Acasa Opinii „Proiect de tara” – marca Alin

„Proiect de tara” – marca Alin

scris de Ziua Veche
10 afisari

 

Am preluat stafeta de la Anca si azi e randul meu sa propun propriul „Proiect de tara”. Un prieten m-a sunat azi si mi-a spus ca va scrie si el proiectul sau la rubrica comentarii, cu mentiunea, sau mai bine zis propunerea, ca, dupa ce toata lumea isi scrie proiectul, sa le adunam pe toate si sa le ducem la Guvern.


Poate asa vor avea si guvernantii nostri idei pe care sa le puna in practica si sa scoata tara la un liman. Despre ce s-a intamplat din ’89 pana acum a punctat foarte bine Anca, dar si eu as vrea sa aflu proiectul lui Isarescu. Poate facem un troc si ni-l da la schimb cu proiectele noastre.
 

Postati proiectele voastre la rubrica comentarii!

1. Guvernul sa nu-si mai asume raspunderea in Parlament pentru nimic. Orice lege ar trebui facuta si votata de Parlament, ca de aia e for legislativ.

2. Ar trebui legiferata „politia cetatenilor”. Adica, daca cineva vede o persoana care comite o infractiune (fura ceva, bate pe cineva etc) sa poata sa o „aresteze” si sa o duca la sectia de politie.

3. Daca tot am pomenit de politie, propun ca nici o persoana care nu a urmat o scoala de profil sa nu mai poate fi angajata in Politia Romana. Prea multi civili au ajuns in sistem in ultimii ani, au facut niste asa-zise cursuri timp de doua luni si au devenit politisti. Asta nu e „Siguranta si incredere!”.

4. Inteligenta e impartita in mod egal si la sat si la oras. Multi elevi din mediul rural nu isi pot continua studiile pentru ca parintii lor nu au bani sa ii trimita la oras. Statul roman ar trebui sa-i ajute printr-un sistem de burse pe cei mai buni dintre ei.

5. Si profesorul care preda la sat ar trebui motivat sa ramana acolo. Altfel, in viitor vom ajunge sa avem foarte multi tineri care nu vor sti sa scrie si sa citeasca.

6. Sa se legalizeze prostitutia. Prea multi bani negri se duc in buzunarele unora care sunt protejati de politie si justitie. Poate asa o parte din bani se va duce catre bugetul de stat.

7. La un moment dat politicienii isi aduc aminte de popor si il cheama la vot. Propun scanarea si arhivarea tuturor listelor cu votanti (sa se vada clar adresa, CNP , semnatura) astfel incat cine e acuzat de vot dublu sa poate fi identificat imediat. Listele pot fi verificate astfel si dupa zece ani, nu ca in momentul de fata cand sunt topite dupa cateva luni.

8. Statul roman sa faca o prioritate din reabilitarea cladirilor din patrimoniu national. Se tot vorbeste ca daca vine un cutremur se prabusesc toate, dar nimeni nu face nimic. Ar ajuta inclusiv turismul romanesc!

9. Sosele avem, n-avem, dar starea asfaltului de pe poduri e jalnica. Nu am trecut pe nici un pod din Romania care sa nu aiba gropi.

10. Vine vara si multi mergem pe litoralul romanesc, cat timp mai exista. Dar cand marea va inghiti plajele ce se va inmtapla? Aude cineva? A se vedea zona Eforie, unde sunt locuri in care poti sa te arunci direct de pe faleza in mare, plaja nu mai exista.

0 comentariu

de la cratita 09-08-2010 - 21:13

bunaseara, sa stiti ca nu sînt eu, am intrat doar sa spun ca e inadmisibil ca un mogul rau sa o atace în halul asta pe Elena Udrea.

Dani 10-08-2010 - 14:02

Dna Udrea cred ca este foarte concentrata si incearca sa-si faca treaba cat mai bine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult