Acasa Opinii Razboiul din umbra

Razboiul din umbra

scris de Ziua Veche
33 Afisari

In loc sa recurgi la un ciocan este mult mai preferabil, pentru succesul unei operatiuni chirurgicale, ca sa folosesti un scalpel, acel cutitas cu lama ascutita, curba, cu unul sau cu doua taisuri, intrebuintat la disectiile anatomice si in chirurgie.


Fraza de mai sus nu a fost rostita in aula universitara, la un curs cu studentii de la facultatea de medicina. Ci este afirmatia lui John O. Brennan, consilier al presedintelui SUA pe probleme de antiterorism, facuta cu ocazia unui discurs recent, cand a mizat pe aceasta analogie cu campania  declansata de actuala administratie impotriva Al Qaeda. Brennan a conceput noua strategie de combatere a terorismului aprobata de Barack Obama.

Duminica, 15 august a.c., un membru Al Qaeda a fost ucis de o lovitura aeriana in Afganistan. Este vorba de Abu Baqir, un lider   important si unul dintre comandantii in teren ai organizatiei. El a fost depistat in orasul Kunduz, unde pregatea atacuri impotriva aliatilor.

Lovitura aeriana a fost executata de un avion fara pilot, ca parte a unei misiuni tipice razboiului din umbra dus impotriva Al Qaeda. Acesta se deruleaza tacit, intr-o serie de state, incepand cu cele situate in nordul Africii, pana in Pakistan, sau in republicile ex-sovietice, marcate de conflicte  etnice sau religioase.

SUA si-a sporit operatiunile in care foloseste drone – avioane fara pilot, contractori platiti sa furnizeze date despre taberele insurgentilor, localnici antrenati sa vaneze teroristi si comandouri ale Fortelor Speciale Americane, cu misiuni adecvate.

Avantajul razboiului din umbra? Neostilizarea opiniei publice, care a incriminat costurile imense ale razboaielor purtate in Irak si in Afganistan.

Paradoxul strategiei lui John O. Brennan? Este incredibil, dar adevarat. C.I.A. isi adapteaza echipele operative sa actioneze dupa tipicul unei organizatii militare, asa cum s-a intamplat in Pakistan, unde a lichidat importanti luptatori Al Qaeda. Iar Pentagonul incepe sa activeze ca si C.I.A., trupele pentru operatiuni speciale evoluand, in Orientul Mijlociu si in alte zone, sub confidentialitatea asigurata de „ordine executive”, in misiuni specifice, anterior, doar contraspionajului civil.

De aici, pana la incredintarea catre importanti contractanti civili, a unor misiuni executabile de grupurile paramilitare private nu a fost decat un pas. Deja facut.

0 comentariu

M_D_L 16-08-2010 - 07:28

Este o alta diversiune a extremei drepte care conduce Vest-ul.

Se intentioneaza sa se reduca populatia globala la o zecime din cea actuala. Pentru asta trebuie sa scada natalitatea si sa creasca mortalitatea, prin tot felul de metode:

1. Vor fi provocate pandemii, cu agenti patogeni moficati in laboratoare.

2. Substanta activa din antibioticele comercializate prostimii va fi inlocuita cu prafuri inactive. Vom baga in noi „antibiotice”, care se vor dovedi fara efect. Vesticii au reusit sa cumpere majoritatea fabricilor de antibiotice din tarile pe care le controleaza, asa ca se vor juca cu noi ca pisica cu soarecele.

3. Prin propaganda se vor incuraja avortul si folosirea mijloacelor anticonceptionale.

4. Vor fi micsorate salariile si se vor mari cheltuielile cu intretinerea copiilor, pentru ca tot mai multe familii sa renunre la a mai face copii.

etc, etc, etc….

In principiu nu este rau, dar nu se stie cine va supravietui in conditiile asta.

oblioo 16-08-2010 - 14:09

Nu mai manca kakat.Lichea comunista.Moars la cocina scarba imputita.

M_D_L 16-08-2010 - 15:28

Si in plus esti un „nationalist” comandat de colonistii vestici, nu un roman autentic. Esti pus pe forum la prosteala.

oblioo 16-08-2010 - 16:54

Tu ai kakat in loc de creier.Descreieratule.Tu ar trebui sa infunzi inchisorile ba komunist imputit.
Lichea jegoasa.

jan dinu 16-08-2010 - 16:58

In urma cu doua seri inainte de-a
incepe „jocurile de artificii la malul ocenului Pacific pentru a celebra un – eveniment – vorbeam pe terasa hotelului
cu niste domni shi doamne mai invirsta despre – medicamente – !
Una dintre ele se lauda ca -IA – 13
medicamente zilnic .
Notez ca sotul ei era proprietarul unor
laboratoare de testatri shi determinari
chimice cu contracte in multe parti ale lumii…shi cu ushi deschise (shi „veghiate „) de forte …influiente ..
Fiind shi PhD …credea in „calitatea shi eficacitatea ” acestora in mod sincer !!!Intrebind daca ingerarea lor
nu face in „revolutii stomacale „…shi
chiar mortale …a inceput s-a surida
…dar nu cred ca i-am deschis mintea …!Deci cam asha stind lucrurile unele
sunt doar prafuri …inutile …
shipentru orbirea credulilor in miracole..!
JD-USA

Oblioo, spinzurat! 16-08-2010 - 17:19

Acest articol doreste sa ne informeze. Autorul este ziu veche, care, dupa virsta pe care o are, un an si citeva luni, demonstreaza clar ca habar nu are ce vorbeste. Dar el nici macar nu vorbeste ci gingureste ca prostul. Iar oblioo isi exprima niste opinii de tot rahatul ca-ti vine sa pui mina pe un par si sa-i crapi capul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult