Acasa Opinii Război anulat sau doar amânat?

Război anulat sau doar amânat?

scris de Marin Neacșu
667 Afisari

Cu toată dorinţa lui Obama, cu toate interesele producătorilor şi traficanţilor de armament din toate colţurile lumii, cu toate pronosticurile specialiştilor, cu toate temerile oamenilor îngroziţi de spectrul unui nou război mondial, conflictul din Siria încă nu a declanşat războiul dorit de unii şi temut de alţi, dar nici nu a fost evitat total.

Marin NeacsuDeciziile oficiale ale unor state care ar fi fost de dorit să susţină poziţia americană de a nu participa la un eventual conflict armat, ca şi protestele din o serie de ţări europene cu oarece importanţă în formarea unei opinii majore, a făcut ca, la acest moment, să nu înceapă războiul. Anglia a spus nu, Germania critică Rusia pentru că se opune, Franţa se va băga, dar deocamdată aşteaptă, NATO încă nu a luat o decizie, atâta vreme cât există disensiuni între SUA şi Anglia. Canada a spus şi ea că nu susţine ideea unui conflict armat internaţionalizat.

România, nu că ar conta în ecuaţie, ci pentru că este ţara în care trăiesc, nu a dat un răspuns încă, din două motive. Primul: Guvernanţilor le e teamă încă să spună ce vor face, pentru că ştiu că populaţia va protesta şi este riscant pentru apropiatele alegeri, deşi ambele părţi semnatare ale actului de coabitare sunt gata să susţină orice cerere americană, pentru a primi sprijin în 2014. Al doilea motiv al indeciziei îl constituie partea financiară şi de înzestrare cu care ar putea participa. Este clar că trupe combatante nu putem trimite, aviaţia este la pământ, abia se mai poate ridica să intercepteze provocările de la graniţă, după cum se plângea ministrul Duşa, mai rămâne marina. Ei bine ar fi posibil ca cele două relicve Ferdinand şi Maria, sau măcar una din ele. să fie trimise în zonă, pentru a participa undeva, în zona 2 sau 3, la aprovizionare sau ajutoare umanitare, că altceva nu prea putem face. Nici gând să plece şi submarinul, care probabil nu s-ar mai întoarce sau nici nu ar ajunge, şi am rămâne fără o componentă importantă a forţelor maritime. Deci România probabil se va angaja cu cele două sau măcar o fregată, că tot au făcut aplicaţii ca să vadă care este mai aptă de o asemenea misiune. Dacă adăugăm şi logistica, putem spune că România va participa cu două „categorii de forţe”, ceea ce este foarte mult. Nu cred că vor fi trimise şi ceva elicoptere SMURD, pentru că, dacă se mai întâmplă un accident prin ţările vecine sau un infarct ţigănesc, nu mai are cine să intervină şi cu ce se mai laudă administraţia prezidenţială sau guvernamentală.

Obama a trebuit să amâne decizia deşi ar fi putut să o ia. În faţa lumii, declară că aşteaptă să se întoarcă Congresul din vacanţă, pozând în marele democrat, dar, de fapt, amânarea poartă alt nume, reacţia negativă a aliaţilor din NATO şi Europa. Deci, Obama amână. Toată lumea este cu ochii pe ziua când se va întoarce Congresul american din vacanţă. Greşit. Important nu este ce se va întâmpla după, ci înainte de întoarcere. Administraţia Obama nu poate suferi un eşec, nu se aşteaptă la aşa ceva şi aşa este destul de ruşinos că fraţii englezi au spus pas. Aşa că, până va veni Congresul, trebuie luate măsuri pentru convingerea… opiniei publice şi aliaţilor, pentru că ceea ce vor vota congresmanii se ştie. Acolo dictează interesele economico-financiare iar SUA are nevoie de acest război chiar şi limitat.

Ce se va întâmpla însă în acest timp va fi pentru crearea unei opinii favorabile intervenţiei. Să nu mire pe nimeni dacă, într-o „inconştienţă sinucigaşă”, vor apărea pe ici pe acolo „ameninţări şi provocări ale Siriei”şi chiar ale unor ţări arabe sau ale Al Qaeda la adresa nu numai a SUA dar şi a întregii lumi democrate. Eu mă aştept la astfel de „provocări”, declaraţii belicoase, ameninţări teroriste, care, deşi nu vor avea nici o logică, vor fi suficient de puternice pentru a convinge o anumită parte a lumii că Siria este un real pericol şi intervenţia este necesară. Bineînţeles că aceste acte vor justifica şi decizia Congresului American. Indiferent însă ce vor face europenii, America va ataca, pentru că, odată început războiul, este clar că până la urmă fie şi chiar numai prin apartenenţa la acelaşi bloc militar, armatele ţărilor NATO vor trebui până la urmă să treacă de partea fraţilor americani indiferent de câte proteste vor fi pe străzi. Şi, în ultimă instanţă, puţin îi pasă lui Sam dacă Europa sau ONU vor da aviz sau nu. Nu e prima oară când ei încep un război de capul lor şi până acum nu au păţit nimic. Serbia, Irak, Panama, şi altele stau mărturie importanţei pe care SUA o dă opiniei internaţionale, până la urmă şi-a impus chiar şi cu forţa punctul de vedere.

Aşa că, atenţie, la zilele următoare! Propaganda a început, au apărut rapoarte, bineînţeles ale americanilor, privind folosirea sarinului, tot aşa cum apăruseră rapoarte şi privind armele chimice ale lui Saddam dovedite şi recunoscute până la urmă ca o mare minciună, au apărut primele declaraţii „provocatoare”. Se spune că unii l-au făcut pe Obama laş şi, prin Obama, pe întreaga naţiune americană. Bineînţeles că americanii nu pot accepta aşa ceva şi vor demonstra că nu sunt laşi. Asta îmi aduce aminte cum a numit-o Ponta pe Kovesi la DNA, pentru că Morar a declarat că prietena Kovesi nu este indicată. Atunci, domnul Ponta, ca să demonstreze că „ nu Morar conduce justiţia română”, a numit-o pe Kovesi şef la DNA. Exact aşa se întâmplă şi acum. Vor apărea tot felul de provocări absurde pentru un om cu capul pe umeri, dar suficient de bune pentru cei interesaţi să declanşeze războiul, pentru că argumentele de până acum nu au convins. Atenţie la Pană de Vultur!

44 comentarii

ValVerde 02-09-2013 - 16:54

„…mai rămâne marina. Ei bine ar fi posibil ca cele două relicve Ferdinand şi Maria…”

===

Da’ Bricul Mircea !!?? Asul din mineca?

urbos 02-09-2013 - 17:00

Mai la subiect lindic, mai la subiect.

ValVerde 02-09-2013 - 17:00

Cu sau fara aliati, cu sau fara aprobarea Congresului, Obama va lovi.
Dar asta nu inseamna razboi generalizat.

Obama si Congresul sint pentru consum intern, nu pentru voi.

urbos 02-09-2013 - 17:03

Sau poate ca nu, si o s-o iei iar in bot ca vita incaltata, rusine Dinu Patriciu, ca poate si Obama s-o fi saturat de minciuni, si alea penibile. Si daca nu acum, mai taziu lindic, mai tarziu…

digital 02-09-2013 - 17:34

nu vedeți clar că subiectul armelor chimice în Syria este un …BLUFF?!
ce mai o răsuciți că e dezumflată…gonflabila!!!!

ciufulici 02-09-2013 - 17:39

Versuri: Pana-de-vultur

In Dallas astazi ai sosit
Pe-un cal inaripat
Esti cowboy si esti vestit
In vestu-ndepartat
Esti chipes ca un Fat-Frumos
Putin cam arogant
Ai parul ca de abanos
Si un suras galant
Pana-de-vultur
Sau cum te-o mai chema
As vrea sa stiu
Cum te pot striga
Pana-de vultur,
Daca te-ar chema,
Eu cu tine-n lume,
Indata as pleca
Cand treci, ramane-n urma ta
Doar un usor parfum
Si in galopul calului,
Te pierzi ca intr-un fum
Esti chipes ca un fat frumos
Putin cam arogant
Ai parul ca de abanos
Si un suras galant
Pana-de-vultur
Sau cum te-o mai chema
As vrea sa stiu
Cum te pot striga
Pana-de vultur,
Daca te-ar chema,
Eu cu tine-n lume,
Indata as pleca
Si in Dallas ne-om distra!

jiji 02-09-2013 - 20:30

Administraţia Obama nu poate suferi un eşec,….la cam suferit

Chiar daca vor face ridicolul bombardind nisipul din desertul sirian ….nici acolo n-are curaj sa arunce bombe fara aprobarea congresului !

Lumea musulmana jubileaza http://unidosxisrael.org/educacion-para-el-odio/

jiji 02-09-2013 - 20:33

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a indicat exact ceea ce trebuie facut ,unicul scenariu realist si benefic pt regiune .

tomi 02-09-2013 - 23:42

??jiji?? Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, taman s-a kakat, fi tu asa de bun pe cit esti de idiot si trage-i o linsoare ca a uitat sa ia cu el sulul de hirtie higienica. Auzi imbecil „jiji” ==Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a indicat exact ceea ce trebuie facut ,unicul scenariu realist si benefic pt regiune .==, ba gulie putreda, ti-ai si gasit omul potrivit, sula de turc imbecil, cel mai mare idiot din lume dupa hitler dar daca se straduieste are sanse sa-l depaseasca. Noroc cu armata turca ca deja i-au pregastit celula si va avea aceeasi soarta ca frate-so islamist Mursi egipteanul. Ba loaza nu cumva esti de origine musulman, ca tare puti a coran bestie?

urbos 03-09-2013 - 00:56

Ce te iei de om? Ti- a zis ceva?

O sa apara „europenuul” din cotet sa te certe ji dane, pentru ca injuri ji dane si jignesti ji dane, fara ca omu sa-ti fi facut ceva ji dane. Ai sa vezi cum o sa te apostrofeze mancatorul de fecale „europeanuul”. Ca el sta si vede tot. Stai sa vezi ce-o sa-ti faca ji dane. Imediat, stai asa.

Antibasistul 03-09-2013 - 15:05

Mai nou se scrie jidaan, nu ji dan ca e mai simplu si pe inteles!

UnUL 03-09-2013 - 15:14

Nu, vită încălțată : mai nou și mai vechi se scrie EVREU.

Antibasistul 03-09-2013 - 16:00

Nu bou incalțat, se scrie jidaan!

pathfinder 03-09-2013 - 16:19

M-am saturat de cuvantul asta.
Poate pe forumul ZV ar trebui purtata o discutie cat se poate de civilizata despe cuvantul in chestiune.

De unde provine, ce inseamna si de ce este considerat jignitor de evrei.

Bunicii mei il foloseau fara a avea nici un fel de sens peiorativ sau jignitor. De ce acum este considerat altfel???

Antibasistul 03-09-2013 - 23:11

In germana se zice jude, in ebgleza se zice jew, in franceza juif deci MAI aproape de romanescul jidaan, DECIT DE CUVINTUL EVREU!

tomi 04-09-2013 - 00:38

pathfinder, ai dreptate, cuvintul in sine nu este o crima, si este folosit si de noi de multe ori si depinde in ce limba vorbesti. INSA! Ceea ce este spinul care ne determina sa aplicam legea rasiala si antisemita este cine zice acest termen, cum il spune si cu ce intentie. Precis ca daca urbos, huhu, digital zic ji dan este crima antisemita, pasibila de pedeapsa legala, si dece, ca o folosesc cu scopul instigarii si promovarii urei antisemite ce poate duce la fapte nedorite. CLAR baiete?

Antibasistul 03-09-2013 - 23:29

Tu esti DXN, postezi si cu numele ANCUȚA retardatule basist, ca toți basistii!

Antibasistul 03-09-2013 - 23:44

E si beat si baut si batut de soarta pentru ca e mare jigodie umana acest Tomi!

tomi 04-09-2013 - 00:46

Ce patisi conopida, ai calduri sau te-a calcat tramvaiul? Ultimul avertisment loaza, cind te mai prind cu o postare de te iei de viata mea, dai de dracu de vei zice ca ti-e frate iar HUHU var. Auzi ancuta, daca te maninca futza ia-l pe urbos si fa un numar cu el, poate te calmezi. AAAAA, Ai uitat sa-ti iei medicatia , sti tu pastilele acelea albastre cu dungi galbene si roz si pe spate cu zvastica bruna.

tomi 05-09-2013 - 02:38

Salut cu respect stergerea postarilor aberante ale asa zisului ANCUTA de fapt postari isterice ale lui DXN , ce constat ca este deraiat rau, expune nu la subiect si creaza haos pe forum instigind si insinuind asupra forumistilor si redactiei care face un lucru profesional si laudabil, constat o ridicare a calitatii filtrarilor in comparatie cu acum un an.

neacsum 02-09-2013 - 20:41

Trebuie sa iti dau dreptate. Nu sunt fan Putin, poate as fi daca as fi rus, poate nu, dar este un adevarat sef de stat si apara interesele Rusiei. Ai nostri sefi apara interesele altora. Basescu a si spus, ca nu interesele nationeala primeaza ci cele ale Uniunii Europene.

Tache 03-09-2013 - 07:21

The Other Side – Bashar al-Assad Interview with Izvestia

[I was so impressed with this interview I just had to post it. It is well worth the full read. Izvestia is a high-circulation daily newspaper in Russia. Assad is quite an impressive man who faces the biggest challenge of his nation’s history, clearly showing himself much more the true statesman as opposed to the warlord vultures attempting to overthrow him. While everyone has their own propaganda machine and this is clearly carefully scripted as is most media today, nonetheless the points made and how they’re framed is an eye-opener. It’s no wonder the western press won’t publish this interview. – Zen]
(P.S. I’m republishing the entire piece in case it gets “disappeared” off of the net.)

http://www.zengardner.com/the-other-side-bashar-al-assad-interview-with-izvestia/

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-09-2013 - 08:13

PRO’sTache=EUFROSIN

WANTED by USA.

Ionel 03-09-2013 - 09:42

Un razboi ar fi bine venit ca sa vad bancile straine in faliment si pe americanofili in linia intai in Siria.

neacsum 03-09-2013 - 11:49

Crizele sunt create de bancheri pentru amaratii care le platesc dobanzile, atunci cand ei nu mai au bani sa plateasca bani depunatorilor.Cand oamenii nu mai au incredere in banci si incep sa isi retraga banii. bancile se declara aflimentare, bancherii pleaca in vacanta iar oamenii raman cu buza umflata. Daca banca e asigurata la alta banca, bancherii mai primesc si bani de asigurare, si se transfera la alta banca. Cei care pierd sunt cei ca tine, care se bucura ca incepe un razboicare isi pierd si banii si viata.

ValVerde 03-09-2013 - 14:40

Hahahah
Remarcabila lectie de conomie !!!
Vilvoi in lupta cu vicisitudinile gindirii ordonate.

🙂 🙂

Pribeagul 03-09-2013 - 22:31

VV, nu-i de ris.

Ideile, nu stiu cine le-a formulat, sunt… fezabile. Sa le luam pe rind.

1. „Crizele sunt create de bancheri pentru amaratii care le platesc dobanzile, atunci cand ei nu mai au bani sa plateasca bani depunatorilor.”

Cind bancherii, datorita unei gestiuni proste, nu mai au cum restitui banii depunatorilor creeaza o criza.

2. „Cand oamenii nu mai au incredere in banci si incep sa isi retraga banii. bancile se declara aflimentare, bancherii pleaca in vacanta iar oamenii raman cu buza umflata.”

Ce nu-i corect? Crezi ca i acesta situatie bancherii isi fac seppuku?

3. „Daca banca e asigurata la alta banca, bancherii mai primesc si bani de asigurare, si se transfera la alta banca.”

Crezi ca bancherii, cind au alta posibilitate, sunt prosti sa dea banii depunatorilor? Doar n-or fi fiind Sfinta Tereza?

4. „Cei care pierd sunt cei ca tine, care se bucura ca incepe un razboicare isi pierd si banii si viata.”

Ionel, care suparat pe banca, doreste un razboi sa-i potopeasca pe toti, va fi inrolat si-si va da viata in mod eroic pentru ca bancherii faliti sa inceapa un nou ciclu.

ValVerde 03-09-2013 - 23:23

VV, nu-i de ris.

Ideile, nu stiu cine le-a formulat, sunt… fezabile. Sa le luam pe rind.

1. “Crizele sunt create de bancheri pentru amaratii care le platesc dobanzile, atunci cand ei nu mai au bani sa plateasca bani depunatorilor.”

Cind bancherii, datorita unei gestiuni proste, nu mai au cum restitui banii depunatorilor creeaza o criza.

Banii depunatorilor sint asigurati prin lege.
Criza financiara „clasica” are doua componente: clientul se intinde mai mult decit ii e plapuma si bancherul isi asuma riscuri deosebit de mari.(Mai pe intelesul tau, Huhu cu venit de 500 de euro pe luna vrea un Lamborghini si banca ii imprumuta banii ca sa-l cumpere. In trei luni nu mai poate sa-l plateasca, si in aceasi perioada a avut timp sa-l faca praf la o parcare laterala.)

2. “Cand oamenii nu mai au incredere in banci si incep sa isi retraga banii. bancile se declara aflimentare, bancherii pleaca in vacanta iar oamenii raman cu buza umflata.”

Ce nu-i corect? Crezi ca i acesta situatie bancherii isi fac seppuku?

E pueril. Cind se creaza a „run on the bank” practic cind lumea intra in panica si alearga sa-si scoata depozitele, exista doua alternative. Cum lichiditatile bancii sint regulate prin lege, si cum e calar ca lichiditatile sint mult mai mici decit totalul depozitelor (cred ca 5%, dar nu sint sigur) bancile lovite de panica depunatorilor pot sa imprumute bani de la alte banci pina cind se restabileste increderea clientilor, sau daca situatia bancii „lovite” nu ii permite sa se imprumute, intr-adevar banca se declara in faliment, in care caz vezi pct1, depozitele sint asigurate de guvern. Bancile platesc costul asigurarii ca parte de a fi activa pe piata.
Tarile care nu au acest sistem, o iau in mina.
Tine-ti banii la saltea!
Ce fac bancherii dupa ce nu mai au servici, nu e treaba nimanui.

3. “Daca banca e asigurata la alta banca, bancherii mai primesc si bani de asigurare, si se transfera la alta banca.”

Crezi ca bancherii, cind au alta posibilitate, sunt prosti sa dea banii depunatorilor? Doar n-or fi fiind Sfinta Tereza?

Asta nu mai e pueril, asta e dobitocie !
Ai auzit de legi ???
Legile ii obliga la plata, nu marinimia lor personala.
Bancile nu se asigura intre ele, asta e alta gogomanie.

4. “Cei care pierd sunt cei ca tine, care se bucura ca incepe un razboi care isi pierd si banii si viata.”

Ionel, care suparat pe banca, doreste un razboi sa-i potopeasca pe toti, va fi inrolat si-si va da viata in mod eroic pentru ca bancherii faliti sa inceapa un nou ciclu.

Comenatirul lui Vilvoi e din putul gindirii, dar nu putul ala ordinar, cu productie conventionala. Asta e productie de prostie obtinuta prin fracturare hidraulica.

Reply

urbos 05-09-2013 - 04:52

Dincolo de cateva exagerari ale lui Neacsu, tovarasu lindic e ridicol ca de obicei. La punctui 1 confirma de fapt punctul.
Luand apoi tot de spune, acelasi cretin care este lindic, nu vede ca gavareste singur el despre mafia politico-financiara, unde prin lege, banca e stat in stat, nu pierde niciodata, asa ca cei care pierd sint cetatenii toti(nici macar doar aia care depun), iar bancherii se ingrasa in continuare. Ce cretijn patentat Dumnezeule! Sau Marele Cacat de Arhitect!

Tache 03-09-2013 - 23:29

Ideile le-a formulat generalul american Smedley D. Butler, care a scris cartea „War is a racket”, in traducere „Razboiul este o escrocherie”.

http://en.wikipedia.org/wiki/War_Is_a_Racket

tomi 04-09-2013 - 23:37

Ce faci loaza, te-ai apucat de filozofie? Trebuia inainte sa inveti tabla inmultirii ca aceea se face deabia in clasa a doua.

neacsum 03-09-2013 - 11:25

Ce copil esti Ionele. Pai bancile o duc cel mai bine in perioade de criza, ca fac ce vor cu dobanzile, iar americanii nu isi trimit in linia 1 soldatii, doar bombele si rachetele. Solatii ajung dupa ce pamantul e ars. Pentru linia 1 sunt buni soldatii altora.

ValVerde 03-09-2013 - 14:44

Aia care si-au depus banii la banci falimentare, cu bancherii in concediu, aia se duc in linia intii !!!

Concluzia: nu vreti sa muriti in razboi, tineti banii la saltea. Daca nu e criza, bancile nu o duc bine, bancherii nu pleaca in concediu, scate costul sejurului pe litoral, ascultam manele si bem bere mai ieftina.

Vilvoi atit a avut de spus.

Pribeagul 03-09-2013 - 22:33

Nu te recunosc. Esti atita de incoerent! 🙂

Antibasistul 03-09-2013 - 23:02

Incoerent si cretin a fost de la nastere, asa va fi pina la moarte acest ValV.!

Antibasistul 03-09-2013 - 23:17

Am sesizat ca esti tot cu poola lui Basescu-n gura, ca toți basisti!

Antibasistul 03-09-2013 - 23:33

Da, in graba em mincat un i.

CONGO 05-09-2013 - 00:56

Bouletule anticracanatumintal, ala hu tau degeaba are una mare, daca sta zbarcita si canci coaie, deci ce face, se sterge si el la nas cu ea, si apoi o indeasa sa-i fie perna.

DXN 05-09-2013 - 14:10

DECLARATIE
Declar cu mina pe biblie, dupa o noapte de cosmare si remuscari de faptele miselesti si declaratiile idecente la adresa forumistilor si ai redactorilor zv ca am postat pe nickul ANCUTA. Promit ca pe viitor nu se va mai repeta, nu voi mai folosi expresii indecente si nu voi mai jigni redactorii zv. Am fost un pork si regret.

ANCUTA 05-09-2013 - 14:11

DECLARATIE
Declar eu DXN cu mina pe biblie, dupa o noapte de cosmare si remuscari de faptele miselesti si declaratiile idecente la adresa forumistilor si ai redactorilor zv ca am postat pe nickul ANCUTA. Promit ca pe viitor nu se va mai repeta, nu voi mai folosi expresii indecente si nu voi mai jigni redactorii zv. Am fost un pork si regret.

Antibasistul 05-09-2013 - 14:40

AMIN, aleluia!

ValVerde 03-09-2013 - 23:25

Esti tu un pic mai obosit…

CONGO 05-09-2013 - 00:52

P ai = Păi (este) de la…

Pribeagul 03-09-2013 - 22:07

Actiunile lui ne arata ca nu-i Pana de Vultur ci o pana de vultur. In loc sa corecteze greselile trecutului, de exemplu, sa sprijine mersul Republicii Moldova spre normalitate, spre unirea cu Romania, il trimite acolo pe mascariciul de Rogozin si pe Kiril „sa-i bage in sperieti” pe moldoveni si sa atite spiritele.

Firea-i de manelist reiese si din rolurile pe care le joaca, facind pe vedeta, in filme proaste: iudocan neintrecut, pescar sau vinator din povestile vinatoresti…

Nu se ridica la inaltimea situatiei pe care soarta i-a scos-o in cale.

Putin in rolul de conducator al Rusiei, un film prost.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult