Acasa Opinii Salariile militarilor şi poliţiştilor se dublează… în Rusia

Salariile militarilor şi poliţiştilor se dublează… în Rusia

scris de Ion Petrescu
5 afisari

Mi-ar fi plăcut să citesc, în presa română, faptul că guvernul a aprobat bugetul pentru anul viitor – acum, nu în ianuarie 2012 –, care include o dublare a salariilor celor ce nu ezită să îşi pună viaţa în serviciul credincios al Patriei – militarii Armatei Naţionale şi poliţiştii destinaţi a menţine ordinea în statul de drept, numit România.

Ion PetrescuNu a fost să fie!   Executivul care a aprobat, pe 21 septembrie a.c., dublarea salariilor militarilor şi poliţiştilor, în 2012, este cel de la Moscova. Sursa finanţării acestei măriri a retribuţiei lunare? Veniturile Gazprom! Oare de ce ţara noastră nu are un Rompetrol naţional? Cât de naiv pot fi… Ce a mai anunţat guvernul regimului autoritar de la Moscova? Cheltuielile vor creşte cu 15%, în 2012, comparativ cu acest an. Adică cu 423 miliarde $, faţă de anul 2011. Iar deficitul va fi de 1,5%.

Eminenţa cenuşie a Federaţiei Ruse, acest ex-ofiţer KGB, cu priviri de oţel, Vladimir Putin – alias Vova – a decis ca taxa de extracţie la Gazprom să crească mai mult de două ori în anul viitor.  Această decizie generând mai mult de 150 miliarde ruble, ca venit bugetar suplimentar. Cum? Rata va creşte la 509 ruble, pentru fiecare 1.000 de metri cubi de gaze naturale, nivelul actual fiind doar de 237 de ruble, era să scriu lei… Cu o mentalitate tipică imperiului răsăritean, Vova a surâs fotogenic/telegenic presei aservite aruncându-i un oscior de comentat:”Gazprom, în ansamblu, se simte încrezător. Este o decizie bine motivată.”

Pe ce se bazează noua rată? Răspunsul oficial indică intenţia Turciei de a cumpăra o parte din gazul rusesc, cu un anumit…discount. Ministerul rus al finanţelor a precizat că rata de 509 ruble va intra în vigoare dacă Rusia va utiliza conducta Blue Stream, pe sub Marea Neagră.  Altfel, cota de impozitare nu ar putea depăşi 480 de ruble/1.000 metri cubi de gaz. Această măsură şi alte creşteri de taxe vor aduce o suplimentare a bugetului Federaţiei Ruse cu 198 miliarde ruble, în anul viitor. Şi acum vine…perla coroanei lui Putin! Ce include capitolul cheltuieli, pentru anul 2012? Dublarea salariilor militarilor şi poliţiştilor şi a… pensiilor pentru limită de vârstă. Să recunoaştem: o lovitură de maestru a lui Vova!

Mă întreb, retoric: executivul de la Bucureşti nu ştie, nu vrea, sau nu are acceptul – îmi scapă cui… – pentru a gestiona, în interesul naţional, minele închise de aur şi sondele sigilate de petrol? Putin motivează conaţionalii, care-i asigură, manu militari, perpetuarea la conducerea imperiului – devenit federaţie. Semn al unei fortificări care nu vizează doar un bonus pentru moralul ruşilor de rând, sensibili, ca şi românii, la însemnele naţionale – cele de pe caschetele, reverele şi epoleţii ofiţerilor – ai lor…şi, în cazul nostru, cele aparţinând “nesimţiţilor noştri”.

Emil Boc îşi păstrează bonusurile pentru… ianuarie 2012. Dulce candoare! Oare este conştient că data indicată este un pod prea îndepărtat, nu doar pentru partidul de guvernământ, ci şi pentru incoerenţa aroganţei opoziţiei, ce se simte călare pe cai lihniţi de circul de seară al teleaştilor îmbătaţi de iluzia că rescriu istoria prezentă? Pe fruntea lor  scriind formula: Déjà vu. Cred că este timpul să ne întrebăm, ca simplii stăpâni de jure ai României – tocmai pentru a stimula soluţii constructive, rapide, eficiente, deci pragmatice, spre binele a 22.000.000 de compatrioţi – cum se traduce, în limba română… Ahmet Kenan Evren?

O întrebare deloc hazardată! Pe care mă îndoiesc – am motive temeinice – că factorii avizaţi au avut temeritatea să o insereze în revista presei electronice, prezentată preşedintelui şi premierului, la debutul programului lor zilnic.

5 comentarii

RADJASIHA 23-09-2011 - 08:27

No man’s land

Fugariti din lagarul sovietic,
Fara vize pentru Schenghen
Pierdut Epoca de Aur
Vindem Rosia de Aur.

Respect pentru cei in uniforma,
Ii respect caci i-am vazut,
Iar respectul e mai mare
Fiindca au Jujeu la gat.

Cercul 23-09-2011 - 08:57

Daca cercetam istoria, tarile in care milienii au avut salarii mari, privilegii si multe atributii sunt alea dictatoriale. In Rusia si acum militianul nu raspunde in fata legii. In SUA de exemplu politistul nu poate sa faca munca de investigatie ca si un procuror cum face militanul sovietic(ca si cel roman).
E ca si cum elevul nu s-ar multumi sa spuna lectia, ci ar mai si preda din cand in cand. Militianul, politistul este muncitorul din sistemul judiciar, si asa ar fi trebuit sa fie si in lagarul socialist. Pune carca si-l aduce pe borfas in instanta, iar munca intelectuala de investigatie, acuzare si aparare o fac procurorii si avocatii.
Ce draq suntem mai multi ca ei, sa punem mana toti civilii pe sticlele molotov si topoare si sa scapam de militieni ca suntem mai multi ca ei.

Arhimede 23-09-2011 - 11:09

Tov. colonel bate şaua să priceapă calul…
Pentru care fapte vreţi salarii mai mari?
Pentru pupat cizmele izmenarului cu 4 stele?

OPAT 24-09-2011 - 18:17

Toti astia care considerati ca salariile celor care ne apara ar trebui scazute pentru ca nu fac nimic va zic doar atat: de aceea suntem noi ca Tara unde suntem acum si rusii sunt unde sunt acum.
Visati… visati… dar nu o sa aveti voi o Tara ca Rusia sau SUA. Sunteti doar niste scormonitori prin gunoi!
Respectul meu pentru toti cei care slujesc Patria, de la profesori la militari, nu va merita, NU VA MERITA!
Pacat de Romania!

BULA 25-09-2011 - 07:48

In prezent armata are mai mult rolul de forta represiva de uz intern. Se serveste cu gloante contra poporului, in caz de razmerita. Nu poate sa ne mai apere de pericolele externe, pentru ca nu mai avem industrie care sa-i asigure inzestrarea tehnica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult