Acasa Opinii Problem Gogule ?

Problem Gogule ?

scris de Marin Neacșu
3 afisari

Până acuma am vorbit despre demonstranţi. A venit timpul să vorbim şi despre jandarmi că şi ei e oameni.

Marin NeacsuIulian Gogu Claudiu un şef de direcţie, departament sau serviciu  din jandarmeria Bucureşti,   care semnează documente care autorizează demonstraţiile, dar pe care domnul Hulea purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei nu îl cunoaşte, este unul din şefii jandarmilor, care se aflau în civil printre manifestanţi în noaptea  cu evenimentele din Piaţa Unirii. Ce a căutat atunci între demonstranţi, nu ar fi o întrebare chiar aşa de dificilă, se poate răspunde uşor şmechereşte. Se poate spune că era acolo în misiune de informare, pentru a se putea documenta pe viu. De ce în acea zi, de ce era ţinut el, împreună cu alţi şefi din jandarmerie în dispozitiv în cea mai periculoasă zi a demonstraţiilor? Răspunsul nu poate fi decât unul singur. Să supravegheze executarea întocmai a diversiunii şi provocărilor care au avut loc, să se convingă că nu se încalcă ordinul şi să îşi supravegheze  subordonaţii aflaţi în civil, pentru a nu fi bătuţi sau ridicaţi din greşeală de jandarmii veniţi din provincie, care nu cunoşteau tot personalul din Bucureşti. De ce cred că acesta este răspunsul ? Pentru că altfel, dacă evenimentele din seara aceea ar fi fost neregizate, la primele semne de violenţă, aceşti oameni, şefi îmbrăcaţi civil ar fi trebuit evacuaţi în primă urgenţă, pentru că reprezentau capii jandarmeriei şi fără ei jandarmeria ar fi rămas decapitată. Dar ei au rămas acolo până la sfârşit, verificând ca totul să se realizeze conform planului. Şi dacă el şi alţi şefi de direcţii ale jandarmeriei se aflau acolo, în dispozitiv, încercaţi să vă imaginaţi cine era cel care coordona toată activitatea din punctul de comandă şi pe cine informa domnul Gogu prin staţie sau telefon cu privire la desfăşurarea evenimentelor. Sper că nu pe şeful de sector sau pe poliţistul de proximitate.

Partea mai interesantă este că acelaşi domn Gogu, vineri 20.01 se afla la sediul PDL acolo unde se mai aflau şi domnul Boc şi domnul Igaş. Ei, aici este mai ciudat. Bineînţeles că purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, domnul Hulea ar putea  spune că nea Gogu a fost chemat de domnul Igaş,  eventual la raport. Da , ar putea să spună asta , dar eu ştiu că dacă un om fără o funcţie aşa mare, este chemat la raport de către ministru, este chemat la sediul Ministerului şi vine însoţit de şeful său direct, pentru că un neica nimeni în jandarmerie nu e chemat la ministru aşa singur şi la sediul unui partid politic. Din câte ştiu eu,  jandarmeria este instituţie militarizată şi conform Constituţiei jandarmii nu fac politică. Păi dacă jandarmii nu fac politică, Nea Gogu ce făcea la sediul PDL ? Dădea raportul ? Păi atunci mie mi se pare că :

  1. Domnul Gogu este membru de partid;
  2. Domnul Gogu a fost în misiune de partid la demonstraţii;
  3. Provocările şi atacurile asupra jandarmilor au fost regizate de către PDL;
  4. JANDARMERIA ROMÂNĂ, PRIN ŞEFII EI, ESTE CONDUSĂ ŞI MANEVRATĂ DE PDL.

Întrebat cu privire la identitatea şi prezenta lui Gogu la sediul PDL, domnul Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, spune că nu îl cunoaşte, că nu are cum să cunoască numele tuturor jandarmilor din România, de parcă i-ar fi cerut cineva să spună numele tuturor jandarmilor. Domnule Hulea, acest om este şef de direcţie în Bucureşti, semnează documente în numele jandarmeriei, şi este chemat –probabil – de Igaş la sediul PDL. Ţi se pare cumva că este o persoană atât de neînsemnată încât să poţi afirma că nu îl cunoşti ?

Poate a fost o persoană neînsemnată, poate personal domnule Hulea, ţi se pare că fostul ospătar este o persoană neînsemnată, dar oficial este cineva în Jandarmeria municipiului Bucureşti şi dumneata îl cunoşti şi ar trebui să îl cunoşti prin natura profesiei. Dacă nu, deja ai un motiv să îţi ceri demisia. Oricum informaţia primită la televiziune că domnul Gogu ar fi pornit de jos, de la nivel de popotă, la fel ca domnul Oprea, întăreşte dictonul conform căruia” în cazanul oricărui popotar fierbe gradul de general.” Parcă aşa  spunea Napoleon nu ?Unele surse afirmă că  biroul domnului Iulian Gogu Claudiu este pe acelaşi  palier cu al domnului Hulea în cadrul jandarmeriei. Şi atunci mă întreb dacă mâine domnul Hulea va mai fi purtător de cuvânt al Jandarmeriei sau îşi schimbă biroul pentru  informaţiile mincinoase pe care le-a dat.

Ca să ne mai descreţim frunţile să ne amintim un banc. La o selecţie pentru primirea în jandarmerie, partea de examen oral. Primii trei candidaţi intră la examen . Doi cu pile, unul fără.

Este întrebat primul : În 1907 , toamna, au avut loc revolte mari cu ocazia răscoalei ţărăneşti. Ia să ne spui dumneata în ce an a avut loc răscoala? După 10 minute de gândire, candidatul răspunde timid:o mie nouă sute toamna !Da, răspunsul nu este exact, dar este corect, eşti admis. Al doilea tot cu pile, este întrebat: În anul 1907 a avut loc o răscoală de proporţii în care au fost ucişi 11000 de ţărani. Întrebare : Câţi ţărani au fost omorâţi ? După 10 minute chinuitoare candidatul răspunde : câteva mii. Da, răspunsul nu este exact, dar este corect. Eşti admis. Vine al treilea candidat, fără pile. Întrebare : În 1907 a avut loc o răscoală în care au murit 11000 de ţărani. Întrebare : Cum se numeau ?

Nu ştiu domnul Hulea ce întrebare o fi primit la intrarea în jandarmerie, dar  la cea primită din partea televiziunilor se pare că nu a avut pile.

În Toronto, 5 politişti sunt judecaţi pentru folosirea abuzivă a forţei. La noi, sunt chemaţi la sediul  partidului, pentru a fi promovaţi probabil.

10 comentarii

neacsum 21-01-2012 - 20:37

Am înteles din unele ştiri pe scurt, că au avut loc şi demonstraţii ale colegilor din judeţele în care se vorbesc şi alte limbi în loc de limba română. În ce limbi au scandat demonstranţii, dar mai ales ce au strigat şi DE CE NICI O TELEVIZIUNE NU A PREZENTAT NICI O SECUNDĂ DIN DEMONSTRAŢIILE COLEGILOR DIN UDMR, de ce nu a întrebat nimeni pe şefii din UDMR ce vor supuşii lor, de ce se păstrează tăcerea cu privire la acele demonstraţii şi care este opinia UDMR vizavi de acele şi aceste demonstraţii dar şi a celor din USL vizavi de UDMR. Cine şi de ce păstrează tăcerea? Ce se pregăteşte?

BULA 21-01-2012 - 21:04

Domnule Neacsu, scoateti pistolul de la vaselina si pregatiti-va de razbel cu bozgorimea. Ungurii vor specula momentul asta de slabiciune a statului roman, ca sa-si declare independenta.

luca d 21-01-2012 - 21:46

Tare îmi este teamă că degeaba vom implora « Treceţi batalioane române Carpaţii » că nu va avea cine să răspundă la chemare. Şi G. Friedman ne-a avertizat, referindu-se la Romania: “Un alt lucru pe care trebuie sa il aiba este o armata. Nu esti ascultat cu atentie in lumea asta daca nu ai o armata. Veti zice ca e costisitoare. Iar eu va voi spune sa va uitati la secolul trecut: 5% din PIB ar fi o suma colosala, dar ce ati fi platit sa evitati rusii si germanii. Daca voi credeti ca nu mai exista amenintari si nu vor mai exista, atunci sunteti intr-o pozitie foarte rationala. Pe de alta parte, trebuie sa va ganditi ca in aceasta parte de lume nu a fost un secol fara vreo tragedie. Si in aceste conditii 5% nu inseamna atat de mult. Polonia credea in 1939 ca are o relatie cu germanii si cu rusii, care a facut radicala modernizare a armatei sale nenecesara. Sunt doua chestiuni: nu poti ajuta o tara care se prabuseste intr-o saptamana. Si in al doilea rand, in aceasta lume nimeni nu ajuta o tara care nu se poate ajuta singura.”

dxn 23-01-2012 - 19:12

Doamneeee! Cat de neterminat poti sa fii!!!
Ce comentarii mai poti face la asemenea gandire, specifica secolului III e.n. (?)

Pribeagul 23-01-2012 - 21:50

Rationamentul lui luca d este corect.

Printre institutiile puternice pe care trebuie sa le aiba o tara normala se numara si invatamintul, sanatatea, armata. Ele au o menire pe care trebuie sa si-o indeplineasca cu demnitate.

Din pacate jaful la care este supusa tara de catre conducatorii ei lacomi, cruzi, nesimtiti si inconstienti fac ca tara noastra sa nu fie o tara normala, toate aceste institutii fiind silite sa-si desfasoare activitatea intr-o atmosfera periculoasa pentru… viata.

Situatia se va schimba curind si vom merge pe drumul corect.

Armata e cu noi!

A fost si in ’89, dar brucanii ne-au calauzit pe drumul gresit.

Speram sa nu mai fie cazul.

neacsum 22-01-2012 - 01:55

Somnul ratiunii, nu mai naste nimic, doar baga in mormant!

luca d 22-01-2012 - 17:27

Dar „somnul natiunii” ce naste?

violeta q 25-01-2012 - 08:17

SIMBOLURI !

Arhimede 23-01-2012 - 21:32

Azi am văzut în Piaţa Universităţii primul (deocamdată singurul) militar român curajos.
Un tânăr ofiţer care a spus ce ar trebui sa spună toată ARMATA.

Deocamdată mă uit cu scârbă la adunătura de generali care-l pupă-n dos pe trădător, pentru câţi-va lei în plus la soldă sau la pensie.

Zilele următoare se va vedea dacă este un caz singular sau tinerii ofiţeri au hotărît că ajunge cu trădarea, că fac parte din POPORUL Român că au jurat pe drapelul ROMÂNIEI, că ei servesc poporul şi trebuie sa pună piciorul în prag.

urbos 23-01-2012 - 21:42

De la generalii aia nici sa nu ai cumva pretentii, cei care mai sint onesti in armata vor fraterniza cu cei pentru care de fapt au jurat daca va fi momentul.
Oricum, Basescu a dat deja in balbaiala. Cand o vedea cum puirtatorii de uniforma ii dau flit, il apuca damblaua.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult