Acasa Opinii Romania se intoarce in minciuna (3)

Romania se intoarce in minciuna (3)

scris de Ziua Veche
1 afisari

In acest moment romanii au impresia ca informatia este gratuita. Aceasta este principala cauza a distrugerii sistemului mediatic din Romania. O impresie creata in timp si adusa la paroxism in cursul anului electoral 2009. La inceput a fost o eroare: ziarele (singurele creatoare de continut) au fost aruncate gratuit pe internet. Pentru o vreme acest mecanism a functionat din simplul motiv ca nu existau foarte multi utilizatori de internet. Pe masura ce numarul utilizatorilor de internet a crescut ziarele au ramas fara veniturile generate din vanzari.

In 2009 delirul mediatic a explodat: informatia a fost aruncata gratuit pe piata – insa nu in scopul informarii, ci al manipularii electoratului. Efectul a fost invers: romanii si-au pierdut interesul pentru mass-media. La inceputul anului 2010 au disparut mai multe ziare – producatoare de informatie (mai buna sau mai putin buna).

Rezultatul este unul trist: romanii si-au pierdut increderea in mass-media (cu largul concurs al jurnalistilor inregimentati politic) si foarte multe surse de informare au disparut de pe piata. Pentru politicieni acesta este mediul perfect: actiunile lor sunt lipsite de orice fel de monitorizare sau mai bine zis actiunile lor sunt reflectate distorsionat si limitat.

Revenind la impresia romanilor ca informatia este gratuita. Cercetarea unui subiect, intervievarea personajelor (ca sa nu mai vorbim de identificarea si gasirea lor), simpla redactare a unui text – toate acestea costa foarte multi bani. Informatia este livrata gratuit – insa in forma dorita de cel care plateste pentru producerea ei. De fapt aceasta este esenta mogulizarii presei. Romania risca sa se intoarca in minciuna.

0 comentariu

urbos 09-08-2010 - 23:23

Cica „grupul grivco”, repeta viermii in ecou, grohaielile dictatorului maimutoi. Viermilor care va dati ziaristi, ati uitat viermilor de intalnirea de la Grivco a canaliei careia ii tot lingeti dosul, securistul imputit Traian Basescu?

michael 10-08-2010 - 07:10

n-au prins nici un contract de la stat
sint disperate ca sint departe de oala cu
carne au datorii la cei care l-au dat bani in alegeri,mai o sa vina si niste cercetari penale,vor sa fie la butoane
nu ca le pasa de noi,le pasa de ei

lucian 10-08-2010 - 08:46

Urbos, esti unul dintre milioanele de romani cu creierele spalate de catre Antene si Realitatea. NU ti-ar strica sa vezi si altceva sau sa citesti si altceva si dupa aceea sa tragi concluzii. Ai creierul plat si de aceea nu stiu daca vei intelege ce am scris.

urbos 10-08-2010 - 22:29

Vierme, esti atat de bagat intre bucile incretite si puturoase ale Betzivului national incat nu stii nici ca Realitatea e tot cu Basescu, asa cum securistul olog Vantu i-a facut mereu jocurile Securistului sef de la Cotroceni.
Dementule, chiar daca s-au inmultiti limbistii rasarind haznale pro-basiste pe fata, gen B1 sau OTV, Realitatea lui Vantu a fost 100% probasescu ani de zile, pana cand s-a dat ordin sa mai invite si „contra”, ca sa aiba lepra de la Cotroceni de ce sa pozeze in victima si sa-l creada avortoni ca tine.
Lepadatura, Realitatea colcaie de limbistii Betivului, Turcescu, Hurezeanu, Boda, Tatulici si alte pitipoace microfoniste, care i-au lustruit ani la rand hemoroizii cancerosi(stiu ca ti-am facut pofta).
Asa ca las-o moale basist imputit cu Realitatea ca nu tine decat la ma–ta din mormant.
In rest, a fi contra dementului Basescu este NORMALITATEA.

urbos 11-08-2010 - 11:12

cu tot respectul iti spun ca ai rabdare. Recunosc ca sunt cea mai nenorocita fiinta de pe toate forumurile romanesti. Din pacate nu se gaseste nimeni sa-mi astupe gura cu cacat ca sa nu mai indraznesc sa mai spun mizerii pe forumuri impotriva presedintelui tarii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult