un telefon. Răspoimâine vom afla cât de jignit s-a simţit când a trebuit să spună că militarii au pensii nesimţite şi salarii nemeritate. Şi uite aşa, din umilinţă în  umilinţă, din lacrimă în lacrimă, poporul român va afla toate durerile şi lacrimile crocodilului Băsescu,  îi va ierta păcatele săvârşite cu voie şi fără teamă. Acest individ  a depăşit de mult orice graniţă a bunului simţ şi are impresia că dacă vine în faţa naţiunii şi spune că a plâns când a tăiat drepturile copiilor, medicamentele bolnavilor cronic, pensiile, când a bătut mâna cu şantajiştii din UDMR, când a acceptat implementarea Codex Alimentarius şi transformarea populaţiei în cobaii Europei, când a recomandat otrăvirea mediului prin proiectul Roşia Montana, când a dat ordin să se intervină în forţă în Piaţa Universităţii şi să se rupă picioarele oamenilor şi când a dat ordin să se intercepteze telefoanele oamenilor incomozi şi să li se fabrice dosare, noi o să îi cădem la picioare. Mai întrebam cândva, oare cât de proşti crede mister  Băsescu că ar fi românii încât să creadă în lacrimile sale de crocodil şi să îi mai acorde fie şi un vot de milă? Şi cât de jos poate să mai coboare stând cu mâna întinsă şi cerşind milă, înţelegere, poate iertare, dar în primul rând voturi. Domnule Băsescu, te-ai coborât singur pe cea mai joasă treaptă a speţei umane, cea pentru care domnul Sarcozy  te-a taxat când îi cerşeai un minut cu mâna întinsă precum rudele cumătrului Bercea prin Place Pigalle sau Cartiere Latin.

Nu cred că mai e o ţară al cărui preşedinte să cerşească cu atâta umilinţă voturi. Nu vă simţiţi umilit domnule preşedinte ? Mie, oricât de mult ar plânge domnul Băsescu, nu îmi iese din minte scena de după alegeri când se vedea cu mitraliera în braţe şi ne anunţa că ne-a ciuruit. Probabil şi atunci a plâns … cerşetorul Băsescu. De altfel cine poate să mai creadă în vorbele preşedintelui care afirmă că propunerea cu Ungureanu premier  era din Decembrie, lucru confirmat şi de papagalul Boc, apoi vine şi spune că în Februarie i-a propus lui Ponta să fie premier, el fiind prima opţiune, lucru confirmat de acelaşi papagal Boc. Şi după refuzul lui Ponta, la o oră, l-a nominalizat pe Ungureanu. Păi cum rămâne cu Ponta ? Deci, Ungureanu este in cărţi din Decembrie, Ponta este dorit de Băsescu şi i se propune funcţia, dar este ales tot Ungureanu, la nici o oră de la refuzul lui Ponta. Te încurcaşi în minciuni domnule Băsescu. Iar noi trebuie să credem toate poveştile astea pentru că Băsescu ne crede proşti.

Asta să o creadă cine are timp, eu mă grăbesc. Vin alegerile.

39 comentarii

milosul 20-03-2012 - 15:06

‘Dar să te faci de râs în halul acesta şi să rămâi pe piaţă, să te vadă lumea în continuare, mi se pare total fără sens. Mie mi-ar fi ruşine să mai ies şi pe stradă.’

Bai Neacsu, daca este adevarat ceea ce tu spusasi mai sus, de ce mai aparusi pe site? Nu crezi ca te facusi de ras suficient? Fiecare articol, scris de tine, depaseste in stupizenie pe cel anterior. Chiar nu pricepi cat esti de ingust la bibilic? De ce nu practici tu vechea ta ocupatie, cea pe care o facusi cu succes, inainte de ’89???

ValVerde cel Viteaz 20-03-2012 - 15:57

milosule, daca esti in dezacord cu Neacsu, spune-o concret, cu referiri la articolul lui. Atacuri din astea personale si generice pe care le „copy-paste” la tot ce publica Neacsu risca sa se transforme in bumerang si sa te defineasca pe tine mai mult decit il definesc pe el.

urbos 20-03-2012 - 16:05

Iar aparu poola beata moralistu din boscheti.

ValVerde cel Viteaz 20-03-2012 - 16:11

Ai nevoie ca cineva sa-ti faca morala. Cum nu o ai de acasa si cum la scoala nu ti-a placut, poate se lipeste de tine ceva etica si morala de pe aici, de la ZV
Continua sa-mi citesti mesajele 😉

urbos 20-03-2012 - 21:41

Vierme, citesc cand merita s-o fac.
Dar de ce nu guiiti la prostul de valverde care s-a bagat ca boul pe langa articol si subiect?

ValVerde cel Viteaz 20-03-2012 - 16:07

Autorule, l-ai descris pe Basescu ca pe un politician fara scrupule, fara morala si gata de orice manevra sau manipulare care ii asigure succesul electoral. Un ticalos care nu se abtine de la nimic cind e vorba de interesul lui personal. Poate ai dreptate.

Ceea ce nu inteleg, e cum se impaca imaginea pe care o transmiti cu racnetul mioritic de pe aici de pe forum cum ca in Romania exista o dictatura mai rea ca a lui Ceausescu. Chiar nu vezi contradictia?

Poate te ajuta si urbos-gaurica.

urbos 21-03-2012 - 19:56

Pentru cretinul valverde, trebuie ca dictatura sa fie absoluta, cand nu vei mai putea sa spui ca-i dictatura si abia atunci, cretinul valverde, va recunoste ca e dictatura. Dar cum va recunoaste cretinul valverde ca e dictatura daca atunci nu va fi nimeni sa spuna ca e dictatura? Cand va fi numai o presa infecta aservita, asa cum astazi e in proportie de 90%. Cretinul valverde ne va demonstra astfel ca nu e dictatura, caci toata lumea il lauda pe democratul din fruntea statului. Asadar conform logicii cretinului valverde plina de sofismele tipice acestui imbecil, nu exista niciodata dictatura.

milosul 20-03-2012 - 16:08

ValVerde cel Viteaz, daca tu esti corect, de ce nu comentezi articolul prietenului tau si comentezi ceea ce zisai eu? Esti …………?????

ValVerde cel Viteaz 20-03-2012 - 16:12

Am avut niste intrebari pentru neacsum, dar nu au aparut…sa mai asteptam un pic

milosul 20-03-2012 - 16:40

Ce sa mai asteptam?

प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 16:23

ARTICOL de nota 10 (zece) cu …plus ! Marca inconfundabila N E A C S U ! dupa o perioada in care personal ma dezamagi-se, dar FILONU de 24 de karate, a erupt si iata o fresca compecta a UZURPATORULUI aflat in declin ireversibil ! Si asta dupa ce a imersat nava ROMANIA in mlastina minciunilor incoerent si des repetate . D-le NEACSUM : MAGNA CUM LAUDE …parpanghel tzaganu!

neacsum 20-03-2012 - 17:18

Stilul nu s-a schimbat pana acuma. Doar subiectii . Probabil insa ca daca te-a suparat ceva pana acuma te-a suparat ca am mai atins si subiecte sensibile, cu care nu erai de acord. Asta e altceva .

milosul 20-03-2012 - 17:57

neacsu, nimic despre PONTA???

urbos 20-03-2012 - 18:01

In afara de retardatul ala, oricum nu-l lauda nimeni pe Cap de Musca. Cunoastem marfa.

urbos 20-03-2012 - 18:07

De remarcat ca numai la taraturile basiste se poate vedea cum ling si scuipa ca turma.
E ceea ce isi imagina Cap de Musca probabil, ca daca scrie acuma de rau de Bashina, n-o sa-l mai slabim cu laudele.

Deci NU bai Cap de Musca, nu sintem toti la fel.

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 18:34

…. A ka ka T urbos: Cine este retardat , peacilea , hai sa lasam la aprecierea celor care frecventeaza acest bloguletz, si eventual sa ne public un test de I.Q si eventual rezultatele unui control …psihiatric ! Ce zici , esti de acord!

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 18:13

La un moment dat a-ti alunecat pe pista aprecierilor rasiste, fapt care in atmosfera imunda care domina peacilea este cotidiana si face parte din politica unor factori de decizie de la conducerea Z.V. Si asta in mileniul 3 intr-o ROMANIE care se integreaza in Comunitatea Europeana, in GRMANIA, FRANTA s-au in orice STAT EUROPEAN cu exceptia Ungariei lui ORBAN & JoBBIK ! Dealtminteri fara aceasta cardasie unele …noname nu ar putea aparea. DAR , va previn …va jucati cu focul!

urbos 20-03-2012 - 18:57

Tu sa previi neamurile tale ma nemernicule.

Ale dreacu scarbe infecte, s-au invatat javrele cu huzurul si privilegiile, cu traitul pe spinarea altora si au ajuns sa si ameninte. Asta-i culmea!
Parazitii dreacu.

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 19:13

…Aka kaT urbos, eu am avut o interventie cu dl Neacsu, nu cu un sobolan asuns in canale si ganguri la Ploiesti , nu cu un infect care murdareste BLOGUL cu halena fecaloida ! Ciocu mik, ramane cum ne-am inteles: Ras .tuns si free.zat+

Shaolin 20-03-2012 - 17:58

Excelent editorial, d-le Neacsu; iertati-i pe idiotii astia care nu l-au citit si nu l-au înțeles.

neacsum 20-03-2012 - 18:48

Multumesc ! Despre cine vorbesti ? Eu nu am sesizat nimic.

milosul 20-03-2012 - 19:03

cat de sincer esti, neacsule!!!!!!!!!!

milosul 20-03-2012 - 18:31

Shaolin = Neacsu sau Catalin Pena??????

dxn 20-03-2012 - 22:01

Deget fara unghie,
Numericule,
Tu reusesti, pe zi ce trece, sa gandesti!
Daca ai reusi sa si citesti ceea ce scrie editorialistul ai deveni un critic mai putin futil (ist) !!!
Tine-o tot asa!
Dar nu prea strans. 😉

digital 20-03-2012 - 22:08

citește-te singur!

DXN 20-03-2012 - 23:14

„Vierme, citesc cand merita s-o fac.”
Ba’ dENISULE, de unde-ti dai seama ca merita?
Bulacheeee!

DXN 20-03-2012 - 22:29

Ba’ nepoate!
Daca voi (Ciocumicul, Cretinosul, Sobrul, Denisul) ati lipsi din comments-uri ar fi o adevarata discutie rationala si chiar inteligenta.
Insa, voi, onanistilor frustrati, nu faceti decat sa injectati cu “laptele gros” propriu atitudinile nefrustre si rationale ale unor oameni normali si cu dorinta curata de dialectica!
Asa se poate cladi!
Ceea ce faceti voi nu este altceva decat o “borala” necesara oamanilor neterminati ca voi!
Hai sa cautam sa intelegem ca trebuie sa fim rationali. Asadar pentru inceput haideti sa analizam citatul editorialistului: “nimic nu i-a scăpat acestui individ cu apucături de şef de tură, limbaj de birjar, şi pofte de satrap”.
Astept!

digital 20-03-2012 - 22:39

da mă,dacă am lipsi noi,v-ați că-ca în ea dialectică,asta ați face,așa cum ați făcut când l-ați ales pe satrap,voi și dialectica voastră iar acum disecați pistilul și vreți discuții deontoloage…
m-am săturat să fiu ”călarit” de fiecare dată cu slogane și minciuni ieftine

Ciu Huhu 20-03-2012 - 22:54

Rahat pe voi VESNIC e IMENS DE PUTIN pedelistilor in veci blestemati, IADUL VESNIC VA ASTEAPTA!!!! !

DXN 20-03-2012 - 23:11

Ciocumicule,
Abtine-te!
De ce ma eviti?
Raspunde-mi la PM!

Angi 20-03-2012 - 19:09

Oare despre Ion Iliescu ati putea scrie ceva?! Ce atipici suntem noi,romanii…Ce repede l-am uitat/iertat pe Iliescu de la care a plecat toata nenorocirea „democratiei” noastre!

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 20-03-2012 - 22:34

@DXN; nineaca, ce ai vrea talutza ca sous numitzi sa renunte brusc si instantaneu la laptzi aspirati de la tatzi lor, catzele erau la produs inca din lehuzie, iar acusica au trecut la un meniu kooser, facand evrei pe toti care li se parea dispus sa suge.reze asa ceva!Hai nineaca, ceri ceva imposibil de la …homalai astia!

digital 20-03-2012 - 22:47

tu să taci,mă pramatie!

Ciu Huhu 21-03-2012 - 14:24

Dl. Neacsu l-a descris destul de blind pe dictatorul Basescu (pentru ca are inima buna) care e mult mai rau si merita sa sfirseasca ca dictatorul Ceausescu!

milosul 21-03-2012 - 14:26

pt DXN: cat de educat esti!!! Imi place foarte mult ‘vocabularul’ tau. Este foarte bogat, plin de cuvinte de mahala. Toate postarile tale sunt pline de ‘ivataminte’. Esti un ‘erudit’!!!?? DXN SI NEACSU SUNT CEI MAI TARI…… DE CAP…….!!

dxn 22-03-2012 - 20:08

Cretinosule,
Ma faci sa te iert!
Si mai vreau sa-ti spun ceva …

luminatorul prostovanilor portocalii 21-03-2012 - 19:09

bravo domnul Neacsu,o reproducere plastica,insa absolut fidela a acestui individ ajuns fraudulos prin masinatiunile slugoilor Baconski,Mantog si a trioului penal BVB a doua oara la Ctroceni.impreuna cu portretul lui CTP din articolul”Marele Masturbator”avem imaginea fidela a lui Traian Basescu,aka Javra Ordinara,aka „domn’ profesor”,aka Kiorul ,aka Betivanul

milosul 21-03-2012 - 20:04

Eu sunt convins ca tu l-ai votat pe basescu!!!!!!!!!!?????????

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 21-03-2012 - 20:08

I-ti inteleg frustrarea , asta chiar a incercat sa o babardeasca pe matta, dar nu era suficient de beat sa-i suporte duhoarea…duhornicule!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult