Acasa Opinii România – Revoluţie sau mineriadă ?

România – Revoluţie sau mineriadă ?

scris de Marin Neacșu
145 afisari

A trecut mai bine de o săptămână de la izbucnirea demonstraţiilor cauzate de conflictul Băsescu-Arafat şi lucrurile evoluează cum nimeni nu se gândea.

Marin NeacsuNici Arafat nu gândea că demisia sa va crea atâta rumoare, nici Băsescu, că punerea la punct a unui doctoraş de provincie îi va ridica ţara în cap, după ce făcuse cu românii cam tot ce au vrut muşchii lui şi ai  Elenei. Cine îşi putea închipui că o amărâtă de demisie va aprinde focul în Bucurşti şi în ţară ?

Aşa se întâmplă cand nu iei în seamă huiduielile de la Iaşi şi de peste tot din ţară, caschetele aruncate peste gard la Cotroceni, fotografiile arse pe locul fostului Golden Blitz şi multe multe alte semne care ar fi pus pe gânduri şi ar fi pus capăt batjocorii oricărui alt preşedinte de stat din Europa. Dar România sub aspectul ăsta încă nu e în Europa.

Acum conducerea se întreabă mirată de ce se manifestă mujicul aşa pentru un amărât de doctoraş care nici măcar nu e român get beget, refuzând să accepte idea că ARAFAT A FOST OCAZIA ŞI NU CAUZA tuturor acestor manifestări şi că mujicul s-a săturat de el şi de TOATĂ CLASA POLITICĂ , iar protestele de acum sunt rezultatul a peste 20 de ani de speranţă şi încredere, trădate de toţi cei care au trecut prin fotoliile de parlamentari, primari, prefecţi, demnitari.

Acum, după 4 zile de proteste în Bucureşti, premierul , după înscenarea din data de 14 noaptea, când au fost aduşi în ajutor toţi dezaxaţii pe care îi cunoştea şi controla puterea, pentru a comite acte de violenţă şi a da astfel motiv jandarmilor să intervină şi guvernanţilor să iasă pe post şi să condamne  demonstraţiile, iar apoi chiar să poată lua măsuri mai drastice, mergând până la instituirea stării de asediu, lumea politică începe să scoata capul uşor, uşor de la cutie.

Cei care au făcut-o mai devreme şi au încercat să câştige capital politic şi simpatie au fost repede trimişi acasă. Nu cred că domnul Diaconescu sau Columbeanu, sau chiar Ponta vor mai avea curajul prea devreme să iasă în faţa mulţimii. Au încercat şi ei marea cu sarea, crezand că românul este tot cel din 89 sau de la mineriade şi mai poate fi păcălit. S-au ars.

Spuneam de înscenarea din data de 14 şi nu cred că mai are cineva vreun dubiu că tinerii din Piaţa Unirii sunt altceva decât forţe de manevră ale autorităţilor folosite pentru a legitima măsurile în forţă asupra demonstranţilor paşnici. Şi asta nu e totul. De acuma încolo, aceste cozi de topor vor fi folosite nu separate, ci vor fi amestecate printre demonstranţi, vor acţiona din mijlocul lor pentru a arăta că nu numai suporterii se dedau la acte de violenţă ci şi demonstranţii paşnici. Guvernul nu se va da în lături de la nimic pentru a discredita această mişcare şi pentru a o prezenta drept o activitate ilegală, în faţa  tării şi a opiniei publice internaţionale. Ba, domnul Boc mai are şi tupeul să vorbească de imaginea României .

Că ceea ce am scris mai sus este adevărat, o dovedesc faptele:

  1. Media anunţă cu ore înainte că se apropie de Piaţa Universităţii două grupuri, unul de studenţi din Grozăveşti, paşnici care vor să se alăture demonstranţilor, şi un alt grup dinspre Piaţa Unirii format din tineri mascaţi , violenţi, CARE SCOTEAU PIETRE DIN PAVAJ ŞI DISTRUGEAU. Ce face jandarmeria ? Păi îşi trimite forţele în întâmpinarea studenţilor şi îi opreşte de a veni  în Piaţa Universităţii şi lasă drum liber huliganilor tocmiţi pentru a ajunje în faţa camerelor de luat vederi şi a arăta lumii ceea ce trebuia să vadă, că demonstraţia a degenerat, că demonstranţii sunt violenţi, deci jandarmii şi guvernul pot lua orice măsuri.
  2. În primele zile de demonstraţii, au fost arestaţi cam 250 de oameni care manifestau paşnic. În ziua în care se sparg magazine, se incendiază maşini, se aruncă cu pietre este arestată O SINGURĂ PERSOANĂ din rândul acelor huligani, dar alte câteva sute din rândul manifestanţilor paşnici, inclusiv oameni nevinovaţi, fără nici o legătură cu demonstraţiile,  care circulau pe stradă la 1 km depărtare de locul incidentelor.
  3. Jandarmeria raportează că deţine informaţii clare cum că în rândul demonstranţilor se află membri turbulenţi ai unor galerii de fotbal, persoane cunoscute ca violente, cu dosare şi interdictii de a participa la manifestaţii sportive, dar surpriză, nici o astfel de persoană nu este reperată de jandarmi, nu este prezentată ca fiind identificată, deşi ele există şi sunt surprinse de presă. Cazul lui Elias Bucurică este elocvent.
  4. Unii reporteri sunt loviţi cu pietre, bătuţi de “demonstranţi” împotriva oricărei logici, pentru că aceştia se aflau în mijlocul demonstranţilor pentru a le prezenta pe post protestele. În mod normal aceste acte ar fi fără nici o logică. Totul are logică însă dacă observăm că cei loviţi aparţin unei televiziuni “dragi” puterii. Acum e clar cine şi de ce a lovit aceşti jurnalişti.
  5. Sunt arestaţi oameni nevinovaţi, sunt bătuţi, amprentaţi,fotografiaţi şi introduşi în baza de date a poliţiei şi jandarmeriei, ca turbulenţi, deşi ei nu au comis nici un act de violenţă, iar la următoarele demonstraţii, când vor fi săltaţi, jandarmii vor spune că au procedat corect, acei oameni erau în baza lor de date. Şi uite aşa se câştigă pe două planuri: se formează o bază de date cu cei ce nu iubesc conducerea şi se descurajează manifestaţiile paşnice ale celor nemulţumiţi.
  6. Oameni din alte judeţe ale ţării au fost opriţi în gări de poliţia TF sau pe drumuri, în încercarea de a se deplasa la Bucureşti pentru a participa la demostraţii. Aceasta este o gravă încălcare a dreptului de circulaţie a cetăţenilor.

Toate acestea sunt fapte care puse cap la cap demonstrază o tactică şi o procedură bine gândite, bine puse la punct şi bine  îndeplinite, care să dea legitimitate intervenţiei în forţă a autorităţilor şi să justifice luarea altor măsuri de interzicere a unor drepturi, mergând până la interzicerea oricăror întruniri sau deplasarea pe stradă de la o anumită oră. Asta se va întâmpla, aici se va ajunge  dacă oameanii vor continua să demostreze. Vor fi noi provocări, vor fi noi incidente, nu este exclus să se lase cu acţiuni mult mai grave. Că puterea este la baza tuturor acestor acte, o dovedeşte faptul că deşi aceste fapte sunt de acum cunoscute, deşi intervenţia jandarmilor la Piaţa Unirii a fost sub orice critică, deşi abuzurile comise asupra unor oameni nevinovaţi mergând până la călcarea în picioare a demonstranţilor, lovirea acestora pe când se aflau căzuţi, fără nici o vină, existând dovezi clare, filmate, văzute de o ţară întreagă la tv, GUVERNUL NU S-A SESIZAT, NU A LUAT NICI O MĂSURĂ, NICI UN ŞEF DE LA INTERNE SAU JANDARMI NU A FOST SANCŢIONAT SAU DEMIS. ACEST FAPT DOVEDEŞTE CĂ TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT A FOST DIN ORDINUL ŞI PE PLACUL PUTERII. Este deja celebru cazul autobuzelor incendiate de poliţişti în 90, ca să poată spune cineva că asemenea practici nu există.

Şi au mai fost necesare aceste violenţe şi pentru a da posibilitatea oficialilor să iasă pe post  să se exprime. Erau şi ei conştienţi că nu pot sta ascunşi la nesfărşit, dar nu puteau ieşi să blameze  o demonstraţie de protest paşnică.  Fără aceste violenţe, nu ar fi avut nici curajul, nici motivul să apară în faţa oamenilor. Acum, după violenţe, pot să vorbească, statul este ameninţat. Au apărut drogaţii, seringile, sticlele de băutură, vor apărea corturile şi vor îndrepta totul către o nouă mineriadă, poate golaniadă, sau suporteriadă, cine ştie. Bine “ canalizată” această nemulţumire a oamenilor poate fi folositoare pentru instituirea unei dictaturi şi mai drastice. Există forţe şi oameni pregătiţi, au experienţa mineriadelor,  ştiu ce au de făcut, sunt în stand-by.

Bineînţeles, în discursurile lor la viitoarele ieşiri pe post, exponenţii puterii se vor referi la aceste violenţe pentru a blama întreaga mişcare, vor promite marea cu sarea, acuma deja îl vor toţi pe Arafat înapoi ca specialist, de la ministrul sănătăţii până la prim ministru, se fac că nu înţeleg că NU ARAFAT ESTE CAUZA NEMULTUMIRILOR, CI ÎNTREAGA  LOR ACTIVITATE, BA MAI MULT, CHIAR ÎNTREAGA CLASĂ POLITICĂ.

Aici intrăm deja pe o zonă care din păcate va fi foarte periculoasă pentru oameni, pentru oamenii simpli, pentru cei nemanipulaţi. Clasa politică, opoziţia la început s-a bucurat. Unii au încercat să intervină, alţii au stat în banca lor. Dar opoziţia s-a bucurat, pentru că uite, e posibil ca Băsescu să cadă fără ca ei să mişte un deget. Dar, întotdeauna există un dar, situaţia devine albastră şi pentru opoziţie, pentru că tot mai mulţi oameni îşi exprimă opinia că s-au săturat de actuala clasă politică, toată şi că vor ca toţi să plece. Aşa ceva nu se poate  şi din acest moment, demonstraţia chiar “a degenerat”. Îmi e teamă de o lucrare comună a tuturor celor ameninţaţi, pentru că aşa cum au fost în stare să  se pună de acord când şi-au votat legi şi salarii, pensii şi privilegii, imunităţi şi NUP, tot aşa se vor uni şi în faţa pericolului comun, acela de a-şi pierde fotoliile de piele.

Încep să se convingă tot mai mulţi că dacă mâine ar fi alegeri, mai mult de jumătate din actualii parlamentari nu s-ar mai regăsi la viitoarea legislatură, că toţi cei consacraţi vor fi măturaţi. Asta nu e pe placul nimănui, de aceea, din acest moment, manifestaţiile devin periculoase pentru „statul român”.

Ce va urma ?

Opoziţia va scoate capul, vor veni tot mai mulţi oameni de partid în rândul demonstranţilor, până îi vor depăşi numeric, vor începe să se manifeste, vor apărea emanaţi şi emanaţii, se vor cere şi vor fi scoase pe piaţă seturi de doleanţe, propuneri, apeluri, proclamaţii, care mai de care mai populare şi toate vor cere realizarea consensului naţional, alegeri anticipate  libere, dialog între putere şi opoziţie. Se va încerca o curăţire a partidelor, aşa de ochii lumii, pentru a le adormi vigilenţa şi uite aşa vom intra într-o nouă epocă glorioasă cu aceleaşi partide, aceiaşi oameni.

Sindicatele,bine instruite de partide, vor intra şi ele în scenă, vor iniţia dialoguri, vor fi mari proteste, se va aduna multă lume, foarte multă, sindicalişti şi membri de partid, care vor avea revendicări, programe, vor negocia, vor acoperi zumzetul celor câteva mii de disperaţi curaţi şi cinstiţi care manifestă de câteva zile şi aşa, şi această minirevoluţie va fi furată.

Am observat că unii reporteri, bine „intenţionaţi”au început să pună deja întrebări, de genul „dacă va cădea Băsescu, pe cine vei alege” tocmai pentru a demonstra că oamenii de fapt nu ştiu ce vor, nu sunt organizaţi, deci această mişcare nu va duce nicăieri. Şi televiziunea respectivă nu era pro Băsescu.

TOŢI UITĂ ÎNSĂ CĂ ACEASTĂ MIŞCARE, CHIAR AŞA SUBŢIRE NUMERIC, REPREZINTĂ DISPERAREA ŞI NEMULŢUMIRILE TUTUROR, CHIAR ŞI ALE CELOR LAŞI, FRICOŞI, BUGETARI SAU ANGAJAŢI ÎN SISTEMUL PRIVAT, CARE DIN LIPSĂ DE TIMP SAU DIN TEAMĂ SAU PENTRU CĂ PUR ŞI SIMPLU NU CRED CĂ SE POATE FACE CEVA, STAU ACASĂ ŞI PRIVESC LA TELEVIZOR,  SPERÂND.

Cine va învinge? Îmi e teamă că tot clasa politică. Dar oricare ar fi rezultatul final, nici clasa politică nu va rămâne aşa cum este acum. Nici un partid nu se va mai simţi în siguranţă şi îmi e teamă că ÎN ACEST MOMENT NICI UN PARTID POLITIC NU DOREŞTE SĂ VINĂ LA PUTERE. Toţi ar vrea să conducă ceilalţi, dar să aibă şi ei oarece ministere de stors. Cred că asta se va realiza până la urmă. Băsescu îl va sacrifica pe Boc, se va forma un guvern se tehnocraţi sau de uniune naţională şi uite aşa toată lumea va fi mulţumită. Toată lumea politică.

 Asta dacă nu cumva apare un Tudor Vladimirescu sau un Bălcescu, un om care să aibă şi mintea şi dorinţa şi sprijinul celor nemulţumiţi, de a schimba fanarihoţii din România.

41 comentarii

vic 17-01-2012 - 14:37

nea marine ,nici una nici alta ,..daca nu era lazlo in ”89 nu murea nimeni ,schimbarea avea loc ca la bulgari ,cehi, ..,bolsevicii pierd teren si l au scos pe iohanis,..si acum pe raed ,sa obtina maxim ,romanii au inteles unde se afla si ce trebuie sa faca ,in ”89 stiam ca sintem saraci cu totii si am pus botu la iliescu ,acum cpitalistii din media bolsevica profita si atita spiritele in dauna celor mai slabi si saraci care orice orinduire din lume ii are ,acesti moguli din media bolsevica trebuie sa i plateasca pe acesti amariti ca si de la ei au furat

neacsum 17-01-2012 - 15:43

Imi e teama ca tot cei multi si prosti vor plati. Nu au cum sa piarda cei care fac legea., atata vreme cat lumea priveste la televizor.

BULA 17-01-2012 - 15:57

Nu s-a copt buba suficient.
Si in plus lumea nu stie ce prevederi nasoale sunt in Legea Sanatatii pe care vor s-o dea jegurile astea de la PDL. Cand le vor muri copiii, sotiile, parintii, din lipsa de bani pentru doctori, atunci se vor infuria romanii suficient ca sa faca o revolutie. Dar va fi prea tarziu, pentru ca deja patrimoniul CNSAS va fi impartit intre excroci si va fi greu sa se nationalizeze din nou,

Nici ziaristii nu vor sa le spuna oamenilor cum sta treaba. Le este frica de Putere.

BULA 17-01-2012 - 15:57

scuze, CNAS

Radjasiha 17-01-2012 - 16:14

Un rățoi de Marea Neagră
Ce se crede impărat
S-a ”ntîlnit la noi pe stradă
Cu arabul Arafat
– Șalom,șalom, zise berbecul
Știi că-i datina la noi
Dacă te ”ncontrezi cu mine
Să-mi dai pielea înapoi.
Doctorul cu experientă
Și nevrând să-și piardă locul
Îi răspunse că el poate,
Însă….doar….
Salam alecu

neacsum 17-01-2012 - 16:31

Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescu a indicat intr-un mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai, la vila Lac 1:
„… o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari ! Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an…”

salut 17-01-2012 - 16:39

Chiar daca n-a zis-o cu subiect si predicat (chestia asta cu „surse bine informate”…), e clar ca actioneaza in directia asta.

neacsum 17-01-2012 - 17:49

Expresia nu imi apartine, am uitat sa pun totul in ghilimele, dar asa este, modul in care actioneaza confirma ideea.

Traian Basescu 17-01-2012 - 17:05

Sursele alea bine informate fiind visul unei nopti de iarna.

Neacsule, poate ca ar fi mai sanatos sa te apuci de bautura. In acest fel poate ca si sursele tale de informatii devin ceva mai colorate si mai pitoresti… Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă….

Evident ca ce ai aflat tu de „la surse bine informate” e o gogorita. Insa ca marea parte a minciunilor, minciuna asta are si un sambure de adevar. Realitatea e ca intr-adevar Romania are mult mai multi pensionari DE STAT decat isi permite. Principala masura care va fi luata dupa alegeri pentru rezolvarea acestei probleme va fi ca cei ce nu au inca varsta de pensionare si care nici nu sunt pensionati pentru invaliditate sau boala, vor avea dreptul la o pensie DE STAT al carei cuantum maxim va fi egal cu salariul minim pe economie pana la atingerea varstei de pensionare, dupa care isi incaseaza pensia calculata.

Asa probabil ca liota de APV-isti, securisti si militieni care se pare ca n-au destula activitate si carora le arde de guitat vor fi fortati sa-si caute ceva util de facut pe lumea asta. La fel si pentru smecherii care s-au pensionat pe cele mai ciudate cai cu 10-15 ani intinte de a atinge varsta normala de pensionare.

Sa traiti bine parazitilor. Pentru inca cateva luni. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă….

salut 17-01-2012 - 17:30

De parca spui o noutate. Doar dementii isi mai pot inchipui ca gasca voastra ar putea avea vreo idee economica, ceva care sa produca prosperitate pentru populatie. La ritmul actual, trebuie sa faceti in fiecare an „reforme” cu taieri de pensii, salarii si drepturi. Si o sa le faceti nestingheriti pentru ca ati avut grija sa puneti la pamant chiar si bruma de democratie care exista in Romania.

Dar, de fapt, puneti mai multe fitile la o bomba deja amorsata. Acum, aparent, ati reusit sa stingeti un fitil. Cu manipulare, in forta, cum-necum, l-ati stins. Dar ati fost total surprinsi ca romanii nu sunt toti chiar ca Mioritza.

Indiferent cate lupte veti castiga impotriva poporului, vine un moment in care pierdeti. S-ar putea ca atunci sa constatati ca vanatoarea nazistilor de dupa cel de-al doilea RM a fost un fel de briza de primavara in comparatie cu uraganul care va asteapta.

Traian Basescu 17-01-2012 - 20:32

Bine ar fi sa nu te pripesti. Asa cum arata lucrurile azi probabil ca suficient de multi romani il vor vota pe piticu’ Boc in toamna asta astfel incat voi socialistii mai ramaneti macar vreo 4 anisori sa chibitati de la peluza. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Tocmai ca romanii au inceput ca romanii au inceput sa priceapa inainte de ceasul al 12-lea ca guvernul nu culege banii din copaci sa-i imprastie la milogi. Guvernul doar gestioneaza cadrul administrativ in care intreprinzatorii produc valoare si locuri de munca.

Pentru a fi eficient guvernul trebuie sa faca asta cu un minim de cheltuieli. Minim de cheltuieli inseamna tocmai taierea la sange a pomenilor si rispei.

Romanii par sa inteleaga asta. Dupa cum ai vazut la „marile” manifestatii din zilele trecute s-au adunat doar drojdiia stadioanelor si cativa mofluji cu creierasii franjuri. In total intre 1000 si 2000 de lepadaturi. Daca asta e tot ce puteti voi USL-asii scoate din voi dupa 7 ani de sedere a PSD-ului pe tusa, apoi vai de capul vostru…

S-ati spun un secret: Dupa ce castigam alegerile din toamna nu mai ramane din PSD nici praful de pe toba. Toti se vor infige in UNPR 2.0 ca purceii la tata scroafei. Deci nu are sens sa te imbeti cu apa rece visand Nurembergu’ la hala Romexpo. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

salut 17-01-2012 - 21:05

Da, da, „vitejia” de dupa razboi, deja recunoscuta, a tuturor dictatorilor. Basescu si tot Guvernul au tacut chitic in toata perioada, acum ai prins aripi?

Traian Basescu 17-01-2012 - 22:00

Mai Saliut,

Am tacut chitic si eu si asta micu’ Boc, si continuam sa tacem pentru ca oamenii care se respecta nu discuta si nici nu negoiciaza cu mitocanii.

Ce ai vrea? Sa-l vezi pe presedintele Romaniei invitand galeriile la negocieri de cate ori o ia rapidu’ pe cocoasa?! Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

salut 17-01-2012 - 22:37

Hai ma, ca pe asta cu „galeriile” nu o credeti nici voi. Si pentru ca ridicolul sa atinga cote maxime, dobitocul de Boc a declarat ca „el si presedintele” au avut „informatii gresite” cu privire la subiectul legii sanatatii si la Dr. Arafat.

Traian Basescu 17-01-2012 - 22:40

Mai Saliut,

Cand o sa ma vezi pe mine negociind cu ghertoii si mitocanii pentru prima oara, o a sa ai dreptul la guit. Pana atunci capu’ intre urechi si ciocu mic ca te faci de ras. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

salut 17-01-2012 - 22:47

E plina istoria contemporana de Basesti locali cel putin tot atat de „viteji” odata. Unul, destul de recent, se ascundea intr-o gaura de sobolan.

Pribeagul 17-01-2012 - 23:46

„…guvernul nu culege banii din copaci sa-i imprastie la milogi. Guvernul doar gestioneaza cadrul administrativ in care intreprinzatorii produc valoare si locuri de munca.

Pentru a fi eficient guvernul trebuie sa faca asta cu un minim de cheltuieli. Minim de cheltuieli inseamna tocmai taierea la sange a pomenilor si rispei.”

O mare minciuna, datorita careia ai imbulinat-o.

Guvernul asta este cel mai risipitor si ineficient. Desi ati taiat salarii, impozitat pensii, marit taxe, rezultate benefice pentru tara nu se vad. A crescut risipa.

Puteai fi un mare presedinte, dar… ai ratat. Pacat. Sincer, imi pare rau.

Mama Omida 18-01-2012 - 02:28

Măi pitecantrop băsist

Pentru a fi eficient guvernul trebuie să nu mai fure !
Pentru a fi respectat guvernul trebuie să fie format din oameni respectabili, nu din escroci, lepre fără demnitate și hoti !
Mă întreb dacă chiar ești prost din naștere, spălat pe creier din tinerețe sau doar faci pe clovnul cretin pentru a menține antrenul paginii ??

BULA 18-01-2012 - 07:04

@Traian Basescu

Ma jegule, banii de la Sanatate sunt ai nostri, ai asiguratilor de la CNAS. Din ei ati furat tot timpul o parte consistenta. Cu toate astea, din putinii bani ramasi in sistem se putea asigura asistenta medicala pentru pop.ulatie, cat de cat. Acum vreti sa-i furati pe toti si sa lasati oamenii sa moara in chinuri, netratati. De acum incolo nu veti mai fi in siguranta, nici voi si nici copiii vostri. Ati trecut peste pragul suportabilitatii.

neacsum 17-01-2012 - 17:52

Basescule, Fa-ma sa inteleg ce inseamna pentru tine mai multi pensionari decat isi poate permite, cum s-a ajuns la ei si ce facem ii exterminam pentru ca nu suntem in stare sa producem, Stim doar sa bagam mana in buzunare, asta este singura sursa de bani a regimului actual si bineinteles FMI. SI PENTRU ASTA , TREBUIE SA EXTERMINAM POPULATIA. MULTUMESC, MAI CLAR DE ATAT NU PUTEAI SA O SPUI NICI CHIAR TU.

Traian Basescu 17-01-2012 - 22:24

Neacsule,

Mai multi pensionari decat isi permite Romania inseamna ceva ca atunci cand tiganu’ se pune pe turnat copii fara sa-i pese cine o sa-i hraneasca si imbrace. Cam asa a facut Romania timp de vreo 18 ani. Cam tot asa a facut si restul Europei, fara sa ajunga totusi la aberatiile de la noi.

Sigur ca orice problema are si o rezolvare. Acum inteleg ca tu ca viteaz ostean al Pactului de la Varsovia te gandesti imediat si in primul rand la exterminarea salbatica a alora mai slabi ca tine – adica la batranii care s-au pensionat cinstit si care chiar isi merita pensiile.

Nu nene. Nu asta-i solutia. Pune-ti pofta in cui. Tot asa cum la vreme de restriste tiganul isi trimite puradeii mai rasariti la furat, cersit sau (Doamne fereste!) chiar la munca, tot asa si patria noastra capitalista va trebui sa le mai taie pensionarilor in putere si care mai au ani buni pana la varsta de firesca de pensionare platile. Adica sa va forteze un pic sa puneti umarul la munca ca vad ca energie aveti destula ca sa cersiti cu violenta si obraznicie. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Uite cazul matale: In loc sa te angajezi latrau pe la Antene, Realitati sau alte haznale media, suspendandu-ti pensia si devenind in schimb contributor net la buget si la asigurarile sociale, preferi sa stai ca paduchele in blana cainelui si sa pui umarul „gratuit” la propasirea gazetei Ziua Veche. Nu e gratis Neacsule, asa cum te lauzi! Stai in carca celor ce muncesc si platesc taxe ca sa-ti plateasca tie ditai calul in putere pensia. Esti in carca celor ce nu se coboara la nivelul de paraziti nesatui. Ai inteles?!

Oricum, nu trebuie sa fii ingirjorat. Nu va mai dura atat de mult pana cand toata pleava APV-ist-militieneasca va chirai de disperare pe bune, pusa fiind in situatia sa traiasca cu o pensie minuscula sau chiar sa faca ceva util pentru prima oara in viata. Dupa cum va stiu, sunt sigur ca veti prefera sa chiraiti de foame mi inainte de a misca un deget spre a va autointretine. Oricum si daca va aduc la chiraitul pe mai nimic tot e o realizare. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

salut 17-01-2012 - 22:40

„toata pleava APV-ist-militieneasca va chirai de disperare pe bune, pusa fiind in situatia sa traiasca cu o pensie minuscula sau chiar sa faca ceva util pentru prima oara in viata…”

===============================

Mda, n-ar fi rau sa faca ceva util. Foarte util. Cel mai util. Te las sa te gandesti ce anume.
Daca nu ghiceste, Basescu o sa aiba surpriza vietii lui .

Traian Basescu 17-01-2012 - 23:32

Omule,

Nu are rost sa te imbeti cu apa rece. Stiu foarte bine cat martuntis valoreaza toata aduantura asta de APV-isti si militieni scapatati. Daca nu ma crezi, intreaba-l pe Neacsu.

Ii cumperi ieftin ca braga. Sunt nemaipomenit de curajosi atata vreme ca nu ii paste nici un pericol. Cum te-ai rastit un pic la ei, cum le-a cazut inima in pantaloni, ii ia lesinu’ si le piere piuitu’. Vai de capul vostru, al celor ce mai sperati ceva de la molustele astea. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Pribeagul 17-01-2012 - 23:36

Mai sa fie… ce iata adevarul adevarat:

„tiganu’ se pune pe turnat copii fara sa-i pese cine o sa-i hraneasca si imbrace.”

Ce-l face pe tigan sa toarne la plozi (viitoare dobitoace, in mare masura)?

Alocatia, din care traieste si el.

Ia, poate-ti mai vine vreo idee… de mare viitor. 🙂

neacsum 17-01-2012 - 22:24

Basescule , soarta ta si a PDL-ului este pecetluita. Lumea va iesi la vor la alegeri, indiferent cand vor fi ele si nu veti mai putea fura. V/ati ars. Acesta este marele castig al acestor proteste. Cu cat vor pierde mai mult acuma demonstrantii cu atat veti pierde voi mai mult la alegeri.

Traian Basescu 17-01-2012 - 22:28

Neacsule,

Obisnuieste-te sa nu mai vinzi blana ursului din padure. Te pot asigura din proprie experienta ca cine rade la urma rade mai bine. Mi-a priit intotdeauna. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Voi USL-asii ati ajuns in groapa cea mai de jos: Aceea in care va incurajati doar cu propriile minciuni. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Pribeagul 17-01-2012 - 23:21

ha, ha, ha…
Dupa alegeri… vrabia malai viseaza.

Ca sa fii sigur ca se va alege ceva din aceasta idee, fa-o inainte de alegeri. 🙂

Traian Basescu 17-01-2012 - 23:27

Vezi ca ai gresit vrabia 😉 Eu obisnuiesc sa iau malaiul nu sa-l visez.

Si nu in ultimul rand chiar am nevoie de o majoritate mai solida decat cea de azi ca sa le traznesc pomanagiilor o lege organica intre urechi. O sa vezi ca in pofida predictilor tuturor chibitilor profesionisti, asta se va intampla negresit.

remi 17-01-2012 - 23:38

O sa iei teapa chiorule !
S-a umplut paharul,roberta cu numaratul,Vuitoana cu cocosul ei,tu chiorule cu vila din mihaileanu ,cu gaozar,cu eba pe care ai bagat-o in parlamentul european,salariile taiate,pensiile impozitate,aminarea legerilor,nerespectarea hotaririlor justitiei,reabilitarea lui oprea,etc…Of,am obosit….
AJUNGE !NU TE MAI SUPORTAM.Nu poti sa furi alegerile ca nu te va vota nimeni.

Tache 18-01-2012 - 01:30

Iar poporul isi va da seama ca voi sunteti doar niste PAPUSI in mana PAPUSARULUI.

Papusarul este Finanta Internationala, despre care se vorbeste de vreo 200 de ani.

Cand vrei sa pui albinele sa munceasca, maresti Creditul, vin PNL-istii. Este o epoca de liniste si relativa prosperitate.

Cand vrei sa culegi mierea, restrangi creditul, pui un Nebun la inaintare, prostituate si psihopati. Ca poporul sa se repeada si sa sfasie PAPUSILE.

TU esti protejat. Omul tau, Mugur Isarescu, este protejat. Nu se va da foc Sinagogilor. Nu s-a intamplat in ultimii 200 de ani, in afara unui Incident Major.

Te uiti la goyimi si iti confirmi. Sunt niste Animale, pentru ca Evidenta nu ii face sa-si dea seama ca este de la BANI !!

Tache 18-01-2012 - 01:49

In versiunea necenzurata a poeziei lui Eminescu se spunea: ‘ Sa dam foc la Sinagoga si la Casa de Nebuni ! ‘

Andrei 17-01-2012 - 19:08

Gresiti dl.Neacsu ,gruypurile erau organizate de opozitie mai degraba .

Vezi dumneata apelurile,incitarile, chemarile ,indemnurile de pe retelele de socializare,un „serching „pe anumite cuvinte si se observa cine si dece a organizat violentele ,clar, unii rataciti din opozitie .

Monitorizarea se face de in continuu iar in ultimul an si jumatate a crescut in intensitate, in ultimeele 7 zile au atins punctul maxim….sa fim raii asa e usor.

Nu e prima incercare .de mult se incerca incingerea spiritelor in Ro.Chiar deplingeau ,depling faptul ca romanii nu isi dau in cap …unii si pe acest forum…asa ca … SIII !Aca . ..nu puterea a organizat violentele …!

neacsum 17-01-2012 - 22:21

Andrei. Tu chiar crezi ce spui, sau asa ai fost invatat ? Daca erau ai opozitiei, in 10 minute erau incercuiti de jandarmi, trimiteau cainii pe ei, blocau strazile adiacente cu dubele si erau toti arestati. Ai vazut asa ceva ? Eu am vazut ca au fost blocati studentii care veneau sa demonstreze pasnic din regie. Asa ca draga Andrei, las-o moale.

Traian Basescu 17-01-2012 - 22:37

Mai Neacusle,

Crezi ca daca minti pari mai inteligent? Tu stii foarte bine ca la mijloc e obisnuita incompetenta cazona. Comandatul jandarmilor din Bucuresti e un leat cu tine. L-ai putut vedea la TV: agramat, incoerent si inteligent ca o gasca.

Incet incet astia sunt inlocuiti de baieti din generatiile noi care sunt inteligenti si competenti. Din pacate mai e nevoie de ceva timp pana cand generatia voastra va fi complet inlocuita de oameni cu care sa nu ne mai fie rusine…

neacsum 17-01-2012 - 23:32

Da basescule, i-am vazut si pe cei tineri, si destepti fotografiati in multime in noaptea in care au avut loc evenimentele de la Unirii. Trei dintre ei erau acolo, printre demonstranti in noaptea cu pricina. Au fost surprinsi de un amator, iar domnul Hula i-a recunoscut ca 3 dintre sefii cei mari. Intrebare de baraj pentru matale. Ce cautau cei trei in noaptea aceea in dispozitiv ? Stau in dispozitiv in fiecare noapte? Sau intamplator se aflau acolo exact in noaptea violentelor? Tu crezi in coincidente ? Eu nu.

Traian Basescu 17-01-2012 - 23:38

Neacsule,

La noi la marina se straduiau astia sa ne invete sa exprimama concis si precis. Oricum fara un minimde coerenta nu absolvei. La voi la broscoi (ca asa-i alintam pe astia din armata de uscat), nu era la fel? Bag seama ca nu. Sau daca cumva au incercat apoi, nu le-a iesit…

Ia aduna-te un pic si spune pe cine ai vazut, unde ai vazut, unde sunt pozele si ce faceau respectivii? Dupa ai mai putem discuta.

Morkova Vesela 18-01-2012 - 00:30

BINE, BINE, A VENIT EA REVOLUTIA, DAR….
Cand incepem sa-i matrasim pe pedelacii astia, domne?
Am io unu la mine pe scara, ohoho ce loc bun de parcare are!
Da acu ca-i revolutie ca ne-au furat si jupuit, orisicum nu-i mai t5rebuie, ca o sa-i dau foc la masina. Asa ca ma bag io pe el, pai ce, numa pedelacii sa aiba?

Andrei 18-01-2012 - 14:29

Asa eeeee ,dar mai bine intreaba-te dece ala are si tu NU .

Poate ca ala cind tu dormii el munceste ,cind tu tragi la masea de cazi sub masa celalalt mai baga 2-3 ore extra.

Ce, face proxenettism,fura, inseala ,camatarie ,,…caci cum presedintele si dl. BOC ..promoveaza legea anti camatarie ….sare Antonescu …sa-l susdpendam.

Coruptia din vamii,justitie …sare Antonescu cu suspendarea ….
Burghezia bitei nu trebuie atinsa …!

Vezi ca te duce capul ,puneti intrebarea elementara :cine-ti vrea binele si cine nu …imposibil sa n-ai si tu momente de luciditate.

Pdl isti sunt romanii ,fratii tai …ai imbratisat teza iliesciana pavlovian…PARTIDUL INAINTEA TARII:..ne-am segregat ,divizat populatie nu ppor ..El” Inteleptul” a mostenit in dec 89 un popor pe care l-a transformat in populatie.

In Ungaria eu n-am dreptul sa afisez drapelul tarii mele pe geamul masinii in tranzit …dar ei au acest drept in Ro ….ei n-au avut un Iliescu „profund ” basca
Iintelept floc.

Iata ca armele postdecembriste cu care ai fost lovit au lasat sechele ….ai foist fructul unui experiment pt a se perpetua el la putere si cum te trezeste cinneva din hiponoza ….

Burghezia bitei nu trebuie atinsa …!

Andrei 18-01-2012 - 13:25

Profitorilor ! oportunistilor liberali ! Ati fugit de raspundere in cele mai grele momente pe care le-a avut de parcurs Romaniei si voi si PSD ul (Ponta cel putin are ceva masura, e mai calculat desi executa ordinele dl.Iliescu ),

Acum la placinte inainte ,multi viteji dupa razboi …..cu toate pacatele sale ,greseli inerente …Presedintele Basescu ,Boc si coalitia a condus aceasta corabie numita ROMANIA .. BINE .iar cu ceva timp in urma agentiile de rating ,confirmau acesta realitate ne felicitau ,eram dati drept exemplu …ceea ce a speriat opozitia .Si cum lozinca iliesciana imbratisata de Antonescu …FARA SCRUPULE ;toTUL ESTE PERMIS PT CISTIGAREA ALEGERILOR …AU TRECUT LA FAPTE .

Iata stitri ca Iliescu chiar dupa patul de spital (surse demne nu romanesti ) dadea indicatii ,iar cind a iesit spunea ca puterea a organizat violentele ….sic.

Dece crede domnia sa ca totii ii folosesc metodele din 13-15 iunie….

ATI VENIT VOI SA INJOSITI ROMANIA SA INCITATI LA VIOLENTA (vezi iesirile lui Crin de ulan Bator …in care spunea ca si in ro e dictatura precum la unguri ,fascism . sunteti ..lipsiti de masura ,prudenta chibzuinta …RUSINE sa va fie .decit un presedinte ca Antonescu mai bine lipsa …Tinuta unui om de stat se vede in momentele dificile

Andrei 18-01-2012 - 13:54

Deja in unele partii …si in afara tarii .” unii.” imprastie …”.VEDETIII CA MITICII SI TIGANIA ISI DAU IN CAP …”.

Domnule Neacsu ..ceea ce ati vazut n-are dea face cu realitatea ati si interpretat gresit !.

Ce cistigam daca ne dam in cap ?
Ce schimbam peste noapte ?

nu vedeti ca am fost cu totii euforicii ,credeam ca daca intram in UE …sar aia cu bani pe noi iata ca nu DE NOI DEPINDE CUM NE CHIBZUIM ;CUM PASTRAM ACEASTA TARA.CUM EDUCAM CETATENII…iar incepem sa prindem muste .domne parca e un blestem…!

Va redau ceeea ce ati scris,sunt cuvintele dvs. „Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.”

Dar va-ntreb :Dece domne sa-l lasi sa lincezeasca ?
Puneti umaru,.sa se vada coerenta actiunilor dvs sociale ,ale elitelor…gratis oferiti 30de min din timpul dvs acesteti tarii acestui popor .

Nemtii ,japonezii si-au construit propia tara ,si-au modelat poporul pe care au dorit sa-l aiba…nu a cazut din cer nimic.

Avretii banii ,resurse ,va sugerez sa traitii un timp in aceste tarii (la tara in micile orase ,sa lucrati un timp cot la cot cu ei…in Germania ,Japonia Coreea de Sud ,sa-i vedetii sa-i simtiti …atunci ve-ti gasi raspunsuul ,veti intelege de ce sunt asa.

V-ati transformat cu totii in constatatori ,”medici legisti” ,iar cind vine cineva si incerca sa schimbe lucrurile ,sa imbunatateasca situatia …..incepeti: pai nu e bine ..,puteam si noi …..DoMNE, DURERILE NASTERIII Sunt teribile dar dupa apare satisfactia apare VIATA :

Sunt agramat , analfabet …nu-mi corectez textele ,eu vorbesc acum …la un suc de portocale.

PS.
Excelenta cartea „INDUMNEZEIREA MAIDANULUI „scrisa de preotul Constantin Necula

neacsum 18-01-2012 - 15:59

Andrei,
Cunosc expresia ” ceea ce vezi nu e adevarat, tu crede ce spun eu. ”
Daca tot dai citate, spune te rog unde am spus eu sa ne dam in cap.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult