Acasa Opinii Romania ca o groapa

Romania ca o groapa

scris de Ziua Veche
1 afisari

In primul  weekend in care iarna ne-a lasat in pace, strazile oraselor s-au umplut de oameni si de motociclete. A inceput sezonul. Odata cu el, a reaparut si moartea. Viata a doi oameni a fost curmata brusc, sambata noaptea, cand motocicleta pe care se aflau a luat o gura de canal pe Splaiul Unirii. Bolidul s-a dezechilibrat, iar motociclistul si pasagerul sau au fost proiectati intr-un stalp. Nici un os nu le-a mai ramas intreg. Politistii n-au gasit nici o urma de frana. Capcana din sosea a fost perfecta.

 

 

Multi din cei care au privit stirea la televizor proababil ca i-au gasit vinovati pe cei doi “donatori de organe”, pentru ca goneau prea tare. Asa sa fie oare? Groapa din sosea sa nu fi avut nici un rol. Daca ii dai unui om cu un par in cap pana il lasi fara suflare se cheama omucidere. Daca il palesti fatal din greseala, se numeste ucidere din culpa. Daca, in schimb, iti bati joc de sosele, iti incasezi banii si apoi dormi linistit, se cheama afacere. Chiar daca apoi un motococlist ghinonist se face praf din cauza operei tale. Nu raspunzi nici tu, cel care a executat lucrarea, nici contopistul de la municipalitate care a receptionat soseaua, nici Oprescu care se plimba cu autobuzul intesat de presa pentru a face observatii drumarilor sub obiectivul camerelor. Pentru viata celor doi oameni nu raspunde nimeni. Politia va hotari ca mortul e de vina, pentru ca nu a adaptat viteaza conditiilor de trafic. Probabil ca nimic despre sosea. Nimic despre groapa. Nici un dosar penal pentru cei vinovati, din culpa, de moartea a doi oameni.

 

La aceasta tragedie s-ar mai putea adauga alte zeci de mii de bucse sau jante distruse in aceeasi gura de canal, una din zecile de mii de gropi sau gauri de pe strazile Capitalei. Pentru care nimeni nu raspunde. Niciodata. Pentru ca desi Romania arata ca un camp de razboi, justitia vrea dovezi solide ca ti-ai rupt masina sau ti-ai pierdut viata din cauza drumurilor noastre. Evidenta nu ii este de ajuns cucoanei oarbe si corupte care imparte dreptate si cauta adevarul carmuita de personaje alde Florin Costiniu.

 

Doi oameni au murit pentru ca regii asflatului si baronii utilitatilor si-au batut joc de soselele Capitalei fara ca cineva sa le faca vreun dosar penal. Si pentru ca, noi, romanii, ne-am obisnuit sa ne rupem masinile cumparate cu rate usturatoare de la banca si ne-a intrat in reflex sa vedem accidente cumplite cauzate de drumurile infecte pe care circulam, propun politiei sa infiinteze un nou indicator rutier: Atentie, sosea mortala. Circula doar pe riscul tau!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult