Acasa Opinii Săptămâna premierelor

Săptămâna premierelor

scris de Marin Neacșu
16 afisari

Săptămâna aceasta a fost săptămâna premierelor. Nu spun nu, au avut loc şi „repetiruri”, dar regula generală este acea a noutăţilor.

Marin NeacsuScapă cine toarnă?

Noul cod penal se spune că favorizează delaţiunea sau pe româneşte turnătoria instituţionalizată.  Te saltă DNA-ul? Nu e nici o problemă, dacă ştii ceva despre cineva mai important decât tine sau din alt partid decât cel aflat pe val, îl torni şi eşti judecat în stare de libertate şi apoi capeţi ceva ani cu suspendare să îţi crape obrazul de ruşine. Asta este regula. Aşa că românul trebuie să fie pregătit, când mai aude de o arestare, să nu se grăbească, este posibil ca respectivul să fie doar „iepurele”  care să ducă la vânatul  suprem. Toarnă fiecare până se ajunge la cel vizat, într-un lanţ al turnătorilor de 22 de karate. Deci regula este torni şi scapi. Numai cu Elena Udrea nu e aşa. Cu Blonda de la Cotroceni lucrurile stau exact invers. Ea este ţinută în arest tocmai pentru că ar putea să toarne şi ar putea turna pe cei care încă nu sunt în vizorul DNA din varii motive. Cum însă ea are gura mare şi nu îi place să fie singură, este gata să toarne, dar nu găseşte pe nimeni să o bage în seamă, pentru că ea toarnă pe cine nu trebuie. Nu e momentul acum să cadă Kovesi, sau Coldeş, aşa că Elena este ţinută la răcoare tocmai pentru că vrea să toarne, nu pentru că nu toarnă. Va veni însă timpul când mărturisirile ei vor avea căutare. Fiecare maur e dator cu o moarte nu ?

Show la DNA

Dacă tot suntem în zona DNA, să amintim altă premieră, faptul  că doamna Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta şi soacra domnului Iulian Herţanu , a fost chemată la DNA să dea cu subsemnatul despre afacerile cumnatului primului ministru. Aşa cum spuneam mai sus, nu vă luaţi după aparenţe, nu doamna Naum este  ţinta, aşteptaţi. O vorbă românească spune că atunci când vrei să loveşti un câine, chiar dacă este un căţeluş neajutorat, uită-te să vezi cine îl ţine de lanţ, s-ar putea să ai surprize. În cazul nostru ca şi în cel de mai sus, lanţul e lung, poate să fi chiar înnădit. Domnul Ponta, cel veşnic  pus pe poante a reacţionat ca la Antena 3 ( după ce i-a arestat patronul), a dat un răspuns zeflemitor, încercând să fie ironic, dar nu era râsul lui: Mama mea audiată la DNA/ show gratuit la Realitatea Tv (că tot nu ai ei bani să plătească taxe)” Deci mama este chemată la DNA iar pe el îl dor datoriile de la Realitatea. Probă de sentimentalism.

Balul bobocilor

Săptămâna asta s-a întrunit CSAT-ul, pentru prima oară sub conducerea preşedintelui  Iohannis. Tot pentru prima oară au participat şi domnii Scutaru, Ciucă, Helvig, Vâlcov, Aurescu. Un adevărat bal al bobocilor. Numai că balul ăsta poate trimite ţara în spital. S-au discutat printre altele situaţia din Ucraina, Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României pentru perioada 2013-2016 şi în perspectivă până în anul 2022, proiectul de lege privind planificarea apărării. S-a aprobat propunerea domnului Ponta, de a se da verde unor militari portughezi care să vină prin România, să pregătească piloţii români să se dea cu F16, că situaţia din Ucraina e grea, după cum spune chiar premierul şi este mare nevoie să ridice cineva sicriele de la pământ, măcar cât să facă loc tancurilor să treacă. Oricum, important este că am aflat cu această ocazie că nu aveam o lege privind planificarea de vreme ce abia acuma se discută proiectul, şi vrem în sfârşit să ne restabilim capacitatea de apărare a ţării. Nu înţeleg de ce nu au discutat înalţii reprezentanţi şi soarta celor care au dus lupte grele până acum să destabilizeze capacitatea de apărare a ţării. Interesează pe cineva, sau intră la capitolul pierderi planificate?

Ponta şi stabilitatea

Uite cum se leagă subiectele ca mărgelele pe sfoară. După marea şedinţă din care aflăm cu mândrie că toţi capii ţării se puseră de acord că nu e de glumă cu războiul şi că trebuie musai să întrăm în el de dragul parterului strategic, acelaşi pontos domn Ponta ne anunţă senin : „Categoric, trebuie să  fim foarte atenţi pentru că  situaţia este proastă, e rea, ceea ce se întamplă în Ucraina, ceea ce se întamplă în restul regiunii, dar România este o ţară foarte stabilă” Nu vreau să îi amintesc domnului Ponta că acum o lună două spunea că nu sunt probleme în Ucraina, că România nu este afectată. Vreau numai să întreb  cum e chestia asta cu stabilitatea. Din ce punct de vedere este stabilă România? Economic, poate în măsura în care da, este atât de jos încât mai jos nu poate coborâ, dar nici urca. Politic? Da, este, atât de stabilă încât se dau săptămânal  teste de… schimbare a majorităţii parlamentare iar PNL-ul a ieşit deja cu noul program de guvernare.  La fiecare vot în Parlament, pesediştilor le tremură lenjeria de corp.  Financiar? Da, ce să spun, dolarul, Euro, francul elveţian plâng undeva în coada clasamentului, Leul este peste tot, plezneşte de sănătate. Unde a văzut Ponta stabilitate, că scaunul i se mişcă de zici că e tsunami. Domnul Ponta, domnul Ponta, mai răsfirat, mai răsfirat că se prind românii că minţiţi.

Religia sau religie?

Săptămâna asta au înflorit popii. Deşi CCR a decis că religia nu este obligatorie în şcoli, s-a pornit o campanie prinvind acest aspect, mai ceva ca în 2012 când cu suspendarea. Ce nu înţeleg eu este de ce se discută, când decizia CCR este clară şi nu poate fi schimbată.  Să înţeleg că BOR doreşte să se încalce voia CCR? Aoleo, dar asta este atentat la stabilitate, la independenţa justiţiei, atac asupra insituţiilor statului. Nu se plânge nici un judecător CCR că este  stresat,  că s-a pornit o campanie de intimidare, că se pune la îndoială însăşi esenţa statului de drept? Foarte ciudat. Până acum cum îndrăznea cineva să comenteze  o decizie a CCR, cum era luat de urechi. Acum nu se sesizează nimeni? În plus, problema este abordată strâmb. Nu este vorba despre studiul religiilor în şcoli, ceea ce este un lucru bun, copiii trebuie să ştie că există mai multe religii, trebuie să ştie care sunt diferenţele majore dintre o religie sau alta, că trebuie să fie toleranţi cu cei de altă religie, că (poate) există un Dumnezeu căruia unii în spun Budha, alţii Allah, alţii Zalmoxe, alţii Zaratustra, şi aşa mai departe. Copiii trebuie să ştie şi că religia ca manifestare a avut de-a lungul istoriei  şi părţi bune, dar a provocat şi dezastre , războaie şi încă o mai poate face.  Orele de religie trebuie să  deschidă copilului ochii asupra credinţei ca fenomen spiritual, nu să îl îndoctrineze cum de fapt se doreşte de către clerul care practic urmăreşte ca prin aceste ore să îşi formeze viitorii enoriaşi. Numai că la noi, cei care ies pe post şi discută fenomenul, îl abordează în mod voit total aiurea, vorbind despre studiul “unei anumite religii în şcoli”, nu a religiei ca fenomen social.

PP-DD  aceeaşi mizerie

Îmi amintesc cu câtă încrâncenare strigau adepţii lui DD împotriva PSD şi PDL acum câţiva ani şi cum a electrizat masele muritorul OTV în încercarea de formare a “omului nou” luptător neînfricat împotriva ciocoilor vechi şi noi. Îmi amintesc de fotografia poporului  lângă un Rols-Royce alb, bineînţeles, nu tot poporul, doar reprezentantul său, domnul Dan Diaconescu, dar şi imaginile aceluiaşi popor băgat în pubelă de soţul Magdei Ciumac. Iată că finalmente circul PP-DD ia sfârşit, este şi asta o noutate, protagonistul atâtor încercări de “îmbogăţire” a cetăţeanului român a primit 5 ani de post. Nu mă bucur, nu doresc nimănui aşa ceva, dar şantajul e şantaj. Nu pot să nu îmi amintesc  că partidul lui DD a apărut prin furt, DD furând idea domnului Cojocaru Constantin,  apoi s-a clădit pe dorinţa de înavuţire. Cei care s-au înscris în partid şi apoi pe listele electorale ale partidului, urmăreau de fapt accederea  în posturi cu influenţă şi eventual imunitate, DD, prin hârtiile pe care îi punea să le semneze, ştiind că sunt acolo doar de moment, dorind să le ia banii în caz că pleacă. Nu soarta partidului îl interesa ci banii candidaţilor. Chiar şi cei mai mulţi  din simplii membri de partid au itrat în partid amăgiţi de promisiunea celor 20000 de Euro. Banul e ochiul Dracului şi te duce către el.  Acum se vor duce pe apa Sâmbetei şi partidul şi banii.

Să trăiţi, n-am înţeles

Prin Craiova au început să circule fluturaţi trimişi de către CMZ către tinerii incorporabili sau mobilizabili. După ani de zile în care nu s-a mai mişcat nimic nici prin unităţi, nici prin depozite dar nici prin acte, uite că cei din conducerea armatei au decis să vadă cum stau, dar acest proces “este unul planificat, de rutină”,ca şi exerciţiile din Marea Neagră, sau ca venirea piloţilor portughezi,  are loc odată la 25 de ani, când vrea partenerul strategic, nu are nici o legătură cu situaţia gravidă din Ucraina. Ca să nu se sperie juveţii şi să plece  “la lucru” în afara graniţelor, în finalul bileţelului transmis şi semnat indescifrabil, fără grad şi fără nume de către comandantul CMZ, ca şi când i-ar fi ruşine să spună cine este şi ce grad are, aflăm că:” Prezentarea pe timp de pace la centrul militar ca urmare a respectării prevederilor prezentului ordin, nu poate avea ca efect încorporarea, concentrarea, sau mobilizarea”. Nu mai spuneţi, atunci de ce îi chemaţi, daţi un bruderschaft? O mai mare prostie nu am auzit în viaţa mea. Domnule Comandant Fără nume şi Grad.  Vă informez – dacă nu ştiaţi, că ACESTE VERIFICĂRI şi actualizări ale situaţiei rezerviştilor SE FAC – CONFORM LEGII   PE  CARE AŢI OMIS SĂ O MENŢIONAŢI ÎN ORDINUL  DE CHEMARE -TOCMAI PENTRU A ŞTI  CETĂŢEANUL UNDE TREBUIE SĂ SE PREZINTE LA ÎNCORPORARE, CONCENTRARE SAU MOBILIZARE deci în sprijinul acestui proces, nu aşa la mişto, cum insinuaţi dumneavoastră,  din dorinţa de a nu crea panică sau a masca intenţiile care mai devreme sau mai tarziu tot acolo duc.  Să nu îmi spuneţi acum că vi s-a făcut dor de ochii craiovenilor şi vreţi să vedeţi dacă au tot ce le trebuie. V-aţi transformat cumva în Armata Salvării sau aţi luat locul Maicii Tereza preluând şi cantina săracilor? Cine v-a învăţat să minţiţi aşa de grosier ÎNCÂT SĂ NEGAŢI ÎNSĂŞI LEGEA ÎN BAZA CĂREIA FACEŢI CHEMĂRI? Dar nu mă miră, cum e turcul si pistolul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult