Acasa Opinii Protestăm, dar ştim ce vrem?

Protestăm, dar ştim ce vrem?

scris de Mihaela Cârlan
695 Afisari

Şi pe mine m-a luat valul, m-a stârnit mirosul unei schimbări îndelung aşteptate şi m-am dus în Piaţă. Cu emoţie şi juvenil entuziasm. Două seri la rând. Am dat ture, am studiat feţe, am vorbit cu lume de tot felul, pentru că de tot felul şi era. Dar nu mă mai duc până nu iau o pauză de mulţime, de televizor, de facebook, de telefon, să şăd oleacă şi să cujet ce vreau eu.

Dragi mi-s protestele cu cauză bună, gata-s să-mi pun ideile şi vocea la bătaie, nu fug de primul rând şi n-am nimic împotriva lozincilor, chiar ne-clasice. Strig cât mă ţin puterile dacă au mesajul care coincide cu ceea ce vreau şi eu. De-mi-si-a! e mai puţin contondentă decât Jos!, că nu trimite cu gândul la KO, dar strig şi Jos! dacă asta este ceea ce vreau. De acord şi cu Ho-ţii!, că n-oi striga de-va-li-za-to-rii!, şi cu Min-ci-no-şii!, că e mai popular şi mai de impact decât demagogii. Dar rimele vulgare… Iar sicriul şi crucile au, după mine, un mesaj de-o violenţă egală cu aruncatul pietrei. Uite de-aia cred că felul nostru de a protesta este infantil, prin asta voind a zice că mulţi suntem ne-crescuţi. Cum ne-copţi suntem şi când ţinem în mână foi pe care sunt scrise abstracţiuni “anticipate, comasate…”, dar cerem lucuri foarte concrete – locuinţe, locuri de muncă sigure, salarii mai mari, pensii mai mari, condiţii de viaţă decente, siguranţa zilei de mâine…, uitând vorba că şi Dumnezeu dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă.

Că a fost lipsa de exerciţiu democratic a pensionarilor de azi (trăiţi de două ori pe-atât în comunism şi care s-au adaptat mai greu sau deloc), că a fost lipsa de minime cunoştinţe despre cum funcţionează un stat de drept a generaţiilor care s-au ridicat spre maturitate chiar în aceste două decenii şi de aceea au putut fi mai uşor păcălite de demagogie şi populism o dată, hai, de două ori, e de înţeles. Dar să treacă 21 de ani de orânduire capitalistă dezorânduită şi sălbăticită tocmai de lipsa vredniciei de-a realiza şi sancţiona răul înainte de-a se înrădăcina, prin miting de protest, grevă ori prin vot, mie, una, mi-e de-ajuns ca să vreau să prind şi altceva în România până mor. Şi m-aş mai duce doar la un miting la care s-ar scanda “Cine ştie să voteze, cine nu, să nu mimeze!”. Că uite unde am ajuns…

Paranteză: Votul inteligent nu este discriminatoriu, pentru că oricine şi-ar dori, şi-ar putea (re)căpăta dreptul de a vota cu un minim efort – trecând un examen prin care să facă dovada că are habar, nu la nivel academic, de Constituţie, de drepturile şi îndatoririle de cetăţean, de faptul că în forma de guvernământ a României preşedintele statului nu este şi şeful executivului.

O parte din populaţia acestei ţări nu are un minimum de experienţă cognitivă nici măcar pentru a trece strada într-un oraş. Aceasta ar fi respectabila, de altfel, lume a satului, de la cătune, până la comune, păstrătoarea bunului simţ, dar cu foarte puţină carte sau deloc. Ei nu protestează, dar merg conştiincios la vot cum merg şi la biserică. O altă parte a românilor, destul de mare şi ea, au carte, măcar liceul, şi pot trece strada, dar… nu ştiu de ce. Însă merg şi la vot şi la mitinguri. Ştiu ei ce votează?

Şi, ca să fiu mai clară, am să pornesc de la marea mea durere – EDUCAŢIA. Pe care o consider mama tuturor bunelor, aşa cum proasta educaţie (acesta mi se pare a fi antonimul) poate deveni mama multor rele. Între care şi analfabetism funcţional pe care aceasta îl generează. Nu vă faceţi probleme că poate nu ştiţi la ce se referă, pentru că nimeni nu are interesul să facă zarvă în jurul rezultatele testelor PISA administrate în 2006, şi publice din 2007, care arată că mai mult de jumătate dintre elevii de 15 ani se aflau sub nivelul considerat minim necesar pentru a face faţă vieţii contemporane – adică, nu reuşeau să înţeleagă ceea ce citeau şi nu corelau informaţiile. Azi, mulţi dintre ei sunt pe cale să-şi ia licenţa. Şi dintre aceştia unii poate au ieşit să protesteze şi destui vor vota pentru prima dată. Ştiu ei oare ce votează?

Şi mie mi-au ajuns multe pe-aproape de os, şi, dintre toate, cel mai rău, cum vă spuneam,  lipsa educaţiei, dar şi lipsa meritocraţiei, corupţia, demagogia ori lipsa fair play-ului ca regulă generală de joc. Însă până nu vom şti ce şi de ce alegem într-un fel sau altul, vom fi mereu vulnerabili şi prinşi cu pantalonii în vine de orice iniţiativă ar avea un guvernant care nici măcar nu e controlabil prin procedura de recall (retragerea susţinerii alegătorilor dacă nu se ţine de ceea ce-a promis ca să fie ales) sau de orice schimbare pe care am provoca-o la plesneală prin proteste spontane.

Şi, pe când mi-a fost mie clar pentru ce-aş mai ieşi în stradă, acolo lumea se împuţinase simţitor. Ceva se întâmplase în cea de-a cincea zi de proteste în timp ce eu cugetam. După ce în primele trei zile nu ieşise nimeni la declaraţii din partea guvernanţilor şi într-a patra ieşise un premier obosit, nu speriat, care a spus două platitudini, în cea de-a cincea zi de proteste, devenite clar anti-prezidenţiale, am aflat că Arafat îşi anunţase întoarcerea la minister. Şi, ca şi când protestul şi-ar fi văzut atins scopul, mulţimea a devenit o puţinime, oricum ar fi fost ea filmată de operatorii de televiziune. Iată cum, dacă schimbi macazul din viteză, trenul nu mai ajunge unde ai vrut, ci deraiază şi se opreşte în şanţ.

P.S. Căpcănoasă treabă să explic de ce lucrul pe care l-aş vrea cel mai tare să se întâmple ar fi votul inteligent, care e legat de o şcoală cu adevărat a vieţii. Dar du-te în Piaţă şi cere aşa ceva! Până ar veni SMURD-ul, copârşeul pentru Băsescu şi-ar şi găsi locatarul.

Articole de acelaşi autor (Catchy)

26 comentarii

BULA 19-01-2012 - 09:47

Doamna Mihaela, ne faceti prosti ? Cum adica nu stim ce vrem ? Aproape ca nu ne faceti „viermi”, ca Baconschi si ca Urban.

urbos 19-01-2012 - 09:50

Ea nu stie ce vrea. Sa se dea cu ailalti…sa-l linga pe Base in dos…grea dilema.

BULA 19-01-2012 - 09:51

E nasoala treaba, ca trebuie sa stea la coada.

BULA 19-01-2012 - 09:50

Va rog sa scoateti si poza, ca ne provoaca.

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 19-01-2012 - 11:28

Io personal ,de cand v-am vazut ,am stiut ezact ce vreau! Si i-mi reafirm in continuare dezideratul! Distanta dintre noi ,nu este un impediment, eventual nuanta de culoare, talutza blondy io , io mai tuciuriu! Dar vad ca se poarta , si daca si sella de Zabrauti are o …aristocata mai rosie (inca ,macar odata la luna) …nu vad care ar fi …Problema! Si poza sa nu fie …retrasa asa , sa grepeteasca cui nu-i convine!

BULA 19-01-2012 - 11:48

Chiar acum vorbeste Basescu la televizor. Bate campii cu relatiile Romaniei cu UE si strainatatea. Nici un cuvintel despre protestele din strada. Practic cere ajutor de la puterile straine, sa-l mentina la putere. Vrea sa dea de inteles ca inlocuirea lui ar pune in pericol interesele in Romania ale Puterilor Coloniale.

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 19-01-2012 - 12:22

Bula de Balaceanca, sa te prezinti saptamanal la Dermato-Venerice , ca fara Bismuthul obligatoriu, avanseaza sisilica, iar la tine ramolismentul cerebral este evidentiat din ..fatare!

Andrei 19-01-2012 - 12:28

” dar sa treacă 21 de ani de orânduire capitalistă dezorânduită şi sălbăticită tocmai de lipsa vredniciei de-a realiza şi sancţiona răul înainte de-a se înrădăcin”…..

UUUU, Pai si cine-i vinovat frumoasa doamna ?……hai curaj ….simbolul revolutiei lui …speranta „helitelor hiberale” schimbarea …..da, da .ati ghicit …Dl Ion Iliescu presedintele USL.

Stiti ca Ponta a avut retineri in a participa la mitinugul USL … il suna domnu iliescu (cel care s-a retras ..ha,ha )si-i zice :
Ponta; te duci la manifestatie si”SPUNETI-LE CEEA CE VOR SA AUDA „. i-am transmis si lu Antonescu aceliasi dispozitie….

Scumpa doamna ,stiti al cui era acest indemn …..si catre cine ?LENIN …tratat de dezinformare .
Cita dreptate avea dl.Djuvara….

Educatie ..pai au sarit ca arsi cind Funeriu nu i-a mai lasat sa copieze ….maxima dl.Iliescu presedintele USL” El Caudillo”……sa lasam lucrurile asa ,e normal …nepotismul, coruptia …
(chiar daca le combati verbal in public )fapta, demonstreaza buna credinta si apartenenta la anumite valori.

Nu vom iesi din criza atita timp cit vor exista personaje polipoase ce vor prezenta negrul drept alb si invers .

Adica ,pe cei curati ii prezentam drept vinovati (presidentia ,guvernul,oameni si din opozitie dar care sunt apostrofati cind isi exprima gindurile ) ,pe cel ce isi respecta tara drept tradator (Coposu ),hotul drept om cinstit ,…si alte virtuti iliesciene.

Nu de o schimbare superficiala avem noi nevoie frumoasa doamna ,cred ca trebuie sa lasam actualul guvern sa lucreze iar schimbarea sa vina prin alegeri la timpul cuvenit …caci sub presiune …iar vom striga :

„Noi am mincat salam cu soia” ,si „Nu vrem bani nu vrem valuta ci pe Antonescu (acum )sa ne „traduca „…chestia e ca Antonescu e „Demo”…in spate sta altcineva .pregatit sa ne …traduca .

luca d 20-01-2012 - 14:56

Domnule Andrei, observ că sunteţi un discipol al „maestrului” Djuvara. E dreptul dumneavoastră, dar înainte de a ni-l mai oferi ca exemplu, vă rog, dacă nu este cu supărare, să spuneţi ce părere aveţi de adeziunea „maestrului” la Declaraţia de la Budapesta. La adresa http://www.301.ro/ex-regele-mihai-de-hohenzollern-fiica-doinei-cornea-neagu-djuvara-vladimir-tismaneanu-ion-vianu-dinu
găsiţi aricolul „Scandaloasa Declaraţie de la Budapesta ». Articolul este semnat de ION PANTAZI (fost deţinut politic, autorul cărţii „Am trecut prin iad”) şi a apărut în publicaţia Stindardul Românilor“, Canada, vara anului 1989. Dacă doriţi, găsiţi pe Internet şi reacţia, la tradarea respectivă, a marilor patrioţi români, aflaţi în exil, la vremea aceea.Sper că nu vă supăraţi.

Salut 20-01-2012 - 15:53

Cred ca ai gresit adrisantul. Analfabetul caruia te adresezi nu-i in stare sa scrie trei propozitii fara cinci greseli de ortografie.
Pe de alta parte, „singuratatea” ideilor expuse – in sensul evident al lipsei lor totale – sugereaza ca autorul textului e totusi un lingator de cur basist, alfabetizat la nivelul a opt clase (ma refer la scoala veche; pe asta noua n-o cunosc, poate trebuie un doctorat, ceva pentru a scrie corect romaneste) 😉

Andrei 21-01-2012 - 10:06

Dl.Luca, dorinta arzatoare de a scapa de regimul comunist ceausist ,a impins personalitatile amintite de dvs .si la greseli.

Prezentati aceasta declaratie ca fiind o mare crima, dezonoranta ,descalificanta si in acelasi timp inperdonabila ,acreditati ideea ca mesajul aceptor oameni nu mai trebuie ascultat!,

Ce spuneti de crimele savirsite in acele zile ,care puteau fi evitate ,de actorii din acea perioada ..,crime savisaite cu scopul ascuns de a elimina romanismul din structurile statului roman si a-ll conecta la CCCP.

Aceste personaje sunt prezente ,au fost si iata se prezinta pe sine drept solutie unica si speranta pt poporul roman.

Ps.
Asta de mai jos.
Inteleg ce vrei sa zici, desi e evident ca tu nu intelegi…filistianismul de care dai dovada e binecunoscut .Un personaj anacolut nu merita atentie…..CONTINUATI.
„Idiotul nu poate evolua……..ba da „-Petre Tutea

luca d 21-01-2012 - 10:33

Scăparea de regimul comunist nu se face prin TRĂDAREA ŢĂRII. N-am spus-o eu, au spus-o marii patrioţi români din exil. Dacă aţi fi citit şi alte comentarii de ale mele nu mi-aţi fi pus această întrebare. Pe cei la care vă referiţi i-am numit « criminalii elitelor României , distrugători a tot ce a fost naţional, lovind în cea mai conservatoare clasă românească, păstrătoare a tradiţiilor neamului – ŢĂRĂNIMEA », după « MAREA TRĂDARE » de la 23 august. Unul care a trădat atunci a aprobat şi declaraţia menţionată. Urmaşii “călailor” de atunci sunt “călăii” de astăzi. Au fost “înscăunaţi” de actualul preşedinte care este tot străin de neam ca şi Ilici. Domnul Djuvara continuă să scrie în “spiritual amintitei declaraţii” despre istoria neamului românesc. Am mai menţionat părerea mea despre toată clasa politică postdecembristă: a trădat INTERESUL NAŢIONAL.

Experienta Cognitiva 19-01-2012 - 14:31

„O parte din populaţia acestei ţări nu are un minimum de experienţă cognitivă…” – pina la citirea acestei propozitii citeam teztul Mihaelei cu siguranta ca in curind voi da peste ceva care o va trimite pe autoarea acestui editorial in lumea glumetilor, a pierde-vara-ilor, a ciumetilor. Adica, domnule, romanul de-aia nu stie sa voteze si sa treaca strada intr-un oras pentru ca nu are experienta „cognitiva”. Uaaau. Acum vedeti de ce o coana chiritza era imposibil sa nu se nasca in Romania? Uite, de-aia! „Mona, mulge vaca”, era o replica a lui Draga Olteanu dintr-un film idiot, cu comunistii, care mi-a venit imediat in minte duap ce am cetit celebra propozitie a Mihaelei! Perceptia lui Mihaiela vizavi de piopioru’ rumin este ca, acest piopor se esentializeaza la o persoana. Poporul nu „este” 20 de milioane de mihaele si mihailoi, ci este o persoana, o persoana pe care o injuri, o regulezi, o violezi, o mingii, o iubesti, o „aia” si o „ailalta” dupa cum te freaca pe tine talentul la calciie! Pioporu’ e amanta sau amantul gonflabil cu care poti sa faci ce doresti si sa-l folosesti cind doresti. Ce usor se adreseaza madam Mihaela acestei papusi si cum o ia ea la suturi pentru ca, nu-i asa, aceasta papusa nu poate sa-i dea replica, nu poate s-o contrazica. … Draghe Mihaela, dupa aceasta propozitie absolut „magistrala” mi-a fost greu sa continui sa-ti cetesc si celelalte rindur. Ceea ce tu nu ai simtit sau perceput este ca, atunci cind erai in multime si te topeai in ea, atunci erai cea cu adevarat, adica, o anonima. Dupa ce-ai pelcat de-acolo ai redevenit tu: o tipa cu frustrari de fata mare refuzata si neinteleasa din care, chiar daca ai stoarce-o, n-ar iesi nici macar o singura picatura de talent sau de inteligenta….

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 19-01-2012 - 18:54

Vitta , asculta aici la …mandelu. O femeie ca NIHAIELLA (Febletea mea, recunosc)se naste odata la o suta de ani, poate si mai rar. Dar pe tine un macho de dambovitza cu antedecente intr-un grajd si cu o cultura de closet comunal, toate sint de nesesizat. Iarasi scoate apa toate gunoaiele ,tot ce este imund !

dxn 20-01-2012 - 21:08

„toate gunoaiele apa! Vexatule!

dxn 20-01-2012 - 21:10

toate gunoaiele apa! Vexatule! Cu cine acorzi?

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 21-01-2012 - 13:42

,,–- Dupa ce-ai pelcat de-acolo ai redevenit tu: o tipa cu frustrari de fata mare refuzata si neinteleasa din care, chiar daca ai stoarce-o, n-ar iesi nici macar o singura picatura de talent sau de inteligenta…. NOT COMMENT from garbitsch…

BULA 20-01-2012 - 04:45

Trebuie s-o intelegi pe coana Muihaela. A ajuns si ea cu un deget in borcanul cu miere, si-a aranjat si copiii dupa noul sistem, cu scoli prin strainataturi, linge Puterea si ii ies avantaje. Uite asa incep unii sa se cace pe ei si dupa aia se mira de unde vine putoarea.

dxn 20-01-2012 - 20:27

Astea tot de la serviciul de informatii de apartamente le stiti?
Ori e o natangeala „pentru de dimineata”?

Tache 20-01-2012 - 09:31

Dacă cineva crede că nu există cenzură astăzi , să-mi spuneţi dacă a fost cunoscut tot ceea ce se întâmplă în Egipt, de ce ziarele nu au spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda:

În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.
Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.

De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani:
Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?

Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoava demisia primului- ministru şi a membrilor guvernului in bloc. Continuă situaţia economica nefavorabila.
Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze sa le plateasca lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% dobanda.
2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului.
În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul.
La referendumul, organizat în luna martie, 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor
bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toti bancherii implicati, pleaca din ţară.
În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică , din 522 care si-au depus
candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane.
Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011.
Prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.

Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei din Islanda:
demisia guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.

S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană?
S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshowurile politice?
S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineînţeles că nu.
Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

Disperarea 20-01-2012 - 14:21

Dialog social, stabilitate economica, reforma clasei politice, iata citeva angoase, citeva mistere care aburesc mintile prostilor si viermilor de romani. Ei nu inteleg aceste chestii finute de intelectual cordit atita timp cit ei, viermii, nu mai pot supravietui saraciei si indobitocirii, a pogromului si a condamnarii la moarte de catre conducerea politica a Romaniei. Ce „dialog social” sa porti cu cei care te omoara? Ce „stabilitate economica” este aceea cind tu nu ai bani de medicamente, nu ai bani de mincare pentru copiii tai, nu ai bani pentru intretinere si-ti bushonezi caloriferul deliberat si zaci in frig in toiul iernii? Ce reforma a clasei politice este aceea cind, partide mafiote se schimba intre ele si joaca aceeasi piesa de teatru de 22 de ani de zile cum ca ele se bat pentru putere cind, de fapt, si unii si altii sint in aceiasi familie? Ce shansa mai avem noi viermii, alta, decit sa distrugem ceea ce am cret, adica, sa dam foc si sa se aleaga praful de tot si de toate? Ce fac elefantii prin instinctul lor de conservare cind stiu ca s-au inmultit leii si tigrii si le maninca copiii, batrinii si bolnavii, altceva, decit sa porneasca cu totii la o comanda si sa distruga savana, sa o calce in picioare crezind ca in furia lor vor calca in picioare pe dusmanii lor? Asta e realitatea vietii. Noi, viermii, ce shansa avem? Sa demonstram „pashnic?” Ce-i aia sa demonstrezi pasnic? Te duci, strigi pina-ti versi bojocii dupa care, un idiot, care se mai numeste si presedinte, sa rinjeasca in fata camerelor de luat vederi si sa laude „democratia”? Haida-de! Forta noastra, a viermilor, sta in ura, sta in frica, sta in numar. Si mai e ceva. Distrugerile din timpul manifestatiilor, nu reprezinta nimic. ABSOLUT NIMIC. Adevarul este altul. Ceea ce trebuie vazut, ceea ce trebuie discutat nu sint distrugerile materiale, ci MOTIVUUUUUL, MOTIVUUUUL, MOTIVUUUUUUL care a declansat aceste distrugeri. Tot ceea ce se intimpla de noua zile incoace, se datoreaza faptului ca viermii refuza sa-si accepte condamnarea la moarte de catre niste politruci scirbosi, ordinari si nemernici care zac sub numele a trei nume: pdl, psd, pnl. Adevaratii romani nu-i mai vor pe nici unul, nici pe pnl, nici pe psd, nici pe psd. Toate aceste trei mafii scirboase au distrus Romania si trebuiesc desfiintate, aruncate la cosul de gunoi al istoriei. Romaniei ii trebuie altceva, iar pina cind acel altceva se va ivi, cred ca Biserica Ortdoxa romana ar trebui sa preia friiele administratiei statului roman. De ce? Simplu. Din toate sondajele de opinie care s-au desfasurat dupa 1989 incoace arata clar ca peste 85% din romani au incredere numai in Biserica ortodoxa. De ce sa nu-i punem in frunte pe cei pe care-i iubim si in care avem incredere?

briel 20-01-2012 - 17:43

Nu sunt sigur ca-i iubim … iar de incredere ce sa mai vorbim … Rolul ei este sa se sacrifice pentru binele celui mai mic, nu sa conduca guverne.

Biserica Ortodoxa din Romania are in sanul ei multe exemple negative. Prea multe.

Pericolul ca Ea sa se compromita total este urias. Mai bine sa stea la locul ei si sa nu sminteasca. Doar am fost avertizati si despre aceasta posibilitate …

Pribeagul 20-01-2012 - 22:49

Consider expunerea foarte interesanta.

Au fost ceva distrugeri, dar in comparatie cu ceea ce s-a intimplat in alte parti, ele sunt… marginale.

Raspuns la umilintele, suferintele si abuzurile la care este supus poporul de catre clasa conducatoare inconstienta si barbara, demonstratia desfasurata este un spectacol deosebit si demn de apreciat.

Poporul se distreaza, face spectacol:

“Eba, tatăl tău nu vrea să vorbește cu noi!”

„Va rugam, ne scuzati! Nu producem cat furati!”

„ROBERTA, UNDE ESTI? VINO SA NE SOCOTESTI!”

„SUNTEM 500.000… NE-A NUMARAT ROBERTA”

„CINE OARE VA PLECA? GHICI GHICITOAREA MEA… ”

„UN FLEAC… TE CIURUIM!”

„NOI SUNTEM UNITI, VOI VETI FI BELITI!”

„Un pitic si cu un chior, si-au batut joc de popor.”

„BUCURESTIUL NU TE VREA,
ROMANIA NU TE VREA,
EUROPA NU TE VREA,
DU-TE-ACASA, NU MAI STA!”

„BASE A PLECAT IN LARG,
UDREA TINE DE CATARG
SI COCOS LE-MPINGE BARCA,
VANTU BATE DANGA – LANGA”

„Unde esti tu Stefan cel Mare
Sa vezi al tau popor lihnit de foame
Sa vezi femei batjocorite
Reforme nenorocite
S.R.Isti si SPPisti
Cu moaca de teroristi.
Sa vezi al tau conducator
Cu moaca de impostor
Cum te fura, te injura
Si iti baga ****in gura.
Unde esti Mircea Imparate
Sa dam Guvernul la o parte
S-o incatusam pe Udrea
Sa-nfloreasca si pasunea.”

„BASE, DACA TE TINE,
FA O BAIE DE MULTIME!”

„CIOCU’ MIC!
NOI SUNTEM ACUM LA PUTERE!”

„UDREA NU MAI DA DIN GURA,
AI DE „LUCRU” PE CENTURA!”

„SUNT UN „GOLAN” BATRAN,
DAR UN „VIERME” TANAR!”

„VREM SA NE PLATIM CHIRIA
CU CAPSUNI DE ROMANIA!”

„DACA VINZI STICLELE GOALE,
UMPLI TARA DE PARALE!”

„DOMNUL PRESEDINTE SE JOACA CU SMURDU’,
POPORUL TIPA, EL FACE PE SURDU’!”

„CIUMPALACI DIN TOATE TARILE,
UNITI-VA!”

„NU NE – NVATA – N SCOALA
CUM SA UMPLI – O BURTA GOALA!”

„SA MERGEM LA VOT CU TOTII
CA SA NE ALEGEM HOTII!” 🙂 🙂 🙂

Altele pe: http://carmenplesea.blogspot.com/2012/01/culegere-de-lozinci-de-la-mitingurile.html

Facind haz de necaz, originali, romanii il vor arde pe Basescu.

Acum, el trebuie sa fie tinta, pentru ca este nociv, este un pericol pentru tara.

Sa gasim metode de a inteti flacara.

jan dinu 20-01-2012 - 21:29

Cu multi ani in urma citeam in – Jurmal – by Cesare Pavese
chiar shi undeva in Kafka …ca – „umanii ” se unesc la fel ca shobolanii
in caz de pericol …instinctul asta fiind foarte natural …
– De curind – magnatul Ion Nicolae – fiind pus sub acuzare …
impreuna cu Hrebenciuc – shi altii care stau la „coada justitiei romane
pentru adevar „… Vintu ,Patriciu ,etcccccccccccccccccccccccccccc…
(uitasem de Voiculescu )….
Nimic nou ….SOS …. transmis cindva de SOV ….care sustinea cu
>>> Intariti-va statul <<< incepuse s-a devina realitate …!
Nici nu stiti cit de "masochist " am devenit in a dori ca aceasta
debandada s-a continuie pina l-a destramarea statului …
romanilor care dovedesc ca sunt doar o profesie shi nu – natiune –
dupa cum unii inca sustine !
JD-USA

Andrei 21-01-2012 - 12:02

!e cei la care vă referiţi i-am numit « criminalii elitelor României , distrugători a tot ce a fost naţional, lovind în cea mai conservatoare clasă românească, păstrătoare a tradiţiilor neamului – ŢĂRĂNIMEA »

De acord cu dvs.!

Pe cine propuneti.?

Credeti ca putem semana printre buruienii (burghezia bitei …)?

Asta-i marele merit a-l presedintelui Basescu …a inceput „aratul,defrisarea ,,smulgerea ….in opinia mea si voi sustine dupa puterile mele orice presedinte ,institutie ,partid, ce va incerca sa redea demnitatea si stralucirea acestui neam ,conditie indispensabila pt dainuirea poporului roman.
In totii acestii anii petrecutii in strainatate realizezi cit de important e sa ai o TARA ,vii de undeva …esti roman
.Iti pui intrebarii…cum altii pot si noi nu ,ce impiedica …..
Vezi,observi ca nu esti cu nimic mai prejos decit neamtul ,polonezul ,japonezul ,chinezul……elitele noastre tinjesc sa aiba astfel de supuusii … „deosebiti.”…(ceea ce ma deranjeaza enorm…..)
Esti zilnic in competitie cu ei ….faci fata pe terenul lor unde s-au nascut.Provoci invidie ,incerca subtil sa te saboteze …multe, foarte multe amanunte…pe care noi romanii nu le luam in calcul.
Sa revenim:
Ce trebuia sa faca pres. Basescu …sa ramina impasibil la degradarea institutiilor statului roman , la incapacitatea acestora sa se autoreformeze ,sa functioneze sa reactionez<e in fata "burgheziei bitei "…vizibile de tot omul (coruptia o stim cu totii,lichelismul ,lingaii ,spaga )

Dl iliescu ne-a indemnat sa semanam printre buruieni ,invrednicindu-se de ingrijirea acestora ,dl.Constantinescu ne-a aratat buruienile …..dar nu -le-a atins… caci intepau!

luca d 21-01-2012 - 14:23

Nu strică să-l citim şi să ni-l însuşim pe EMINESCU. Extras din « CINE CONDUCE OPINIA PUBLICĂ”
http://www.certitudinea.ro/articole/editorial/view/cine-conduce-opinia-publicA

“Am admis legi străine în toată puterea cuvântului, care substituie, pretutindenea şi pururea, în locul noţiunilor naţie, ţară, român, noţiunea om, cetăţean al universului…

Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice, de care planta autohtonă moare… Azi avem cele mai înaintate instituţii liberale: control, suveranitatea poporului, consilii judeţene şi comunale. Stăm mai bine pentru aceasta?

Nu, de zece ori mai rău, căci instituţiile noi nu se potriveau cu starea noastră de cultură, cu suma puterilor muncitoare de care dispunem, cu calitatea muncii noastre, încât trebuie să le sleim pe acestea pentru a întreţine aparatul costisitor al statului modern…

Nu există alt izvor de avuţie decât sau munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă şi fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

Mita e-n stare să pătrunză orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie…

Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoreşti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheşeftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

Elemente economice nesănătoase, jucători la bursă şi întreprinzători şarlatani, se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societăţii omeneşti… Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune. Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însuşi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţiş a-l reabilita, alegându-l în Senat.

Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării…

Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia şi Camorra, care miroase de departe a puşcărie. »

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult