Acasa Opinii ‘r-aţi ai dracu’ de studenţi basarabeni, cu unirea voastră!

‘r-aţi ai dracu’ de studenţi basarabeni, cu unirea voastră!

scris de Marius Bâtcă
32 afisari

Băi, ce dreacuo ardeţi voi p’aci cu hora voastră, bă? Blocaţi o cale de comunicaţie, mama voastră de intelectuali! Şi mai aveţi şi gura mare! Luaţi, bă, de aici palme! În dubă, cu voi, bă, nenorociţilor!

Marius BatcaDin fericire, lucrurile nu au stat chiar aşa. Dar, nici departe de adevăr nu sunt. Am vrut să exagerez, la fel de mult cum a exagerat şi Jandarmeria Română, când a intervenit pentru spargerea unei acţiuni „spontane” (flashmob anunţat pe reţelele de socializare) de sărbătorire a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara Mama, România. Nu am fost de faţă şi nici nu am ştiut că se organizează aşa ceva, pentru că nu frecventez mediile de „socializare”. Dar asta este altă poveste. În schimb, am văzut nişte înregistrări video foarte grăitoare, pe net, inclusiv la TVR.

Pentru cine chiar nu ştie despre ce este vorba, o să explic pe scurt că, în fiecare an, la 27 martie, românii sărbătoresc decizia Sfatului Ţării de la Chişinău, din 1918, de a se uni cu Ţara. Anul acesta, au avut loc mai multe acţiuni, pe ambele maluri ale Prutului: Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Bălţi, Cluj şi alte oraşe importante româneşti. Dacă la Chişinău, în Republica Moldova, cei care au ţinut să sărbătorească momentul au beneficiat de protecţia forţelor de ordine împotriva unor „patrioţi moldoveni” care zbierau că îi ocupă „burghejii români”, la Bucureşti, Jandarmeria a dat o palmă simbolică celor care încă mai simt româneşte.


Palma asta, chiar şi simbolică, ustură mai mult decât orice înjurătură de mamă, pentru că, dacă nu ştiaţi, tema „jandarmului român care a bătut buneii” este placa preferată pusă de unii locuitori din stânga Prutului care, îndoctrinaţi de propaganda sovietică, au uitat crimele şi deportările NKVD. Vrem, nu vrem, un sâmbure de adevăr există şi legat de jandarmii români din perioada interbelică. Oricât ne-am ascunde acum după deget, jandarmii români băteau după bunul plac pe oricine doreau ei, indiferent de zona geografică a României Mari.


Dacă fenomenul de atunci poate fi explicat, analizat în contextul istoric, ceea ce s-a întâmplat duminică, 27 martie 2011, iese total din logica valorilor europene despre care ne place să afirmăm, ca societate, că le îmbrăţişăm. Atitudinea sfidătoare, ilogică şi imbecilă, a unor jandarmi români vizavi de nişte tineri români din Basarabia care se şcolesc în Ţară şi încercă să trezească spiritul naţional adormit al conaţionalilor noştri de pe ambele maluri ale Prutului ar trebui să ne revolte.

Pentru edificare, vă recomand să citiţi:

Hora Unirii în Piaţa Unirii! Studenţi basarabeni şi prigoana jandarmilor români (TVR)

Hora Unirii la Bucureşti: Studenţi basarabeni, fugăriţi de jandarmii români (Unimedia.md)

Hora Unirii 2011 în inima României (gorobic.com)

Mă întreb şi ar trebui să vă întrebaţi şi dumneavoastră:

– Cu ce drept şi ce personaj din fruntea unei instituţii a statului român a decis că aceşti tineri trebuie prigoniţi, trataţi ca nişte infractori şi urcaţi cu forţa în dube, ca ultimii huligani?

– De ce unor tineri români, care au decis să îmbrace o uniformă militară a statului român, li s-a ordonat să acţioneze represiv împotriva unei acţiuni paşnice şi lăudabile a unor conaţionali?

– Unde au fost jandarmii de la Miecurea-Ciuc atunci când extremistul Csibi Barna a avut voie să îl spânzure pe Avram Iancu?

– De ce infractorii adevăraţi şi extremiştii din diferite gărzi (maghiare sau secuieşti) sunt trataţi cu blândeţe, iar nişte studenţi şi elevi care au vrut să danseze Hora Unirii în Piaţa Unirii din Bucureşti au fost luaţi în dube?

Răspunsurile astea nu o să le găsim nici la românii „cu talent”, nici la serialele coreene, nici la nore pentru mame şi nici în unele rahaturi tipărite pline de manelişti care au pretenţii de ziare. Dar, (nu e aşa?) românii trebuie să fie îndobitociţi şi mai mult, iar conştiinţa naţională trebuie ştearsă cu totul, împreună cu dreapta credinţă.

24 comentarii

Dorel 28-03-2011 - 18:07

Rusine sa le fie!

Seneca 28-03-2011 - 18:17

Şi parcă jandarmeria avea noi comandanţi, mai dăştepţi decât predecesorii…

nae girimea 28-03-2011 - 18:21

S-au gasit sa fie ” scrofulosi la datorie !” .

Arhimede 28-03-2011 - 20:19

Asta este emblema jandarmeriei romane (cu litere mici).
Ne-educati, grosolani, lipsiti de patriotism, cu comandanti tradatori de tara.
Ne-implicarea in zona secuiasca se numeste tradare de tara.

Ciu Huhu 28-03-2011 - 21:09

Corect, din pacate!

rvri0023 29-03-2011 - 10:20

Deci cu ce am ramas: „Jandarmeria e de naspa!!!”, sincer la ce se asteptau oranizatorii!? paine si sare din partea politiei…”baietzi sunteti adevarati patrioti, faceti hora unirii, blocand intersectia”; de mult nu am mai auzit ca jandarmeria sa intervina asa rapid, shi in sfarsit cand reuseste shi ea noi;”Ei sunt naspa!!!, Ei ne dau amenda pentru ca blocam circulatia!!!!!”

Pribeagul 28-03-2011 - 21:40

https://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/zilele-basarabiei-la-bucuresti-93-de-ani-de-la-unire-23536.html

https://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/zilele-basarabiei-pe-ambele-maluri-ale-prutului-24157.html

Acestui glorioas eveniment din istoria poporului roman i-au fost dedicate mai multe manifestari de o parte si alta a Prutului. Se pare ca numai niste manifestari scrobite nu ajung. Oamenii simt nevoia unor manifestari populare de amploare. Din pacate conducatorii nostrii, din motive de ei stiute, nu doresc sa dea friu liber entuziasmului popular.

Probabil este este o masura de precautie. Oricind se poate ivi o noua pereche gen Hitler – Stalin care sa macelareasca din nou patriotii romani.

Altfel este greu de explicat aceasta retinere nejustificata a autoritatilor de la Chisinau si Bucuresti. Mai mult, autoritatile dau dovada de o atitudine ipocrita care nu le face deloc cinste. Nu stie Europa sau mai stiu eu cine ca suntem cu totii romani si dorim unire? Acest lucru trebuie spus tare si raspicat!

Sa ne amintim de…

Grigore Vieru – 13 strofe despre mankurti

Ei ne hacuira graiul
Si doina, si harta!
Ei, care astazi vâneaza
„Literatura si Arta!“
Ei datina o spurcara
Barbar si sinistru!
Ei, care astazi adulmeca
Revista „Nistru“!
Ei gâtuira pradalnici
Biserici frumoase!
Ei ne rastignira pe crucea
Lui ’46!
Ei ne-au mânat spre Siberii
Cu pistolul din urma!
Ei ne-au scos din ograda
Vacuta si turma!
Ei au dus omul la ocna
Pentru trei ciocalaie!
Ei ne remodeleaza fiinta
Pe diferite ilaie!
Ei pe dealuri lasara
Sa navaleasca tutunul
Ca fritul cel fara de mila
Cu tancul si tunul!
Ei marcheaza locul
Unde-n tarâna manoasa
Se va craci uzina
Ca la dânsa acasa!
Ei otravesc pamântul
Si izvorul, ah, bietul.
Ei sunt gata sa traga
În cei care-si cer alfabetul!
Ei lingusesc strainul
Cu struguri si glume!
Ei spun: „zdrasti“
Propriei mume!
Ei spun ca Stefan cel Mare
Armonia urbana o strica.
Ei ne-au mintit la scoala
Ca nu avuram nimica!
Ei se urcara pe ghebul
Numelor noastre strâmbate
Sa ne anunte ca-n poarta
Viitorul cel mare bate!
Ei printre mormintele noastre
Cu medalia-n dinti, cu folosul,
Alearga în custi fericiti
Ca javra cu osul!
Ei prin lacrima graniti
Trag si-n doua o taie!
Ei, înnodatii nerusinarii!
Huideo, potaie!

Liviu 28-03-2011 - 21:54

Da, placa cu „buneii” am auzit-o si eu … Ceva a fost, ca tampiti au existat dintotdeuna ! Iar militauru’ ramane totusi un mili-taur … Insa in legatura cu ce s-a intamplat, chiar si spus de acel jandarm redus, au avut dreptate ! Sa fi incins hora aceea in parc sau intr-o piata inchisa circulatiei … Ca oricum nu mai trezesc pe nimeni nicicum ! Spala cacapitalistii creiere la greu asa ca nici daca se aruncau in fata masinilor tot nimic nu faceau !!!

Blaga 29-03-2011 - 07:03

Baaaaaa IGAS decat sa-ti fi trimis dulaii sa-i agreseze pe tinerii moldoveni ,mai bine ai lua masuri sa se ocupe de tiganii din Bucuresti care au pus stapanire pe parcari,sau tu plutitor cum esti ,habar n-ai ce se petrece sub nasul tau?

Tudor Cojocariu 29-03-2011 - 10:59

nu sunt de acord cu autorul. din punctul meu de vedere, acţiunea asta trebuie văzută în ansamblu şi analizată prin prisma efectului produs la nivel de percepţie. scuze pt exprimarea alambicată. cu alte cuvinte, consider că nimeni nu trebuie să fie acuzat pt cele petrecute. respectiv, participanţii şi-au făcut treaba, au dansat şi au serbat, jandarmii şi-au făcut şi ei treaba oprind paşnic o încălcare a legii (chiar dacă au întârziat intenţionat, ştiind, probabil, de evenimentul anunţat public şi despre care au ştiut şi cel puţin 100 de bucureşteni din RM). Rămân nişte semne de întrebare privind intenţiile organizatorilor şi titlurile speculative din media.

Marius Bâtcă 29-03-2011 - 22:34

Bre, Tudore

Ma bucur ca nu esti de acord cu mine, ca e bine sa fie mai multe pareri. Da’, ia de-mi spune si tu acuma, care e partea aia pasnica a interventiei???? Tu zici ca participantii si-au facut treaba. Eu zic ca doar au incercat. Tu zici ca jandarmii „au oprit pasnic o incalcare a legii”.
Domnule Tudor Cojocariu, eu zic ca e nevoie de mai mult sange in inima si in creier pentru romani si mai putin „exces de zel”, din partea Jandarmeriei Romane. Pana la urma, sunt militari si au depus un Juramant fata de poporul roman, nu fata de conducatorii Romaniei.
Si, inca doua intrebari:
1. De ce sunt titlurile „speculative”?
2. De ce sunt indoielnice intentiile organizatorilor?

Stefan 29-03-2011 - 14:59

Ce sa le ceri unor gunoaie cu 4 clase imbracate de statul roman si platite din banii nostrii. Pai bah kktilor pansati,pe mizeria aia de cibi barna nu l-ati vazut ce a facut la M.Ciuc ? muriti,nu v-ar mai rabda pamantu` !!!
Cea mai proasta meserie…Este la jandarmerie…cea mai proasta meserie,este la jandarmerie…ale,ale,ale,ale,ooooo !!!

Marius Bâtcă 29-03-2011 - 22:45

Est adevarat ca, in Jandarmeria Romana, exista oameni care nu au ce cauta acolo si nici intr-o alta institutie (militara sau civila) a statutlui roman. Cu toate acestea, mi se pare exagerat sa generalizam, iar limbajul folosit in postarea dumneavoastra este nu numai regretabil, ci si condamnabil.
In consecinta, va recomand sa renuntati la injurii si generalizari.

Cu respect,
Marius Batca

u s 30-03-2011 - 00:36

De ce sa nu generalizeze, cand lucrurile asa stau? IN GENERAL jandarmii sint niste gunoaiei.
Am mai zis undeva pe forumul asta ca una dintre ineptiile vehiculate prin media si inghitite de toti prostii, smecherie lansata de PSD-istii lui Nastase(cred ca din instinct ca nu-i cred atat de inteligenti) este urmatoarea formula: nu generaliza ca nu toti.
Numai ca in general nu inseamna toti, ci tocmai, in general, adica imaginea de ansamblu.
Dadeam si cateva exemple, de tipul, nemtii sint harnici si exacti, asta fiind o afirmatie corecta desi cu siguranta or fi si unii nemti care nu se incadreaza in regula. Sau: porumbul asta e compromis, afirmatie iarasi adevarata, chiar daca in tot lanul, pe undeva, exista vreun stiulete bine crescut. Si numai un tampit ti-ar replica, daca i-ai spune ca ne-au atacat turcii, ca nu-i adevarat, ca nu trebuie sa generalizezi, ca nu toti ne-au atacat, caci unii au ramas acasa.

NuConteaza 29-03-2011 - 15:06

Romania stat politenesc,atata timp cat vom suporta umilintele de la bestile in albastru,chestii d-asta se vor intampla mereu,noi ca popor nu avem coloana vertebrala,cum sa lasi niste amarati de jandarmi sa-ti vorbeasca asa care au maxim 4 clase ca trenul,moarte jandarmilor inculti !

Ana 29-03-2011 - 21:03

Stiti bancul?
Bre, moldovene, iti plac rusii? – Da, mult. – Dar romanii? – Nu. – De ce? – Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala’n 37. – Si ce face tatal tau acum? – Ehe, l-au impuscat rusii in 40.

Paul din Ohio 29-03-2011 - 23:05

Legea e lege. Daca nu au avut ‘dezlegare’ de la autoritati, manifestatia a fost ILEGALA. Mai ales ca au obstructionat circulatia. Eu cred ca aceasta „Hora a Unirii” ilegala ar fi putut fi organizata exact de DUSMANII UNIRII.

Marius Bâtcă 29-03-2011 - 23:19

Bineinteles, si dumneavoastra aveti dreptate. Dar, daca ar fi asa cum ziceti, ce rost ar fi avut rezistenta de la מצדה?

Si asta a fost ilegala, nu e asa?

Paul din Ohio 29-03-2011 - 23:47

Nu inteleg care rezistenta?

Paul din Ohio 29-03-2011 - 23:57

In plus, eu cred ca printre studentii basarabeni sunt si infiltrati rusofoni care vor sa arate inca odata ca jandarmii romani care „i-au batut pe bunei” ii „bat” si pe nepoti sau/si stranepoti. Romanii basarabeni ar trebui sa inteleaga ca legea trebuie sa fie lege si sa nu-i urmeze pe DIVERSIONISTI.

dumitru 30-03-2011 - 22:14

tu esti orb si prost de credul ce esti, a fost exact cum ai vazut pe film!

camaradul 30-03-2011 - 02:16

Da, am vazut si eu imaginile cu jandarmii zelosi, asa de zelosi cu alte ocazii de la scuipa tiganii din turnulete seminte in cap…

dumitru 30-03-2011 - 22:11

inainte-vreme nu era nevoie de aprobare de la primarie sau politie ca sa intinzi o hora, mai ales una de importanta nationala.
Toata personajele politice din Romania tac referitor la cum s-a procedat in timpul Flashmob-ului.
Sunt din Chisinau.
De cand am venit la studii in Romania NUUU MAI SUNT UNIONIST, DELOC! 🙂
Am invatat aici ce si cum stau lucrurile. Si sincer, moldovenilor le sta mai bine asa cum sunt! E prea multa mizerie in Romania, nu ca n-ar fi si in Moldova, dar nu vreau sa ne conduca Bucurestiul si ”Elita politica” din Bucuresti.
O unire in cadrul unei federatii ar fi o idee buna dpdv al unitatii neamului, dar nu acum, nu mai mult si doar dupa ce Moldova intra in UE ca si consecinta a ridicarii nivelului de trai, econimic, stabilitatii, precum si indeplinire a pasilor ceruti de catre Uniune, nu artificial.

Adrian 01-04-2011 - 17:59

Statul roman nu exista, Romania e condusa din umbra de elitele mondiale evreiesti.Guvernantii sunt doar marionetele lor, scopul suprem este distrugerea totala a poporului roman.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult