Acasa Opinii Prinţul Charles poate ridica pretenţii la tronul României

Prinţul Charles poate ridica pretenţii la tronul României

scris de Marin Neacșu
258 afisari

 Travel Channel UK  prezintă un clip publicitar despre România, cu accent pe zona Transilvaniei  pe care o numeşte Carpathia.  Trecând peste denumirea Carpathia care vrea să delimiteze zona dintre Carpaţi, care deja poartă o denumire pe care producătorul clipului o ignoră, clipul este reuşit şi cred că ar putea lua locul celui prin care Elena Udrea a promovat imaginea României. Sunt sigur că preţul pe care România l-ar plăti pentru acest clip, ar fi cel puţin de 20 de ori sub cel plătit de blonda de la PDL, mai ales că în acest clip, apare gratis şi Prinţul Charles al Marii Britanii. Ce altceva şi-ar mai dori cineva decât un prinţ de aşa anvergură pentru promovarea imaginii ţării?

Marin NeacsuSurpriza cea mare însă nu stă în promovarea imaginii României  pe Travel Channel UK, nici apariţia Prinţului Charles, nici dragostea sa pentru Transilvania, ci ceea ce spune prinţul în acel clip:

“Genealogia  arată  că sunt descendent al lui Vlad Ţepeş!”

Şocant!!!! Este o afirmaţie , sau declaraţie cu implicaţii extraordinare pentru România.

Nu ştiu ce să cred, nu ştiu pe ce se bazează Prinţul Charles când face o asemenea afirmaţie, cred că nu este o simplă declaraţie publicitară, la un asemenea nivel, nu arunci cu vorbele de dragul publicităţii. Rămâne ca, eventual, Ministerul de Externe să ceară oficial Prinţului Charles să ne informeze cu privire la dovezile şi documentele pe care le deţine privind descendenţa sa din Vlad Ţepeş. De ce ? Pentru că având în vedere sîngele său mai albastru decât al Prinţului Duda, ca şi rădăcinile mult mai adânci în pământul românesc (dacă descendenţa e dovedită), decât chiar ale ex Regelui Mihai, se pare că în cazul în care românii decid să se întoarcă la Monarhie- aşa cum ar dorii unii – cel mai îndreptăţit  să urce pe tron ar fi Prinţul Charles pentru că :

– nu a abdicat niciodată;

– moşteneşte ce mai cunoscută Casă Regală din lume, dar şi cel mai incoruptibil şi des evocat din  domnitorii Ţărilor Româneşti;

– nu a semnat nici un contract cu comuniştii pentru livrarea la cheie a României;

– nu a colaborat cu Securitatea;

– nu are contestatari în ceea ce priveşte originile regale;

– este prinţ de sânge  nu de conjunctură;

– este rudă cu Regele Mihai, deci  poate emite pretenţii şi sub acest aspect;

–  Mihai nu mai poate candida, deoarece a abdicat, domnul Duda nu este prinţ decât prin căsătorie, iar prinţesa Margareta nu poate deveni regină  pentru că nu se respectă  Legea Salică. Chiar dacă Mihai a schimbat regulile Casei Regale, fără  a avea o hotărâre a Parlamentului României  în acest sens (absolut  necesară pentru ca actul său să fie recunoscut juridic şi în fapt) Legea Salică este încă în vigoare în România.

Deşi pare uşor forţată, această   variantă nu poate fi exclusă în totalitate, pentru că –dacă cele afirmate de Charles în acel clip sunt reale – se poate înscrie cu succes în  lupta pentru tronul României. Este un fapt iar autoritîţile române ca şi toţi cei care se gândesc la Monarhie, trebuie să se gândească la el

58 comentarii

alexandru 08-10-2011 - 14:33

Are dreptate Charles, o stra-stra..bunica provine din Transilvania, Singeorgiu de Padure, jud. Mures.Exista o placa pe cladirea ce apartinea stra…., actualmente este o scoala in cladire. Poate ca nu are nimic cu Vlad Tepes, cred ca simbolic a facut asocierea.

neacsum 08-10-2011 - 21:46

Este posibil

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult