Acasa Opinii Sa fie bine! Si lui Vantu racoare

Sa fie bine! Si lui Vantu racoare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ce-ti doresc eu tie Dulce Romanie? Iata ca la intrebarea poetului, cam toti romanii au acelasi raspuns. De la Sorin Ovidiu Vantu, pana la comentatorul Pelican sau pana la presedintele statului, premier etc., toti ii doresc numai bine scumpei noastre tari. Si nu zic scumpa pentru ca toate cele din piete si hipermarket-uri au preturi mai mari decat in Occident, ci pentru ca noi, in devalmasie, ne pretuim tara, nu gluma.


Fiecare dupa propriul interes!

Poetul, caruia din pacate nu i-am fost contemporani, o pretaluia ca se simtea al ei si pe ea o simtea a lui.

Vantu ca o avea, la un moment dat, in buzunarul in care-si tinea banii de trabucuri.

Avocatlor lui Vantu, la o adica numai 12.000 doar in Bucuresti, pentru ca stiu ca un stat cu o asa legislatie slaba le vine ca o manusa. Deci tara e buna. De muls. Scumpa de ea.

Hipermarket-urile iubesc autoritatile locale, ale patriei noastre, pentru ca in niciun stat consolidat nu si-ar fi facut cuib in centrul marilor orase. Mersi, Roumanie!

Paula Iacob? Pai la senectute sa poti recidiva aparand noua „famiglie Ceausescu” (a mogulilor, ma refer) ca in anii ’90 pe aia adevarata, mai rar asa ocazie in alte zari de soare pline.

UNPR aud ca are ca imn cel mai patriotic cantec pe care nu l-as mai auzi viata mea: „Noi suntem romani”. De parca acolitilor generalilor Oprea le-ar fi reprosat Sarkozy ca sunt altceva…

Romanii nostri, furati de FNI, isi iubesc si ei tara. Nu? Altfel dadeau foc la CEC de multa vreme. In sensul ca nu mai puneau un banut acolo, la Casa de Consemnatiuni…

Dar, cum au fost invatati de veacuri, au preferat sa-si parjoleasca propriile economii, ca sa nu vina cumva „turcii”. Decat sa li se vanda tara, o dau pe degeaba alesilor lor. Lasati-o, fratilor, mogulilor!

Patrioti, prefera sa fie furati „de-ai nostri”. Act patriotic. Si ca sa aiba un nume, hotului i-au zis Vantu. Si Justitiei i-au zis Justitie, dar si aia e facuta din romani. Ca si televiziunile de stiri. Unde nu vezi picior de” turc”. Asa e domnule Sima!

Sindicatele vor si ele sa fie bine. Deocamdata le e al dracului de bine doar liderilor. Uitati-va la mosiile lor.

Partidelor? Li se apleaca de ce inghit cand nu sunt la guvernare. Cand sunt, nu le e greata de banul tarii.

Jurnalistilor? O specie pe cale de disparitie, ce sa le urezi? Poate sa le vina rau de la taratele mogulilor. Dar cum astea dau dependenta…Dumnezeu cu mila!

Pe scurt, sa traiasca favorizarea infractorului si noi odata cu ea. Dar si cu ei! Cu infractorii, vezi Doamne, ca sa citez dintr-un clasic in viata.

Noi vrem respect! Uitati-l aici. Un exemplu de ce arhiva ZIUA a fost stearsa din vointa lui SOV. ZIUA scrisese pe larg despre posibilul atentat…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult