Acasa Opinii România-SUA, paralele inegale

România-SUA, paralele inegale

scris de Marin Neacșu
9 afisari

Că SUA au început să dea cu copy-paste la obiceiurile românilor am spus-o de ţ ori. Cel mai evident a fost cu ocazia ultimelor alegeri pentru casa aia din Washington dece, când serviciile şi presa au făcut toată treaba pentru desemnarea norocosului unii de o parte, alţii de alta, izact ca la noi cu 2 ani mai devreme.
Marin-Neacsu-266x300Astăzi, norocosul de la Casa Albă a fost uns si i se pune coroana pe cap. Am auzit că unii au plătit bani grei ca să fie acolo, sau mai bine spus ca să fie văzuţi acolo. La alegerile noastre de acum doi ani simpatizanţii au plătit înainte de instalare, iar invitaţiile s-au făcut de 1 decembrie 2016. Ce să facem, birocraţia e de vină că altfel s-ar fi decontat şi la noi mai repede. Mă întreb dacă nu cumva şi-o fi cumpărat şi Ghiţă bilet.
Apropo de Ghiţă, ca să vezi până unde merg americanii ăştia cu plagiatul, cum au auzit de Ghiţă că a trecut la spovedit, cum au căutat şi ei unul, dar neavând unul proaspăt dispus să dea pe goarnă, l-au readus în prim plan pe Bradley Manning, devenit Chelsea Manning după schimbarea bijuteriilor de familie din cercei in verighetă care a fost graţiat de Obama pe când avea un picior ridicat de pe cal.
Reamintesc că persoana Manning a fost condamnată şi şi-a recunoscut vina de a fi furnizat către Assange informaţii despre operele de “binefacere” ale SUA în Irak, Afganistan şi Guantanamo. Şi ca să nu fie singură proaspăta fetiţă, domnul Barack Obama l-a amnistiat tot marti si pe generalul său favorit, James Cartwright, care fusese condamnat pentru declaratie falsă dată FBI, în legătură cu scurgerile de informatii despre un atac informatic al Statelor Unite asupra Iranului, în 2010.
Ia uite domnule, şi la ei turnătorii sunt scăpaţi de pedeapsă şi la ei inamicii statului sunt eliberaţi, în condiţiile în care America e mama democraţiei mondiale, conform declaraţiilor scumpilor noştri conducători.
Păi atunci de ce e fugărit Ghiţă şi de ce sar în sus pupincuriştii Marelui Mut că Dragnea vrea să graţieze nu ştiu ce pârnăiaşi amărâţi, că pe lângă ce au făcut cei doi cu America, faptele de abuz, mită şi evaziune fiscală, sunt ca fulgii de porumb pe lângă carnea de porc. Cred că până la urmă americanii îşi vor revizui atitudinea şi se vor alinia la politica adevărată.
Apropo de legea asta cu Graţiela, se aude pe surse că Dragnea şi-a propus să depolitizeze instituţiile statului. Graţierea este primul pas, se începe cu depolitizarea puşcăriilor. Aşa băieţi, plecaţi de unde aţi venit, înapoi la Parlament, că nu meritaţi să staţi lângă găinari, voi aveţi stofă. Şi degeabă se agită atâta Mutu, Kove şi Lazăr, că legea va trece în Parlament pentru că frăţia corupţilor nu are graniţe de partid. UDMR-ul va vota oricum la două mâini, că doar plânge şi suspină Marko Bela după scumpul nepoţel sinistrat prin Buda, de i se rup chiloţii, cum spunea vărul Tavi.
Să mergem mai departe cu copiatul. Nici nu ieşeiră bine în stradă peneliştii să se plângă de Graţiela, că hop şi Madonna în America, ameninţă cu mişcări de stradă împotriva lui Trump. Acum, să fiu sincer, îi dau dreptate fetei. Păi vă daţi seama că dacă nu câştiga Trump, Madonna avea hrana asigurată pe tot restul vieţii? Cum să nu fie fata supărată pe el, când i-a luat bucăţica de la gură? Ruşine să îi fie, dar ce crede el, că toată lumea are banii şi buzele lui ? Aşa Cicionne, nu te lăsa, pe el şi pe mama lui! Se aude că cei care au votat cu Trump s-au oferit să ia ei locul celor care au votat cu Hillary, chiar dacă aceasta a pierdut, dar nu ştiu cum a reacţionalt diva, încă mai studiază oferta. Ea conta pe locuitorii de culoare la aspectul ăsta, că cică ar fi mai performanţi. Oricum, a furat-o, ca să mă exprim mai neacademic, aşa că nu cred că ar mai avea nevoie. În fine, ce credeţi că au iarăşi în comun protestele din România cu cele pe care vrea să le organizeze Madonna? Banii lui Soroş. Nu e aşa că nu ştiaţi?
Şi o ultimă apropiere între cele două state nevecine, dar pretine: modul în care se poartă preşedinţii lor: Iohannis zâmbeşte ca capra în vie şi priveşte ca curca în lemne, Trump îşi ţuguie buzele ca Madonna când era virgină şi se uită ca lupul după Scufiţa Roşie.

În rest cred că sunt gemeni. Amândoi au aceeaşi pregătire în ale diplomaţiei şi politichiei, amândoi funcţionează pe cutume personale, amândoi consideră că ei deţin adevărul absolut, amândoi sunt fuduli, pentru că fudulia şi prostia merg mână în mână pas cu pas, amândoi cred că îşi vor termina mandatul. Nu că m–aş bucura că a câştigat Trump, dar acum au ocazia românii din SUA să vină acasă, că măcar îl pot vedea pe Iohannis în original, nu în copie.
Nu ştiu până unde va merge cu copiatul America asta, dar dacă o ţinem tot aşa, o să se vorbească despre America Ogarului Cenuşiu şi România Măgarului de Sibiu.
Şi acum să ne mai şi destindem cu fraţii noştri necuvântători care până la urmă ne vor lua locul,  pentru că ei vorbesc ca noi, iar noi ca ei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult