Acasa Opinii Reforma s-a oprit la restructurare

Reforma s-a oprit la restructurare

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Cea mai electrizanta emisiune de televiziune de la inceputul lunii iulie pana acum a fost realizata de teleastul Radu Tudor. El a pledat, in mod inteligent, pentru respectarea conditiei militarului roman – in seara marcata de tragicul accident aviatic de la Tuzla. Invitat in studiou era Sorin Stoicescu, prezentat ca general in rezerva si expert in analiza accidentelor aviatice.


 

Radu Tudor ii sensibiliza pe telespectatorii interesati de starea reala a fortelor armate nationale cand concetateanul Stoicescu a dat brusc cu… bata-n balta! in pofida tuturor evidentelor, de dotare tehnica anacronica cu rolul asumat in cadrul NATO si a realitatii ca aeronava prabusita la Tuzla, cu luptatori de elita, era veche, buna de trimis in muzeu, domnul Stoicescu pleda pentru ca militarii romani sa nu protesteze, sa indure cu tarie umilintele la care sunt supusi!

 

Teleastul a simtit clipa de cumpana a emisiunii sale si a intrat in legatura directa cu cel mai popular sef al Statului Major General, generalul Mihail Popescu. A urmat o interventie temerara. Reforma s-a oprit la restructurare”. Enuntul generalului Popescu reflecta crunta realitate. Tot mai vizibila dupa 2004. Ajunsa acum la paroxism. Militarii au trecut in rezerva cu promisiunea guvernantilor ca vor avea o pensie corespunzatoare riscurilor asumate o viata intreaga. Acum – si-a continuat ideea Mihail Popescu – vor ajunge cetateni saraci.”

Nu avem forte de elita– a tunat generalul Popescu -, ci doar oameni de elita! Tehnica de lupta este veche.” Iata rani nevindecate ale armatei nationale.

Patriotismul nu a devenit vetust in tara asta!” A mai adaugat, cu o voce grava, Mihail Popescu, cel mai apropiat instelat de sufletele celor care au purtat sau poarta uniforme militare. L-am sunat apoi la telefon. Asa am aflat ca l-a apelat, pe mobil, pe Radu Tudor, fiind neplacut surprins de pledoaria lui Sorin Stoicescu.

Jurnalistul a pretuit gestul generalului. Si l-a introdus telefonic in emisiune. Putea sa nu o faca. Dar a fost demn. I-a oferit lui Mihail Popescu clipele necesare de exprimare a adevarului netrunchiat.

Pentru asta, Radu Tudor merita aprecierea: magna cum laude.

Generalul Popescu mi-a mai spus apoi la telefon:

– L-am cunoscut pe comandorul Nicolae Jianu. Stii cum era? Painea lui Dumnezeu…Nu are nicio vina seful Statului Major al Fortelor Aeriene, Ioan Aurel Stanciu. Asta-i tehnica pe care o au, pe aceasta zboara…

0 comentariu

Parpanghel 14-08-2010 - 06:24

Si nici nu este chiar vix, si daca a decoperit elixirul la 16 codolani, la 19 deja a devenit letala.Bunne negroasa!

Foreskin 16-08-2010 - 03:07

..la capitolul ziaristi….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult