Acasa Opinii România, o țară cu mai mulți conducători decât locuitori

România, o țară cu mai mulți conducători decât locuitori

scris de Marin Neacșu
132 afisari

În România de azi nici Solomon nu ar fi fost în stare să descurce îmbârligăturile partidelor aflate în bătălia politică. Avem guvern USL, avem președinte USL, avem politicieni  care se zvonește că s-ar afla într-o alianță politică, avem o Constituție pe care toți jură că o respectă, avem o Curte Constituțională care ar trebui să vegheze la respectarea Constituției și să garanteze constituționalitatea legilor, iar ea, dă declarații ilegale sau în condiții de ilegalitate și se mai și plânge pe ascuns la Înalta Poartă de la Veneția că e călcată în picioare, nu numai fără motiv, dar chiar fără a spune nimănui în țară. Mai avem pe capul nostru o comisie europeană care face scandal la brașoave, dar se face că nu vede încălcări grosolane ale legii de către cel care i se plânge de amenințare la adresa statului de drept. Și mai avem și ambasadori care se plimbă prin instituțiile statului împărțind indicații mai ceva ca Ceaușescu prin uzinele 23 August pe vremuri.

Marin NeacsuSă le luăm pe rând :

1. Curtea Constituțională dă o decizie pe 2 august anunțând un termen, apoi , după intervenția PDL care făcea apel la cetățeanul Traian Băsescu să scurteze termenul, să vină  cu o precizare, cum că nu mai vrea pe 12 septembrie, vrea pe 31 august. Bineînțeles că decizia nu are nici o legătură cu cererile PDL. Aceiași Curte anunță că dorește reactualizarea listelor permanente pentru referendum, apoi spune printr-un comunicat al judecătorului de serviciu ( de serviciu unde, la PDL ?) că nu mai vrea actualizarea listelor, vrea aceleași liste ca la referendum, pentru că așa se exprimase același cetățean Băsescu. Altă coincidență. Una peste alta, acest comunicat este dat în condiții de ilegalitate, fără convocarea Curții aflate în vacanță, fără a avea cvorumul asigurat  după cum declară doi dintre judecătorii aceleiași Curți. Acest lucru trebuie să intre în analele culmilor juridice. Înalta Curte o comite împotriva legii. Vom intra în cărțile de drept constituțional internațional. Și așa eram deja prin Boc, premierul profesor de Drept Constituțional care a dat cele mai multe legi anticonstituționale. Și colac peste pupăză, în vacanță fiind, aceeași Curte Constituțională se plânge la Înalta Comisie de la Veneția că este amenințată, stresată, de cine nu spune, și nu poate să-și desfășoare activitatea. Care activitate, dacă se află în concediu? Poate vreun ospătar nu l-a servit prompt pe primul handicapat al țării sau vreun copil i-a luat găletușa cu nisip la mare și domnul s-a simțit grav amenințat, că altceva nu știu să se fi întâmplat. Sau poate primul cetățean al țării l-o fi sunat pe firul secret și i-o fi spus că dacă nu îl scoate din nou președinte face cu el ce a făcut cu chestorul. Doar așa s-ar  explica lăcrimația trimisă la Veneția. Oricum este prima reclamație primită de la cineva care se plânge că nu este lăsat să lucreze, când el se află în concediu. Parcă aud niște curci râzând.

2. Primul cetățean al țării, supărat că primul handicapat al țării a fost înștiințat că listele electorale sunt false, îi ia urma celui care a dat totul în vileag și pe post, în văzul lumii îi spune: ”nu e bine domnule chestor, nu e bine. Aveți grijă, eu v-am făcut chestor”. Bineînțeles aceasta nu este o amenințare la adresa unui oficial, nu este o intimidare, este doar o hăhăială. La nici două zile, -altă coincidență- chestorul hăhăit este luat la puricat de un parchet independent care nu răspunde la butoane politice, doar se autosesizează ori de câte ori Monica sau Traian arată cu degetul într-o direcție. Pură coincidență. De ce este învinuit chestorul ? Păi pentru că ”a înaintat CCR date contradictorii”. O altă cauză demnă de analele științelor juridice, capitolul 2 ” așa nu ”. Până să văd acest lucru, nici nu știam că în Codul Penal este prevăzută infracțiunea de  furnizare de date contradictorii. Contradictorii față de ce ? Poate contrabăsiste, da, așa aș fi înțeles, dar contradictorii ? Este acest fapt prevăzut în Codul Penal? Ceva mai târziu apar și cuvinte ca ”date neconforme cu realitatea ”. Păi atunci datele furnizate de Monica Macovei Europei sau de Băsescu doamnei Merkel, în ce categorie intră și cine se sesizează din oficiu? Aude cineva de la procuratură sau  le spune cineva că cei doi au comis cu bună știință fapta de care îl învinuiește acum procuratura pe domnul chestor Manoloiu? Pe cei doi cine îi cercetează sau s-a dovedit cumva că am avut lovitură de stat și eu nu știu? Nu mai pun în discuție faptul că Manoloiu trimisese un act către ministrul de Interne, nu către CCR așa cum insinuează procurorii. Păi să îmi fie cu iertare, de când procuratura urmărește documentele aflate în circulație în interiorul unei instituții, de când cercetează un presupus incident sau neglijență în serviciul intern al unui minister fără ca șeful acelui minister să o ceară? În cel mai rău caz fapta domnului chestor ar fi trebuit să fie cercetată de către organele de cercetare interne și dacă se constata o faptă penală, aceia ar fi trebuit să o înainteze parchetului. Dar până una alta avem de a face cu un document intern care nu a încălcat nici o literă a legii. Dacă există un abuz, acesta este din partea parchetului.

3.Domnul Rus își dă demisia din funcția de ministru de interne și se plânge că o face din cauza presiunilor la care a fost supus de domnul președinte în funcție Antonescu și primul cetățean al țării, Băsescu. Domnule, cu așa amenințări mă mir că nu a luat-o pe urma lui Năstase. Nici nu vreau să mă gândesc câte perechi de chiloței a schimbat săracul, fiind amenințat de președintele țării, pentru că oricare din ei câștiga urma să rămână președinte cel puțin până în toamnă. Asta da stres, zău că merita tras un glonț, așa pe lângă jugulară. Dar domnul Rus nu, el rezistă și își dă demisia de onoare. Numai că onoarea aia  nu l-a învățat să spună cu ce anume l-au amenințat cei doi, pentru a ști toată lumea  cine se face vinovat și de ce anume. Onoarea domnului Rus spune că poate să arunce cu noroi în cine vrea el, fără să vină cu probe sau cu fapte doveditoare. Domnule Rus, nu cumva ați fost amenințat de primul cetățean al țării că dacă  își pierde scaunul ajungeți lângă Năstase pentru că l-ați trădat  și ați lăsat să ajungă acel document de la Manoloiu la CCR ? De fapt domnul Rus, ca și domnul Zegrean se plâng că au fost amenințați, dar nu spun de cine și cu ce, doar se simt amenințați, probabil în vis și se trezesc vorbind așa, la ordinul lui Băsescu.

4. Domnul Rus își dă demisia, domnul Ponta, șeful lui de partid și de stat, spune că nu are ce să îi reproșeze. Dar domnul Antonescu, luat în vizor de declarația domnului Rus, îi spune în față lui Rus că este un mincinos. Păi eu nu înțeleg, ori nu avem ce sa-i reproșăm, ori este mincinos. Dacă domnul Ponta spune că nu are ce sa-i reproșeze, înseamnă că este de acord și susține declarația lui Rus privitoare la amenințările venite din partea lui Antonescu. Dar dacă domnul Rus a mințit și nu a fost amenințat, atunci domnul Ponta ori susține un mincinos, ori este el însuși un mincinos, ori este de partea lui Rus, oricare ar fi aia, ori este împotriva lui Antonescu indiferent unde ar merge el.

5. Domnul Ponta iese pe post pentru a da declarații privind remanierile din guvern. După ce ne spune o jumătate de oră despre primul cetățean al țării ce știam și noi, ne spune scurt care sunt miniștrii propuși de el, ”pe care i-a agreat și președintele Antonescu”, dar nu dă nici o explicație vizavi de motivele schimbării externelor și justiției. Probabil o fi crezut că nu ne interesează sau că nu merităm să știm. Ca și primul cetățean, spune doar ce vrea și când vrea. Și ca să se umple farfuria, nu uită să amintească de cele 7,5 milioane de susținători USL care vor demiterea. Să fiu sincer, când l-am auzit vorbind așa ca Dogaru de forța pe care o are în subordine mi-a venit să închid televizorul. Noroc că a intrat pe fir Cătălin, fecior de casă, tizul Victoraș,  dar Alistar, care l-a adus cu picioarele pe pământ, amintindu-i că din cele 7,5 milioane, USL are în cont numai 4, cele care l-au votat la locale, ceilalți sunt oameni care nu îl vor pe Băsescu, dar nici USL-ul. Am crezut că îi cade bretonul lui Ponta. S-a înegrit brusc, dar și-a revenit și a acceptat că Alistar are dreptate,  și-a dat seama probabil chiar că acest lucru e în avantajul USL, căci altfel, s-ar fi putut interpreta că demiterea este un act  dorit DOAR DE USL, că ceilalți cetățeni nu există, că România este practic împărțită în două, Pro Băsescu sau Pro USL ceea ce  ar fi o mare nedreptate pentru celelalte partide politice care încă mai ființează, ca și pentru cetățenii care scârbiți de actuala clasă politică nu îl vor nici pe Băsescu, dar nici USL-ul. Numai că domnul Ponta, în graba sa de a trage spuza pe turta din fața sa, uită de ceilalți și vorbește așa, ca să îl audă lumea vorbind.

6. Domnul Gitenstein despre care în SUA nu știe lumea mare lucru, doar că a făcut parte din echipa lui Obama, aici în Romania face el ce face să vorbească toată lumea despre el sau cu el. După ce și-a dat demisia Rus, hop și el pe la Ministerul de Interne, probabil să își pună viza de flotant la Botoșani și să voteze și el ca cetățean român, la parlamentare. După ce lui Morar i se reînnoiește mandatul hop și el că s-a făcut o alegere bună. Când  Ponta își remaniază guvernul, hop și el la discuții cu Ponta. Dar omul acesta nu mai are nici un pic de bun simț, își bagă nasul chiar în toate treburile interne ale României și nimeni nu îi dă o palmă după ceafă, să îl trimită cu nasul în ciorba lui ? Chiar așa am ajuns o țară bananieră să nu avem nici un pic de mândrie măcar să îi amintim geambașului că toate au o limită? Domnilor conducători ai României, vreți să fiți catalogați drept cei mai lași conducători ai țării ? Domnule Antonescu, dacă tot nu aveți birou de unde să conduceți țara, de ce nu cereți un birou la Ambasada SUA, în felul acesta poate ați ști ce aveți de făcut și ar scăpa și domnul Gitenstein de intervenții. Am ști măcar o treabă și ar părea mai legal parcă. Din câte știu eu ambasadele parcă intră în jurisdicția președintelui, chiar nu aveți nimic să-i  transmiteți domnului ambasador? Atunci măcar dați-vă la o parte, poate vrea cineva.

7. Domnul Isărescu s-a supărat pe politicieni și s-a dat jos de pe lojă, ca să amintească clasei politice că gura bate fundul, și încă bine de tot. Acum ce a uitat să spună dânsul este a cui gură și al cui fund, dar din patosul cu care a spus-o sunt convins că este expert și în acest domeniu, nu numai în cel financiar. După intervenția domniei sale, imediat, a doua zi, domnii Ponta și Georgescu s-au cerut în audiență la domnul guvernator și au ieși spășiți  cu zor mare la guvern unde au purces la tras de urechi pe două voci ca să știe tot ministrul că nu urlă fiecare cum îl taie capul, atâta vreme cât există un dirijor guvernator. Cu toate astea, doamna Sulfina s-a trezit din nou vorbind singură despre taxa de poluare. Ce copii răi sunt miniștrii ăștia. Cred că domnul Ponta va intra și el în istorie ca primul ministru care a schimbat două rânduri de miniștri curați și imaculați, toți profesioniști desăvârșiți, în nici 3 luni, jumătate dintre ei cu doar câteva zile de serviciu sau chiar fără să intre în minister. Ca la noi la nimeni.

8.Prin Craiova, se puse batista pe țambal. După o campanie anti-PDL furibundă, după promisiuni și amenințări din toate părțile, după ce primărița Olguța zise că pune auditul prin toate regiile și curăță Craiova de uscături, nominalizând chiar anumite persoane, auzim că bătu pălmuța aia mică cu mister Dincă și îi lăsă protejații pe la salubritate, pe la piețe, pe la Casa de Pensii și soția pe la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj. Ce să fie, ce să fie, dădură ei la pace aici local, sau e cumva vorba de  o înțelegere mai mare, mai pe sus, din care să fi făcut și Rus parte? Cum care Rus, acela care nu a greșit cu nimic și căruia Ponta nu are ce să-i reproșeze, dar Antonescu da.

Din câte se vede, țara asta este atât de încurcată încât uneori mă întreb de ce se bat unii să o conducă. Ce îi trage pe oamenii ăștia politici să dorească să o conducă dacă este săracă cu oameni leneși, cu populația în scădere, cu șomajul în creștere, cu un buget liliputan, cu datorii cât Casa Poporului, cu un rating te țară de te doare capul, cu  presiuni din partea Europei, cu o armată neechipată și nedotată, cu judecători stresați și plângăcioși, cu polițiști fără caschete, cu sindicate fără sindicaliști, cu corupție fără corupți? Eu cred că dragostea de țară. Doamne, ce norocoși suntem noi să avem astfel de politicieni care se sacrifică pentru binele nostru. Eu, în locul lor, aș pleca, m-aș face politician într-o țară mai de doamne ajută, care sa-mi ofere ceva, nu numai stres și muncă fără bani.

Săracă țară bogată, condusă de cine vrea și cine nu vrea, ce blesteme porți?

56 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2012 - 13:36

Raspuns …solomonian (de la un tzagan, mancatias’h) ….Nea MARINE:O M U L ,sfiinteste LOCUL ! s-au il …spurca !

Timotei 09-08-2012 - 14:19

„Săracă țară bogată, condusă de cine vrea și cine nu vrea, ce blesteme porți?”
O FI REGALIST?

camelia 09-08-2012 - 13:44

OTV-istul Meacsu (si) M, nu se dezminte. S-a uitat noapte de noapte la otv, l-a ascultat pe idolul lui, Dan Diaconescu, si-acum pune de editoriale. Hai ca-i tare „jurnalistul”! Cine se mai poate indoi de faptul ca Neacsu (si) M. nu a semnat adeziunea la ppdd din primele minute de constituire a partidului ? Eu NU !

Chestiile referendumului sunt mai mult sau mai putin stiute de majoritatea tarii. In conflict se aflta DOUA DILEME : 1 : CVORUMUL, si a 2-a, VOTURILE cu „DA”. Voturile cu „DA” sunt, INSA, substituite CVORUMULUI. Adica? Adica, voturile exprimate se iau in consideratie NUMAI, NUMAI, NUMAI, NUMAI, NUMAI, daca se intruneste CVO-RU-MUL ! Scurt pe doi.

Poate sa faca bale la gura necsulistii lui Dan Diaconescu, ca nu au cum sa treaca peste legea referendumului aprobata de INSASI cei care vor sa-l dea jos pe Basescu. Asta este adevaratul ris al curcilor si nu cel indicat de otv-istul Neacsu.

Ce se intimpla in aceste zile nu este nimic altceva, decit o desfasurare IDIOATA a USL-ului a fortelor TICALOASE si ticalosite ale celor doua partide sa-si SALVEZE „their sour ass”, sa ingroape pe toti romanii plecatipeste hotare, sa reduca la numai 10 milioane locuitorii actuali ai Romaniei, sa ne spuna ca cerul nu mai este albastru ci in dungi pistruiate. Nu, domnule, romanii sunt aproape 20 de milioane iar cvorumul nu poate fi intrunit nici daca o sa-l cloneze pe Zgonea de 10 milioane de ori.

Neacsule, am poze cu tine la sediul ppdd-ului. Vrei sa la pun pe net? 🙂 -) -) -) -) -)

Timotei 09-08-2012 - 15:07

Draga Camelia, cam ce optiuni are lipoveanul imputit, dupa ce se termina taraboiul uselist cu listele, tu ce crezi?

Timotei 09-08-2012 - 15:11

dar pe asta o sti?

– CUM CASTIG REFERENDUMUL, IL SI PARDONEZ PE NASTASE ii zice Cripka Antonescu lu Viktor.
– NU, MAI BINE IL DEMITEM, SA NU CREAZA LUMEA CA TINEM CU EL!

ein deutscher 09-08-2012 - 15:19

Serios, Timofei Timofeevici Timofeev?

Timotei 09-08-2012 - 15:15

dar pe asta?
=======================
Cripka-n lotca-i imbufnat
Lotca asta n-are pat!
Frunza verde de babusca,
crap, oblete, si firfica
referendumul nu musca
cum sa-l prind la o adica?
========================

Ciu Huhu 09-08-2012 - 17:51

Jos tigania PP DD=PDL, jos tiganii lui DD, huuuuoooo!!!

neacsum 09-08-2012 - 18:07

Pune-le, dar numai daca au si sonor, sa se auda si injuratura..,

camelia 09-08-2012 - 19:58

Nu am cu injuraturi, dar le am pe alea cind ii pupi mina lui Dan ! 🙂

camelia 09-08-2012 - 14:05

Guvernul A REDUS prognoza de creştere economică. ÎNCASĂRI MICI din accize şi bani UE, creşteri la impozit pe venit şi taxa pe bunuri. Explicaţiile lui Ponta

Guvernul a redus prognoza de creştere economică de la 1,5 la 1,2 la sută din PIB. Totodată, ţinta de venituri la bugetul de stat pe acest an va fi diminuată cu peste 2,1 miliarde lei (0,4% din PIB), cu scăderi de încasări estimate din accize şi fonduri de la UE şi creşteri din TVA, impozit pe venit şi taxa pe utilizarea bunurilor, iar prognoza de cheltuieli va fi redusă cu 753 milioane lei

Proiectul de rectificare, obţinut de Mediafax, relevă că Guvernul şi-a revizuit în scădere prognoza de încasări din accize (cu 918,6 milioane lei, 0,2% din PIB), venituri nefiscale (cu 1,8 miliarde lei), sume primite de la Uniunea Europeană în contul plăţilor efectuate (cu două miliarde lei), venituri din capital (cu 432,7 milioane lei), contribuţii de asigurări sociale (cu 179,6 milioane lei) şi impozitul pe profit (cu 91,8 milioane lei).

În acelaşi timp, Guvernul mizează pe majorarea veniturilor la bugetul de stat din taxa pe valoarea adăugată (cu 2,3 miliarde lei), impozitul pe venit şi salarii (cu 430,9 milioane lei) şi taxa pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfăşurarea de activităţi (cu 288,8 milioane lei).

Veniturile Fondului Proprietatea sunt indicate în scădere cu 430 milioane lei.

Cheltuieli diminuate

Cheltuielile bugetului de stat sunt diminuate, pe sold, cu 753,8 milioane lei, reducere acoperită în principal prin anularea sumelor reţinute de 10% din bugetul aprobat. Conform legii, ordonatorii principali de credite repartizează la începutul anului creditele bugetare, după reţinerea unui cuantum de 10% din sumă. Această sumă reţinută este repartizată în semestrul al II-lea al anului, după analizarea de către Guvern a execuţiei bugetare pe primul semestru.

Cheltuielile de personal cresc cu 648 milioane lei, în principal ca urmare a majorării salariilor în sistemul bugetar, iar cheltuielile cu dobânzile sunt majorate cu 862,1 milioane lei.

În acelaşi timp, cheltuielile aferente proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile sunt diminuate cu 1,4 miliarde lei, iar alte transferuri se diminuează cu 343,5 milioane lei. Alte cheltuieli scad cu 42,4 milioane lei.

Bugetul fondurilor provenite din credite externe se diminează, pe sold, cu suma de 67,8 milioane lei, bugetul fondurilor externe nerambursabile se diminuează atât la venituri, cât şi la cheltuieli cu 14,4 milioane lei, iar bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se majorează atât la venituri, cât şi la cheltuieli cu 2,3 milioane lei.

Pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, veniturile bugetului se completează cu 54,9 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2012 se majorează la venituri cu 155,5 milioane lei, prin majorarea veniturilor curente cu 398,8 milioane lei şi diminuarea subvenţiei acordată de la bugetul de stat cu 243,2 milioane lei, iar la cheltuieli se majorează cu de 155,5 milioane lei.

Explicaţiile lui Ponta

Revizuirea în scădere a ţintei de creştere economică pentru acest an este generată de efectele secetei asupra agriculturii, dar şi de faptul că prognoza fostului Guvern privind fondurile de la Uniunea Europeană efectiv încasate a fost hiperoptimistă, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

El a arătat că, spre deosebire de anul trecut, când anul agricol a fost unul „excepţional”, proiecţiile aferente acestui an sunt negative.

Premierul a mai susţinut că prognoza fostului Guvern privind fondurile de la Uniunea Europeană efectiv încasate a fost hiperoptimistă, iar misiunile de audit efectuate de Comisia Europeană pentru intervalul 2010-2011 înseamnă bani pierduţi.

Guvernul şi-a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, relevă proiectul de rectificare bugetară.

Prin Legea bugetului de stat pe 2012 aprobată la finele anului trecut, Guvernul a stabilit o ţintă de creştere economică de 1,8-2,3% din PIB, redusă ulterior la 1,5% din PIB, în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Proiectul primei rectificări bugetare din acest an, programată pentru ultima parte a lunii august, relevă că Executivul şi-a redus din nou estimarea de creştere economică, la 1,2% din PIB.

Surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional au declarat, miercuri, agenţiei Mediafax că experţii FMI vor accepta o creştere economică mai mare de 1% pentru acest an, în ciuda producţiei agricole slabe şi a încetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scădea uşor faţă de actuala prognoză, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator în creştere de la 3,3 la 4%.

Ciu Huhu 10-08-2012 - 05:01

Tigane Camelia din tigania PP DD=PDL, nu mai mintii cu nerusinare, ca tiganul DD!

Mishu 09-08-2012 - 14:07

Basescu se tine in continuare agatat de putere, invocand un cvorum absurd si interpretat pe placul lui. Mai grav este ca instiga, minte, manipuleaza si da in continuare ordine unor procurori care iata ca inca asculta de el cu toate ca e demis din functie.

P.S.
Poporul l-a trimis pe Base acasa. Dar pe el nici in cot nu-l doare, nu are de gand sa plece. Acum face o figura asemanatoare cu robotul ala din filmul Terminator 1 (lupta in continuare cu o jumatate din fatza zburata de glontul referendumului;)

camelia 09-08-2012 - 14:10

Bai, prostovane, CVORUMUL nu este „absurd”. CVORUMUL este LEEEE-GAAAAAL, a fost adoptat, aprobat, votat de parlament si semnat de presedintele usl-ist interimar Crin. daca esti prost, stai dracului acasa si nu mai posta pe forumuri.

Timotei 09-08-2012 - 14:38

Mishu saracul e dus de nas de semi-presedintele Cripka Antonescu, care umbla cu lipovenisme rusesti, se prezinta cu lotca la TV ca sa prinda bibani ca Mishu in navodul lui.
Poporul a zis limpede – NE CACAM IN REFEREDUMU TAU – si nu s-a prezentat la vot.
Ce mai tura-vura, nu s-a prezentat si de aia nu e cvorum, caci chiar asta urmarea fiecare nea Ion si tzatza Leana, sa ii spuna clar lipoveanului mincinos – NU AVEM INCREDERE IN VOI, NE-ATI INSELAT LA REFERENDUMUL CELALALT.

Mishu 09-08-2012 - 16:03

Toata lumea stie ca peste 50% din romanii cu drept de vot (rezidenti in Romania) au participat la acest referendum pe arsita. 7.5 milioane de romani l-au trimis pe Base acasa. Acum e liber a faca joc de glezne.

P.S. Si daca tot o dati cu chichitzele lui, am si eu o intrebare: unde scrie ca listele permanente pentru referendumul demiterii se raporteaza la listele permanente pentru alegerea Presedintelui? Electoratul se intreaba, deoarece stie foarte bine ca pragul de 9 milioane este virtual imposibil de atins (datorita absentistilor).

Ciu Huhu 09-08-2012 - 18:13

Camelia-i un tigan din PP DD AL TIGANULUI DD, nu-l lua in seama, nu merita nici un scuipat!

BEC a decis inaintea referendumului ca referendumul se face dupa legea alegerilor parlamentare, dupa care romanii din strainatate sint exclusi de pe listele permanente, sint trecuti in lispele speciale!

Mishu 09-08-2012 - 14:44

Vezi ca este unul pe aici cu nicul urbos. Daca iubesti tachinatul si polemicile poti apela la el. Pa.

Timotei 09-08-2012 - 14:47

La revedere, a fost o discutie buna!
Cand ai fost ultima data in Delta?
Poate nu ar fi rau sa treci, sa-i vezi pe lipoveni la ei in barlog.

camelia 09-08-2012 - 15:43

Prostovane, cu urbos si fara urbos, adevarul ramine adevar. Hai, fa pasi!

Timotei 09-08-2012 - 14:21

Da de carticica aia „constitutie” ai auzit tu Mishule?
Ia frunzareste-o putin, si baga texte dupa aia.
Hai, ca esti comic.

Mishu 09-08-2012 - 14:36

Plenul CC a cerut pe data de 2 August listele permanente actualizate (si aici stimabililor discutam despre listele „permanente” definite in legea referendumului si nu despre listele permanente valabile pentru alegerea presedintelui, asa cum insinueaza Base).

Timotei 09-08-2012 - 14:44

Bibicule, a fost referendum pt vot uninominal si reducerea Parlamentului? Si cat s-a redus?
POPORUL NU-I CREDE LUI CRIPKA ANTONESCU PT. CA E DIN SENAT. Senatul trebuia redus, conform referendumului din urma, dar nimic nu s-a facut.
Si acum o tii sus si tare cu liste?
Numai o lista este, aia de alegatori.
Dar hotomanul de lipovean ii da tot felul de intelesuri.

urbos 09-08-2012 - 15:20

Mai muyenbuzen, jegul ala de referendum facut de Bashina ca sa mai dea o copita democratiei prin desfiintarea unei camere, este o PACALEALA pentru viermi ca tine. Chestia aia nu se face decat prin modificarea Constitutiei, lucru pe care il fac niste comisii de constitutionalisti, care fac un proiect, care la randul lui va fi aprobat prin referendum. Referendumul de demitere al secaturii tale este stabilit prin lege si nu inventat de un Kior la betie, asa cum a fost cretinitatea aia cu reducerea Parlamentlui. D-aia nu exista nici o paralel\a intre cele doua tipuri de referendum.

Mishu 09-08-2012 - 16:17

Bibilic sa-i zici lu tact’tu care se pare ca te-a crescut cam prost in cei 7 ani de acasa.

Toata lumea stie ca In ultimii 20 ani cel mai mare nr de participanti la vot nu a depasit nivelul de 12 milioane. Bineinteles ca acum USL nu va poate obstructiona sa va agatati de chichite constitutionale. E dreptul vostru 🙂

Timotei 09-08-2012 - 14:10

Ati vazut planeta Marte cum a ajuns, arsa si pustiita, dupa numai 3 referendumuri?
Si acolo a fost un Cripka Antonescu, precis!
Numai ca avea pielea il falduri rosii.

camelia 09-08-2012 - 14:14

Cine este magistratul constituţional Tudorel Toader. Prieten de petreceri cu Relu Fenechiu şi coordonatorul doctoratului Alinei Gorghiu

Magistratul a fost avocatul fostului prefect PNL de Iaşi, Radu Prisecaru, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. În 2009, judecătorul a fost fotografiat când a venit la o petrecere organizată de deputatul PNL Relu Fenechiu.

Tudorel Toader a fost numit in funcţia de judecător la Curtea Constituţională la propunerea Camerei Deputatilor. Numirea sa ca judecator a venit din partea Grupului parlamentar al Partidului National Liberal, iar în acel moment s-a speculat că deputatul PNL de Iaşi, Relu Fenechiu, a fost unul dintre principalii săi susţinatori.Tudorel Toader este decan la Facultatea de Drept a Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi.

Avocatul unui liberal acuzat de corupţie

Fotoreporterii de la ziarul „Bună Ziua Iaşi” l-au suprins pe judecătorul de la Curtea Constituţională, Tudorel Toader, în anul 2009, atunci când venea să petreacă la ziua deputatului PNL, Relu Fenechiu. Printre invitaţii la petrecere mai erau şi Radu Prisecaru, fostul prefect PNL al judeţului Iaşi şi fost şef al organizaţiei PNL Iaşi, trimis în judecată pentru corupţie şi condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare cu executare. De altfel, Tudorel Toader, în 2006, avocatul fostului prefect, pe care l-a reprezentat la bară atunci când DNA a cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Deputata PNL Alina Gorghiu, doctoranda judecătorului

Printre doctoranziii pe care au fost îndrumaţi de Tudorel Toader a fost deputatul PNL Alina Goghiu. Alina Gorghiu a susţinut, în ianuarie 2012, teza de doctorat „Infracţiuni contra drepturilor electorale”, conducător ştiinţific Tudorel Toader. Parlamentarul este secretar al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.

Şef de promoţie, procuror, profesor universitar

Tudorel Toader a urmat între anii 1982-1986 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza” Iași, pe care a absolvit-o ca șef de promoție.

După absolvirea Facultății, a fost numit în funcția de procuror la Procuratura Locală Panciu, jud. Vrancea (1986-1990). În anul 1990, a fost angajat ca asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității „Al.I. Cuza” Iași. De asemenea, în anul 1991 a promovat examenul de avocat în cadrul Baroului Iași. A obținut titlul științific de doctor în științe juridice, specializarea Drept procesual penal. Cu timpul a parcurs toate treptele didactice până la gradul de profesor universitar.

Numit în locul lui Constantin Doldur

În anul 2006, prof. dr. Tudorel Toader a fost numit de către Camera Deputaților pentru a ocupa demnitatea de judecător la Curtea Constituțională a României, până la data de 7 iulie 2007, pentru durata restantă a mandatului, în locul devenit vacant ca urmare a demisiei judecătorului Constantin Doldur la 7 aprilie 2006. Numirea sa ca judecător a fost propusă de către Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.
În ședința Camerei Deputaților din 3 octombrie 2006, din cei 208 deputați prezenți toți au votat pentru numirea prof. Toader și, în consecință, Camera Deputaților l-a numit pe Tudorel Toader în funcția de judecător la Curtea Constituțională. A fost învestit în această funcție la 6 octombrie 2006. În perioada în care a fost judecător la CCR, demisionând din Barou. La data de 13 iulie 2007 a depus jurământul pentru un mandat de nouă ani, care expiră în 2016.

Timotei 09-08-2012 - 14:27

CEVA ESTE PUTRED IN USELEZIA.

ein deutscher 09-08-2012 - 23:00

Ia zi tov. T.T. Timofeev, te-ai mirosit singur si ai ajuns la concluzia ca puti?

urbos 09-08-2012 - 17:10

Ce importanta are asta daca omu spune adevarul, nu s-a intrunit CCR in sedinta si biletelele alea ridicole trimise de sluga leproasa Zegrean, si alea prin intermediari, sint ilegale? Amesteca bine slapii aia in oala, sa nu se arda.

camelia 09-08-2012 - 15:45

Ponta face mini-recensământ în secret. Prefecții au primit instrucțiuni. La tine au ajuns?

În ziua în care a anunțat public că renunță la mini-recensământ, premierul Victor Ponta a semnat o adresă către prefecturi prin care autoriza mini-recensământul. Dacă la o adresă locuiesc prea multe persoane, acestea riscă să rămână fără drept de vot. La fel și românii care au divorțat administrativ și și-au schimbat numele.

Prefecții au ca temă actualizarea listelor electorale prin eliminarea persoanelor decedate, a celor care nu au au carte de identitate valabilă, a celor care și-au pierdut dreptul de vot, a persoanelor care au obținut statutul de cetățean român și au domiciliul în străinătate, a persoanelor care au pierdut cetățenia română și a celor care și-au schimbat domiciliul fără a fi radiate dinb lista localităților de reședință.

Dacă sunt prea mulți la o adresă, nu vor mai putea vota
În plus, prefecții au mai primit ordin de la Guvern să îi scoată de pe liste pe cei care au domiciliul la o adresă unde suprafața nu permite ca ei să poată locui acolo. Culmea este că de pe listă vor fi scoase și persoanele care și-au schimbat numele prin căstorie, divorț, pe cale administrativă.

Executivul a dat și termen până la care prefecții trebuie să finalizeze numărătoarea și noile liste electorale: 27 august.

În Capitală a început numărătoare

Locatarii blocului 101 de pe Șoseaua Pantelimon au fost întrebați azi dacă au fost la vot sau nu, iar președintele blocului, membru USL, verifică morții de pe scară. Chestionarea locatarilor a început după ce a venit în scară un angajat al Primăriei Sectorului 2, potrivit locatarilor.

„Președintele de bloc ne-a întrebat dacă am votat sau nu”, a povestit doamna Leontina, locatară a blocului. Potrivit acesteia, a fost un angajat al Primăriei Sectorului 2 la bloc și a vorbit cu președintele blocului: câți oameni sunt în bloc, decedați și dacă știe cine a fost la vot și cine nu.

Contactat de EVZ, inițial, președintele blocului, Ion Ionuța, a negat că ar fi întrebat locatarii blocului dacă au fost sau nu la vot, dar a spus că știe că se caută morții din 2006 și până la data la care s-a decis organizarea referendumului. „Dacă vin cei de la primărie de dau din Cartea Funciară câți oameni sunt în bloc. Uite, am 54 de familii, iar 10 oameni au murit. Să de-a dumnezeu să se facă liniște odată”, a spus acesta. Președintele este memebru USL, potrivit doamnei Leontina, care s-a arătat tare revoltată de atitudinea președintelui. „M-a întrebat dacă am fost la vot. I-am zis că nu. Fiecare face ce vrea”, a conchis femeia.

Ponta a anunțat oficial că nu mai face mini-recensământ, după ce Curtea Constituțională a limpezit nebuloasa pe tema listelor electorale. Judecătorii Curţii au trims, recent, Guvernului o nouă adresă din care reiese clar că nu a cerut organizarea unui recensământ, respectiv actualizarea listelor, ci listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul.
La tine în bloc au ajuns cu mini-recensământul?

Ciu Huhu 10-08-2012 - 04:57

Mucles tigane din tigania PP DD=PDL!

Vlad 09-08-2012 - 16:45

„Eu, în locul lor, aș pleca, m-aș face politician într-o țară mai de doamne ajută, care sa-mi ofere ceva, nu numai stres și muncă fără bani.”

spirituil de conservare ii retine ,mirosul de singe inocent romanesc…cine-i primeste domnule ?
Dati-le pe mina cea mai performanta economie si in 6luni iliescu &usl …distruge tot..!

Cel mai educat si linistit popor ….in maxim 1 an ii vor face sa se urasca ,sa se blesteme unii pe altii….asa stiu ei ca pot rezista in viata politica …

urbos 09-08-2012 - 17:20

Cum poti ma taratura sa grohai despre distrugere cand lepadatura ta impreuna cu satra lui au adus tara in sapa de lemn si si-a batut joc de tot ce se putea, de la oameni, la lege si democratie? Mori in chinuri in gatu ma-tii de blestemat.

Mache 09-08-2012 - 19:14

Neacsule,

Iar esti pe tarla. Hai sa te iau pe rand 😉

1. Chestiunea e simpla. CCR a cerut oficial listele electorale permanente din cauza ca guvernul Ponta si-a declarat impotenta in aceasta directie. Judecatorii Acsinte Gaspar (numit de Iliescu in 2004) si (posibil) Tudorel Toader (numit de PNL) au modificat pe ici si colo adresa astfel incat sa rezulte ca CCR doreste actualizarea lor si nu doar listele oficiale asa cum erau in Iulie. Pe moment amandoi dau cu subsemnatul la procurori pe motiv de fals in inscrisuri.

2. Chestorul care a semnat adresa MI catre CCR in care se afrirma ca ministerul de interne nu-si asuma veridiciatea unui document semnat cu cateva zile anterior de insusi ministrul de interne e la randul sau intrebat de sanatate de procurori tot pentru fals in inscrisuri.

3. & 4.Rus si-a dat demisia pentru ca partidul ii cerea sa comita un fals ce se pedepseste cu puscaria. Evident ca nimeni nu l-ar fi bagat la zdup anul viitor. Dar dupa prabusirea puterii USL-ase?! Exemplul luminos al lui Nastase & Co. provoaca fiori reci…

5. E firesc faptul ca Ponta nu ofera explicatii pentru remaniere USL-asilor de rand. Bunul USL-as e acefal si nu are sens sa i se explice nimic. E ca instructiunile de la saffari: daca fuge un rinocer dupa tine ascunde-te dupa un copac, pentru ca daca nu te mai vede 30 de secunde uita ce l-a suparat. 😉 Asa si USL-asul – memoria i se sterge fara urma in timp record.

6. Gittenstein o face pe marele artist pentru ca are cu cine sa o faca. Puterea USL-asa e constienta de propriile gainarii si e deja timorata. Oricine tipa mai tare il face pe Ponta sa scanceasca in somn si sa aiba frisoane. Saracutul incearca sa se agate de orice pai si a ajuns sa puna botul la cine-l sperie mai tare. Ar fi trebuit sa te obisnuiesti pana acum cu ideea 😉

7. Sigur ca au iesti atat Tonta cat si Georgescu cu coada intre picioare de la BNR. Gargara USL-asa e una si realitatile economice dure cu totul alta.

8. Obisnuieste-te cu ideea. PSD-ul e poate cel mai flexibil partid romanesc. Nu ar fi exclus ca maine sa primiti cu totii ordinul de a-i linge catifelat dosul Chelului. Nu veti primi nici un fel de explicatii – vezi raspunsul de la punctul 5. Singurul lucru pe care-l asteapta stapanirea de la randasi e excutarea fara cracrnire a ordinului 🙂 😉 😉

neacsum 09-08-2012 - 19:33

1.Mache, eu nu sunt uslas deci nu am lisn si nu voi linge pe nimeni, din nici un partid.
2.Nu imi mai povesti ce face parchetul stiu si eu, face ce ii spune Basescu, asa ca e normal ca toti cei care nu ii convin lui sa fie anchetati. Sa nu imi povestesti de justitia libera din romania ca nu iti mai raspund niciodata.
3, GHITENSTEIN INCEARCA SA II SPERIE PE CEI CARE SUNT ACUMA LA PUTERE. pE bASESCU NU A FOST NEVOIE, bASESCU STIA LECTIA DINAINTE, LINGE MANA LUI GHITENSTEIN FARA SA I-O CEARA CINEVA, ca doar au lucrat impreuna la legea ANI nu ?Ghitenstein i-a impus lui Basescu pe cine sa puna procuror sef, nu i-a sugerat. Asa ca nu mai vorbi de marele viteaz BASESCU, CEL CARE A DAT FUGA PANA IN AMERICA NUMAI SA PUPE MANA 10 MINUTE LUI OBAMA.
4. Isarescu nu este nici pe departe patriotul pe care il crezi, el face jocrurile FMI, nu ale noastre. Din cauza asta a ramas timp de 23 de ani la carma bancii, nu pentru ca nu s-ar mai fi nascut nici un baiat desptept in Romania. El e cel care are grija ca oricine vine la putere, Banca mondiala sa dicteze in Romania.Cred ca cunosti si tu lucrurile astea, dar irti e mai greu sa le recunosti.
5. Stiu ca PDL are intelegere cu PSD. Dar toate la timpul lor.

Mache 09-08-2012 - 20:24

Neacsule

1. Daca zici ca nu esti USL-as, atunci inseamna ca e un USL-as la voi la gazeta care semneaza periodic cu numele tau si produce propaganda socialista de cea mai joasa speta. 😉

2. Genial! 😉 Si ia povestesete-ne in ce mod ii poate Basescu forta pe procurori sa faca ce vrea el? Asta e totusi un subiect ce merita un pic dezvoltat. Suna exact ca povestea trista a borfasului prins in flagrant ce se tanfguie ca l-a suparat pe finul sectoristului si de aia l-a umflat politia. Nu-i asa?;-) 😉 😉

Tocmai asta coiam sa-ti spun: Justitia in Romania e mult mai libera si mai obiectiva decat era pana acum 5-6 ani. Asta e probabil cea mai importanta realizare a mandatelor lui Basescu, realizare care ii spala o buna parte din pacate. Pentru prima oara in peste 70 de ani vedem justitia romana plesnind fara mila putere si opozitie fara discriminare.

3. Pe Basescu nu mi-l amintesc sa fi avut vreodata aditudinea slugarnica a lui Ponta. Poate vii tu cu niste exemple.

4. Nu stiu daca Isarescu e patriot sau nu. Ce insa e limpede e ca omul nu e nici pe departe ageamiu ca Tonta si Georgescu. Astia doi reusesc in mod constant sa o faca pe cascadorii rasului. Ziua in care au reusit sa nu gafeze e una pierduta 😉

Povestea cu FMI-ul e simpla si curda: Romania consuma in mod cronic mai mult decat castiga. Diferenta intre castiguri si cheltuieli se finanteaza prin imprumuturi. FMI ofera imprumuturi cu dobanda mult sub pretul pietei in conditiile in care tara ce se imprumuta e dispusa sa faca unele reforme economice cerute de fond. Scopul acelor reforem e ca undeva in viitor tara cu pricina sa ajunga sa castige mai mult decat consuma.

Nimeni nu obliga Romania sa se imprumute de la FMI, BM si BERC. Solutia cea mai sanatoasa ar fi tocmai ca Romania sa renunte la aceste imprumuturi si sa-si scada cheltuielile cu milostenii publice pana la nivelul la care-l poate supaorta din propriile incasari. Astazi cele 3 milioane de romani car lucreaza in domeniul privat sunt SINGURII producatori neti de venituri ale statului. Restul de 17 milioane de romani traiesc exclusiv pe spinarea celor 3 milioane amintiti mai sus. In mod normal Romania ar trebui sa taie cam 70%-80% din slujbele la stat si cam 50%-60% din ajutoarele sociale (ca ala pe care-l primesti tu) si pensiile de stat ca sa poata sa poata trai pe propriile picioare.

Ce m-a lasat perplex intotdeauna e ca tocmai asistatii sociali (de genul tau) care-si manaca painea cea de toate zilele si care fac umbra pamantului DOAR gratie acordurilor cu FMI sunt cei care injura FMI-ul cel mai tare. Dar de la milogii profesionisti nu te poti astepta la nimic altceva decat sa scuipe mana ce le arunca pomana. Nu-i asa?! 😉 🙂 🙂

5. Nu te mai amagi singur. Nu exista nici o intelegere PSD & PDL. Pur si simplu PSD-ul tradeaza pwlimea ce-l sustine pentru ca stie ca indiferent cat de tare va striveste si indiferent cat de brutal va umileste voi sunteti complet incapabili sa reactionati.

Sub Nastase veniturile romanilor dependenti de stat erau de sub 30% din cele de azi. Nu vedeai „marsurile foamei”, nu auzeai „Iesi afara javra ordinara”, nu tu pensioari disperati guitand cu ochii ca melcul. Ei bine daca nu v-a priit prosperitatea relativa a ultimilor, bunul Ponta va va duce inapoi la saracia lucie – aia pare sa fie sungura chestie care va prieste cu adevarat…

Ciu Huhu 10-08-2012 - 03:24

Mache brain less-ule slugoi al dictatorului Basescu, perseverezi in a demonstra ca tu si clujenii tai sinteti cei mai cretini romani, ii intreceti cu mult pe probasisti!

neacsum 10-08-2012 - 08:31

Mache,
1. Tine aproape, daca citesti ce scriu te convingi ca nu sunt uslas. Dar nu vrei. Citesti doar ce vrei si iti confirma insinuarile. Tipic.
2.. Esti perdut. pentru acest secol daca tu sustii ca sistemul juridic este independent. Nu stii cum il controleaza Băsescu? Simplu: prin promovarea celor mai corupti dintre ei, pe care sa ii poata manevra cum vrea el. De la ei in jos, totul merge simplu. Cine deschide gura i se faca dosar, pentru ca nu e asa, orice roman a furat macar o roaba cu talas de la serviciu, orice procuror sau judecator a bagat mana macar odata intr-un dosar pentru a scapa sau ajuta pe cineva si aceste lucruri se cunosc. Nu ti se pare ciudat ca tocmai serviciile speciale si Justitia mai lucreaza pentru lui Băsescu? De ce oare ?
3.Nu ti-l amintesti umuil pe Basescu ? Ma mir. Aminteste-ti faza cu Sarcozy sau cu Berlusconi cand ii facea semn ca e tampit, sau cu Obama cand s-a dus in America numai pentru a-l fosrta pe acesta sa il primeasca 10 minute, sa vada romanii ca Obama il iubeste( si sa semneze niste documente din care sa-i iasa si lui un ciubuc)
4.De acord ca cei doi s-au facut de kko, de acord ca ponta este mai prostovan decat prostanacul si ca isi da cu stangul in dreptul de cate ori deschide gura. Asta insa nu il face pe Basescu mai merituos. Eu vad problema asa.: Daca ramane Basescu suntem desfiintati ca oameni, si ca stat. Daca cade Basescu, mai avem sanse la alegerri si decidem cine ne va conduce. Poate apar si alte solutii. Cu Basescu insa nu mai ai nici o soluție.
5. Nu ma amagesc , exista si a existat intelegere intre PSD si PDL. Din cazuza asta au inceput contrele intre Ponta si Antonescu, abia acuma a inceput sa inteleaga si Antonescu ca a fost tras pe sfoara, sau abia acuma s-a decis sa nu mai taca de dragul unei logodne fara fara sanse de casatorie.

Mache 10-08-2012 - 15:49

Neacsule,

1. Iti repet: esti un propagandist socialist de ce ami joas speta. Dupa modelul lui Ponta v-ati obisnuit cu totii sa mintiti cu seninatatea cu care se scapa dizentericul in pantaloni. Dar asta nu schimba cu nimic realitatea. pe termen scurt e poate util. Pe termen lung insa e o chestie devastatoare.

2. Iar te aberezi. Justitia romana nu e 100% independenta. Insa gradul ei de independenta sub mandatele chiorului a crescut la un nivel nemaiintalnit in Romania din 1938 incoace. Pentru prima oara am avut ocazia sa vedem talharii puterii bagati la racoare in aceeasi masura cu talharii opozitiei.. Daca toti magistratii ar fi santajabili atunci ar fi sarit instant in barca PSD-ista.

Asta e insa marea voastra problema. Au inceput sa apara destui magistrati nesantajabili si de aici va vine pieirea. Stia varanul ce stia cand sasaia nervos ca nu aveti toata puterea pana nu puneti mana pe justitie…

3. Nu-mi amintesc sa-l fi tratat nimeni pe chel asa cum e tratat azi Ponta (tras de urechi si pleznit peste tesata in public) sau cum era tratat nenorocitul de Iliescu. Cat despre vizitele lui in SUA tot ce pot sa-ti spun e ca el a fost tratat cu respectul si protocolul cuvenite unui sef de stat aliat. Spre deosebire de Iliescu, de exemplu, care a fost asteptat la aeroport (cu ocazia vizitei al adunarea generala ONU in anii ’90) de un sergent de politie langa care s-a pozat ranjind fericit crezand ca-i ceva maresal american 😉

3. Perceptia internationala asupra celor doi (Tonta si chelul) e clara vazand ce scire presa din Europa si SUA: Tonta e prezentat constant ca un maimutoi isteric care a sarit din copac direct in biroul de la palatul Victoria, in timp ce chelul e prezentat ca seful de stat legtitim al Romaniei. Singurii care-i aplauda pe USL-asi sunt rusnacii si bielorusii – ca doar cine se aseamana se aduna…

Marea diferenta intre cei doi e ca Basescu a fost urat, atacat, injurat chiar, dar nu s-a ras pe seama lui. De cei doi maimutoi scapati la butoane (Tonta si Antenescu) se rade insa copios. Atat in tara cat si in afara ei. Ridicolul si penibilul ii insotesc iin tot ce fac.

In ce priveste „solutia” fara Basescu imi doresc sa ai ocazia sa o traiesti pe pielea ta. Daca USL-asii scapa de sub control, voi milogii de nivel 2 si 3 veti fi striviti ca niste viermi. Iti amintesti cat erau pensiile voastre pe vremea lui Nastase? Nu verei sa-ti amintesti. 😉 Nu-i nimic, vor ajunge oricum mai jos 😉 🙂 🙂

5. Aici revii la obisnuitul refren al stungii de peste tot din lume: Nu propria incompetenta, prostie, si rautate congenitala sunt vinovate pentru imbecilitatile in lant, ci uneltiriel dusmanului de clasa…

Succesuri!!! 😉 🙂 🙂

jan dinu 09-08-2012 - 19:47

– FERICE – de acei romani care au fost invatati de parinti
sa fure ! EI nu mai sunt sclavii hotilor care domina totul prin politica !
JD-USA

digital 09-08-2012 - 21:45

așa e mă,țhâghane!
apropos,tu ai avut părinți?!

jan dinu 09-08-2012 - 22:01

––- VOI ––-
Voi ce stati shi-o tot frecati …
Toata ZIUA in Carpati …
Sunteti multi din neam de hoti ….
AZI falitzi cershind la porti !!
JD-USA

digital 09-08-2012 - 22:20

faliți nu suntem,dar tu phallus cu siguranță,ești!
dreq de imbecil!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-08-2012 - 14:57

Dinescu: Cadavrul lui Băsescu a sărit din căruță în drum spre groapa referendumului

,,Poetul Mircea Dinescu scrie în Cațavencii despre ce se întâmplă în zilele noastre.

“Pe vremea ciumei lui Caragea exista o evidență a răposaților mult mai temeinică decît în epoca celui mai demis dintre pămînteni. Iată un raport al vătășelului către șeful său, care suna astfel: „Azi am adunat 15 morți, dar n-am putut îngropa decît 14, fiindcă unul a fugit și nu l-am putut prinde“, ” si asa cu sirtaki, si cu Jo Ianna !

neacsum 10-08-2012 - 16:05

Nebunul Mircea Dinescu ar trebui sa taca. Daca nu stie nici sa se faca ca lucreaza si trebuie sa ii spuna altii, sa taca. Marele dizident ste un Pupincurist care crede confunda Mosia de la Cetate cu falangsterul de la Scaieni.. Apucaturi de vechil, un Padurica modern care se preface că apără drepturile celor multi, dintr-o dorinta de publicitate pentru care este in stare sa se faca si degustator de rahat, nu numai bucatar de ocazie, se invarte printre ciolane facand pe clownul cu oricine il baga in seama. Josnica fiinta. Acum 2 ani il pupa pe Solomon pentru ca era in carti. Apoi a devenit antibasist pentru ca nu a fost primit la masa. Jalnic specimen.

camelia 10-08-2012 - 16:09

Neacsule, l-ai omorit sipe Dinescu. Bah, genialule, cara-te pe alta planeta, caci Pamintul e o planeta pre amica pentru tine!

Tache 10-08-2012 - 08:31

Pe nesimţite, Băsescu a implementat un sistem ce cu adevărat poate fi numit juntă militară. Aşa cum a fost junta militară din Brazilia şi Uruguay din anii ’60, cum a fost „regimul coloneilor” din Grecia. Scandalul „coloneilor de carton” apărut în presa românească a stârnit zâmbete atunci când s-a aflat ca persoane care nici măcar n-au făcut serviciul militar au primit acest grad militar important. Toată lumea a zis că asta a fost o măsura de a-i recompensa pe slugoii regimului băsist cu pensii grase la bătrâneţe…

Însă acest articol m-a pus serios pe gânduri. Gradele de colonel s-au împărţit cu dărnicie în justiţie şi în presă. Apoi s-a văzut că în timpul guvernului Ponta, justiţia, prin organismele sale, este deasupra guvernului când este vorba de condus România. Iar aici s-au dat cele mai multe grade de colonel!

De un an de zile am intrat în posesia filmului „Etat de siege” realizat in 1973 de Costa Gavras. Acest film este o radiografie amănunţită a regimului militar din Brazilia şi Uruguay din anii’ 60. Regim militar susţinut şi coordonat de americani. Urmărit cu atenţie, ne arată în amănunt structura acestui regim si cum era „implantat” cu consilieri americani. Am remarcat asemănarea izbitoare a colaboraţioniştilor sud-americani cu PDL-iştii români…

Având în vedere acestea, precum şi faptul că ambasadorul SUA se interesează şi sare în apărarea structurilor justiţiei române: procuratura, parchet, DNA etc. reiese clar că nu Băsescu este artizanul acestei structuri. Este clar de unde poate porni ordinul ca această „juntă”, activă deja, să poată funcţiona pe numele sau real!

Ciu Huhu 10-08-2012 - 14:25

Corect!

jan dinu 10-08-2012 - 09:07

–- Cata – CLISME –-
Asta DA – tziganie
Sa traiesti pe datorie
Cu bani luati pe imprumut
Ori veniti de la barbuth !!
JD-USA

jan dinu 10-08-2012 - 09:21

– BASESCU – omul biruitor !
Mereu ranit ,lovit de multi
Se’ntoarce capitanul cu dorinti …
Pentru o tzara mult mai dreapta
Fara hotzii aciuati in vatra !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-08-2012 - 14:52

Like’S ,,:In atentia cetatenilor si Inspectoratului General al Politiei: De cateva saptamani, curtile si subsolurile capitalei sunt bantuite de un boschetar sinistru care ameninta, instiga la violenta si tulbura linistea capitalei. Guzganul boschetar e usor de recunoscut: poarta un singur tricou albastru pe care e desenat un crocodil. Suspectul raspunde la numele de „bai coae!”. Semnalmente: 1 metru 70, ochi tulburi si asimetrici, o chelie lucioasa ca un kur de gasca si gesturi de om nebun acompaniate de un hahait imbecil. Boschetarul pe persoana fizica prezinta sindromul napoleonic, isi inchipuie ca e seful statului si se comporta ca atare. Rugam cetatenii sa fie vigilenti. „–LIKE’s

Tache 10-08-2012 - 09:28

Decredibilizarea României costă şi se face pe bani mulţi. Cine sunt aceea care lucrează la decredibilizarea României şi cu ajutorul cui o fac? Este întrebarea care frământă pe mulţi. Ca om care am lucrat în finanţe pot spune că banul este cel care decide în această junglă în care şi Romania a ajuns. Şi pentru a înţelege mai bine situaţia politică actuală trebuie să introducem două degeţele în cutiuţele cu bani ale fundaţiilor împortante care activează astăzi în Romania pentru ai scoate pe cei care se hrănesc , latră şi execută ordinele precum şi dispoziţiile unora de teapa lui Soros şi alţii. O să observaţi cu mirare de câţi bani s-au înfruptat personaje ca Monica Macovei, Mihăiţă Ungureanu, tizul lui europarlamentarul cu privirea în afară sau copilul necopt numit Neamţu, introdus în politică de o anumită minoritate obsedată, în scopul ocupării pistei neolegionare din Romania să joace fals în numele miscării, pentru a o decredibiliza. Urmăriţi câte lucrări i-au publicat fundaţia Soros lui Ungureanu şi câte burse a primit de la aceasta. Strategia de a înjura Romania în exterior este o actiune bine concertată, finanţată şi sprijinită de către neprietenii ei. Banii investiţi pentru aceste operaţiuni trebuie să aducă profit şi se pare că au reuşit. Unul din aceşti agitaţi care latră pentru ei este suspendatul care a demonstrat-o în decursul celor 8 ani. Ori ce ieşire a lui pe sticlă zilnic a condus la căderea leului şi el a ştiut-o, dar dacă n-a ştiut-o, i-a spus-o Isărescu de fiecare dată, de câte ori a vorbit prosti. De ce o face ? Banul este la mijloc, iar dispoziţiile primite trebuiesc executate. Aşa se explică toate ieşirile lui zilnice şi discursurile lui incoerente, fără început şi fără sfârşit, lipsite de substanţă, fără temă dar cu un subiect şi subiectul este boicotarea Romaniei. Frâna trasă guvernelor României şi implicarea personală în luarea deciziilor unilaterale este davada incriminărilor care vor urma. Nimeni nu poate scăpa de judecata care va urma, adică judecata de-apoi.

Cutia Pandorei s-a deschis şi pe mare dacă fuge tot va fi prins.

jan dinu 10-08-2012 - 09:42

Noroc cu POANTA shi CrinA care ne pot salva …!..-:)))
JD-USA

Ciu Huhu 10-08-2012 - 14:13

Corect, nu lua in seama pe Jan (ji dan) Dinu retardatul slugoi securist al dictatorului Basescu!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-08-2012 - 14:45

…alamicu, Jan Dusa este grecotei n. in Moldova ! si deraiat rau ,momentan in Portland USA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult