Acasa Opinii România, lidera de facto a asociaţiilor „Marshall”

România, lidera de facto a asociaţiilor „Marshall”

scris de Ion Petrescu
2 afisari

Sunt momente, în evoluţia unor organizaţii non-guvernamentale, când anumite adevăruri trebuie rostite limpede. Şi fără menajamente.O asemenea clipă a sosit şi pentru Asociaţia George C. Marshall – România, condusă, de ani buni, cu tenacitate şi inspiraţie, de dr. Doru Frunzulică. 

Ion PetrescuÎntre 13 şi 17 iunie 2011, la Garmisch – Partenkirchen, în Germania, Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall găzduieşte reuniunea liderilor asociaţiilor absolvenţilor acestui institut americano-german, sub genericul Întărirea Parteneriatului Regional în Sud-Estul Europei.

O temă generoasă, dar care naşte întrebări legitime.  

Prima eroare a iniţiatorilor acestei acţiuni? A fost difuzat, prin e-mail, un proiect al unei declaraţii comune, a preşedinţilor ( sau înlocuitorilor acestora) asociaţiilor George C. Marshall din statele incluse în arealul Europei de Sud-Est.

O eroare majoră. De ce?

 Acest draft a fost întocmit şi semnat doar de reprezentanţii… Croaţiei, Muntenegrului şi Republicii Serbia.

Ceea ce, în cel mai bun caz, poate fi considerată o glumă colegială, în contextul în care asociaţiile din România, Bulgaria şi Republica Moldova nu sunt deloc în situaţia de a lua notiţe de la mai nou createle organizaţii, din statele apărute în arealul ex-iugoslav.

Dacă există un interes aparte, al iniţiatorilor vizibili ai acestei asociaţii regionale – pentru depăşirea traumelor, din perioada confruntărilor militare succesive, care au dus la dezintegrarea Iugoslaviei – şi  prin crearea unui mecanism subtil, diplomat şi necesar, de cooperare între statele apărute în ex-teatrul de război iugoslav, atunci pot promova varianta ca să îşi creeze doar asociaţiile respective un organism propriu.

 

Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall

Asociaţia George C. Marshall – România , declarată public, în repetate rânduri, de către oficialii Centrului Marshall, din Germania, inclusiv în 2011, drept fanionul organizaţiilor similare, la nivel european, fiind cea mai dinamică structură de acest tip, nu are cum să accepte doar postura de membră a unei piramide non-guvernamentale în care, de facto, deţine de pe acum portofoliul, partitura şi bagheta de dirijor recunoscut a unor acţiuni cu impact internaţional atât la Washington D.C., cât şi la Berlin.

Mandatul încredinţat reprezentantului asociaţiei absolvenţilor români, Sorin Repanovici – un bun organizator, cu abilităţi de negociator constructiv – este de a pune lucrurile în lumina lor reală.

Cei peste 430 de absolvenţi români ai Centrului Marshall, din diferite structuri guvernamentale, preponderent din acelea specializate în asigurarea securităţii naţionale, au fost instruiţi pentru a promova cooperarea dezirabilă în spaţiul euroatlantic.

În NATO, dintre toate ţările invitate la reuniunea deja menţionată, doar România are o forţă expediţionară de aproximativ 1800 de militari, în cel mai dificil teatru de operaţiuni asumat de Alianţa Nord-Atlantică – cel afgan.

Tot România este singura ţară din Europa de Sud-Est,  care a  semnat recent, la Washington D.C., acordul privind amplasarea, conform unui calendar convenit de comun acord, a unor interceptoare americane la baza militară de la Deveselu.

Interceptoare care asigură nu doar apărarea statelor aliate, de la flancul răsăritean al NATO, ci şi a ţărilor partenere limitrofe, precum fostele state membre ale Iugoslaviei.

Dintr-o asemenea perspectivă, România îşi depune candidatura legitimă la conducerea, pe un an de zile, a doritei asociaţii regionale, funcţia de vicepreşedinte fiind dezirabilă pentru Bulgaria, a doua ţară membră NATO, cu putere militară notabilă, din sud-estul bătrânului continent.

Abia după ce România, Bulgaria şi Croaţia – un membru mai recent al NATO, din acelaşi areal – se vor succeda, la conducerea clamatei asociaţii regionale, celelalte asociaţii din zonă – precum vocala organizaţie din Serbia – pot să aspire la timona unei structuri ce trebuie să ţină cont de realităţi, nu de aspiraţii generate de cu totul alte interese.

În mandatul de un an de zile, ce se cuvine de drept României, asociaţia absolvenţilor români poate organiza, la Bucureşti, cel puţin două evenimente cu maxim impact internaţional.

Conform opiniei lui Sorin Repanovici, posibila lansare, la finele acestui an – la iniţiativa Asociaţia George C. Marshall – România – a premiilor asociaţiei regionale, pentru personalităţi din statele membre, care au contribuit la întărirea încrederii între ţările din  această zonă, precum şi iniţierea, în 2012, a unei acţiuni menite a conecta noua structură cu Cartierul General al NATO, prin invitarea, la Bucureşti, a unui reprezentant al secretarului general Anders Fogh Rasmussen, într-o conferinţă multinaţională focalizată pe priorităţile Alianţei, în perioada de după alegerile prezidenţiale din S.U.A. şi Rusia, pot constitui două noi argumente forte în alegerea României ca lider al structurii concepute de mentorii americani şi germani de la Centrul “Marshall.”

Este o candidatură meritată.

A cărei validare va certifica aprecierea pe care iniţiatorii asociaţiei regionale o acordă organizaţiei din România. Una deschisă unui dialog amical.

Dar nu şi substituirii potenţei sale, prin iluzii create unor parteneri al căror rol actual, în Europa de Sud-Est, nu poate fi deloc comparat cu cel jucat de România.

6 comentarii

briel 13-06-2011 - 17:05

Desene animate …
N-avem dupa ce trage apa la buda, dar avem absolventi ai cercului de vacanta Marshall. Pe romaneste spus: praf in ochi.

„Floods in 2010 which killed 24 took a heavy toll on the economy of European Union’s second poorest country struggling to emerge from a deep recession.”

http://www.theweathernetwork.com/news/storm_watch_stories3&stormfile=flash_floods_in_romania_forc_120611?ref=ccbox_weather_category2

Cine este mai sarac decat noi in Europa ?

Seneca 13-06-2011 - 21:33

Discurs rostit de către Geert Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii din Olanda, membru al Parlamentului olandez, în faţa adunării unor factori politici internaţionali, la .hotelul „Four Seasons” din New York, în toamna anului 2009

Dragi prieteni,
Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invitat.

Vin în America cu o misiune.
Nu este totul bine în lumea veche.
Se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist.
S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei.
Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.
Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică.

Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare.
Dvs. aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne.
Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume.
Este o lume a societăţii paralele create de imigrarea musulmană în masă.
Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă sau, măcar, poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă.
Şi dacă este, ajunge s-o regrete.
Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie.
Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor.

Ai moschei la multe colţuri de stradă.
Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi.
Cu greu veţi găsi vreo activitate economică.
Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi.
Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei.
Acestea sunt construcţiile de blocuri pentru controlul populaţiei crescânde a Europei, stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş.
Există acum mii de moschei în toată Europa.
Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine.
Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.
Semnalul este evident: Noi dominăm!

Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia.
În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană.

Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane.
Mohamed, este acum cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe.
În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze şi porcul, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani.

Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai „halal food” (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane).

În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi aproape exclusiv de către musulmani.

Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se „curvă, curvă”.
Antenele farfurii de televiziune nu sunt îndreptate spre canalele locale, ci numai spre staţiile din ţările de provenienţă musulmană.

În Franţa, profesorii de şcoală sunt îndrumaţi să evite autorii care sunt consideraţi „ofensivi” musulmanilor, inclusiv Voltaire şi Diderot; acelaşi lucru este valabil şi pentru Darwin.
Istoria Holocaustului nu mai poate fi predată în şcoală din cauaza sensibilităţii musulmane.

În Anglia, tribunalele „Sharia” fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei – n.t.)

Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone „de necirculat” pentru femeile fără capul acoperit cu un şal.

În urmă cu o săptămână, un bărbat aproape a murit după ce a fost bătut de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul.

Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel.
Aş putea continua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.

Într-un calcul recent al Universităţii San Diego, s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
Bernatd Lewis a prezis o majoritate musulmană până la sfârşitul acestui secol.

Acestea, desigur, sunt numai cifre.
Şi cifrele n-ar fi ameninţătoare dacă imigranţii musulmani ar manifesta o tendinţă de asimilare.
Însă sunt infime semnele în sensul ăsta.

„Pew Research Center” a raportat că jumătate din musulmanii francezi consideră loialitatea lor faţă de islam mai puternică dacât loialitatea lor faţă de Franţa (Pew Research Center este o organizaţie americană care oferă opţiuni, atitudini şi tendinţe ale opiniei publice din SUA şi din lume – n.t.)
O treime dintre musulmanii francezi nu se opun deloc atacurilor sinucigaşe.

Iar Centrul Britanic pentru Coeziune Socială a comunicat că o treime din studenţii musulmani britanici se pronunţă pentru un „califat” mondial.
Musulmanii cer să „li se arate respect”, iar noi le arătăm acest respect: avem sărbători musulmane oficiale de stat.

Procurorul General creştin-democrat tinde să accepte „sharia” dacă există o majoritate musulmană.

Avem miniştri, membri de cabinet, cu paşapoarte de Maroc şi Turcia.
Cererile musulmane sunt susţinute de comportări nelegale, mergând de la crime mărunte şi violenţe întâmplătoare, de exemplu contra lucrătorilor pe ambulanţe şi şoferi de autobuz, până la răzmeriţe pe scară redusă.

Parisul a văzut asemenea revolte în suburbiile sale.
Eu îi numesc pe aceşti criminali „colonişti”.
Pentru că asta sunt.
Ei nu vin să se integreze în societăţile noastre; ei vin să integreze societăţile noastre în Dar-al-Islam – ul lor.
Din cauza asta sunt colonişti (Dar-al-Islam este o secţiune a islamului mondial – n. t.)

Multe din aceste violenţe de stradă, de care am pomenit, sunt îndreptate exclusiv împotriva nemusulmanilor, forţând pe mulţi dintre băştinaşi (localnici) să părăsească propriul lor cartier, propriul oraş, propria ţară.

Mai mult, musulmanii reprezintă astăzi un număr de votanţi care nu se poate ignora.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l ştiţi este importanţa profetului Mohamed.
Conduita lui este un exemplu pentru toţi musulmanii şi nu poate fi criticată.
Acum, dacă Mohamed ar fi fost un om al păcii, cum ar fi, să spunem, Gandhi sau Maica Tereza, n-ar fi fost nici o problemă.
Dar Mahomed a fost un şef de bandă, un asasin, un pedofil şi a avut mai multe căsătorii în acelaşi timp.

Tradiţia islamică ne povesteşte cum s-a luptat el în bătălii, cum şi-a omorît duşmanii şi chiar cum executa prizonieri de război.
Mohamed însuşi a masacrat tribul iudeu al lui Banu Qurayzah.

Dacă ceva este bine pentru Islam, e bine; dacă este rău pentru Islam, este rău.

Să nu încerce nimeni să vă păcălească cu faptul că islamul ar fi o religie.

Desigur, are un Dumnezeu, o lume de apoi şi cele 72 de fecioare.
Dar, în esenţă, Islamul este o ideologie politică.
Este un sistem care stabileşte reguli precise pentru societate şi pentru viaţa fiecărei persoane.

Islamul vrea să dicteze fiecare aspect al vieţii.
Islamul înseamnă „resemnare” sau supunere.

Islamul nu este compatibil cu libertatea sau cu democraţia, pentru că se străduieşte să obţină „sharia”, in dorința de a deveni o religie totalitară.

Acum ştiţi de ce Winston Churchill a numit Islamul „cea mai retrogradă forţă din lume” şi de ce a comparat „Mein Kampf” cu Coranul.

Publicul a acceptat sincer povestea palestiniană şi vede Israelul ca agresor.
Dar eu am trăit în ţara aceea şi am vizitat-o de o mulţime de ori.

Eu susţin Israelul.
Întâi, pentru că este patria evreească după două mii de ani de exil, incluzând Auschwitz-ul, în al doilea rând pentru că este o democraţie şi în al treilea rând pentru că Israelul este prima noastră linie de apărare.
Această micuţă ţară este situată pe linia de luptă contra jihadului, împiedicând avansarea teritorială a Islamului.
Israelul înfruntă linia de luptă a jihadului la fel ca şi Kaşmirul, Kosovo, Filipinele, Sudul Tailandei, Darfur în Sudan sau Libanul.
Israelul este pur şi simplu în cale.
Aşa cum a fost şi Berlinul de Vest în timpul războiului rece.

În ţara mea, în Olanda, 60% din populaţie consideră imigrarea în masă a musulmanilor, drept greşeala politică numărul unu de la al doilea război mondial încoace.
Şi alţi 60% consideră Islamul ca cel mai mare pericol.

Luminile se pot stinge în Europa mai repede decât vă puteţi imagina.
O Europă islamică înseamnă o Europă fără libertate şi democraţie, un deşert economic, un coşmar intelectual şi o pierdere de putere militară pentru America, deoarece aliaţii săi se vor transforma în duşmani, duşmani cu bombe atomice.
Cu o Europă islamică, America va trebui singură să apere moştenirea Romei, a Atenei şi a Ierusalimului.

Dragi prieteni, libertatea este cel mai preţios cadou.
Generaţia mea niciodată n-a trebuit să lupte pentru această libertate, ea ne-a fost oferită pe o tavă de argint, de către oamenii care au luptat pentru ea cu viaţa lor.

Pe tot cuprinsul Europei, cimitirele americane ne amintesc de băieţi tineri care niciodată n-au ajuns acasă şi a căror amintire noi o preţuim.
Generaţia mea nu este proprietara acestei libertăţi; noi suntem numai păstrătorii, paznicii ei.
Noi putem doar preda această libertate greu obţinută, copiilor Europei, în aceeaşi stare în care ne-a fost oferită nouă.

Noi nu putem ajunge la nici o înţelegere cu mulahii şi imamii (conducători religioşi musulmani – nota mea).
Generaţiile viitoare nu ne vor ierta niciodată.
Noi nu ne putem risipi libertăţile.
Pur şi simplu nu avem dreptul să facem asta.

Trebuie să facem tot ce este posibil acum pentru a opri această stupiditate islamică, pentru ca să nu poată distruge lumea aceasta liberă pe care noi o cunoaştem.

Vă mulţumesc,
Geert Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii din Olanda, membru al Parlamentului olandez

YAAKOV 14-06-2011 - 05:30

Sa treaca toti la ortodoxism, care este o religie „minimala”. Popii ortodocsi nu fac politica. Zic ceva cu Doamne Doamne, canta putin cu tzarcovnicii, dupa care intind mana sa primeasca un mic ciubuc si cosul cu produse. Nici credinciosii nu sunt mai breji. Intra in biserica doar la botez, la cununie si cand dau coltzul.

Cercul 14-06-2011 - 16:40

Te inseli, ortodoxismul este o religie „maximala”, aspra insemnand. Spre deosebire de bisericile catolice in in bisericele ortodoxe nu sunt scaune ca la teatru. Credinciosii la care te referi(merg numai la botez, cununie si moarte) nu sunt practicanti, sunt ateii. Biserica ortodoxa are un numar mic de credinciosi(cei practicanti ce merg in fiecare dumineca la biserica, si aplica invataturile ei). De aceea si Romania este un stat amoral, pe cale de desfiintare. Basescu mai are de incheiat o afacere, vinderea Ardealului, Dobrogei si Moldovei, si dupa aceea fuge din tara si se retrage in Norvegia.

Denali 14-06-2011 - 17:51

Hi,hi,hi…dle Seneca ,Geert Wliders,asta…mai traieste ???…Mai este inca in viata ???…Nu a fost matrasit inca???…

Daca nu ma insel nu este acest individ Wilders ,acelasi individ care este ostracizat , amenintat si dat in judecata de catre compatriotii lui olandezi din parlamentul olandez ,ptr. „alocuitiuni ofensive” si „intoleranta” , vizavi de religia pacii ???…

Totusi dle Seneca eu va spun : Buna Dimineata!…Bine ca v-ati trezit din somnul asta letal impus de Stanga sub toxinele numite : Multiculturalism , Post Crestinism , Social Democratie, Pacifism cu Orice Pret, Legalizarea Infanticidului ( adica pseudo dreptul inventat de Stanga numit : „dreptul femeii asupra corpului ei” ,etc.etc…

Spun buna dimineata, dar de fapt O PARTE din europeni sa-u trezit tarziu , pe la apusul soarelui…asa cum te-ai trezit dta dle Seneca…ce este tragic este faptul ca dta si dl Wilders sunteti O MINORITATE , in nederlands si in europa…

Eu ma tem ca voi v-ati pierdut tara ( nederlands), continentul european este pe cale de a fi pierdut…

Europa batrana , este o umbra din ce a fost..
Sub stindardul Stangii v-ati auto dezarmat si ati deturnat fondurile VITALE apararii ptr. a reanvia si experimenta cu social democratia( socialismul cu fata umana)…
Realitatea defileaza in fata ochilor…
Europa nu are munitie nici macar ptr. a conduce un conflict local impotriva unui dement lybian cu o armata in cel mai bun caz de rangul 3…

Europa va fi cucerita DEMOGRAFIC de catre religia pacii…asaltul deja a inceput acum cca. 4 decenii cand partidele de Stanga din europa au decis sa deschida larg portile sluijitorilor religiei pacii…Asatzi rezultatele se perinda prin fata ochilor si sunt catastrofale , ptr. supravietuirea europei …

Hi,hi,hi….Dle Seneca, acum ca Copilul Minune a introdus social democratia de stil european in america , concomintent cu distrugerea industriei capitaliste americane si DECIMAREA fondurilor Pentagonului , noi imperilistii americani NU MAI AVEM BANI (si dorinta ) sa va aparam si ocrotim timp de decenii la un pret de sute de miliare $ anual , in timp ce voi experimetati cu ideologii periculoase si autodistructive…

La recenta alocutiune a lui Robert gates ( seful Pentagonului) la conferinta NATO , in sfarsit a rostit Realitatea si Adevarul : europa refuza sa cheltuiasca bani ptr. aparare, si asteapta ca imperialistii americani sa poarte povara financiara , tehnologica si cea in sange , asa cum a facut-o decenii in sir, iar aceasta nu se mai intampla…

Dta dle Seenca spui ca 60% din olandezi considera religia pacii ca cel mai mare pericol ptr. ei si olanada…hi,hi,hi…Eu imi amintesc perfect un alt sondaj de opinie european…cel de prin anii 2005 sau 2006 prin care cca. 56% de europeni considerau ca cel mai mare pericol ptr. ei si ptr. pace, era : america si cowboy ul Bush…

Repet : noi imperialistii Lumii , NU MAI AVEM BANi si dar mai ales DORINTA (datorita INGRATITUDINII si AROGANTEI, in mare parte)de a va scoate A TREIA OARA , pe voi europenii , din excrementele in care aveti obiceiul sa va bagati odata la fiecare cateva generatii…

Dle Seneca , postarea dtale reprezinta un punct de vdere al unei MINORITATI din olanda…
Postarea mea, reprezinta punctul de vedere a cel putin 50% din gloatele americane, procentaj care este in rapida crestere …

Vine un timp in care pana si cei mai rabdatori si ingaduitori indivizi (citeste : tari), se satura de INGRATITUDINE , AROGANTA si NEPASARE , ca moneda de rasplata din partea celor pe care ii RECONSTRUIESTi ,PROTEJEZI si APERI de mai mult de jumatate de secol…
De fatp majoritatea gloatelor mioritice, indobitocite de indivizi precum Marin Neacsu , doresc si se afla in pragul orgasmului cu gandul ca america va intra in declin si eventual in colaps….

NU ESTE NIMIC NOU SUB SOARE…gloatele europei , doreau si ele in antichitate declinul si disparitia supraputerii de atunci : Imperiul Roman…ce a urmat ???…1 MILENIU de intuneric , razboaie ,dezastre, epidemii, genociduri, etc.etc…Nu ca Imperiul Roman ar fi fost rupt din Cer….dar comparand cu ce a urmat….era un paradis, era ordine, progres, etc…
Din neferice , ati pierdut deja razboiul DEMOGRAFIC …va arucnati copii nenascuti la canal in numele unei abominatii inventate de Stanga , v-ati dezarmat complet si ati deturnat fondurile militare ,ptr. a experimenta cu socialismul cu fata umana(care in final va falimentat), ati renuntat la TEMELIA societatii europene : Crestinismul , si ati adoptat in schimb religia Ecologiei Fundamentaliste , care de fapt este : NIMIC…

Islamo fascistii lupta cu CEVA (fie ca acest CEVA, este demonic)…

NU poti invinge CEVA cu…NIMIC…l-ati abandonat pe Dumnezeu si acum EL va abandonat pe voi…

succes cu islamo fascismul…

Banatanul 14-06-2011 - 04:54

Na ce vati oparit asa din cauza Islamizarii nu voi masoneria si Ameriaca ati introdus in Europa cu ajutorul Gilotinelor lozinca:

Libertate Egalitate Fraternitate

Acuma le aveti pe toate trei din plin.

La Paris timp de 10 anii sau Ghilotinat Crestini, Cita Bestialitate si acum va plingeti.

Cine sunt responsabili pt Rev Franceza din 1789, Rev pasoptiste, Congresul de la Bassel din 1897, Rev. Bolsevica si Comunismul???
Acesta ar trebuii sa fie subiectul real al discutiilor pe care Europenii sa il solutioneze adica Cauza si nu Efectul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult