Acasa Opinii Pumnul lui Basescu loveste din nou

Pumnul lui Basescu loveste din nou

scris de Ziua Veche
3 afisari

Realitatea TV titreaza: “CD-ul cu pumnul lui Basescu a fost distrus inainte de expertiza. Expertul Catalin Grigoras il acuza pe directorul INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice) ca a distrus CD-ul. Scandalul pumnului revine”. In direct mai multi jurnalisti prezinta faptele: expertul Catalin Grigoras a scris o carte in care spune poveste expertizei CD-ului cu filmul in care Basescu l-ar fi lovit pe un copil. Catalin Grigoras a primit de la Administratia Prezidentiala un CD care a fost inscriptionat cu un marker de directorul INEC Cristian Dumitrescu. In carte, expertul afirma ca markerul folosit AR FI PUTUT distruge datele inscriptionate pe CD, fiind vorba de un marker neadecvat. Totusi, Grigoras a putut expertiza discul si a ajuns la concluziile citite de Basescu inainte de alegeri. Si in carte si pe viu grai Grigoras spune ca expertiza NU A FOST AFECTATA de inscriptionare. Totusi subiectul ramane!

 

Intre timp, pe ecranul RealitateaTV ruleaza in continuu filmul despre care Grigoras a spus ca nu este original si este posibil sa fie trucat. Faptele prezentate incep sa ia alta directie: se afirma ca CD-ul a fost de fapt distrus de respectivul marker, ca expertiza a fost viciata. Intra in direct Grigoras care stabileste faptele. Apare intrebarea: de ce a scris abia acum aceasta carte expertul Catalin Grigoras? Mugur Ciuvica se declara scarbit de poporul roman: filmul n-a avut nici un efect asupra votantilor care l-au ales pe Basescu… Intra in direct Sorin Rosca Stanescu: distrugere de probe, fapta penala, vinovatii sa dea socoteala. Urmeaza Bogdan Chirieac: pumnul lui Basescu loveste acum in buzunarele romanilor care nu mai au bani. Adina Anghelescu arunca in discutie chestiunea ca expertul Grigoras ar fi fost silit sa isi dea demisia de la INEC…

In sfarsit intra in direct directorul INEC Cristian Dumitrescu: Catalin Grigoras nu si-a dat demisia, a facut o cerere de incetare de comun acord a raporturilor de munca cu o zi inainte de inceperea unei cercetari disciplinare. Cauza cercetarii: absente nemotivate de la serviciu pe o perioada indelungata de timp. Dumitrescu respinge acuzatia ca markerul ar fi putut distruge CD-ul, la INEC se folosesc markere care nu distrug probele. Si in orice caz, expertul Grigoras si-a facut expertiza pe care si-a asumat-o, fara sa fi fost supus la presiuni si fara sa se planga ca CD-ul era distrus. Incepe o discutie despre rolul INEC si faptul ca mai exista un institut asemanator la SRI, de ce exista mai multe institute care fac aceeasi treaba?!?

Spre sfarsitul emisiunii intra in direct Catalin Grigoras: markerul folosit de directorul INEC nu este adecvat. Nu si-a dat demisia, iar cercetarea disciplinara impotriva sa a fost pornita in urma falsificarii unui act, a unei cereri de concediu care initial a fost aprobata, dupa care a fost respinsa – de aici au aparut absentele nemotivate. Grigoras nu vrea sa spuna daca Basescu l-a lovit sau nu pe copil, nu poate afirma mai mult decat a afirmat in expertiza: materialul nu este original si are urme de interventie in sensul modificarii continutului.

Concluzii: CD-ul a fost/ nu a fost inscriptionat cu un marker adecvat/neadecvat. Adecvat/neadecvat, expertiza ramane in picioare: filmarea nu este originala si a fost trucata. Si-a dat/ nu si-a dat demisia Catalin Grigoras, a avut/ nu a avut absente neemotivate – nu mai conteaza, cert este ca la INEC exista un conflict intern. Fiecare trage spuza pe turta lui. Basescu este de vina.

UPDATE: Adrian Ursu spune: „Este o afacere tipic romaneasca, in care este vorba de conflicte interne in institutii”…

In direct la Realitatea TV Catalin Grigoras a spus cu gura lui ca inscriptionarea CD-ului de la Administratia Prezidentiala cu un marker neadecvat nu a afectat calitatea expertizei sale. Reactia interlocutoarei sale uimite a fost memorabila: Si atunci de ce acest tot scandal?!? (eu zic sa-si intrebe sefii…)

„Dovada” CD-ului „deteriorat ireversibil” tinuta pe ecran de Realitatea TV se refera de fapt la alt CD, nu la cel de la Administratia Prezidentiala!

Mai incercati baieti, de data asta nu v-a iesit!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult