Acasa Opinii Proiectul extrem de tara – George Damian

Proiectul extrem de tara – George Damian

scris de Ziua Veche
1 afisari

Am pornit de la cateva constatari simple: sistemele stabilite in Romania nu functioneaza sub nici o forma. TOATE sistemele publice din Romania sunt corupte, nu isi respecta propriile reguli, nu isi indeplinesc menirea sub nici o forma. Sistemele publice din Romania functioneaza spre profitul PERSONAL al celor care reusesc sa intre in respectivul sistem. Astfel, desi poarta eticheta de sistem PUBLIC, el devine personal. In plus se stabilesc adevarate “mandarinate” cu transmitere ereditara a functiilor si posturilor – spre mai marea si rapida imbogatire a celor proptiti in aceste posturi. Din toate aceste cauze propun:


1. Renuntarea la invatamantul obligatoriu de 10 clase. Este absolut inutil. Sistemul romanesc de invatamant scoate idioti pe banda. Daca in urma cu 20 de ani toti prostii aveau diploma de bacalaureat, in ziua de azi toti prostii au diploma de licenta. Diplomele din Romania nu atesta nivelul de cunostinte al purtatorului – atesta doar ca respectivul a absolvit o scoala, a fost pe la niste cursuri si examene, a mituit niste profesori. Atat si nimic mai mult. Educatia obligatorie in Romania sa fie de patru clase. Scris, citit si socotit. Cine vrea sa invete mai departe – sa plateasca. Angajarile sa nu se faca pe baza diplomelor, ci pe baza cunostintelor si competentelor (in viziunea mea Romania va avea un minim de institutii de stat, astfel ca iese din calcul angajarea la stat pe pile; daca vreun patron va avea chef sa plateasca un incompetent, atunci asta va fi problema lui si a afacerii sale).

 

2. Renuntarea la conceptul de “Justitie”. Nu functioneaza. Procurorii nu sunt in stare sa aresteze, ancheteze si sa obtina condamnari. Judecatorii sunt corupti. Avocatii actioneaza ca discuri de ambreiaj intre raufacatori si judecatori. Trebuie renuntat si la sistemul legislativ din Romania. Este atat de stufos si facut in mod intentionat gresit incat nu este de nici un folos. Pe cale de consecinta sa dispara si politistii. Nu avem nevoie de ei. Cand v-a fost ultima oara de folos un politist? Cand vi s-a intamplat minunea sa fiti furat/ agresat/ batut si sa mergeti la sectia de politie, iar politistul sa face CEVA? Cum ar fi sa prinda raufacatorul si sa-l dea pe mana justitiei care sa il condamne! In toate experientele mele legate de politia romana am avut de-a face cu moace lungi si plictisite care NICIODATA nu m-au ajutat cu nimic. Daca am putut sa ma apar singur, am facut-o. Politia romana nu m-a ajutat cu nimic. Cu sau fara politia romana vor fi la fel de multe furturi, jafuri si violuri. Scapam de o cheltuiala si o sursa de coruptie in societate. Procurarea si folosirea armelor de foc sa fie libera.

 

3. Renuntarea la sistemul public de pensii. Este o adevarata bataie de joc. O hotie la nivel de stat. Toata viata esti obligat sa platesti o contributie – fara sa stii cati bani vei primi la pensie. Iar cand vei fi la pensie, oricum guvernantii corupti vor decide ce se intampla cu banii tai si cati bani vei primi.

 

4. Renuntarea la sistemul intitulat “public” de sanatate. In Romania doar daca ai bani esti tratat. Nu ai bani – mori cu zile. De ce sa mai spunem “sistem public de sanatate”?!? De ce sa mai platim contributii SI coplata?

 

5. Scoaterea Bisericii Ortodoxe Romane de sub orice fel de influenta a statului, din orice fel de legatura cu statul. Coabitarea BOR cu regimul comunist a dus la legaturi mult prea stranse intre inaltii ierarhi si politicieni. Biserica a devenit o afacere si prea putini prelati se ocupa de sufletele credinciosilor.

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult