Acasa Opinii Răspuns(ul) unui „domn”

Răspuns(ul) unui „domn”

scris de Mihaela Cârlan
50 afisari

 „Aflu dintr-o revistă de femei, Catchy pe numele ei de bărbat, că a existat chiar şi un simpozion cu această temă. Ba, mai mult, că tema e sensibilă şi pretabilă la întors pe toate feţele. Deci aşa… Nu ştiu sigur de ce simt femeile astea mereu nevoia de a fi fericite. De ce n-ar vrea ele mai degrabă să fie ne-fericite? Nu de alta, dar ar lăsa impresia că-s fericite în majoritatea timpului. Nu invers.

Mihaela CÂRLANÎn fine, ce vreau eu să le spun cititoarelor Catchy e că există în dicţionarul de argou al limbii române un cuvînt cu următoarele sinonime: acadea, arcuş, armătură, banană, Bălosu’, bâzdâc, bâzu, belengher, Belfegor, belibarez, biberon, bulon, burghiu, cabanos, caltaboş, calu’ bălan, caras, carici, castravete, catarg, cârnat, Chelu’, chil, ciocan, ciucălău, ciuciu, cocar, cocovig, cometă cu coadă, cordan, cornu’ burţii, cosor, daravelă, debreţin, dop, drâmbă, drob, ecler, El Zorab, fagot, făcăleţ, făloşie, Filică, fişic, flaut cu guşă, flautul fermecat, focos, Foişorul de Foc, fus, gherţoi, ghiudem, Gogu, Gogu Pompieru’, guvid, huia, instinctor, lebăr, mandaras, marafet, măciucă, mătărângă, mârtan, miel, mielu’ cu o nară, mierloi, misil, mititel, morcov, Nodurosu’, onstroment, paloş, Părosu’, peleu, pendulă, perforator, piron, pistil, pix, pompă, pompon, popic, rangă, raşpă, râmă, retevei, rici, roşcovă, sabie, salam, saleu, sculă, sloboz, smecleu, socoteală, sparanghel, sugiuc, sulă, şiştoi, ştiulete, ştoagăr, ştoi, ştrumeleag, taragot, trandafir, troleu, tulumbă, ţeapă, ţeavă, ţeposu’, ţipar, ţui, ţurican, vioiu’, zdrâmbă, zdrâng.

Şi tot atîtea răspunsuri la întrebarea lor.”

 Întrebarea fiind, dacă vă mai amintiţi din precedentul număr de weekend , „Ce le face fericite pe femei?”, iar ceea ce tocmai aţi citit, răspunsul unui „domn”. Căruia îi mulţumesc că mi-a scutit căutarea eufemismelor pentru „domn”, fiindcă bună parte din cele de mai sus i se potrivesc de minune. Şi pentru că, fără voie, sunt sigură, n-a făcut decât să întărească, în toată deloc flatanta ei goliciune, adevărata morală a poveştii lui Creangă: nu cea care i-a dat numele este „prelungirea inutilă”.

 Pentru toţi cei care ar fi dat acelaşi răspuns, o vorbă de-a lui Noica. Care, şi dacă nu a fost gândită despre dragostea dintre femeie şi bărbat, îi vine ca o mănuşă: „Să-l laşi să se apropie de tine, sau să te apropii tu de el. Să-i iei în mână sufletul şi să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? e bun de sămânţă? Şi să fii, dacă poţi, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva; ci ploaia, ploaia aceea de toamnă, care nu ştie nimic despre culesuri…” 

Ca să înţelegeţi odată ce le face fericite pe femei – să găsească suflete roditoare din iubire. Ce se întâmplă de la brâu în jos, cu roade sau fără, e bonus.  

12 comentarii

mumu 03-04-2011 - 16:29

ce-i femeie, ti-e doar de carlan ? n-ai baterii la vibrator ?

jan dinu 03-04-2011 - 17:24

Miha’i bine naturala
Cu copii ce-i are’n poala
Mumu e doar derbedeu ..
DA la peste ‘n heleshteu !
JD-USA

Seneca 04-04-2011 - 00:03

Doamna Mihaela,

La ora actuală, sunteţi cel mai bulversant cronicar al evoluţiei feminine, din România.
Vă citesc. Vă admir. Şi vă îndemn:
Fruntea sus!
Sunteţi un reper de luciditate!

Baiet(EL): Pt. enumerare=Nota 10(zece) 04-04-2011 - 02:18

Se acorda tiiiceritzei noastre preferate, care intr-un elan admirabil a enumerat si ce nu era …listabil !Dar oricum ,preocuparea permanenta privind delimitarea zonei respective(ravnite dar si marginalizate in ac.timp) fac ca acordarea inclusiv cu Mag(N)ma cum Laudae cu coronita impletita de rigoare, sa fie pe deplin merituorie!Teoria este ponktul forte, dar la praktika dear my girlS friends, se pare ca mai trebuie …lucrat(A).Se iveste doar, o mika intrebare? Se mai …poate, se mai …merita!

hannah montana 04-04-2011 - 03:05

asta are in loc de cap… dodoasca. e frustrata rau!

Huhu Ciu 04-04-2011 - 03:54

sa o pupi in meduza, toanto

Ciu Huhu 04-04-2011 - 20:29

Ba magar pedelist-basist-portocaliu DE CE POSTEZI CU VECHIUL MEU NICK? PTIU!

Huhu Ciu 04-04-2011 - 04:09

mai la sfarsit acolo, „bonus” imi pare ca nu e in latina, desi…

de asemeni, vad ca termenii carbastan si bâzdoagă a fost trecuti cu vederea, dar e normal, deoarece acestea sunt niste chestii excusiv masculine.

Toteu 04-04-2011 - 05:18

A obosit si Mihaela, saraca, de cita strofoceala s-a inversunat sa tot inventeze teme paranormale despre femei, amanti, casatorii, femei demoralizate, barbati ingrati, whatever. Mai are putin si termina si ea virsta asta rebela, care la femei este intre 43 si 48 de ani, virsta care este preludiul celeilalte virste, a virstei de nesimtire a femeii, inainte sa devina bunica, otreapa, mamaie, baba, mamuca, hirca, hoashca, etc. Ce vrea, in fond, femeia? Ea nu vrea decit un lucru (de fapt, mai multe) pentru care a fost programata dupa ce Eva a mincat un nenorocit de mar, adica: o familie, copii, un sot pe rol de lampa sau sifonier, confort, viitor sigur, respect si o tzira de faima feminina. Atit. Pe femeie nu o intereseaza sexul sau penisurile mari. Cine cred altfel, or e prost or nu gindeste. Ea nu are chef de filozofeal, psihanaliza, febre existentiale, parandaraturi intelectuale; sa fim seriosi. Ea e programata pentru alte „idealuri” (le-am enumerat mai sus). Numai barbatii sunt cei care vor sa le atraga in alte „zone”, acolo, pe tarimul fanteziilor lor perverse, unde femeia nu este decit un maldar de carne bun pentru satisfatiile lor mai mult sau mai putin perverse. Pe femei nu le intereseaza sa fie destepte, sa se bata in idei, sa se contreze pentru idealuri pe care nu le intereseaza. Ea se fardeaza, tine cura de slabire, emana sexism asa cum un pescar isi lanseaza guta in apa si, asteapta bibanul, care, de fiecare data musca imediat, caci prada e dulce si nu-l intereseaza acul. In rest ramin doar mici variatiuni care se rezolva in timp, iar ultima statie tot acolo duce, unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfirsit.

Viorica Ianc 04-04-2011 - 06:48

Desi intrebarea este generala pentru un plural de femei si cuvinte, pot spune in particular – fericirea poate fi un moment neuitat ! Fericita la 25 de ani. Fericita la 35 sau 45 de ani. Sunt multe diferente in fercirea asta ! Sa astept pana la 85 de ani pentru a trai fericirea deplina ?
Fericirea intensiva are durata scurta !
Va citesc cu multa placere !

jan dinu 04-04-2011 - 08:30

De remarcat ca lipseste din catastif >> COTOR <<,
oare de ce ?! Doar -EL – reprezenta sublimul efortului
la sfirshitul actului ca cel mai reushit "bonus "..
JD-USA

Baiet(EL): Ce se întâmplă de la brâu în jos, cu roade sau fără, e bonus. 04-04-2011 - 13:18

Ne( mA) dezamagisi ,oleaka! Ca si AVOCATA din oficiu al tuturor Efelor, ma asteptam cel putin sa nu simulezi(orgasmili breee),si sa fi stiut intradevar ponktul forte. Iar o veritabila Lady ,nu etaleaza un argou cu conotatii grobiene! Scuze ! Se pare ca am avut o usoara confuzie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult