Acasa Opinii Să se facă dreptate, ca să nu piară lumea (Hegel)

Să se facă dreptate, ca să nu piară lumea (Hegel)

scris de Z.V.
3038 afisari

Călin Georgescu

Țin să precizez de la bun început că nu îl cunosc pe nici unul dintre condamnații în dosarul Ferma Băneasa. Nici pe ei, nici pe procurorii, nici pe judecătorii, nici pe avocații implicați în acest lung proces.

Călin Georgescu

Nu am o pregătire juridică, nu am avut acces la dosarele cauzei, prin urmare nu am calitatea să dezbat vinovăția sau nevinovăția condamnaților. Pot doar să spun că justiția care se face la ordin (indiferent de unde ar veni ordinul) și nu ascultând de propria conștiință și judecată (în sensul de rațiune care evaluează critic probele) nu se mai poate numi justiție.

Țin să relatez un episod care, dacă suntem oameni cu mintea la cap și (ca să nu invoc cuvinte mari precum „patrioți” sau „cu dragoste de țară”) cu un minim și obligatoriu simț de conservare și de responsabilitate pentru urmașii (spuneți-le cum vreți: descendenții noștri, progeniturile noastre) ar trebui nu doar să ne pună pe gânduri, ci de-a dreptul să ne cutremure: Am participat recent la o discuție cu investitori europeni de prim rang (dintre cei îndeobște numiți „strategici”, care au adică puterea să schimbe lucrurile prin simpla lor prezență în economia românească). Ei bine, mi-au comunicat fără ocolișuri că România a ieșit din planurile lor de expansiune pentru mulți ani de aici înainte. Motivul? Oamenii aceia puternici și bine ancorați în realitate erau siderați și îngroziți de schimbarea unei achitări date de Curtea de Apel, în dosarul Ferma Băneasa, cu mulți ani de pușcărie deciși la ICCJ fără sa apară nici o dovadă nouă și concludentă. De asemenea, mi-au spus acei oameni puternici, lucizi și necruțători, că nu pot concepe condamnarea unui avocat pentru simpla exercitare a profesiei sale. Rușinat (și pe bună dreptate!), nu am avut nici un argument ca să îi contrazic.

Repercusiunile acestei monstruozități juridice echivalează cu subminarea economiei naționale sau, dacă preferați, cu o crimă de lezmajestate comisă împotriva poporului român.

Când politicul se ridică (sau este ridicat) la un rang nepermis, deasupra avocatului și a judecătorului, adică deasupra justiției, înseamnă ca s-a renunțat la orice principiu sănătos de viață.

În aceste zile, în Romania s-au văzut multe semne de solidaritate cu profesia de avocat, iar această solidaritate e binevenită și necesară. Ne ajută pe toți să conștientizăm că numai fiind solidari putem să ne opunem la timp distrugerii dreptății și putem impune schimbările atât de necesare în țara noastră.

Avem nevoie de o instituție a răspunderii magistratului viabilă și aplicată, care să nu mai permită interferențele politice și reglementările ce pot fi speculate după bunul plac. De asemenea, avem nevoie de clarificarea rolului și statului avocatului în apărarea clientului. În ultimă instanță, avemând nevoie de un stat responsabil și drept care să apare națiunea română, impunând ca prim pas respectul între noi.

Statul de drept trebuie să vizeze în primul rând respectarea drepturilor fundamentale ale omului, astfel încât în România să nu se mai moară cu dreptatea în mână!

Și încă un gând, de final, parafrazându-l pe Kahlil Gibran: Poți arunca toate instrumentele muzicale în foc, dar nu poți opri ciocârlia să cânte.

19 comentarii

Poput Florica 23-12-2020 - 18:31

Personal consider ca se cere o noua ” Revolutie” in Romania.
Daca a fost posibil ca un regim, precum Comunismul, fiind considerat ” cortina de fier” si acum e posibila o rasturnare de situatie.
A ajuns cutitul la os pt.acest popor ajuns la disperare.

Brandusa 25-12-2020 - 13:27

„Revoluția” din ’89 a fost hotărâtă în cancelariile străine. Românii au fost doar mânați de o”mână nevăzută”, care i-a zburătăcit ca pe găini. Iliescu a fost programat să fie președinte cu mult timp înainte de a ști românii că va fi o „revoluție” … Pentru o adevărată Revoluție nu toți românii sunt pregătiți! Mulți dintre ei sunt încă sub mirajul și influența globaliștilor neomarxiști. Sper să nu fie prea târziu, când se vor trezi …

Ionita constantin 23-12-2020 - 18:31

Corect spus.

Poput Florica 23-12-2020 - 18:32

Cer eliberarea poporului roman de sub dictatura.

Lipan Elena 23-12-2020 - 18:37

Sunt de acord cu dl CĂLIN GEORGESCU sa fie Premierul României are pregătirea necesara, experienta, credința în bunul D zeu. Îndeplinește toate condițiile.
II doresc mult succes, și tot binele din lume.

Fulga Florentina 23-12-2020 - 18:55

Sunt de acord in toate cu domnulCalin Giorgescu pt. ca este un adevarat patriot care lupta pt. tara!

Viorica Hulpe 23-12-2020 - 18:58

Susțin CALIN GEORGESCU pentru viitorul României premier. !

Burlacu Valentina 23-12-2020 - 19:09

Buna seara, Eu nu ma pricep in politica , Eu va sustin in tot ceia ce faceti pentru tara si mias dori sa puteti sa faceti ceva pentru Romania . Eu va ascult mereu discursurile dumneavoastra si ale lui George Simion si Diana eu am votat partidu Aur si mam implicat sa voteze mai multi cunoscuti de ai mei si au votat . Acum sa va ajute Dumnezeu sa reusiti ce va- ti propus sa faceti . Va doresc mult succes . Forta Aur

Stefan Jana-Marieta 23-12-2020 - 19:16

Total in același asentiment cu dl dr Calin Georgescu

Stefan Jana-Marieta 23-12-2020 - 19:17

Sunt prO AUR

Bota Florica 26-12-2020 - 23:58

Este cel mai bun premier pe care l-ar putea avea România !

Constantin Burlacu, PhD 23-12-2020 - 19:26

Avocatii care nu apara interesele poporului roman ci interesele monarhiei, masoneriei si agenturii straine trebuie bagati la puscarie ori dusi in fata plutoanelor de ececutie si impuscati exemplar.

Mitrofan Valerica 23-12-2020 - 20:06

Nu cunosc bine cauzele! Se simt in schimb efectele! Când justitia nu este justitie se întîmplă să rămânem chiar fără țară! Păreri sânt multe adevarul nu se întrezărește! Trist sânt in frunte oameni nemerituosi unul mai destept decât altul! facandu-si loruși dreptate și bogații! Oprti-vă, vedeți semnele!

Badica 23-12-2020 - 20:30

Aveti perfectă dreptate!
Justiția este la comanda politicienilor, țară merge într-o direcție greșită, numai poporul dacă vrea se poate rascula,dar cum frică și teama este promovată pe canalele tv, și în presă slabe speranțe de a ne descatusa de HIENELE care au acaparată POPORUL.

Costel Diaconu 23-12-2020 - 20:39

E ca un copil nascut la 6 luni jumate,sustinut de mama lui IOHANIS.

Axente Radu 23-12-2020 - 20:52

Romania este asediată de proprii impostori. Instituțiile statului acaparate și supuse intereselor de clanuri politice. Se poate sa punem țara pe făgașul normalității și al interesului național dar asta numai dacă vrem . Dar oare vrem cu adevărat?
Doamne dă-ne înțelepciune și curaj!

Miclos Cristinel 24-12-2020 - 12:33

Susțin Călin Georgescu.sa din toata inima ca priministru al României❤

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult