Acasa Opinii Proiect de tara – marca Varza

Proiect de tara – marca Varza

scris de Ziua Veche
3 afisari

Romania se invarte in cerc de 20 de ani. Sistemul securistic, care in cardasie cu Ion Iliescu a confiscat Revolutia, s-a instalat in toate structurile tarii si a cultivat coruptia – flagelul care distruge orice initiativa, dar faciliteaza accesul la putere. Studiu de caz: Catalin Voicu. Orice personaj aflat intr-un scaun, in acest moment, indiferent de varsta, are o legatura cu fosta Securitate, Nomencaltura comunista sau este un emanat al evenimentelor din decembrie 1989, indiferent de ce parte a baricadei s-a aflat.

 

 

1. Judecarea lui Ion Iliescu pentru crimele din decembrie 1989 si din timpul mineriadelor. Fara pedepsirea vinovatului numarul 1, capul rautatilor din Romania, nu se va putea face dreptate, iar fostul comunist va dirija, pana la moarte, PSD.

 

2. Recuperarea banilor praduiti de la Buget. Cel putin a sumelor care se afla investite in Romania. Listele cu debitorii catre Bancorex si alte banci devalizate exista. Iar cei care au luat banii i-au inmultit, deci au de unde sa plateasca. In paralel, Fiscul trebuie sa inventarieze toate proprietatiile din Romania si sa verifice daca persoanele care le detin le-au dobandit in mod legal si daca si-au achitat toate darile legale catre stat. Statul trebuie sa-si recupereze banii praduiti 20 de ani de zile de catre sistemul securistic.

 

3. Reforma constitutionala. Instituirea republicii prezidentiale in care seful statului este si seful guvernului. Oricum a dirijat din umbra guvernul, iar in regimurile in care acesta a deraiat de la linia Cotrocenilor, tara a regresat din cauza scandalurilor politice. Sistemul functioneaza cu succes in SUA. Practica de 20 de ani ne-a dovedit ca actualul sistem, in care clica de partid face legea, favorizeaza coruptia. Republica prezidentiala va obliga la intarirea Parlamentului pentru a contrabalansa raportul de putere.

 

4. Eliminarea cu desavarsire a imunitatii. E oricum o mascarada. Calomnia oricum nu este mai pedepsita penal, deci rostul apararii unor pozitii exprimate de la tribuna nu mai exista. Imunitatea aduce in Parlament o puzderie de corupti. Introducerea raspunderii pentru minciunile aruncate in campanie electorala. Aceasta trebuie sa cuprinda interzicerea candidaturii pentru un mandat, cel putin.

 

5. Reformarea din radacini a Justitei. Intregul lant Politie – Parchet – Instante – Penitenciare – Avocat este propfund corupt. Justita este total nefunctionala. Dreptatea se face doar cu bani sau putere. Un proces poate ajunge sa dureze o viata. Practic, daca maine s-ar desfiinta sistemul juridic, n-am asista la nici o schimbare de substanta in Romania pentu omul de rand.

 

6. Reformarea Curtii de Conturi. Timp de 20 de ani aceasta insitutie dirijata politic n-a facut decat sa-i protejeze pe cei care au furat statul din functiile bugetare pe care le aveau. Raspunderea in solidar fostelor conducerii ale Curtii de Conturi cu cei pe care i-au protejat.

 

7. Raspundera in solidar a procurorilor care tergiverseaza cazurile cu cei pe care ii protejeaza tinand dosarele la sertar. Raspunderea pecuniara a judecatorilor care tergiverseaza procesele si a celor care dau verdicte strambe sau rau-voitoare, infirmate de CEDO.

 

8. Dreptul de port-arama cu glont si de aparare a proprietatii. Romanul este total neprotejat de catre organe in fata infractorilor. Acestia isi fac dreptate cu pumnul, sabia sau pistolul. Oricum ei nu respecta legea si nu cer permise pentru a impusca pe cineva. Cetateanul trebuie sa aiba capacitatea de a riposta, mai ales cand este atacat pe proprietatea sa sau este furat in plina zi. Sesizarea politiei este nula in majoritatea cazurilor. Politia corupta este, nu de putine ori, platita de mafia, mare sau mica.

 

9. Raspunderea in solidar a celor care impart proiectele statului cu cei care le executa. Daca in caietul de sarcini scrie ca asfaltatorul raspunde pentru gaurile in sosea si scapa in justitie, banii sa-i dea cel care a semnat contractul din partea statului si l-a pagubit. Daca in caietul de sarcini scrie ca autostrada trebuie data in folosinta in 2012 si ea nu e gata din vina executantului, sa raspunda pecuniar si ministrul care l-a ales, sa plateasca pentru fiecare zi de intarziere.

10Legalizarea prostitutiei si a consumului de substante stupefiante usoare, cum este in Amsterdam sau Praga. Statul ar putea scoate bani importanti din taxarea unor astfel de activitati. Mafia care se hraneste din exploatara acestor flageluri ar slabi. Fenomentul ar putea fi cuantificat si controlat de institutii. Prostitutia e omniprezetna, la fel si consumul de stupefiante, numai ipocrizia clasei politice acopera evidenta.

0 comentariu

Victor Radulescu 09-08-2010 - 14:39

… sau mai bine zis ce le-a mai ramas. Oricum, si 15% e mult; in 2012 o sa fie din nou la procentul lor normal, adica 5% …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult