Acasa Opinii DAMIAN: Romania se intoarce in minciuna (2)

DAMIAN: Romania se intoarce in minciuna (2)

scris de Ziua Veche
4 afisari

In doar cateva saptamani, cantitatea de informatie publica disponibila pe piata romaneasca s-a redus drastic. La o prima vedere informatie exista – insa o analiza sumara scoate la iveala faptul ca subiectele aflate in discutie sunt in realitate destul de putine. Agenda publica este cat se poate de restransa – cand Romania se confrunta cu acelasi numar de probleme ca si in cursul anului trecut – daca nu cumva cu mult mai multe. La fel, numarul surselor de informare publica este restrans – ceea ce face ca dialogul public sa incapa pe mainile unui numar mic de oameni. Riscul cel mare: ca acest numar mic de oameni sa transforme piata de informare publica intr-un monopol.

O agenda publica restransa, stabilita de o mana de oameni nu poate duce decat intr-o singura directie – si care nu este cea mai buna pentru Romania. Nu indraznesc sa ma alatur celor care acuza “ziaristii” care ar fi de vina pentru ce li se intampla – si nici celor care acuza mogulii. Ce stiu cu siguranta este ca multi ziaristi au fost in cursul anului trecut bataia de joc a directorilor si patronilor. Sper ca acestia sa nu mai aiba parte de angajati niciodata. Insa ziaristii ar trebui sa continue sa-si practice meseria – tocmai pentru a nu lasa agenda publica in mainile unui grup restrans.

Proiectul www.ziuaveche.ro este tocmai o astfel de incercare de a extinde agenda publica, de a aduce subiecte de dezbatere proprii, care sa nu se regaseasca neaparat pe ecranele televizoarelor. Romania nu trebuie sa se intoarca in minciuna.

0 comentariu

Victor Radulescu 06-08-2010 - 17:08

… e ca ungurii nu prea au munti …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult