Acasa Opinii Jos labele de pe pensionari!

Jos labele de pe pensionari!

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Numai niste iresponsabili pot aparea peste noapte la televizor sa anunte ca se vor taia pensiile, deoarece s-au terminat banii de la buget. O astfel de politica abrupta denota lipsa de respect pentru varstnici a celor care au gestionat banul public si care, daca si-ar fi facut treaba, ar fi trebuit sa previna un asemenea deznodamant. Nu astepti pana in ultima clipa, cand vezi ca ti s-a terminat ultimul sfant, ca sa anunti ca ai buzunarele goale.

Cum nu poti minti continuu, dupa cum iti vine mai bine, ba ca nu e criza, ba ca e criza, ba ca iesim din criza… Cu ce drept se joaca unii cu vietile oamenilor? Daca pe timp de criza, unele categorii sociale au sansa de a supravietui prin alte mijloace, modul in care sunt tratati azi pensionarii este o crima impotriva umanitatii. Acesti pensionari sunt parintii nostri, care ne-au dat viata si care dupa 30-40 de ani de munca au ajuns sa nu-si mai poata plati nenorocita de intretinere, lumina si telefon. Ce sa mai vorbim de medicamente sau o mancare mai buna. Care n-au copii sa-i mai ajute mor uitati prin apartamente de bloc. Statului mafiot, prin politicienii care s-au perindat regim dupa regim, nu i-a pasat de vietile oamenilor. A furat continuu din banii pensionarilor, pentru a face cheltuieli pe unde aveau domnii politicieni interesul. La nicio schimbare de guverne, nu s-a incheiat vreodata vreun proces verbal de predare-primire a gestiunii nationale intre premierii care s-au succedat la Palatul Victoria. Hotii care ne-au guvernat in ultimii 20 de ani s-au acoperit unul pe altul, fiecare preluand stafeta marelui jaf. In public au facut pe rivalii politici, in spate au fost mereu parteneri de afaceri. Daca am avea Justitie reala in Romania, procurorii de la Parchetul Inaltei Curti trebuiau azi sa-i defileze zi si noapte la audieri pe toti fostii si actualii premieri, ministri ai finantelor si alti gestionari ai banului public, sa spuna ce au facut cu banii pensionarilor. Ar fi trebuit sa avem cativa demnitari deja arestati pentru nenorocirea milioanelor de pensionari. Ar fi trebuit sa stim de cand se deturneaza banii pensionarilor, unde anume au fost cheltuiti, cine i-a furat s.a.m.d. Sa spui brusc ca nu mai ai bani pentru pensii, e ca si cand pensionarii si-ar fi depus economiile la o banca, si cineva le-a furat banii din banca, iar tu te faci ca nu vezi. Placa cu pensiile speciale nu tine aici, pentru ca fiecare pensionar care a contribuit o viata la fondul pentru batranete, trebuia sa-si regaseasca mica lui agoniseala, plus dobanzile aferente, daca statul si-ar fi respectat angajamentele fata de el, dupa ce l-a obligat pe tot timpul vietii active la plata cotei de asigurari.

 

Din nefericire, intr-un stat mafiot precum cel din Romania, toate puterile s-au intrecut in a ticlui si apoi musamaliza marile furaciuni post-decembriste: Caritas, MegaCaritas, Bancorex, Bankcoop, BIR, Albina, FNI, FNA, Flota si cate si mai cate banci, jocuri piramidale, intreprinderi de stat, resurse mineraleBanii pensionarilor au fost doar un mizilic. Puterea politica a fost prima la furat, prin Executiv si Legislativ, atingand “maiestria” de a fura cu acte normative, cu legi. Puterea judecatoreasca nu s-a lasat mai prejos, devenind prin exponentii ei de varf protectoarea banditilor din politica, infruptandu-se din mai toate jocurile piramidale si marile devalizari. Pana si serviciile secrete au devenit in buna masura slugile hotilor din politica, punand zilnic la mapa ministrilor-talhari informatii despre marile privatizari si afaceri din economice, astfel incat “banditii cu staif” sa afle daca cineva ii “tradeaza”. Nu exista o licitatie publica corecta in Romania, pana aici s-a ajuns cu frenezia jefuirii banului public. La fel cum nu avem dosare penale cu inculpati pentru licitatii trucate – semn al protectiei in alb acordate mafiei politice de catre magistrati. Saracia si disperarea care i-a cuprins pe romani este endemica. Toti cei cinstiti simt pe pielea lor ca nu mai pot trai in aceasta tara. Ca indiferent in cine si-au pus sperantele la alegeri, toti sunt la fel ca cei de dinainte, daca nu chiar mai rai. Toti te imbie la alegeri cu minciuni si cu traiste de mancare, ca sa-ti cumpere votul, pentru ca apoi sa fie primii care sa-ti rapeasca dreptul de a trai intr-o tara in care sa fi respectat. Nu vreau sa fiu extremist, dar pentru a transforma societatea bolnava in care traim nu se mai poate prin simplul vot dat la alegeri. Politicienii au devenit mult prea nesimtiti, iar bogatul nu-l va intelege niciodata pe cel sarac. E nevoie de o masura mult mai radicala. Poate de o mamaliga care explodeaza.

0 comentariu

Sir Ceausescu 11-08-2010 - 13:07

Asa de incuiat esti ? Si ai avut tupeul sa pretinzi functia suprema in stat.
Voi, gunoaiele care ati condus tara in ultimii douazeci de ani si care ati distrus toata infrastructura economica, dupa un plan elaborat in Vest, nu stiati ca va veni si momentul final, al adevarului ?
Pai eu v-am lasat tara cu sute de fabrici si uzine, care dadeau la export si ne aduceau valuta, cu productie agricola capabila sa sustina consumul pentru doua Romanii. Unde sunt astea acum ? Credeati ca puteti sa bisnitariti marfuri aduse din import, numai cu banii capsunarilor ? Petrolul de ce l-ati dat austriecilor si aurul si argintul de la Rosia Montana canadienilor ? Si astea erau comuniste ?
Tradatorilor, meritati sa fiti pusi in fata plutonului de executie !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult