Acasa Opinii Raţiuni externe pentru România

Raţiuni externe pentru România

scris de Doru Dragomir
26 afisari

La sfârşitul săptămânii trecute, bulgarul Sergei Stanişev, fost prim-ministru şi preşedintele Partidului Socialist Bulgar, a devenit Preşedintele Permanent al Partidului Socialiştilor Europeni. Potrivit agenţiei de ştiri sofiote Novinite.com, în noua sa calitate europeană, domnul Stanişev intenţionează să se implice activ în campania electorală din această toamnă din România, în favoarea domnului Victor Ponta şi a partidului pe care acesta îl prezidează.

Hari Bucur MarcuTot săptămâna trecută, doi miniştri francezi, cel de interne şi cel al afacerilor europene, socialişti de-ai domnului preşedinte François Gérard Georges Nicolas Hollande, au făcut o vizită la Bucureşti, unde au încheiat un acord cu Guvernul Ponta, pentru lansarea unui program-pilot de legare de glie, în România, a vreo 80 de membri ai etniei roma, sau ţigani, cum mai sunt cunoscuţi aceştia în Ţară şi, mai ales, în Franţa, de unde tot sunt alungaţi, foarte ne-europeneşte, de altfel, iar ei se tot întorc.

În rest, Europa şi Lumea nu s-au arătat interesate de România, săptămâna trecută. Această relaxare de ştiri de pe-afară le-a dat timp şi spaţiu multor analişti aborigeni ca să gloseze, în continuare, pe tema raţiunilor externe ce justifică acceptarea reîntoarcerii domnului Băsescu Traian în fotoliul prezidenţial.

Dacă ar fi să ne alăturăm acestor analişti, am fi doar o voce în plus, fără să aducem nimic nou, din punct de vedere al informaţiilor. La mai bine de o lună de la reinstalare, nimeni nu ştie, sau nu spune, cum au ajuns domnii Barosso şi Obama, precum şi doamnele Merkel şi Reding să îl susţină pe domnul Băsescu, atât de discreţionar şi împotriva voinţei populare autohtone, cea exprimată foarte vocal, prin vot la referendumul de demitere. Menţionez că l-am aşezat pe domnul Obama, preşedintele american, după domnul Barosso, comisarul şef european, exclusiv pe considerente de ordine alfabetică. Deşi nu s-a pronunţat personal în speţa Băsescu, domnul Obama apare aici pentru că ambasadorul său la Bucureşti, precum şi funcţionarul din Departamentul de Stat al guvernului său, ce a vizitat România pentru a demonstra această susţinere, au afirmat că ei vorbesc oficial, deci, în numele şefului administraţiei americane.

Chiar şi fără informaţii, sau dovezi ori declaraţii, putem totuşi fi de acord că există o anumită atitudine sau un anumit comportament al guvernelor străine faţă de România, în general. Deci, deşi nu putem identifica raţiunile externe referitoare la lipirea cu superglue a domnului Băsescu de Palatul Cotroceni, putem vorbi de raţiunile externe ale acestei atitudini ori ale acestui comportament.

În ochii Occidentului, România este un stat european atipic şi, oarecum, complicat. Ocupând şase la sută din suprafaţa Uniunii Europene şi având o populaţie de peste patru la sută din euro-cetăţeni, România se situează pe locul şapte în UE. Numai că poporul acesta produce anual un produs intern brut ce situează România pe locul 17 în aceiaşi UE.

Nici unul dintre statele europene nu are interesul ca România să progreseze în aşa fel încât să ocupe locul şapte şi la produsul intern brut. Europenii nu au acest interes, pentru că România ar trebui să le ia din resursele lor şi să le ocupe şi pieţele lor, pentru a se situa pe locul pe care îl merită. În acelaşi timp, nici unul dintre statele europene nu are interesul ca România să fie un focar de probleme, ce s-ar putea revărsa şi asupra lor, interesul lor fiind ca, oricare ar fi problemele cu care se confruntă românii, acestea să fie menţinute între graniţele Ţării, la fel ca o supă cloclotind sub capac.

Acestea nu sunt atitudini specifice relaţiei cu România. Toate statele europene sunt într-o competiţie acerbă între ele, interesul fiecăruia fiind opus interselor celorlalţi. De aceea, periodic, în Uniunea Europeană au loc tot felul de „războaie”, cum sunt cele ale vinului, peştelui sau merelor. Deci, fiecare stat european are interesul ca oricare alte state europene să nu progreseze pe seama resurselor şi pieţelor sale, la fel cum fiecare stat european are interesul ca, oricare ar fi problemele altor state, acestea să fie ţinute acolo şi să nu ajungă să îl afecteze şi pe el. De aceea state precum Grecia, Portugalia sau chiar Spania nu sunt lăsate să se scufunde cu totul, dar nici nu s-a făcut nimic pentru a se preveni situaţia financiară dezastruoasă în care se află ele.

Ce face România să fie atipică în Europa este că românii sunt de acord să nu progreseze şi să nu exporte niciuna dintre problemele interne, astfel încât să nu afecteze niciun alt stat european, în niciun fel.

Cum s-a ajuns aici? Fără să fie o conspiraţie, ori o agresiune, concomitent cu sprijinul acordat României pentru a atinge ţintele instituţionale şi politice propuse pentru aderare şi integrare în UE, restul Europei, în concert cu Statele Unite, au acţionat pentru descurajarea românilor în câteva trăsături specifice oricărei naţiuni articulate.

Idealul naţional, identitatea, incluziunea şi iniţiativa naţională sunt câmpurile în care se cultivă voinţa naţiunii pentru a parcurge un anumit drum, spre un anumit obiectiv. Frunctele acestei voinţe hrănesc apoi domeniile educaţiei naţionale, culturii, economiei, securităţii şi apărării, protecţiei sociale şi altora care fac parte din marele domeniu public.

Putem recunoaşte că Occidentul nu i-a încurajat niciodată pe români să îşi formuleze un ideal naţional. În locul acestuia, prin ridicarea la rang de religie a economiei libere de piaţă, s-a propus un fel de obiectiv mercantil, de atingere a unei anumite bunăstări individuale, indiferent prin ce mijloace. Multe dintre aceste mijloace au presupus îmbogăţirea unora dintre români pe seama altora dintre români, ceea ce a descurajat orice emulaţie şi omogenizare a unei idei naţionale.

Dacă românii am fi avut un ideal naţional, atunci am fi înţeles şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinim pentru atingerea lui, cum ar fi unitatea naţională, nu numai cea teritorială, dar şi cea în cuget şi efort comun. Am fi identificat şi necesarul de educaţie pentru fiecare participant la atingerea acelui ideal. Cum am fi ştiut şi ce economie trebuie încurajată cu banul public.

La rândul ei, identitatea naţională a românilor a fost şi este tot timpul obiectul unei bulversări concertate. De la punerea semnului egal între români şi romi, până la separarea românilor în moldoveni, ardeleni, olteni sau chiar în clujeni, ieşeni ori bucureşteni, am asistat la demersuri de toate felurile pentru ca poporul român să fie confuz în ceea ce priveşte propria sa personalitate. Chiar şi încurajarea aspiraţiilor megalomanice ale primordialităţii strămoşilor românilor între toate naţiile europei serveşte mai mult scopului de negare a propriei identităţi decât celui de consolidare a ei.

Valorile culturale de identitate au fost abandonate atât în Ţară, cât şi în străinătate. În artele vizuale au fost preferate originalităţile pseudo-moderniste, mai ales de Institutul Cultural Român. În muzică, maneaua de sorgine orientală a sugrumat orice dezvoltare a românismului. Moda şi arhitectura sunt „de fiţe”, adică ţin de o subcultură de mahala, îmbogăţită peste noapte. Literatura românescă, ce dezvăluie tipologii şi dă repere, nu mai face parte din viaţa de zi cu zi a naţiei, cum se întâmpla cu alte generaţii sau cum se întâmplă la alte naţii.

Incluziunea dă forţă oricărei naţiuni. Incluziunea arată că nu există cetăţeni de mâna a doua sau a treia, toţi fiind la fel de importanţi pentru colectivitate, indiferent de sex, de rasă, de vârstă, de inteligenţă, de capacitate fizică, ori de nivel de dezvoltare şi bunăstare individuală. Astfel, având toţi membrii săi înrolaţi la acelaşi ideal naţional, societatea respectivă este mai puternică. La noi, dezbinarea între oameni este sport naţional. Cei care muncesc sunt asmuţiţi asupra celor care au muncit, cei bolnavi sau cu dizabilităţi sunt plasaţi sub prezumţia de înşelătorie, proştii sunt opuşi celor şmecheri şi aşa mai departe. Parabola cu să moară şi capra vecinului este prezentată ca şi când ar fi definitorie pentru români, deşi, în imensa lor majoritate, aceştia sunt altruişti şi chiar devin eroi cu naturaleţe.

Cât despre iniţiativa naţională, ea defineşte, în planul acţional, un popor articulat şi conştient de valoarea sa. Când este prezentă, iniţiativa naţională înlocuieşte aşteptarea populaţiei ca să vină străinii să spună naţiei respective ce şi cum să facă. Prin asemenea iniţiativă, se identfică şi se aplică soluţii proprii la problemele de dezvoltare, ori la crizele de orice fel. Guvernul unui popor cu iniţiativă nu practică argumente de tipul „aşa ne cere Fondul Monetar Internaţional”, ori „aşa ne-au impus comisarii europeni”.

Dacă luăm în calcul aceste trăsături şi le suprapunem peste acţiunile unora dintre conducătorii români, vedem cu uşurinţă cum aceştia sunt în deplin acord cu străinii care descurajează formularea unuia sau mai multor idealuri naţionale, aşa cum descurajează consolidarea identităţii naţionale, ori realizarea incluziunii sau manifestarea iniţiativei naţionale în România. Ba, mai mult chiar, devin campionii acestor străini în promovarea unor atitudini păguboase printre români.

Cu asemenea consideraţii în gând, oare mai trebuie să căutăm informaţii şi date privind raţiunile externe de promovare şi sprijinire din afară a acestor conducători români, în frunte cu domnul Băsescu Traian?

Articole de acelasi autor

44 comentarii

neascum 01-10-2012 - 13:48

In sfarsit Ponta si Basescu au cayut de acord. Ambii au fost de acord ca trebuis sa faca ceva sa nu mai fie deranjati domnii franceyi de rromii care sunt alungaţi „europeneste” dar se intorc in Franta Romaneste. Cand e vorba de interesele „democratiei europene” si obtinerea unui sprijin electoral cat de mic nici Basescu, nici Ponta nu se dau in laturi de la nimic, oricat de antidemocratic ar fi. Cine spunea ca nu pot sa coabiteze?

digital 02-10-2012 - 17:57

au căzut în pix!
băsexu și ponta de acord!
neasscum…tu te auzi?!pe poanta îl doare de romi ca de ouălele cuiva iar pe kior,doar atunci când ar fi interesat de vreo salbă de aur pentru măria lui!
iar de francezi kiorul îți poate exemplifica prin gestul lui berlusconi-maimuțoiul!

BULA 01-10-2012 - 14:41

Romanii sunt un popor de cacao, asta e realitatea. Cu ei nu poti sa discuti ceva legat de interesul general al societatii (este REGULA !). Doar se lauda cu ce au prin casa, cu ce baga in gura, cu copiii lor „geniali”, etc. Au fost tinuti in saracie sute (mii) de ani si nu urmaresc decat sa se salte putin din punct de vedere material (prin orice mijloace). Sistemul social in care au trait a fost extrem de polarizat (cativa boieri mari si restul fomisti) si de represiv. Nu a existat clasa medie si asta face diferenta in raport cu alte popoare (ungurii de exemplu).

Huhu Ciu 01-10-2012 - 21:40

Ce ai ba soola cu baiatu, este doar un amarit de bosgor. Bai bestie digital tu nu sti ca noi avem pe tacim doar pe ji dani. Ce crezi tu bestie ordinara ca arabii nostri ne-or plati si pentru unguri, pe dracu ei ne finanteaza doar pentru textele antisemite. Boule vrei sa lucrezi pe gratis? Hoitule mars la traba si sapa ti tu de unde ne curg banii, arabii ne platesc ,ei ne sint stapini.

Huhu Ciu 01-10-2012 - 21:44

Jancsi, scumpule iarta-ma, te-am confundat. Pe moment am crezut ca esti ji dan. Stii frate, noi sintem platiti de arabeti doar in a-i jumulii pe ji dani, asa ca mea culpa, nu am nimic cu tine, sa cresti mare si pa.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 14:55

–,, oare mai trebuie să căutăm informaţii şi date privind raţiunile externe de promovare şi sprijinire din afară a acestor conducători români, în frunte cu domnul Băsescu Traian?”–- POPORUL ROMAN in ansambul sau este un POPOR cu PERCEPTE MORALE adanc inradacinate in CONSTIINTA individuala si in ANSAMBLUL EI. Ori tocmai aici a DEVENIT INDEZIRABIL Basescu Traian ! Nu voi enumera punctual ,dar AFIRM ca in TOTALITATE, acest individ nu a demonstrat in cei 8 ani de mandat in ceea mai inalta functie in STAT, nici cel mai minim indiciu in acest sens ! Conditia unui nou START a ROMANIEI implica INLATURAREA lui T.Basescu !

BULA 01-10-2012 - 15:01

Mai bine schimbam poporul si dupa aia „zboara” si Basescu.
Sunt sute de mii de „Basescu” in tara asta. Riscul de a-l inlocui pe Basescu cu altul la fel ca el e mare.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 15:17

@ Bwullache ; daca altcineva. manifesta o astfel de abordare era categorisit cel putin PROST !Dar tu ,nu esti PROST ,deloc ! Esti TAMPIT !

DXN 04-10-2012 - 21:46

Carpatianule,
Eu l-am trosnit inca de la inceputuri pe BULA!
Sa stii ca are o mare caracteristica: NU-I PROST!
Acuma, fa ce vrei sau ce poti!

jan dinu 01-10-2012 - 18:36

–– ROMAnii ––
Neam de sluga asta sunt
Pina intra sub pamint
Mereu fac plecaciuni
Cu traditii din strabuni ….!!
JD-USA (only one )…

digital 01-10-2012 - 20:31

plecăciuni faci tu mă,gioarsă,în usa!

nimeni 02-10-2012 - 19:51

trecut-au multi prin preajma
care mai de care mai viteji,
toti s-au ales cu o falsa faima
laudandu-se ca-s mai breji!

neam de sluga esti tu. eu sunt roman si nu sunt.

MI-5 01-10-2012 - 19:03

O adăugire.
Conducătorii României sunt nişte fleoarţe.
(cu excepţia basescului care este un trădător aservit intereselor altor state).

Ca să pui pumnul în botul jegos al unor conducători din UE trebuie să ai sânge în instalaţie.
(Şi mai trebuie să ai un SIE ca pe vremea lui ceausescu).
(Aventurile sexuale ale unei curve din PE ar fi putut apare în presă şi ar fi avut ca rezultat „ciocu-mic” la mulţi din PE).

Sper totuşi ca in al 12-lea ceas, să apară omul potrivit.

La români s-a mai întâmplat.

briel 01-10-2012 - 19:55

Doamne ajuta !

digital 01-10-2012 - 20:30

stai p-aproape,c-o să apară din scaieți!

nimeni 02-10-2012 - 13:23

ce ne diferentiaza pe noi romanii de ceilalti este toleranta . cred ca de-a lungul istoriei am fost si inca mai suntem cel mai tolerant popor din spatiul european. aceasta toleranta perceputa ca slabiciune, prostie, etc , a fost speculata intens . de cei din afara si mai ales de ciumetii locali.

in rest nu suntem cu nimic mai buni sau mai rai decat ceilalti. doar in imaginatia unora care nu mai contenesc sa se tot vaite.

geek-a-contra 02-10-2012 - 14:33

„cei mai tolerant popor european”? pe ce te bazezi monser? poti demonstra prin ceva cuantificabil vs, sa zicem, scandinavi – dupa vikngi, cei drept.. -, finlandezi, baltici, olandezi, cehi, slovaci, etc, in general popoarele mai mici…? nu spun ca romanii nu ar fi in general toleranti, dar chiar „cei mai”? atunci de unde problemele cu tiganii si evreii la un paregzampla….

nimeni 02-10-2012 - 14:49

deocamdata avem cei mai multi tigani din europa. asta ce spune?

Liviu 02-10-2012 - 14:55

Da, asta i-as fi raspuns si eu ! Tocmai faptul ca am fost atat de toleranti de-a lungul vremurilor a determinat aceasta asezare in numar atat de mare si mai ales acest grad de needucare al tiganilor. Grav este ca romani s-au dat dupa ei si asa cum tiganii nu vor sa se educe mai mult decat a facut-o natura tot asa si romanii nu vor sa treaca de un grad minim de educatie si cultura in conditiile in care popoarele occidentale stim unde au ajuns si ce au realizat pana acum.

geek-a-contra 02-10-2012 - 15:10

avem cel mai mare nr de tigani nu din toleranta ci din prostie. prostia lui ceausescu prin care le-a luat tiganilor dreptuil la libeara trecere a frontierei s a incercarii de stabilizare. motivul? ca sa nu iasa cu aurul din tara. apropo de toleranta: tiganii au avut regim de robi pina la jumatatea sec XIX, mult dupa eradicarea sclaviei in mai toata europa. invatati istorie….. p.s. tot nu vad raspunsul la o intrebare concreata: criteriile si cuantificarea comparatiei cu alte tari.

nimeni 02-10-2012 - 15:22

toleranta in ce doresti sa o cuantifcam? daca te referi la tigani si evrei, ti-am dat un raspuns cu tiganii. eu cred in continuare ca toleranta noastra nu prostia lui ceausescu a condus la ce sunt tiganii azi.
sclavia in europa si robia tiganilor din romania se asemana dar sunt diferite!

toleranta se cuantifica prin ceea ce suntem azi. ce comparatii mai clare vrei?

geek-a-contra 02-10-2012 - 15:32

ti-am explicat cum e cu toleranta fata de tigani: explicatia ta nu sta in picioare…
explica-mi prin ce romanii ar fi mai toleranti decit finlandezii?

geek-a-contra 02-10-2012 - 15:35

p.s. toleranta care este din abundent confirmata de citiva co-forumisti….

BULA 02-10-2012 - 20:39

Cu tiganii e alta poveste. Au fost adusi de boieri, ca forta de munca ieftina (sclavi), iar poporul nu s-a opus din cauza ca n-avea o situatie materiala buna si n-avea prea multe drepturi (semisclavagism). Romanii nu sunt toleranti din bunatate, ci pentru nu li s-a dat voie sa-si dea cu parerea. N-am avut clasa medie, asta e explicatia.

Cercul 02-10-2012 - 20:56

Tiganii n-au fost adusi de boieri ci de tatari. Erau robi care se ocupau cu fieraria respectiv potcovitul cailor lor. La fel s-a intamplat si teritoriul Rusiei cand rusii(tiganii) au ajuns sub stapanire tatara. Tocmai din cauza melanjului rasial se spunea: Zgarie rusul si sub el vei vedea tatarul.

BULA 02-10-2012 - 21:48

Du-te in Gorj si Mehedinti, unde sunt tigani multi, sa vezi ca nu seamana cu rusii mongoloizi, ci cu indienii. Tu ai ceva cu rusii, de te iei tot timpul de ei.

briel 02-10-2012 - 17:02

Cred ca cel mai corect ar fi sa apara forumisti tigani si evrei si sa spuna ei, din experienta personala, adica au trait sau inca traiesc in Romania, daca poporul roman este sau nu tolerant. Desigur, asta numai daca au avut ocazia sa traiasca si in alta tara pentru un timp,
Ei ar trebui sa faca aprecieri. Nu dupa discutiile de pe forum, ci dupa viata „pe teren”.

digital 02-10-2012 - 17:19

bă briele,tu ești utopic,rău de tot!
auzi la el…….
Ei ar trebui sa faca aprecieri. Nu dupa discutiile de pe forum, ci dupa viata “pe teren”……..

dacă-îți baghă eia de pe…theren niște comenturi,aprecieri te-aiu kkt la semafor!

briel 02-10-2012 - 17:27

Ce-i ma? e chiar asa de rau?

nimeni 02-10-2012 - 17:26

bine punctat. dezbaterile „aprinse” de pe forum nu inseamna viata de zi cu zi.

pentru gica- romanii au fost obligati de istorie sa fie toleranti.
daca nu erau asa, acum nu mai existau. nu puteau sa se tot bata cu turci,rusi,nemti ,unguri si a sama de migratori lal rand. pentru ca toti au venit peste romani, nu romanii i-au cautat pe ei acasa.
neputandu-i invinge decat sporadic, romanii au fost nevoiti sa-i accepte aproape pe toti. poporul roman a fost un fel de pod peste care doreau toti sa treaca.
a devenit permanent defensiv si tolerant pentru ca nu a avut incotro..
a fi tolerant si in defensiva intr-o lume de razboinici , inseamna sa ramai ultimul. iata ecuatia .
peste finlandezi au incercat doar rusii sa treaca. nici ei n-au reusit, in mare parte datorita timpului.

exista un alt popor din europa, peste care au trecut atatea neamuri? pe asta mi-am bazat afirmatia, gica fara de frica!

digital 02-10-2012 - 17:38

ce vorbești bă?!
n-au fost toleranți bă,pur și simplu și-au băghat pixu-n ei,că se săturaseră românașii să-le-o mai tragă în răzbel și-atunci au zis….da?!
vreți sex?!
o s-aveți sex!
asta e toleranța românească,habar n-ai mă nimeni!
mai studiază pe…therhen,bă!

digital 02-10-2012 - 17:39

i-am răspuns și lu briel,utopicu,nu că ar fi rău!

ValVerde 02-10-2012 - 14:45

Hahahah…adinc…!!!!

Romania o duce rau pentru ca nu avem identitate nationala, ideal national ssi sintem manelisti.

De ce toate astea? Cum ? nu e clar? Occidentul ne persecuta ! Ei ne-au adus la conditia asta !!!!

Asta e opinia lui Hari

Eu am alta opinie:

Romania o duce rau pentru ca inca exista mai mult de 5 romani care aplauda si sint de acord cu ineptiile exprimate in articol.

PS Bula, asta iti fura delirul incompetent !

Plecatu Dacasa 02-10-2012 - 15:36

Este clar că cine ți-a citit articolul era plictisit și ți l-a citit pe sărite. Mai bine își făcea un desen, să-ți fie mai ușor să înțelegi ceva din el. Sau, poate te frământă că ți-l arată pe iubitul domn Băsescu-Masă-Verde în adevărata lui lumină de slugă umilă a străinătății.

ValVerde 03-10-2012 - 08:49

Ma doare-n pix de Basescu.
Voi trebuie sa invatati abc-ul democratiei.

Nu v-ar strica sa va uitati in oglinda inainte de a invinovatii strainatatea pentru incompetenta voastra…

digital 03-10-2012 - 21:28

du-te dreq cu abc-ul mătii!
vitalău tâmpit!
tu subziști cu democrație mă animalule?!
tot ce-ți dau americanii,inclusiv muye,e pe baze antidemocratice,mă sugător de karici străin!

BULA 02-10-2012 - 20:43

Ma grasano, tu nu poti sa comentezi fara sa faci referire la mine ? Inseamna ca te enerveaza faptul ca spun niste adevaruri.

ValVerde 03-10-2012 - 08:54

Cind am sa gasesc un etalon al prostiei mai reprezentativ decit tine, am sa fac referinta la el/ea.
Deocamdata esti modelul desavirsit al idiotului.

E bine ca existi, pentru ca asa definim nivelul „zero”
Deocamdata nu se poate mai rau, dar cine stie, sint multi care iti fac concurenta si intr-o buna zi s-ar putea sa trebuiasca sa te multumesti cu „idiot obisnuit” in loc de „idiot desavirsit”

BULA 03-10-2012 - 10:53

Tocmai asta e problema ta, ca sunt mai destept ca altii si pun in discutie chestiuni pe care voi vreti sa fie ascunse.

Cercul 02-10-2012 - 21:01

Deci actualii tigani din Romania sunt urmasii asa zisilor rusi cuceriti de tatari pe teritoriul URSS. In sprijinul acestei afirmatii vine si cercetarile facute de rusi in prezent pentru a stabili trasaturile rusului si rusoaicei tipice. Cei doi au trasaturi tiganesti iar poza lor poate fi vazuta pe internet.

Pribeagul 03-10-2012 - 21:00

Conceptele delicate si intime ca “Idealul naţional, identitatea, incluziunea şi iniţiativa naţională sunt câmpurile” fiecarui om, care este necesar sa fie cultivate in familie si scoala. Daca aceste doua institutii nu reusesc sa fie cultive aceste cimpuri este greu sa se faca acest lucru mai tirziu.

Consider ca dezastrul nostru nu ni se trage de la faptul ca nu avem noroc cu… blondele. 🙂

In cartea de intelepciune a poporului roman, Enciclopedia Buleasca, gasim ca blondele sunt de doua tipuri:

Tipul I. Blonda de desteapta

O blonda la Cazinou. O blondă atractivă din Irlanda, ajunge la un Cazinou. Părea un pic baută şi a pariat 20.000 Euro pe o singură mână de zaruri.
În același timp spuse:
– Sper să nu vă deranjeze, dar simt că am mai mult noroc dacă sunt complet dezbracată.
Îşi scoase toate hainele, aruncă zarul şi strigă:
– Haide! Haide! Că mami are nevoie de hainuţe noi!
Când zarul s-a oprit, începu să sară şi să strige:
– Da! Da! Am câștigat!!!
A îmbrăţişat angajații, pe fiecare din jucătorii de lângă ea, încasează banii, îşi ia hainele şi pleacă repede.
Toți au rămas cu gurile căscate.
Într-un final, unul din angajaţi întreabă:
– Ce număr a ieşit?
Celălalt răspunde:
– Nu ştiu, am crezut c-ai văzut tu!

MORALA:

– Nu toţi irlandezii sunt beţivi.
– Nu toate blondele sunt proaste.
– Dar bărbaţii… sunt toţi la fel

Se vede ca statele care au promovat blonde destepte au avut suces. Am avut si noi ocazia sa cunoastem citeva.

Este notoriu cazul Poloniei. Polonezii au promovat o blonda desteapta, dna Elzbieta Bienkowska, in functia de ministru al Dezvoltării Regionale si a atras toti banii de la UE, 68 mld euro. Noi am “reusit” sa atragem cca 6 mld euro din cei cca 35 mld euro prevazuti pentru 2007-20013, iar la ora actuala am “reusit” sa realizam performanta de a avea fondurile blocate.

UE ne-a sprijinit constant. Ba chiar ne-a trimis o blonda desteapta, traznet nu alta, preşedintele Lituaniei, dna Dalia Grybauskaite, care i-a facut parul cret fostului nostru presedinte. Ne aminim cu totii ce a putut sa-i spuna in vazul tuturor; nu ne-a venit sa credem ca ne este dat sa auzim asa ceva:

„Această instabilitate pe care o putem vedea acum din exterior, schimbarea a trei premieri în şase luni, deloc suprinzător se reflectă şi în capacitatea dvs. de a performa în UE, şi mă refer aici în special la capacitate de absorbţie a fondurilor europene…

Ţara dvs este ultima dintre statele membre UE la capitolul absorbţia fondurilor europene. Acesta este un mesaj negativ. Din cauza agitaţiei politice, ţara este paralizată şi nu îşi poate rezolva problemele…

Toate ţările au dificultăţi, toţi ne gândim la disputele politice, dar maturitatea politică înseamnă că orice ideologie politică ar avea partidul din care faceţi parte, trebuie să înţelegeţi că poporul dumneavoastră este primul care contează. Acesta este un avertisment: dacă nu veţi capabili să vă maturizaţi, să vă comportaţi responsabil din punct de vedere politic, povara va fi pe umerii poporului român. Nu veţi putea avea suficiente fondurie de la Uniunea Europeană, nu vi se va deschide zona Schengen şi acesta va fi eşecul tuturor partidelor politice…

Sper ca ţara dumneavoastră să-şi asume resposanbilitatea pentru stabilitate şi să facă tot ce e posibil pentru popor. Nimeni nu vă va ajuta din exterior, nimeni nu vă va putea distruge din exterior. Totul este în mâinile dumneavoastră. Bine sau rău…”

La ceste blonde vestite mai putem alatura si opinia dlui ValVerde, despre care unii spun ca-i tot blonda 🙂 : “Referendumul mi-a aratat ca Romania e inca infantila politic si ca are aspiratii de republica bananiera. Europa a impiedicat-o sa-si dea cu stingu’n dreptu.”

Ce sa ne mai faca UE? Prin blondele ei, si-a dat toata silinta sa ne ajute. 🙂

Tipul II. Blonda caruia ii place sa se f…

Sa stie ca dna Udrea nu mai are ce face in ultimul timp. Sta in casa in halatul ei din borangic, transparent. Din cind in cind se duce in fata oglinzii, isi desface halatul, se uita la imaginea din oglinda si spune cu voce tare: Sunt frumoasa, sunt sexy si imi place sa ma f… Azi asa, miine tot asa pina ce intr-o zi papagalul din camera incepe si el sa spuna: Sunt frumoasa, sunt sexy si imi place sa ma f…
De Boboteaza vine preotul si sfinteste casa. Papagalul cind il vede incepe sa recite: Sunt frumoasa, sunt sexy si imi place sa ma f…

Preotul incurcat se intoarce spre doamna, acesta rusinata se scuza ca nu stie de unde a luat vorba asta urita de care nu poate sa-l dezobisnuiasca.

Indatoritor, preotul ii spune: Am si eu doi papagali care toata ziua se roaga. Dati-mi-l mie, il pun cu ai mei, si poate invata sa se roage si el.

Preotul duce acasa papagalul, il pune in colivia cu ceilalti doi. Dupa ce pleaca preotul, unul dintre cei doi papagali ii spune celuilalt: Vezi, ti-am spus eu ca nu ne rugam degeaba.

Se pare ca noi promovam tipul II de blonde. Ce sa-i faci? Probabil ca nu reusim sa le deosebim, toate sunt blonde.

digital 03-10-2012 - 21:23

băi pribege,problema e că ție îți cam surâde să fii sub aripa…blondelor,nu contează că fac parte din categoria I sau II,lucru care nu rezolvă în niciun caz problemele românilor,ci din contră,le agravează…
poate ar fi bine să mai fuți și tu,din când în când,dacă nu blonde,măcar brunete,sau chiar niște picioare-n gard,ca să te mai refulezi,că prea o arzi filozofic…..
de aia suntem impas mă pribege,țara asta,din prea multă filozofie nu mai are cine să are pământul,și să fută româncele,așa că de arat nu le e drag nici străinilor să o facă dar de futut românce le surâde,că de,la noi e plină țara de filozofi care dau limbi oriunde!
numai unde trebuie,nu!

Pribeagul 04-10-2012 - 21:12

Pai ce faci digital? Eu am descris comportamentul si influenta blondelor asupra bunului mers a activitatilor de stat si tu ma trimti cu… oistean-n gard. 🙂

Vad ca esti suparat tare, dar te asigur ca in ceea ce ma priveste n-ai de ce: folozofeala este mostenire ancestrala. Cind primul meu stramos s-a dat jos din copac, a avut o problema, mare: ce sa faca el cu lumea asta? S-a scarpinat in cap, a filozofat, si a gasit rezolvarea.

In rest: blonda mea se simte bine, sunt in plina campanie de toamna (multe probleme!), iar patronul meu ma tot indeamna sa facem o revolutie, dar vezi, inca n-am vreme. 🙂

digital 04-10-2012 - 21:55

mai bine se urca dreq înapoi în copac!
poate le revenea mai multă minte și blondelor cu stră-moșul tău printre crengi,că văd că degeaba a coborât printre fete,că nu prea a reușit nimik cu ele!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult