Acasa Opinii Repetabila istorie

Repetabila istorie

scris de Marin Neacșu
2.615 Afisari

Suntem un popor deosebit. Dintre toate popoarele lumii, numai noi am fi putut face faţă situaţiei geopolitice în care este un miracol că am supravieţuit. Nici un alt popor nici o altă naţiune nu ar fi reuşit să suporte şi să ducă în spinare ceea ce a dus acest popor prins în menghina a trei imperii, cu atâtea călcări începând de la popoarele migratoare până în ziua de azi.

Marin NeacsuCred că şi neamurile Goţilor şi Hunii şi Avarii şi Cumanii cei războinici care au încercat să se aşeze sau să ne scoată din ţară sau din sărite s-au lăsat păgubaşi văzând cât de maleabili suntem şi ce repede ne „adaptăm” cerinţelor, dacă e ordin. Mai toţi veneau aici însetaţi de sânge, aşteptând să fie înfruntaţi, să se poată răzbuna, să treacă prin foc şi sabie îndrăzneala locuitorilor. Dar de unde, localnicii i-au întâmpinat cu pâine şi sare le-au arătat drumul cel mai scurt către graniţele celelalte, le-au pus în desagă să aibă de drum şi le-au urat călătorie sprâncenată. Cum să te răzbuni pe aceşti oameni, cum să le tai capul, când mâinile lor te strângeau în braţe cu bucurie mai mult sau mai puţin ascunsă? Aşa că setea de sânge nu prea a găsit satisfacţie aici şi migratorii au plecat acolo unde se puteau răzbuna şi aveau motive de scandal. Nici romanii nu au făcut mulţi purici pe aici din acelaşi motiv. Aurelian a decis că e mai bine să îşi retragă cetăţenii înapoi pentru că cei care stăteau aici mai mult de un 100 de ani deveneau supraponderali deşi încă nu apăruse Mc Donald, dependenţi de băutură deşi nu apăruse Coca Cola şi degrabă pupături de funduri, deşi încă nu apăruse Barroso.

Cum să supui un popor care se supune singur sau chiar te roagă să îl supui? Unde e bucuria înfrângerii, dacă nu vezi sângele ţâşnind, dacă nu ţipă nimeni de durere, dacă tu îi rupi unuia o mână şi el o întinde şi pe cealaltă? Din cauza asta noi nu am putut fi niciodată înfrânţi, din cauza asta nimeni nu a vrut să rămână să conducă acest popor, nu oferea nici o satisfacţie, din cauza asta imperiile nu au rămas sau nu au asimilat acest pământ, pentru că ar fi fost în stare să îi molipsească şi pe ceilalţi şi se ducea dracu bucuria opresiunii. Am adus un rege străin crezând că se va schimba ceva. Da, s-a schimbat, după o generaţie sângele german a devenit mai român decât românii, regele mai hapsân decât avarii,mai vânzător decât evreii, mai pupător de cizme roşii decât comuniştii. Din cauza asta sultanii nu au transformat ţara în paşalâc, ci au decis să îi lase pe români să se conducă singuri, dar să plătească tribut şi peşcheş, care era nu numai acceptat, ci chiar ridicat din proprie iniţiativă de domnitori, numai să fie lăsaţi să stea pe tron. Şi acest obicei s-a păstrat până în zilele noastre. Toţi preşedinţii care au urcat pe tron au plătit haraciul sau peşcheşul, numai că porţile s-au schimbat. Nu mai este una, sunt mai multe, iar peşcheşul, haraciul sau tributul se numeşte privatizare sau Roşia Montana. Şi acum, ca şi pe vremuri, boierii divăniţi se ceartă între ei, dat nu pentru binele norodului ci pentru slujbele şi imunităţile lor, se închină nu la sfinţi ci la licurici, promiţând unul mai mult decât celălalt, numai să fie lăsaţi să conducă, să bage şi ei mâna în borcanul cu miere.

În timpul acesta, poporul e acelaşi, suportă cu nepăsare, inconştienţă, aş spune chiar nesimţire, tot ce i se întâmplă pentru că ar fi păcat şi foarte greu să iasă din tipare. După ce te-ai obişnuit să fii minţit, bătut, ţinut flămând şi gol fără adăpost, amăgit, vândut en gros şi en detaille, lăsat orfan, jefuit, oropsit mii de ani, cum să îţi schimbi dintr-o dată atitudinea? Nu ai mai fi tu, nu ai mai fi român, nu ai putea supravieţui. Numai aşa se explică, altfel nu văd cum, faptul că înghiţim, răbdăm, ne facem că nu vedem, nu înţelegem, tot ce se întâmplă pe lângă noi şi nu explodăm. Noi am explodat întotdeauna, este lucru demonstrat, numai atunci când alţii ne-au băgat un calup de trotil în fund. Aşa a fost şi în 1821, şi în 1848, şi în 1918, şi în 1944, şi în 1989.

Aşa că nici de acum încolo nu văd de ce am protesta, de ce nu am înghiţi minciuni şi promisiuni care se dovedesc până la urmă a fi doar abureli.

Ponta si Antonescu ne-au cerut sa votăm USL ca sa scăpăm de portocale. Dar tot ei sunt cei care in urma votului au bătut palma cu portocalele şi vinetele si le-au dat 188 de locuri în Parlament prin redistribuire, bătându-şi joc de votul romanilor. Românii înghit.

Aceiaşi oameni ne-au cerut să ieşim la vot să îl suspendăm pe Băsescu, dar ei au plecat din ţară când CCR si-a prezentat raportul în Parlament, lăsând astfel pe Băsescu la volan. Românii înghit.

Tot fraţii Dalai Lama, Crin şi Victor au cerut să votăm USL ca să nu mai fim şantajaţi de UDMR în Parlament, dar ei deja bătuseră palma cu UDMR-ul şi aveau un acord semnat încă de la alegerile locale şi au trimis ordine cifrate către uslaşii din comisiile de numărare a voturilor să menţină UDMR peste pragul electoral, pentru că exit-polurile arătau că sunt sub prag. Românii înghit.

Scumpii Crin şi Victoraş tot spun ca nu se poate lucra cu Băsescu, ni-l prezintă ca pe sursa tuturor relelor din Romania, dar semnează acorduri de supunere instituţională şi îl lasă să îşi facă de cap. Românii înghit.

Prin vară, după ce a stat o săptămână la Viena să-şi lingă rănile şi semnele de impotenţă politică, Crin, într-un acces de orgoliu se dădea la şefii europeni pozând, ca şi Ponta acum, în marele patriot. După ce i-a mai trecut supărarea s-a făcut din nou preş şi acceptă toate condiţiile impuse de aceiaşi oameni pe care îi certa în vară, punând economia şi ce a mai rămas din proprietăţile statului la îndemâna lor în speranţa că peste un an va fi uns domnitor. Nici vechii fanarioţi nu plăteau datoriile către Poartă decât după ce erau unşi, doar promiteau şi aveau grijă apoi să îşi scoată pârleala. Astăzi obiceiul e un pic schimbat, mai întâi plăteşti chiar cu un an doi înainte şi apoi, să vedem dacă mai eşti numit. Doamne, dacă pălmaşii şi-au păstrat obiceiul căftăniţii s-au prostit, plătesc înainte, ca la curve fără să fie siguri că primesc ce au plătit. Românii înghit.

Ciudat popor suntem, cu adevărat deosebit. Acum înţeleg de ce Papa numea România Grădina Maicii Domnului. Numai aici Politica naşte, e adevărat monştri, nu sfinţi, dar rămâne tot virgină.

35 comentarii

BULA 10-02-2013 - 07:47

Toate ca toate, dar pe mine ma enerveaza cel mai rau ca s-a ajuns sa se dea diploma de studii superioare la cretini, sa-i faca egali in drepturi cu cei care au facut facultatea serios, inainte de ’90. Ba mai rau, cei cu facultatea facuta serios sunt echivalati la studii doar cu licenta, nu cu cei cu masteratul.

Nea Marine, du-te si matale sa asisti la examenele de la Politehnica, sa vezi ca sunt promovati studentii care nu stiu nici formula ariei cercului. Si nu te mai gandi atata la pensia ciuntita, ca nu o sa mai vezi pensia intreaga.

neacsum 10-02-2013 - 08:58

Bula, am facut facultatea in plina epoca „renascentista” cand copii se bucurau de libertatile democratiei,m cand nu te puteai atinge de ei pentru la luai „drepturile” abia castigate de a se simti liberi si de a cjiului, de a nu mai purta uniforma, de a chiuli, etc. Asa ca nu imi spune . Eu mergeam la cursuri numai dupa amiaza cand scapam de la serviciu, plecam direct de la unitate, imbracat tobosar, ca pe vremea aia nu ne dadeau voie civil la unitate, „libertatea ” in armata sau lipsa banilor pentru echipament a venit mai tarziu si ma mai invoiam cand aveam cursuri practice. Cu toate astea,eram impreuna cu un coleg printre studentii cu cele mai putine absente . Iti inchipui deci cam cat dadeau pe la facultate colegii mei cei tineri . In fine , nu asta conteaza ci ce stii sau cum te prezentai la examen. Nu intru in amanunte. sI INCA ATUNCI, ACUM 18 ANI STEATEAM MULT MAI BINE . INTRE TIMP AU VENIT CEVA MINISTRI „DOTATI” CAMPENI, FUNERII, SI ALTII UDEMEREI CARE AU FACUT INVATAMANTUL PRAF, CA SA NU AIBA CINE SA RIDICE PRETENTII .

neacsum 10-02-2013 - 08:59

rectific, nu campeni, abramburici .. campenii si-au batut joc de munca romanilor .

BULA 10-02-2013 - 14:01

Cand ai facut matale facultatea inca era bine. Se intra cu examen si se nota cat de cat corect la examene. S-au stricat lucrurile, urat de tot, dupa ce Andrei Marga a scos examele de admitere si le-a dat voie universitarilor sa-si bata joc de invatamantul superior. Si liceul tot Marga l-a dezorganizat. Au contribuit si Androneasca si Funeriu, dar raul major Marga l-a produs.

Cei care nu lucreaza in invatamant, sau nu au copii de varsta scolara (presupunand ca se pricep si se intereseaza de ei), nu au cum sa-si dea seama de monstruozitatea la care s-a ajuns. Ei cred ca e tot ca pe vremea lor.
Aici trebuie sa actionam acum, ca daca n-o facem, se alege praful de Romania. Nu vom mai avea specialisti in nici un domeniu. Vor cadea blocurile si podurile cu noi, trenurile vor deraia, va pica sistemul energetic, se va duce totul la vale. Nu vor fi bani de pensii si asigurari medicale, pentru ca nu va mai fi cine sa-i produca.

DXN 10-02-2013 - 09:37

„Ciudat popor suntem, cu adevărat deosebit. Acum înţeleg de ce Papa numea România Grădina Maicii Domnului. Numai aici Politica naşte, e adevărat monştri, nu sfinţi, dar rămâne tot virgină.”

Acum trei saptamani am scris lafel.
M-ATI TAIAT, deoarece nu i-a convenit gruparii dobre@CO.
Si ai observat si matale neacsum! Iti amintesti?
IATA CE SPUNEAM:
Ceea ce este important, este ca poporul roman este un popor cu kkt in cap, daca:
1. Aa inghitit doua minciuni (referendumul 300 nu-i valabil + va dam laptesi miere) de la anUSuL condus de niste paparude! Acum au toata puterea.TOATA. Si ce fac? O sa ajungem sa mancam urzici in primavara!
PM-ul incepe sa simta ca circul si schitele -interpretate in casa popei Sarbu- au devenit desuete iar guvernarea RO nu se poate asemana cu intinderea mucilor cu limba pe buzele sarmizecetusssei.
2. A inghitit douazeci de ani minciuni de la jurnalisti/e condusi/e de niste paparude!
Acum au toata puterea.TOATA. Si ce fac? Se joaca cu ea?
O sa ajungem sa-i declaram criminali! Ca neprofesionisti sunt!
3. Atunci cand DXN scuipa , voi il injurati si il taiati. E heee, necsoiuleee, cu poporul RO nu-i asa cum crede lumea!
Si nici cum visezi tu, necsoiuleee!

ADAUGANDU-L PE EMINESCU:
“Cu umbre care nu sunt, v’a’ntunecat vederea
Si v’a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti …
Cel ce in asta lume au dus numai durerea,
Nimic n’are dincolo … caci morti sunt cei muriti!
De ce sa fiti voi sclavii milioanelor nefaste,
Voi, ce din munca voastra abia puteti trai?
De ce boala i moartea sa fie partea voastra,
Cand ei in bogatia cea splendida si vasta
Petrec ca si in ceruri, n’au timp nici de-a muri?”

Un neam de MASOCHISTI!

digital 10-02-2013 - 10:59

bine mă,am înțeles că ești cretin,acu stai jos,baghă-ți o banană-n khoor și un morcove-n muștiuc!

neacsum 10-02-2013 - 18:37

DXN eu nu am vazut unde scriai tu ceea ce spui ca ai scris, nici nu contest dar nici nu am citit si mai ales , nu am taiat eu nimic, asa ca nu vad de ce imi vorbesti de parca ai avea ceva sa imi reprosezi.

neacsum 10-02-2013 - 20:29

Da, acolo vad ca dadeai in mine desi nu am inteles pentru ce.

DXN 10-02-2013 - 20:33

neacsum
23-01-2013 at 23:17

Interesant este ca au taiat si comentariile mele, desi nu injuram pe nimeni si nici DXN nu a injurat. Ce lucruri or fi deranjat in discutiile mele cu DXN ?
– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
23-01-2013 at 23:19

Merci , mon chapeaux!
Sa fii convins ca si eu
Te simt la valoarea ta !
Nu avem aceleasi optiuni
Nici intr-o familie nu ar fi posibil !
Dar ,mai multe ne apropie !
DXN
23-01-2013 at 23:20

Ceea ce este important, este ca poporul roman:
1. A inghitit doua minciuni (referendumul 300 nu-i valabil + va dam laptesi miere) de la anUSuL condus de niste paparude! Acum au toata puterea.TOATA. Si ce fac? O sa ajungem sa mancam urzici in primavara!
PM-ul incepe sa simta ca circul si schitele -interpretate in casa popei Sarbu- au devenit desuete, iar guvernarea RO nu se poate asemana cu intinderea mucilor cu limba pe buzele sarmizecetusssei
2. A inghitit douazeci de ani minciuni de la jurnalisti/e paparude!
O sa ajungem sa va declaram criminali! Cat de neprofesionisti sunteti!
3. Atunci cand DXN scuipa, voi il injurati si il taiati. E heee, necsoiuleee, cu poporul RO nu-i asa cum crede lumea!
DXN
23-01-2013 at 23:28

neacsule nu te da prost!

Pt Neacsu,
Nu sunteti profesionisti, ci niste amatori care va jucati “cu tara-n bumbi”, ori niste mercenari in slujba unui hot-bandit cu bani.
Credeam ca ZV, pe cand venise Hariton sau ciachiru’ o sa fie ceea ce a fost, asa cum voi. inclusiv dl. Pena se extazia!

neacsum 10-02-2013 - 21:07

DXN, nu ma dau prost, nici nu cred ca m-ar prinde imaginea. Pur si simplu nu pot fi invinuit ca fac jocul cuiva si dupa cum ai sesizat eram si eu surprins ca se taiase discutia noastra. Crezi bine, nu crezi, e treaba ta.

DXN 10-02-2013 - 21:12

MA BAETE, IN FOND, CE VREI?
Las-o cum o chicat!

ValVerde 10-02-2013 - 21:29

„…nu ma dau prost, nici nu cred ca m-ar prinde imaginea. ”

===

Ai ramine surprins daca ai stii cit de adaptabil esti…nu-ti poti inchipui cum te vezi din afara…

digital 10-02-2013 - 12:06

faină povestea ta,neacsum,da cauzele le găsiși?!
da soluțiile le aflași?!
că așa de analize e plină lumea că ce am făcut și cât de proști erau strămoșii noștri!
hai să te întreb ceva,cum se face că atunci când unul ia poziție și atitudine față de un rău evident îndreptat împotriva semenului,societății sau națiunii,imediat sar vreo cinzeci sș-l bage în pământ,că ce se bagă el,că ce știe el sau cât de prost e!
explică-mi și mie,acest tip de mentalitate,pe care pune-o apoi,ca un overlay peste tot ce-ai povestit tu!

neacsum 10-02-2013 - 18:41

Digital, cauzele ca si solutiile sunt in noi . Atata vreme cat unii gandesc si spun lucrurilor pe nume iar altii doar comenteaza si le dau in cap ca nu fac mai mult nu o sa ajungem nicaieri. Daca esti de acord hai sa vedem si sa discutam real ce putem face , nu sa ne dam in cap cu mistocareli, injuraturi, intrebari de duzina si reprosuri de doi bani. Ai adresa mmea de mail hai sa discutam serios daca vrei sa te inhami la ceva, daca nu, las-o asa. Deocamdata arma mea este pana. Cand o sa fie nevoie, o pot schimba.

Europeanuul 10-02-2013 - 18:51

„Deocamdata arma mea este pana. Cand o sa fie nevoie, o pot schimba.”

Cu ce ati putea schimba pana?

BULA 14-02-2013 - 07:28

Trece la pix.

ValVerde 10-02-2013 - 20:00

Deocamdata arma ta este batista cu care iti stergi lacrimile.
O poti schimba in hirtie higienica.

Antibasistul 10-02-2013 - 14:18

Stimate Neacsu, NOROCUL NOSTRU ASTA ESTE, CA NE AFLAM LA PUNCTUL DE INTILNIRE A TREI IMPERII RIVALE, trei s-au certat, in timpul acesta noi am supravietuit, tocmai datorita permanentei rivalitati ale acestor trei imperii.
Daca Romania s-ar fi aflat undeva linga mintii Urali am fi fost demult o gubernie ruseasca, daca am fi fost in Asia Mica, am fi fost parte a Turciei, daca am fi fost linga Cehia am fi fost parte a Imp. austriac!

Antibasistul 10-02-2013 - 14:20

muntii Urali, nu mintii

Antibasistul 11-02-2013 - 01:37

Ce-i poponarule, nu poti dormii?

Antibasistul 11-02-2013 - 01:41

Tu trebuie sa-ti dai demisia, ai facut de rusine Propaganda evreilor!

neacsum 10-02-2013 - 18:44

S-a intamplat ceva rau cu cehii, fiind langa imperiul austriac ? La ora asta stau mult mai bine ddecat noi, iar muntii Tatra sunt parca mai drepti decat Carpatii. La noi nu stiu dracu, si Carpatii sunt incovoiati .

Antibasistul 10-02-2013 - 19:01

Nu vorbeam de Cehia de acum, vorbeam de fosta Cehie, fosta provincie a Imperiului Austriac, de ce nu zici nimic de Romania eventuala gubernie a Imperiului Rus…?

ValVerde 10-02-2013 - 15:43

„Ciudat popor suntem, cu adevărat deosebit.”

===

Si unde mai pui ca ti-au taiat si pensia….!!!

salut 11-02-2013 - 15:47

E a treia postare absolut cretina pe care o produci, mme la vache verte. Menopauza produce atata suferinta?

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-02-2013 - 15:59

@saliut-saliut!
Cu toata ondescentza
Te amphlasez la/in ORIGINI
Daca folosesti EPITETE
De mine inventate !

Tache 10-02-2013 - 20:57

România nu trebuie să accepte procedura arbitrajului internaţional, Uniunii Europene, deoarece este clar că se va reedita Arbitrajul de la Viena.
A accepta un arbitraj internaţional ar însemna că România ar întra în capcana întinsă de serviciile de spionaj ale statelor inamice ale Germaniei, Ungariei, Ucrainei, SUA şi Israelului.

În mod greşit se tot spune dictatul de la Viena. N-a fost nici un dictat, a fost un arbitraj, avea cel puţin aparenţa făţarnică a legalităţii internaţionale.
Or procedura arbitrajului presupune că ambele părţi vor arbitrajul unei puteri străine. Si în 1940 România a fost de acord cu parcurgerea procedurii arbitrajului ca reglementare paşnică a diferendumului, şi atunci am fost chiar în relaţii de prietenie cu Germania hitleristă, iar România avea o clasă politică la fel de inconştientă, indiferentă la soarta României ca acum. Eu sper că acest guvern, la fel de trădător ca şi al PDL, nu va aduce România la dezastru, asemeni guvernanţilor din 1940 şi nu va accepta nici un arbitraj al UE sau a altcuiva.

Soarta Transilvaniei, integritatea teritorială şi indivizibilitatea României nu sunt subiect de arbitraj internaţional, iar dacă preşedintele băsescu traian şi acoliţii săi din PDL, USL şi UDMR vor accepta un arbitraj internaţional, se fac vinovaţi de trădare, iar Poporul Roman are dreptul la insurecţie, pentru salvgardarea drepturilor sale sacre şi inalienabile, la judecarea şi pedepsirea exemplară a acestor trădători.

Dacă cumva băsescu ar accepta sau propune un arbitraj internaţional privind Transilvania, Parlamentul va trebui să îl suspende pentru Înaltă trădare, iar la referendumul de demitere cred că de data aceasta întregul popor Român va vota demisia acestui trădător abject, slugă a evreimii internaţionale!

Trădătorii din România, chipurile, pentru reglementarea paşnică a diferendumului, ar putea abuziv invoca Actul final al Conferintei pentru securitate si cooperare in Europa, elaborat la Helsinki la 1 august 1975 care, în cap.V. privind Reglementarea pasnica a diferendelor, prevede: Statele participante vor reglementa diferendele dintre ele prin mijloace pasnice, astfel incit sa nu fie puse in pericol pacea si securitatea internationala si justitia.Ele se vor stradui cu buna-credinta si intr-un spirit de cooperare sa ajunga la o solutie rapida si echitabila pe baza dreptului international. In acest scop, ele vor recurge la mijloace ca negocierea, ancheta, mediatiunea, concilierea, arbitrajul, reglementarea judiciara sau la alte mijloace pasnice, la alegerea lor, inclusiv orice procedura de reglementare convenita prealabil a diferendelor la care sint parti. In cazul in care nu se ajunge la o solutie prin folosirea unuia din mijloacele pasnice de mai sus, partile in diferend vor continua sa caute un mijloc reciproc acceptabil pentru a reglementa pasnic diferendul. Statele participante, parti la un diferend intre ele, precum si celelalte participante, se vor abtine de la orice actiune care ar putea agrava situatia, astfel incit sa puna in pericol mentinerea pacii si securitatii internationale si prin aceasta sa faca mai dificila reglementarea pasnica a diferendului.”

ROMÂNIA, SUB NICI O FORMĂ, NU VA TREBUI CA, ÎN CAZUL ESCALADĂRII CONFLICTULUI, SĂ PROPUNĂ ORI SĂ ACCEPTE PROCEDURA MEDIERII ŞI ARBITRAJULUI INTERNAŢIONAL, PENTRU A SE EVITA UN NOU ARBITRAJ DE LA VIENA!

ValVerde 10-02-2013 - 21:09

Ora noua a sosit…
Omul Negru n-a venit…!

Hu-hu Bau !!!!!!

Antibasistul 11-02-2013 - 01:56

Stricato, tot cu gindul la Omul Negru cu su…a mare esti, in cautarea lui ai emigrat in SUA, rusine!

digital 10-02-2013 - 21:16

hai neacsum,să vă destind un pic…..

La Mall,o damă bine se suie pe cîntarul cu fise,vîră o monedă şi citeşte:60 kg.
Lasă poşeta lîngă cîntar:58.
Îşi scoate ghetuţele şi le pune lîngă poşetă:56.
Dezbracă hăinuţa şi-o aşează peste ghete:54.
CLING…şi cîntarul se-nchide.
„Domnişoară,poftim fise!”…se aude un cor de bărbaţi din spatele ei.

BULA 14-02-2013 - 07:31

Dezastrul national e asociat cu faptul ca nu se respecta scara valorii. S-a accentuat ingrozitor de cand se dau diplome de studii superioare la dobitoci. Ba mai mult, ii fac si cu doctorat, prin finantare POSDRU.

jan dinu 14-02-2013 - 08:00

Este pacat daca posezi un – Lambirghinii – sa NU ai
atashat un doctorat macar in stiinte puliTice…
Altii care nu au asemenea posibilitati pot sa-shi invirte
in jurul giturilor lanturi aurifere stalucitoatre atirnind shi niste – cruci mari –
care sa le poarte noroc toata viatza ..chiar shi-n puskarii !
JD-USA

Cocosu garlic 14-02-2013 - 08:04

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult