Acasa Opinii Punctul pe i. De la MIG sau de la FMI

Punctul pe i. De la MIG sau de la FMI

scris de Ziua Veche
3 afisari

Nasol momentul, mişto coliva!”, „Operaţia a reuşit, pacientul e mort!” şi câte şi mai câte vorbe mioritice am auzit de circa 32 de ani, de când mă aflu pe aceste plaiuri. Dar aşa sunt românii, glumeţi şi ospitalieri!

 

Luni a mai căzut un MIG. Au murit doi oameni. Dumnezeu să-i odihnească! Şi pe ei şi pe cei căzuţi din înaltul cerului din alte MIG-uri, pe timp de pace în România. Prea multe precedente nefericite cu aceste zburătoare.

Tot luni, delegaţia FMI în ţara noastră a rezolvat, împreună cu preşedintele şi premierul, problema cu situaţia băncilor, a TVA-ului şi a impozitelor pe pensii. Căci altfel, iar se punea întrebarea: „Ne blochează următoarea tranşă?„. Drobul de sare…

„Treaba e simplă: Când eşti în rahat, înoţi!”, îmi spunea un amic acum câteva zile. Încotro le va spune familiilor celor doi piloţi că înoată ţărişoara noastră, mai marii dregători de neam şi ţară? Cam câte moţiuni de cenzură vom mai vedea în direct la TV până cade următorul MIG?

N.B.:Într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut asa de glorios, în mijlocul unui popor atît de deştept, cum să nu fie o adevarată religie iubirea de patrie, şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune:’Sunt român!'” – „România pitoreascăŢara. Poporul”, Alexandru Vlahuţă (1858-1919)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult