Acasa Opinii Ruşii sunt înapoiaţi

Ruşii sunt înapoiaţi

scris de Marin Neacșu
3.199 Afisari

Universul românesc publica în ediţia din 2 septembrie 2011 un articol despre un nu ştiu ce general rus, ministru de interne la vremea aceea, pe numele său Raşid Gumarovici Nurgaliev, care ar fi instituit un regim de verificări şi selecţie la sânge  în cadrul Ministerului de Interne, care ar fi scos din “ circulaţie” cam o treime din fostele cadre din poliţie.

Marin NeacsuAu fost verificaţi astfel 1,4 milioane de poliţişti, din care 340 de generali şi nimeni nu a scăpat de rigorile controlului. Le-au fost verificate atât cunoştinţele cât şi averile. Au fost trecuţi în rezervă ca necorespunzători profesional 21 de generali.

Au fost trecuţi în rezervă poliţişti care aveau şi alte activităţi decât cele în sprijinul statului, patroni de afaceri prospere, posesori a 4-5 case, patroni de magazine, milionari, chiar bancheri . Când a aflat de aceste cazuri, Nurgaliev ar fi exclamat: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă ei sunt  milionari? Cine-i ţinea  pe aceşti indivizi  în funcţii? Şi ce rezultate aveau aceşti veritabili  oligarhi  ca simpli sergenţi de poliţie? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii  lor!”

Cum nu prea a avut ce vedea, săracii poliţişti bogaţi au fost invitaţi să se ocupe plenar de afacerile de familie, afaceri care erau împiedicate de profesia şi timpul petrecut în poliţie de către patroni. Odată cu ei au plecat să le ţină de urât şi cei care îi toleraseră şi îi “ajutaser㔺i îi tinuseră în funcţii “undercover”.

Relativ recent, prin mai 2013, actualul ministru de interne al Rusiei, Vladimir Kolokolţev, aflat în schimb de experienţă în New York, afirma – e adevărat, fără să dea şi probe sau date, că “după anumiţi indicatori, Moscova întrece New York-ul la capitolul siguranţă”. Nu ştiu cât de adevărat este, dar şi Kolokolţev a menţionat reformele începute de predecesorul Nurgaliev. O fi bine ?

Am avut şi noi un ministru de interne Rus, dar el nu a fost în stare nici să schimbe o amărâtă de listă de alegeri şi să o actualizeze cu datele recensământului. De, nu ere rus rus, era Rus pârât.

Dar cu toate laudele, pot spune fără să greşesc, că totuşi ruşii sunt înapoiaţi. Ceea ce fac ei acum, noi făceam acum 700 de ani.

În 1941 aveam şi noi ca şef de stat, nu şef la interne, un Mareşal, nu general, care şi-a propus cam tot ce îşi propun ruşii acum.  Când a înfiinţat Consiliul de Patronaj, Antonescu îi spunea generalului Cuzin, pe care l-a însărcinat cu conducerea noii structuri : “Cuzin, mă cunoşti prea bine ca să crezi că glumesc. Iei  în primire gestiunea Patronajului. Dacă o singură neregulă se va găsi în acte, te împuşc cu mâna mea.“ Şi nu s-a găsit nicio neregulă. Când un nepot al său, singurul nepot de văr de altfel, pe nume Marius Tomaide,  a căzut prizonier în Crimeea,  Antonescu nu a încercat să îl salveze deşi ar fi putut încerca măcar, lăsându-l să împărtăşească soarta tuturor  celorlalţi. În 1943, datorită unor riscuri de atac din partea aviaţiei italiene, se decide schimbarea sediului Cabinetului Mareşalului. Se alege  pădurea Snagov, acolo găsindu-se şi o casă nefolosită a prinţului Nicolae. Se contactează prinţul pentru a i se cere consiţământul folosirii casei sale ca sediu al Cabinetului Mareşalului, dar prinţul refuză. La aflarea refuzului prinţului, Mareşalul Antonescu, deşi putându-se folosi de dreptul dat de legislaţie pe timp de război  putând rechiziona  legal casa, din respect pentru Casa Regală şi pentru dreptul de proprietate s-a mulţumit să spună: “Bine. Să se caute alt loc!”

Să mai pomenesc de vremurile lui Vlad Ţepeş ? Se spune că pe vremea lui, pe care tot mai mulţi o invocă cu năduf,  Vlad Ţepeş a pus la o fântână în centrul Târgoviştei un pocal de aur, pentru cei care veneau să bea apă. Pocalul a rezistat ispitelor şi nu s-a lipit de mâinile nici unui hoţ. Alte vremuri. Dar noi am evoluat, la noi acum, un cetăţean a venit să îşi parcheze bicicleta în parcarea de la Palatul Parlamentului. Un poliţist îi spune că nu o poate parca acolo, pentru că acolo lucrează parlamentarii României. Românul nostru îi răspunde  după o scurtă ezitare: “nicio problemă, o să o leg cu lanţul de un copac.” Numai ruşii nu evoluează de loc. Înapoiaţi rău de tot şi se mai şi laudă cu ceva ce noi aveam de acum 700 de ani. Doamne, ce bine că noi evoluăm.

Mă tot întreb cine le dă voie ruşilor să facă reforme, că doar  nu sunt membri ai UE şi nu au Comisari Europeni  gen Barroso, Reding, care să le spună cum să se dezvolte? Vezi, de aia sunt ei aşa de înapoiaţi. Vai de mama lor. Auzi, să  dea verificări pe bune generalilor de la interne. Doamne fereşte, mâine auzim că au făcut la fel şi în justiţie, şi în armată şi mai ştiu eu în ce domeniu strategic. Păi cum să destitui procurorii? Toată lumea ştie că ei nu se destituie, se rotesc. Rău de tot au ajuns ruşii ăştia. Bine că economia românească e pe mâini bune, mai ales siderurgia. Avem combinate de combinate, toate privatizate, toate .. controlate.. de … nu mai ştiu cine, dar nu mai contează.

31 comentarii

mircea 07-07-2013 - 15:14

Bine ma Neacsule ca tu esti ovulat ca daia prostii platesc luxul in care va lafaiti voi si camarila lui BASESCU care nu justifica nici un creitar efortul facut de acest popor

jan dinu 07-07-2013 - 17:21

– EU cred ca rusoaicele sunt shi mai inapoiate –
chiar daca in acelashi timp sunt shi extrem de moderne – !
Cele care ajung in America sunt pe primul loc , fiind in lupta strinsa cu romancele din occident .
JD-USA

Antibasistul 07-07-2013 - 17:45

Hai sa vobim cinstit, rusii prin evreiii lor bolsevici au adus cu forța armelor MULTA SUFERINȚA SI MOARTE IN LUMEA COMUNISTA CREATA DE EI!!!!!!!!!

ValVerde 07-07-2013 - 18:06

Comunistu-i comunist, nu conteza ca e rus, evreu, roman sau corean.
Lupta-te cu ideologia, piticot, nu cu nationalitatile sau etnicitatile.

urbos 07-07-2013 - 18:14

Ca sa se inteleaga mai bine, ar trebui poate, sa se vorbeasca de ji danism. Evident ca la ji danism pot sa adere si rusi, romani, coreeni, insa ji danismul e ji danism. Ar fi mai clar pentru prosti. Sper.

ValVerde 07-07-2013 - 18:38

Ai si tu trei obsesii:

1. Basescu
2. Evreii
3. Americanii.

In ordinea asta.
Sarac, foarte sarac…!!!

urbos 07-07-2013 - 18:52

Am sperat degeaba.

In orice caz, basistii n-au dreptul sa vorbeasca de obsesii. Sa te intereseze leprele care-ti fac rau, e normal. Sa fii obsedat si anormal e atunci cand te apuca oracaitul ca tampitu la unii care vorbesc de Dumnezeul lor cu barba, de exemplu.

UnUL 11-07-2013 - 11:57

PERFECT ADEVĂRAT, DOMNULE VALVERDE! Dincole de aceste 3 chestiuni, pentru Urbos-Scârbos nu mai există nimic. Nimic altceva nu mai încape în creierașul lui cât o arahidă de mărime medie.

Antibasistul 07-07-2013 - 22:16

Evreiii au creat COMUNISMUL si l-au impus cu forța armelor Armatei Rosii din Rusia, condusa de evreul Trotski, apoi lumii comuniste!

jan dinu 07-07-2013 - 22:30

Hahahahahahahaha…
„Evreii au creat Comunismul „….
Hahahahahahahahaha
Acum te simtzi shi TU bine cu :
>>> Evreii au reinstaurat capitalismu <<<
Bahhhhhhhhh , provocatorule …
Evreii au creat – BANII – care tu ai tzii
sub saltea shi nu stii sa-i inmultesti ,
d'aia te plingi singur de mila …tzipind
cit te tzin – bojogii – ca e rau in timpul lui
Basescu …, voua va trebuie un – RABIN –
sa va destepte …,tamaiosilor !!!
JD-USA

Antibasistul 07-07-2013 - 22:49

ADEVARUL supara!

CONGO 07-07-2013 - 23:03

Aurul Romaniei unde e tiraspolule?
L-ati furat, spune drept!

Antibasistul 07-07-2013 - 23:44

Aurul Romaniei si el lumii e la evreii tai, cei mari hoți din Univers!!!!!!!

ValVerde 08-07-2013 - 02:30

Evreii erau cam 8-10% dintre bolsevici.
Barbatii erau cam 98% dintre bolsevicii cu putere de decizie.

Barbatii au adus comunismul in Romania cu forta tancurilor.
Acum toti barbatii ar trebui sa plateasca despagubiri femeilor pentru raul provocat.

Comunismul a fost inventat si impus de barbati.

Am zis, si pentru ca deschid ochii femeilor, or sa-mi faca o reducere la despagubiri.

UnUL 11-07-2013 - 12:07

B ă ș i n e l, ai repetat până acuma de 732 de ori idio ț e n i a asta cu comunismul creat și impus de evrei, i m b e c i l i t a t e fără nicio bază istorică. Și ți-am mai spus că i m b e c i l i t a t e a asta cu revoluțiile lumii (inclusiv cea chuineză?) făcute de evrei este de o capsomanie și de o lipsă de documentare crase. Cum foarte bine spunea mai demult „Pribeagul”, Revolutia din Rusia a fost facuta de cei multi si flamânzi, și mai ales fără speranță că s-ar putea îmbunătăți ceva în viața lor. Și dacă printre liderii ei au existat câțiva evrei, precum Troțki, ei au fost minoritari iar rolul lor nu a fost dominant. Cei care debitează astfel de inepții ar trebui să mai pună mâna pe niște cărți (dacă știu ce sunt acelea!).
P.S. Iar tot felul de false biografii de sorginte fascistă – pe care le invocă netoții ca tine – care le atribuie lui Lenin sau Stalin origini evreiești nu au niciun fundament. Aștept să îmi spuneți că și Mao era evreu, ca să pot râde ăn voie.

CONGO 07-07-2013 - 23:02

HEY, TIRASPOL !!!

Antiromanule, iar bagi strambe? Trebuie sa platiti despagubiri, voi toti rusii, si gata!

Antibasistul 07-07-2013 - 23:20

Despagubiri TREBUIE SA PLATEASCA EVREII TAI bolsevici si urmasii lor care au creat si impus cu forța armelor, comunismul!

Antibasistul 08-07-2013 - 01:03

Evreii incearca sa faca diversiune sa scape, NU VOR SCAPA, VOR PLATIi DESPAGUBIRI, din pacate nu din banii lor, DIN CEI FURAȚI DE LA POPOARELE LUMII!!!!!

UnUL 11-07-2013 - 12:08

Măi B ă ș i n e l, o mai ții mult gaia-mațu cu i d i o ț e n i a asta?

digital 11-07-2013 - 12:11

kiombel-bășinel e idolul tău , vezi că-ți taie macaroana, redusule!

UnUL 11-07-2013 - 12:35

Degețico, aici e vorba de evrei, nu de dl.Băsescu. Vezi că ai postat la alt articol! Sau ai trei replici pe care le postezi oricând, oriunde și fără legătură cu nimic?

digital 11-07-2013 - 13:12

dl. băsexu!?
hahaha!
ghunoierule băsist, pâi idolul tău este în legătură strânsă cu subiectul!
ia zi-i ai luat o țâră de șpagă la bac?!

UnUL 11-07-2013 - 14:13

Degețico, ți-am mai spus :președintele sigur e domn, iar tu sigur NU ești.

UnUL 11-07-2013 - 14:18

Degețico, ți-am explicat cândva, așa, ca să înțelegi și tu, că eu nu am luat în viața mea șpagă. Și, oricum, ăsta e un „sport” la modă pe la voi și mult mai puțin pe la noi.

CONGO 07-07-2013 - 23:08

ANTIROMANULE prea ati furat Romania, bai! Unde e tezaurul? Siderurgia, ati pus gheara pe ea. Ce mai urmeaza?

Antibasistul 07-07-2013 - 23:14

Aurul si tezaurul Romaniei e la ji danii tai din Rusia si restul lumii!

haril 07-07-2013 - 23:50

antibasistule,nu stiam ca Putin este evreu,dar daca este precum spui,atunci va fi vai de capul vostru intr-un viitor apropiat.Tu va trebui sa-ti infasori gatul in tabla de otel extra dur ,dar nici macar astfel nu vei fi scutit de atat de necesara circumcizie a capului,care ar fi trebuit sa-ti asigure functia gandirii logice.

Vulturul adevarului 08-07-2013 - 03:04

Pai bine ma, nesimtitule! Ce fel de titlu e asta? Asa generalizator?!

Daca eu as spune ca bloggeri chei si cu mustata demodata sunt retarzi, te-ai supara, nu? Bine, de la tine ar porni generalizarea, dar totusi nu este in regula!

digital 08-07-2013 - 13:29

auzi și la ăsta…vulturul adevărului….unde dreq le găsiți mă?!
poate… cioara leșinată îți stă mai bine!

VICTOR 08-07-2013 - 19:33

Mă tot întreb cine le dă voie ruşilor să facă reforme, ……

PATRIOTIOSMUL,le da voie ,isi iubesc tara si daca n-ar lua masurile adecvate la timpul cuvenit …se duce de ripa !

nu vedeti „profunzii de servici ” invinovatesc pe altii …..deh au diplome ,masterate ,cu cit esti mai ” profund ” exponential creste si teancul de titluri …..

Bietii intelectuali veritabili primesc mustrari ,injuraturi ,sufera batjocura de la toti
” profunzii diplomati „……..pina cind se va inchide robimetul la spaga ,diplome obrttinute aiurea ….toate in strinsa legatura cu ceea ce ati scrios dumneavoastra ….

Lupu 12-07-2013 - 12:35

Rusii sunt mai patrioti decat noi romanii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult