Acasa Opinii Sacrificarea sau sacrificiul lui Ghiță?

Sacrificarea sau sacrificiul lui Ghiță?

scris de Marin Neacșu
5 afisari

Gândim la fel, operăm la fel,  arestăm la fel

Marin-NeacsuDe când cu încercările Koco de a schimba guvernul prin moțiunea de cenzură a pendeliștilor lui Iohannis, pentru a pune de acord palatele si a le controla printr-un singur om, o singură comandă, un singur semnal, o singură voință, lupta ”de clasă” a luat forme mai perverse, s-a adâncit cât Groapa Marianelor. Nu mai miră pe nimeni faptul că sunt chemați la DNA mame, soacre, fini, nași copii. Doar cei vizați mai fac scandal și dau vina pe DNA că li le saltă fustele rubedeniilor și pe dușmanii de clasă că se iau de familiile lor, dar de vină nu sunt procurorii ci ei, cei care au cumpărat case pe numele rubedeniilor, au ”împrumutat„ bani de la ele, le-au amestecat în afacerile lor pentru a nu mai fi nevoiți să treacă șpăgile pe numele propriu. Este lipsit de cea mai elementară normă de bun simț să te plângi că îți este chemată la DNA mama sau soacra, după ce ai căpușat-o cu conturi, terenuri case cât nu a strâns tot neamul ei în secole de existență sau ai împrumutat sau primit de la ea bani cat nu are nici cel mai mare CAR din țară.

De la colegi de școală, la colegi de celulă

La fel de ciudat li se pare unora când încep să le fie săltați amicii, prietenii, colegii de partid, de clasă, de facultate, dar și asta este normal pentru că nimeni nu poate acționa singur, acționează prin prieteni, apropiați, colegi în care are încredere. Și atunci iarăși plâng că sunt persecutați politic. Bineînțeles că ordinul de cercetare este politic, alegerea victimelor, a corupților nu este întâmplătoare, dar faptele sunt cât se poate de reale, deși nu reprezintă nici a zecea parte din cât ar trebui scos la suprafață sau din fapte. Și uite așa relația de prietenie se perpetuează, din colegi de facultate devin colegi de celulă.

Ghiță, cal sau călăreț?

Cercetarea domnului Chiliman, și a domnului Moisescu, cu ramificații către domnul Ghiță, casierul domnului Ponta, îi face pe unii să afirme că se dorește doborârea lui Ghiță pentru a se ajunge la Ponta. Greșit, sau fals sau pur și simplu dezinformare sadea. Ghiță nu este cercetat pentru a se ajunge la Ponta, lui Ghiță i se dă ordin să se elibereze de Ponta. Ghiță este securist. Afacerile lui nu sunt ale lui, sunt ale securității, pardon, SRI. Nu doar Ghiță, ci și alți casieri de la partide mai mici sau mai mari sunt oamenii securității. Chiar marele Maior a recunoscut că SRI are sub control diverse SRL-uri, cluburi, restaurante, hoteluri care sunt afaceri ale instituției. Deci oamenii care le conduc sunt oamenii lor mai mult sau mai puțin mascați. Nu mai este un secret pentru nimeni că Ghiță este securist, indiferent cum se numește serviciul acuma. Nici nu se putea altfel, că doar nu erau atât de neorientate sau imbecile serviciile încât să lase o televiziune, sau diverse firme de IT , contracte de securizare,  programe soft  de securitate cibernetica  la îndemâna unui privat. Internetul telefoania,, media,  programele IT  sunt cheia informațiilor de pretutindeni și a urmăririi oamenilor care prezintă interes de orice natură. Credeți că degeaba fac firmele de telefonie mobilă  atâtea oferte de telefoane gratuite și internet nelimitat cu viteze care bat viteza glonțului? Păi românul ia orice i se dă gratuit sau ieftin, își dă fără să vrea, inconștient, dar și forțat de o firmă care a înghițit tot iar legea concurenței nu mai are ce-i face, și secretele din calculatoare și imagini din propria casă.

Asesoft – o afacere securizată

Ei bine, având aceste puteri și surse de informații crede cineva că Ghiță a ajuns în posesia unei asemenea arme de capul lui, fără să fie controlat ? Asesoft nu  este Ghiță. Păi asta ar însemna că serviciile secrete sau capii lor sunt ageamii. Ponta i-a fost servit lui Ghiță și TV România  așa cum Antonescu a fost dat inițial lui Voiculescu, așa cum  Băsescu i-a avut pe Sorina și Turcescu pe la B1  și așa cum  și Iohannis are omul lui din securitate pe la Realitatea, care îl sponsorizează, îl sfătuiește, îl controlează, cu atât mai mult cu cât este cu adevărat un ageamiu în politică, un om fără sprijin real în partid. El este slujit de partid pentru că a ajuns mare, nu a ajuns mare pentru că a fost slujit de partid, ca Ponta. Iohannis este cel mai șubred președinte din câți a avut România, în ciuda robusteții sale fizice și euroatlantice. Susținerea Germaniei dă impresia că e intangibil, dar el va fi pana la urmă pierdut tocmai de convingerea că e intangibil și de lipsa de susținere internă Acum i se gudură la picioare toți lingăii toți se mișcă pas cu pas și mor de dragul lucrurilor bine făcute, dar o fac toți cu greață, pentru ei este un fanariot toți așteaptă un Ipsilanti sau un Tudor mai devreme sau mai târziu. Din cauza asta Ponta este încă la guvernare deși a pierdut prezidențialele. Revenind la Ghiță și serviciile lui, să nu uităm propaganda deschisă, pe față a lui Ghiță pentru legea Big Brother, durerea cea mare a securiștilor. Îmi aduc aminte că un amic al domnului președinte, un fost.. girant financiar din Sibiu s-a sinucis. Ciudat, presa, nu a dezvoltat subiectul, nu s-a întrebat de ce, nimeni nu a spus nimic, nu a legat moartea acestuia de nimeni. Dacă Zăvoranca își scrântea neuronul, s-ar fi scris 3 zile despre asta, dar moartea unui sponsor al președintelui a trecut ca rapidul prin Lehliu.

Rolul lui Ghiță

Deci, Ghiță nu este strâns cu ușa ca să îl dea în gât pe Ponta. Ponta s-a dat singur în gât de când și l-a luat ca sponsor, a fost manipulat, controlat, dirijat și băgat în cofă de și prin Ghiță. DNA-ul știe tot ce a făcut Ponta de la SRI –ul lui Ghiță. Să nu uităm că Ghiță i-a atacat pe rând pe Iliescu, Geoană, Marean, Șova și chiar Dragnea, iar Ponta s-a îndepărtat de ei, adică de cei care urmăreau interesele PSD- în cazul lui Dragnea, pe cele personale- dar nu ale SRI. Ei bine, pentru că prin moțiune nu s-a putut dărâma guvernul, pentru că PNL-ul mai mult se dezmembrează decât strânge rândurile, pentru că în noul PNL se bat oamenii lui Băsescu cu oamenii lui Blaga și peneliștii încă liberali, pentru că doamna Gorghiu începe să joace tot mai mult rolul Lenuții tradiționale a președinților, s-a luat la nivel servicii decizia scoaterii din joc a lui Ghiță ca punct de sprijin al lui Ponta, chiar cu riscul ca acesta să fie.. cercetat, judecat, condamnat,eventual la ceva cu suspendare si cu ”averea” confiscată. Stați liniștiți, averea lui personală, ce e al lui ca plată pentru serviciile făcute serviciilor, este bine pus la adăpost, nu se atinge nimeni de ele, Ghiță știe asta, el face tam-tam ca să impresioneze, ca să nu spună lumea că a trădat din plăcere ca Rus, sau obișnuința ca Oprea. Lui Ghiță acum i se oferă o portiță de .. ieșire din joc ”onorabilă” adică vezi doamne a trebuit să trădeze, ca să scape. Asta este acceptat în lumea politică, mai ales că juriștii au legalizat vânzarea, delațiunea, sifonatul, tot spre bucuria politicienilor și acoliților lor, singurii beneficiari ai acestei legi murdare. Dar ce să trădeze Ghiță, pentru el ar fi trădare dacă ar sta lângă Ponta și nu și-ar mai sluji șefii din servicii. Se poate ajunge până acolo încât firma Asesoft  să fie preluată de altcineva, căci oricum aceasta nu îi aparține lui, el este doar interfața, se va schimba o cârtiță cu altă cârtiță,el va rămâne cu averea din afară, ”icebergul” care îi va asigura traiul în Dubai lui și urmașilor lui și urmașilor urmașilor lui acum și în vecii vecilor. Așa că cine țipă ca din gură de șarpe că Ghiță este sacrificat pentru a se ajunge la Ponta nu știe ce vorbește, sau știe și o face la ordin.

Nu ar fi exclus ca defectarea lui Ghiță să vină în tandem cu a lui Oprea, ca Ponta s nu se mai poată ridica, pentru că nici Oprea nu e străin de servicii și are schelete în dulap cat tot partidul la un loc. Coincidență sau nu, și Ghiță și Oprea declara sus și tare că își iubesc prietenul și își respectă angajamentele și jurămintele, dar iată că Oprea deja începe să facă un pas înainte și doi înapoi.Numirea lui Unguent la SIE,  va fi bacalaureatul lui Oprea.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult