Acasa Opinii „Nu am timp” – adevar sau baliverne

„Nu am timp” – adevar sau baliverne

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ia ganditi-va de cate ori ati spus „nu am timp”. Foarte rar sau deloc cand era vorba de „datorie”, nu-i asa? Si foarte des ca o scuza pentru ceea ce n-ati facut chiar pentru voi: sa ajungeti la o sala de aerobica, la coafor, la cosmeticiana, la doctor, la un film, spectacol sau o intalnire cu prietenele. Ce ascunde de fapt acest refuz cand vine vorba chiar de propria persoana? Un mare neadevar si o paguboasa doza de inconstienta. Pentru ca, daca facem un exercitiu de sinceritate, timp si chiar bani s-ar mai gasi, doar vointa ramane calcaiul lui Ahile.

  Mai lesne invocam lipsa de timp, decat sa recunoastem ca am ajuns sa ne complacem intr-o situatie din care ne dorim de fapt in secret sa iesim, dar mai degraba printr-un miracol. Miracole nu exista, sau dureaza prea putin. Si ajungem frustrate si nemultumite de cum aratam, de ceea ce vedem in ochii celor din jur, de remarcile lor prietenos-ironice care ne irita si pentru care ajungem sa le purtam pica. Nici imaginea din oglinda nu ne trezeste din delasare, nici hainele care nu ne mai incap. Si, culmea, ajungem sa luam de buna declaratia partenerului care ne spune, ciupindu-ne de colacei, „lasa, draga, eu te iubesc si asa”. Or, tocmai asta ar trebui sa ne ingrijoreze cel mai mult. La inceput nu spunea doar „te iubesc”? Cum adica „si asa”? Pai, ia sa vedem. Esti cu vreo 10 kg mai „plinuta”, desi copilul tau merge deja la scoala, parul sau unghiile tipa dupa atentie, porti pantaloni mai des decat ai vrea, desi ai picioare frumoase, pentru ca ajungi mai rar la epilat, fardurile tale au expirat din 2005, ti-ai pierdut un dinte, un motiv in plus sa zambesti mai rar, ai ajuns sa te imbraci, in loc sa te dezbraci, cand te bagi in pat, nu-ti mai amintesti cand ai citit o carte, nu mai esti la curent cu nimic altceva decat cu problemele copiilor, ale casei si ale serviciului. Nu crezi ca e timpul sa schimbi ceva? Nu vei fi acuzata de egoism daca rupi cate putin din timpul acordat celorlalti si aduni cele cateva ore saptamanal de care ai nevoie pentru a te simti din nou femeie. Copilul tau se va mandri cu tine, barbatul tau te va privi din nou admirativ, colegele de birou te vor invidia in loc sa te compatimeasca. Suna bine, nu-i asa? Un gand bun si pe curand.

0 comentariu

ioan 12-09-2010 - 11:01

Este normal sa nu se mai planga, pentru ca acest lucru este o certitudine, greu de corectat. Pentru PDL mai ramane o optiune – „ce putem sa sifonam, atata timp cat mai avem puterea?” Dupa aceea dupa noi potopul! De aceea si interesul pentru investiti majore de la care iese ceva. Chiar credeti ca le pasa de soarta comunitatilor?! Eu ma indoiesc, pentru ca vad cum decur investitiile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult