Acasa Opinii „Ruşine! Blestemaţi să fiţi în veci!”

„Ruşine! Blestemaţi să fiţi în veci!”

scris de Marius Bâtcă
1.131 Afisari

Sute de mii de eroi şi martiri se răsucesc în mormânt astăzi, 9 mai 2011. Sute de mii de români basarabeni, deportaţi şi ucişi în îndepărtate şi reci siberii, urlă din morminte când văd că nepoţii şi strănepoţii lor nu numai că i-au uitat, dar mai şi sărbătoresc cu fast ocuparea pământului sfânt de către invadatorii şi criminalii sovietici.

Marius Batca

Mii de oameni, printre care demnitari de stat şi cetăţeni simpli au participat astăzi, la Chişinău, la festivitatea consacrată aniversării „a 66 de ani de la Victoria asupra fascismului”, organizată la Complexul Memorial „Eternitate”.  Ştefan cel Mare şi Sfânt ar trebui să iasă din mormântul de la Putna şi să strige: „Ruşine! Blestemaţi să fiţi în veci!”.

Fariseismul noii puteri de la Chişinău nu are margini. Îşi spune pro-europeană, se intitulează pompos Alianţa pentru Integrare Europeană. În fiercare zi suntem asaltaţi de ştiri cu drumul european al bucăţii de Basarabie numită Republica Moldova. Valorile europene în sus, valorile europene în jos, zi de zi.  Nimic mai fals. Ce se întâmplă zilele acestea nu arată decât că răspund în continuare la comenzile Kremlinului. În frunte cu Vladimir Filat, care nu de puţine ori şi-a dat arama pe faţă. „Sunteti purtătorii unor nobile virtuţi şi ne închinăm în faţa Dumneavoastră cu admiraţie şi mândrie pentru faptele de eroism pe care le-aţi făcut pentru a asigura un viitor mai bun viitoarelor generaţii. Ne bucurăm pentru că mai sunteţi în viaţă şi vedeţi cum vă cresc nepoţii şi cum se dezvoltă ţara în care aţi revenit după lupte crâncene. Vrem ca eroismul şi curajul Dumneavoastră să ni-l lăsaţi ca moştenire pentru generaţiile viitoare”, le-a spus prim-ministrul Filat ocupanţilor supravieţuitori, chiar în limba rusă.

Acelaşi Filat care, în urmă cu un an, îşi călca în picioare aliatul, omul care a avut curajul şi tăria de caracter de a spune un NU hotărât Moscovei. Este vorba despre Mihai Ghimpu, cel care, pe când ocupa funcţia de preşedinte interimar al R. Moldova, a spus că el nu poate să meargă la Moscova de 9 mai şi nici militarii moldoveni nu au de ce să defileze în Piaţa Roşie. Ghimpu declara atunci că nu sunt motive pentru care Republica Moldova ar participa la parada de 9 mai: „Cum să participi alături de această armată care ne-a adus comunismul, ne-a deportat în Siberia, ne-a colectivizat, ne-a provocat foamete? Şi astăzi se află în cetatea lui Ştefan cel Mare. Această armată a stat la baza formării Transnistriei. Un popor nu a câştigat niciodată, dacă în prim plan nu a fost demnitatea”. Demnitatea, un cuvânt care îi este străin lui Vladimir Filat. Pentru că a făcut ce a făcut şi tot a trimis militarii moldoveni să defileze la Moscova. Iar astăzi a ales să îi sărbătorească cu fast pe ocupanţi. Măcar comuniştii lui Voronin sunt sinceri şi spun lucrurile pe faţă, fără a se ascunde după lozinci europene.

Şi ca tacâmul să fie complet, agenţia oficială de presă Moldpres scrie: „In timpul operaţiunii Iaşi-Chişinău, în urma căreia a fost eliberată Republică Moldova de sub ocupaţia fascistă, la Capul de pod Şerpeni, în primăvara – vara anului 1944, s-au dat cele mai sângeroase lupte dintre armatele sovietice şi germane, numai trupele sovietice pierzând circa 20 de mii de militari”. Orice comentariu este de prisos.

8 comentarii

Doina 09-05-2011 - 18:30

Ce rusine, ce oroare.

Qui Bono 10-05-2011 - 09:45

Pe cine intereseaza astazi chestii din astea istorice? Redactia ziua ar trebui sa deschida o noua rubrica: cantece si versuri patrioce.

jan dinu 10-05-2011 - 10:16

– DOINA – de demult trecuta…
Azi e baba stirba,stirba ,muta ..
Tot ce-a fost o culme a tzarii
Data mult prada – uitarii !

Neamul merge la vale
NIci macar plinge a jale …
Cu biserica ipocrita …
Lumea zace …ratacita !

JD-USA

tanase marian 10-05-2011 - 11:45

excelentele voastre ,priviti oare deosebitul canal,,national geografic,,…….. daca nu faceti o urgent o sa gasiti an acele programe o tema deosebita ,,penitenciare u. s. a. ,,,,………. cat de mult seamana acei puscariasi si criminali din u. s. a. cu parlamentari din romania si de fapt de oriunde cu ciocuri coada la spate barbi favoriti de golani si derbedei,, sa urmariti asta si sa reflectati compatrioti ai mei,,.. scuze pentru scrisul digicil ,,nu agramat,, am o neuropatie grava, sunt parasit de medicina romaneasca astfel eu ca rezervist cu 22 de ani ca militar activ trebuie sa plec de la policlimca ministerului de hoti din capitala,,. la spitalul m. i. am gasit trei colonei dr. beti qn cabinet asta este tara noastra mandra candva romania,,.recent la spitalul dundeni un derbedeu medic m a dat afara an strada candi am spus drama suferita la m. i. ,,……………………………………………… si acesti doi afectati ei psihic domnul basescu si boc ma fura si ma batjocoresc asatfel mi au recalculat pensia militara cu ani lucrati an grupa de munca doi an civil si unu an armata,,.si de fapt mi au scazut din suma pensiei mele de 2070 toni rusine romani rusine romania,,……………….nihil sine deo,……………….m. m. an rezerva tanase marian,,……………..

Damian Hâncu 11-05-2011 - 15:22

Dle Marius Bâtca,

Felicitari pentru acest articol ! Nu sunteti singur. Va impartasesc pe deplin parerea si sentimentul. Lupta pentru Adevar continua! Sub orice forma, inclusiv articole in presa. In numele stramosilor nostru morti, cu sutele de mii, sacrificati de un regim inuman, nu trebuie sa fim indiferenti.
Cu pretuire, D.H.

Fara euforie! 11-05-2011 - 17:22

Blestemat cine blestema. Scrie ca un jurnalist si nu pune totul si pe toti intr-o oala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult