Acasa Opinii PSD Pontofag şi derutat

PSD Pontofag şi derutat

scris de Teodor Seran
18 afisari

Partidul-mamut al politicii românești demonstrează în fiecare zi că este hotărât “să moară cu Victor Ponta de gât”. Explicația este simplă, dar adevărul nu este rostit niciodată de către apologeți: pe umerii acestui vajnic „tătuc” pesedist s-au cățărat toți cei care fac parte din această ”coterie” politică extinsă, inființată la începuturile democrației românești de către Ion Iliescu.

teodor seranÎn Victor Ponta s-au investit multe speranțe începând de la cel mai neânsemnat membru de partid, până la cel mai galonat dintre aceștia. Deși din evoluția evenimentelor, acesta ar putea fi considerat în prezent o “mumie” politică, poporul PSD se ține cu ghearele și cu dinții de funcția de premier a idolului lor politic, aducătoare de mari privilegii. In anul 1099, la Valencia, după moartea viteazului lor conducător El Cid, spaniolii l-au legat cu frânghii de iapa Babieca plasându-l în fruntea alaiului care a ieșit triumfal din cetatea Valenciei, pentru a-i înfrunta pe maori. Pe care până la urmă, i-au și înfrânt. În cazul PSD-ului, istoria se pare că nu se va repeta.

Toate interviurile date de Victor Ponta sunt halucinante, manipulatoare si mustind de diversiune. În opinia acestuia, practic, nu s-a întâmplat nimic. Totul este doar o eroare a procurorilor, pentru că nu a existat nicio faptă de corupție în trecutul acestuia. Dosarul instrumentat la DNA în prezent a ajuns la această instituție dintr-o pură întâmplare. În câteva zile „mielușelul” blând întors de la Istambul a prins din nou putere. Știe că cea mai bună armă de apărare este atacul și o folosește, pentru a-l ataca în primul rând pe Klaus Iohannis și cu aceeași înverșunare Opoziția liberalo-pesedistă. Și de această dată, când toată lumea stă și se crucește în fața elucubrațiilor monstruoase pontiste, ne putem da seama cât de anemic și dăunătoare este Constituția actuală. Cel mai mare păcat al actualului text constituțional este dat de ambiguiatea acestuia. Mai pe românește, lucrurile nu sunt puse la punct. Din această cauză se pot face în anumite situații diverse interpretări și speculații care în final blochează viața politică și socială. În afară de instrumentul democratic reprezentat de moțiunea de cenzură nu există o altă modalitate de a-l debarca din fruntea Guvernului pe actualul Premier.

Chiar dacă este super-dalmațian, Victor Ponta nu poate fi schimbat din funcție, decât dacă vrea el să plece prin demisie. Dupa cum se constată, nu vrea să facă acest lucru. Decât cu prețul de a-l târî în mocirlă și pe președintele Klaus Iohannis, prin încheierea unui acord politic, de genul: “Doriți demisia mea? Facem un acord scris prin care-mi garantați că rămâne Coaliția la putere! Îl semnați, după care îmi voi prezenta demisia!” Printr-o versatilitate malefică, Victor Ponta încearcă să arunce ”pisica” în curtea Președintelui ceea ce reprezintă un joc politic lipsit de fair-play și o lipsă de bun simț în exercitarea relațiilor instituționale. Tactica cedării unui “Regat pentru un cal” nu mai este aplicabilă în cazul premierului, deoarece nu mai are disponibil acest Regat la butonieră, așa cum încearcă să ne convingă. Toate aceste mizerii politice sau cu iz penal influențează negativ climatul social și mentalul colectiv al cetațenilor, care nu știu ce să mai creadă. Ce e bine, ce e rău, sau ce se întâmplă cu această țară? La toate aceste fapte care produc ilaritate se adaugă și diversiunile și manipulările promovate de Media obedientă plătită din umbră cu bani negrii, sau mai recent, conform unei Ordonanțe, date de Guvern, cu bani publici. Opinia publică așteaptă de mulți ani ca lucrurile să se așeze și să intre într-un făgaș normal. Statul să lucreze pentru binele țarii și al cetațenilor, să nu ne mai intereseze atat de mult să mâncăm zilnic ”politică pe pâine “ și să fim zilnic cu ochii pe Ponta, pe Iohannis sau pe alți politicieni de care depinde existența noastră. Cinismul celor care afirmă ca trăim rău tot din cauza noastră, pentru că noi le-am dat votul acestor politicieni , este unul gratuit , din cel puțin două motive : primul, pentru că nimeni nu poate să cunoască  ce caracter are un candidat la momentul votării și al doilea, pentru că sintagma lui Stalin “funcția schimbă omul ” a rămas și va mai dăinui multe secole de aici încolo. Chiar dacă ne dorim să alegem pe cei mai buni, acest lucru nu este posibil, pentru că întreaga clasă politică din România este potențial coruptă și lipsită de onestitate. Comportamentul lui Victor Ponta, nici nu ar trebui să ne surprindă sau să ne uimească peste măsură. Premierul este produsul clasei politice care l-a promovat și care îl susține în continuare cu înverșunare maximă.

Sacrificarea acestuia ar însemana concomitent o sinucidere politică a Coaliției aflată la guvernare. O întreagă șandrama aflată în putrefacție s-ar dărâma instantaneu . Clientele politice, funcții numite sau alese, sinecuri obscure, relații ascunse de orice natură, oportunitați oneroase, câștiguri ilicite, tunuri, țepe și alte privilegii, ar dispărea ca un fum. Dispariția lui Victor Ponta și căderea Guvernului ar însemna dispariția oportunitații capitale de care beneficiază în prezent, miile de ”căpușe”, agățate de funcția de prim-ministru. De aceea căderea lui Victor Ponta ar însemna multă durere, multe vaiete și multe lacrimi de crocodil.

Deși pare, Victor Ponta nu va fi niciodată un “El Cid” pentru susținatorii lui. Urmează bătălia finală, evident deja pierdută.

 

              

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS