Acasa Opinii Săptămâna regilor

Săptămâna regilor

scris de Marin Neacșu
2.473 Afisari

Săptămâna care a trecut a fost săptămâna regilor în România. Cu sau fără coroană, cu sau fără drept de înscăunare, recunoscuţi sau necunoscuţi, au inundat paginile ziarelor şi ale televiziunilor, de parcă se pusese undeva în joc o coroană şi se dăduse sfoară în ţară că cine va reuşi să o mulţumească pe prinţesă o va lua de soţie şi juma de Românie.

Marin NeacsuDe ce doar jumătate? Pentru că jumădate este déjà arvunită. A mai rămas cam jumate, dacă nu mai puţin. Ce mai tura vura, cum se dădu sfoară în ţară, cum apărură peţitorii, prezentându-şi marfa şi zugrăvind-o în cele mai roz culori, deşi albastrul şi culoarea maro ar fi cele mai potrivite pentru a descrie situaţia în care se găsesc atât pretendenţii cât şi zestrea.

Ziua News ne scoate în faţă cu titlu de o şchioapă un candidat la mâna prinţesei România :”Regele Harry I de România”. Dacă te iei după titlu, ai zice că Harry şi-a depus déjà candidatura şi aşteaptă răspunsul. Numai că afară e vopsit gardul şi înauntru e leopardul. Departe de a se baza pe ceva real, articolul prezintă doar unele presupuneri nu ştiu ale cui, probabil nici măcar ale autorului ci doar ale celui care plăteşte masa, vizavi de unele manevre ale lui Băsescu de a aduce în fruntea ţării un rege, altul decât Mihai. Ipotezele avansate se bazează practic doar pe antipatia lui Băsescu faţă de Mihai şi pe cumetria sa cu Paul de Lambrino. Acum este adevărat că nici Mihai nu mai poate reveni pe tron după ce a abdicat, nici fetele sale nu se pot sui pentru că puse pe scaunul papal ar cădea testul şi Legea Salică nu le dă dreptul.

Dacă aplicăm această lege care este încă în vigoare conform Casei Regale Române dinainte de schisma lui Mihai, la tronul României pot aspira 14 prinţi toţi de Hohhenzollern, printre care şi printul Nicolae, pomenit şi el în articol, dar creditat cu prea puţine şanse, deşi legal  ar fi mult mai îndreptăţit decât Paul sau oricare alţi clienţi pomeniţi în presa română. Oricum, această listă cu pretendenţi de Hohhenzolern pare a fi motivul pentru care Mihai a rupt legăturile cu casa mamă, pentru a le tăia astfel accesul celor 14 la tronul României în varianta în care cine ştie cum s-ar ajunge la monarhie. Nu e prost valahul, ar fi spus Sinan Paşa. În ceea ce îl priveşte pe Paul de Lambrino, mai nou prezentat ca Paul de România, interesul lui Băsescu faţă de el se limitează la domeniile regale pe care vrea să le obţină cumpărându-i “drepturile de autor” . Din înălţimea palataului Cotroceni, Băsescu l-a sprijinit pe Paul să îşi ceară, susţină şi obţină o parte din averea regală, vânzând la rândul său blana ursului din pădure, cu pădure cu tot, adică aproape 50 de hectare de pădure şi promisiunea că îl va sprijini să ajungă pe tron “just in case”. Abia aştept să îl văd pe Băsescu , cu mâna pe umărul lui Paul, plângând stolojeneşte şi jelind :”Paulicăă”.

Când or învăţa capetele astea încoronate că toate acordurile “interinstituţionale” semnate cu Băsescu, au aceeaşi soartă, fundul prezidenţial ? În rest, referirea la prinţul Harry este vagă, se mai vorbeşte despre interesul lui Charles, prinţul născut să moară prinţ, pentru că Lisaveta cum ar spune baba Floarea, în primul rând nu are nici un gând de plecare şi în al doilea rând are alte gânduri vizavi de urmaşul la tronul Engliterei. Aşa că Charles nu are decât să facă propagandă Ţinutului Secuiesc şi dulceţii de fructe de pădure românească cu etichetă regală britanică.

Pe Antena 3 parcă, tot săptămâna asta am văzut la nu ştiu care emisiune (că ăştia de la Antenă îşi preiau subiectul ca pe o minge de ping pong de la unul la altul, cu zilele) am văzut spuneam un film document în care vorbea Mihai, fost de Hohenzzolern, fost de România. La Antena3, încep Ştirile Zilei cu “crima odioasă din Ferentari”, unde aflăm că un copil de rom a omorât cu praştia o pasăre neagră, se încheie circul lui Badea tot cu crima din Ferentari după ce o zi întreagă s-au invitat unul pe altul toţi vorbitorii şi moderatorii de la Antene pe post de experţi pentru a dezbate subiectul, şi peste toţi şi-a dat cu părerea invitată la toate emisiunile de la toate televiziunile şi doamna Paula Iacob care a anunţat că domnia sa de mică este preocupată de bietele păsări care au fost discriminate şi se oferă să susţină în instanţă pro bono drepturile familiei îndoliate. Revenind la Mihai, fostul rege al României, acesta a apărut într-un film de epocă “nemaivăzut până în prezent” dezvăluind “adevărata istorie”şi cum a fost el oropsit de comunişti, în special după ce a primit cea mai mare distincţie a Uniunii Sovietice pentru predarea cheii Românie în mâinile lui Stalin fără vărsare de sânge RR, adică regal şi rusesc.

Ce să vă spun, mi-au dat lacrimile, tocmai făceam o salată de roşii cu ceapă. Este foarte convenient să vii în faţa camerei şi să spui ceva ce nimeni nu mai poate verifica, pretinzând sau susţinând fapte sau discuţii la care numai tu ai fost martor, celălalt participant fiind dus pe altă lume. Şi eu pot spune că atunci când m-am întâlnit cu nu ştiu care persoană, decedată între timp, aceasta mi-a spus că voia să pună o bombă sub maşina lui Ceauşescu, susţinând astfel că am complotat la înlăturarea comunismului de la vârsta de 4 ani.  Cine ar putea să spună că nu e aşa? Despre predarea României şi a celor 180000 de militari căzuţi în prizonierat printr-o “inginerie” politică şi cedare a ţării nu a povestit măria sa. Şi totuşi, anumite partide şi anumiţi oameni politici îl susţin şi îl tot scot pe sticlă nu neapărat pentru că ar mai avea vreun drept sau vreo şansă la tron el sau dudele din familie, sau pentru că l-ar iubi, ci numai pentru că nu îl agreează Băsescu. Aşa merge la noi, nu avem prieteni, avem numai duşmani, nu ne susţinem prietenii, urmărim doar să ne ofticăm duşmanii. Suntem români nu glugi de coceni.

Tot despre regi vorbesc acuma toate ziarele şi televiziunile, despre regele Cioabă care a murit după ce a făcut câteva infarcturi prin Turcia. Băsescu, cumătrul lui Mondialu, a răspuns cererii familiei regale şi a cerut doctorului Brădişteanu, acelaşi care dă cu sucsemnatul privind încercarea de a-l ţine pe Năstase în afara gratiilor să dea o fugă până în Turcia să vadă ce se mai poate face cu inima lui Cioabă. De aici conflictul internaţionalizat. Ponta îl face pe Băsescu nesimţit că l-a trimis pe Brădişteanu la Cioabă după ce l-a trimis la DNA şi poate sub acest aspect are dreptate, mai ales dacă ne gândim că la drama din Macedonia, Băsescu nu s-a deranjat să trimită pe nimeni. Ce să facem ăsta e Băsescu, ţine mai mult la neamurile lui decât la neamul românesc. Apropo de neamuri, se spune că sunt de două feluri: neamuri bune şi neamuri proaste. Încheiat paranteza.  Dar chiar şi în aceste condiţii, limbajul şi momentul ales de domnul Ponta sunt total nepotrivite.Aşa cum domnia face comparaţia între cazul Macedonia şi cazul Cioabă, l-as întreba şi eu de ce nu l-a făcut pe Băsescu nesimţit când a semnat actul de coabitare, atunci nu l-a interesat pe domnul Ponta soarta românilor? Dar una peste alta, interesant este că toată media este inflamată şi pozând toţi în  apărători ai drepturilor omului sau ale romului au discutat nu despre starea sănătăţii lui Cioabă, ci despre cuvintele aruncate de Ponta sau actele lui Băsescu, făcând propagandă pozitivă sau negativă unuia sau altuia. Aşa cum spunea un binecunoscut premier coabitant, televiziunile şi politicienii, în frunte cu cei doi nesimţiţi după cum îşi spun unul altuia, ne servesc deopotrivă pâine şi circ. Căcălau Maria Ta!

Pe lângă casele regale recunoscute sau pretendente, a mai apărut un pretendent la titlul de rege, nu ştiu al cui, probabil tot al romilor, dacă e să ne luăm după limbajul şi ieşirile pe care le-a avut cu diferite ocazii pe sticlă. Cine e frumosul? Domnul Mircea Dogaru cel care se autointitulează protectorul societăţii româneşti, al tutulol celor fără mamă, fără tată, se declară şi domnia sa viitor rege, mai în glumă, mai în serios. Să nu uităm că şi Charles a aruncat pentru prima oară informaţia cu privire la descendenţa sa din Vlad Ţepeş acum un an, zâmbind, aşa în glumă, într-un interviu, apoi gluma s-a îngroşat şi acuma déjà istoricii Casei Regale Britanice au confirmat descendenţa. Deci “gluma” domnului Dogaru, chiar dacă nu are suport real, speră să prindă şi să se îngroaşe. De fapt este o altă încercare a istoricului de a trage atenţia asupra sa, mai ales acuma când riscă să rămână fără supuşi, dacă Ponta va pune în aplicare Legea 241 privind revenirea pensiilor militarilor furaţi prin OUG-1/2011 la cuantumul lui Decembrie 2011. Aş spune că de fapt în acest caz avem de a face cu un rege care riscă să îşi piardă coroana şi declaraţiile din ultimul timp întăresc această ipoteză. Iată ce declară plin de băşici, acest King Louie al rezerviştilor : “De câte ori să vă declar că sunt singurul care nu va intra niciodată în nici un partid şi nu va accepta nici o funcţie, decât, eventual, pe aceea de „rege” … pentru că, trebuie să recunoaşteţi că sunt mai bun decât Charles, comanditarul asasinatului Dianei, care are Alzheimer şi vine în inexistenta Transilvanie şi nu în România!… Şi oricum mai bun decat prinţul comunist Duda, inventat de generalii inculţi ai unei republici falimentare.” Nici Cioabă cred că nu se adresează aşa căldărarilor din subordine. Regele Dogaru însă nu ţine cont, când nu are cine să îl laude, se laudă singur aruncând injurii în stânga şi în dreapta. Menţionez că declaraţia este apărută pe blogul personal al majestăţii sale cu ocazia plecării “en fanfare” a mâinii sale drepte, cea cu care se scprpina după ureche, domnul Pricină Valeriu, în partidul domnului Oprea, pe care Regele Dogaru şi Prinţul Pricină însuşi, pânâ în decembrie nu îl scoteau din Regele Izmelor.Iată ce declara şi prinţul Pricină în Ianuarie 2011: ”Noi vom continua protestele. Vom continua să avem acțiuni. Este dreptul nostru. Noi nu luptăm pentru bani. Oprea poate să-mi dea mie o sută de milioane în plus că eu nu-i accept. Îi accept numai în condiția în care îmi este respectat statutul, recunoscut gradul, nu confiscat cum se întâmplă acum, şi dacă sunt scos din condiția de asistat. Eu, la vârsta mea, vreau să-mi apăr ţara. Poate am nebunia asta. Dacă sună goarna după mine, nu poate să sune după un civil. Sună după colonelul Pricină”? Sic transit gloria mundi! Se pare că din 2011 până în prezent, domnul Oprea a fost reevaluat şi de conducerea sindicatului pentru că domnul Pricină bate palma tovărăşeşte cu el, iar Dogaru nu numai că îi laudă fapta dar se mai şi răţoieşte la cei care întreabă de ce regele a semnat actul de coabitare fără acordul supuşilor. Ete aşa, pentru că noi este rege şi regele nu dă socoteală nimănui!

Tot despre familii regale vin ştiri şi dinspre Statele Unite ale SUA şi tot despre familia lui Mihai fost de Hohhenzolern, fost de România. Fiica sa cea mare, Ileana a fost arestată puţin în America tuturor posibilităţilor. Poliţia a descins la ferma familiei în urma unor sesizări privind organizarea de bătăi între cocoşi, activităţi ilegale în America. Se pare că pasiunea pentru cocoşi s-a dezvoltat în urma lipsei de fecior domnesc- adică cocoş- în familia regală, Măria Sa Mihai având numai “păsărici” în famelie, aşa cum s-ar exprima Măria sa Băsescu. Nu vreau să vin cu presupuneri privind “afacerea” luptelor interzise, dar este ştiut că orice este prohibit, este dorit şi aduce bani celor care asigură “fructul dorit”. De aici, din România, Casa Regală a transmis un comunicat trist, dar adevărat privind cazul respectiv, declarând: “întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz.” Aşa să vă ajute Dumnezeu Majestate!

Una peste alta, se pare că în România, regii încep să îşi piardă coroanele sau măcare câte o perlă două din coroană.

17 comentarii

CONGO 18-08-2013 - 15:40

Hahaha, Neacșu s-a intors de la 2 Mai!
Azi nu ma bag sa-l contrazic, are inca nisip pe la poponeatza, mai las sa treaca timpul.

ValVerde 18-08-2013 - 16:10

Cum sa-l contrazici, ca n-a zis nimic !!??

CONGO 18-08-2013 - 16:21

Parca totusi a bolborosit ceva cu „fost de Hohhenzolern”, dar ce sa mai vorbesc acum, nu risipesc eu prazul pe fosti soldatei.

Aud ca isi face „salată de roşii cu ceapă” care este cam antiolteneste, ma intreb ce rost au aceste marturisiri, adica vrea sa isi apropie „omul” de forumisti? Sa n-o ia in barba!

ValVerde 18-08-2013 - 16:29

A venit cu ceapa inapoi de la 2 Mai.
La cita salata cu nisip a mincat pe plaje, s-a gindit sa vada si el ce gust au rosiile. Si l-a apucat plinsul. Ca ceapa nu e praz.

Se lupta pentru pensia militara sa se dea la mici.

In rest e baiat popoolar, lumea il iubeste ca ne face sa ridem.

CONGO 18-08-2013 - 16:42

Zice „măcare câte o perlă două din coroană” puisorul de socialist (ca democrat nu e), dar in fond aici e iarasi o marturisire (a subconstientului de data asta), il apucase o altceva, nu o măcare.

Prea multa salata strica, zic eu.

ValVerde 18-08-2013 - 16:44

N-am ajuns pina acolo ca prea mirosea a ceapa.

CONGO 18-08-2013 - 16:48

A, asa mai inteleg.

Sa vedem ce mai gavareste, acu e mai proaspat si are tolba plina.

mircea 18-08-2013 - 17:47

ba

mircea 18-08-2013 - 17:54

bai mocofanilor un oltean sadea nu mananca ceapa mananca numai praz,ceapa mere cu clisa si pita special pentru Un-Nul.Auzii in targ ca Daniel urmasu la tron cere o suma cam mare pentru imormantarea celui care sa duse.Pai bine ba paciauro la banii astia angajam o firma de pompe funebre care facea prestatiile pentru mai multi membrii cu toate procedurilii-adica ii si omora

ValVerde 18-08-2013 - 17:58

Pai asta zicem si noi, bai voinicule.
Ca Neacsu nu mai e olten. A tradat traditiile stramosesti si s-a dat la ceapa.

Ce, tu n-ai citit ca zice el insusi ca s-a lepadat de praz???

CONGO 18-08-2013 - 19:35

Si imi pare si mai cam bronzat in poza.
O fi poza noua?
O fi ruda cu Cioaba?
Ca Cioaba e nascut in Târgu Cărbunești, județul Gorj , nu departe de falitu nost.

ioann 18-08-2013 - 19:26

mocofanilor, daca nu va ploace de alu’neacsu puteti sa ii faceti voi , in corpore ,o liposuctie subabdominala!

ValVerde 18-08-2013 - 20:14

Ba, tu ai vazut vreodata o masina din aia de liposuctie?
Asta ii doresti tu gheneralului?

Pai are un tub lung care se baga in incizie si un aspirator electric de-i scoate si creierii prin prostata.

ANCUTA 18-08-2013 - 19:33

1. Daca acest Parlament nu este desfiintat cat mai rapid, prin orice mijloace, si inlocuit cu oameni profesionisti, onesti, morali care sa apere interesele intregii colectivitati din Romania, vom ajunge la sapa de lemn ! Ne va fi privatizat si aerul ce-l respiram ! Am ajuns deja sclavi-iobagi pe pamantul ce a apartinut noua si care a fost vandut pe nimic marilor corporatii prin oamenii lor de legatura ! Invatamantul, cultura, educatia, sanatatea, economia etc , totul a fost distrus cu consimtamantul acestei marsave clase politice de dupa 1990, formata din alogeni si pseudoromani !
2. Victor Ponta trebuie de urgenţă să-şi dea demisia! Nu poţi fi premierul României şi să spui că dosarele în România se fac la comandă politică. Dacă lucurile stau aşa, atunci eşti un incompetent sinistru şi trebuie să pleci! Dacă lucurile nu sunt aşa, atunci eşti un iresponsabil care dinamitează imaginea României şi încrederea în statul de drept. Vi-i imaginaţi pe Angela Merkel, Jean-Marc Ayrault, David Cameron sau pe Mariano Rajoy spunând că în ţara lor se fac dosare politice? Nu, pentru că acolo sunt oameni responsabili, întregi la cap, nu diletanţi …
3. Singura solutie –PLUTONUL DE EXECUTIE–pt a elibera tara de banda de talhari hoti si mafioti anUSuLeisti care au pacalit tara, trezeste-te romane, deja ai devenit sclav in propria tara la semenii tai!
4. Daca nu: Traiasca ….

CONGO 18-08-2013 - 19:37

Ehei, pai de ce crezi tu ca s-au linistit cu referendumul de Constitutie?
Ii dizolva Basescu de nu se vedeau!

jan dinu 18-08-2013 - 19:54

– – DEZAXATA – vulgara – perversa – ROGZANNA JORDACHI –
bate campii (ca totdeauna ) . Cameleonica din nascare ba este
regalista infocata ( jegoasa) ,cind tzaranista ,cind liberala Kacarauna .
cind legionaroida ortodoxa …cind aparatoare a drepturilor animalelor
(pisici – caini )…dar acum schizoida n-a auzit de …
– moartea macabra a cocoshilor – facuta de „printesa de Romania ”
in Oregon …??! Putoarea tot putoare ramane !!!!
JD-USA

Tache 19-08-2013 - 09:06

UE s-a speriat de independenţa Ungariei

În relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Ungaria izbucneşte un nou scandal. Conform informaţiilor ziarului londonez The Financial Times, conducerea UE a decis să îngheţe fondurile prevăzute pentru Ungaria. Este vorba despre 2 miliarde de euro.

Se pare că UE este îngrijorată de independenţa politică şi economică crescândă a Ungariei şi este gata să treacă la măsuri destul de dure pentru întoarcerea controlului deplin asupra unuia dintre membrii ei.

„Auditul desfăşurat de UE a constatat deficienţele semnificative în sistemele de management şi control a opt programe ale Uniunii Europene” – aceasta este versiunea oficială a celor întâmplate, expusă de un reprezentant al Comisiei Europene în paginile cotidianului The Financial Times.

Îngheţarea unor fonduri de câteva miliarde de euro, asupra cărora s-a convenit anterior, este o măsură practicată de Bruxelles poate doar faţă de problematica Grecie. Până în prezent, Ungaria nu era considerată o ţară cu probleme financiare şi economice. Însă în plan politic, Budapesta devine într-adevăr o problemă tot mai gravă pentru conducerea UE.

Potrivit ziarului londonez The Guardian, Uniunea Europeană este supărată nu atât din cauza măsurilor anti-democratice ale premierului maghiar, cât de independenţa sa faţă de sistemul financiar global. În momentul de faţă, Cabinetul de miniştri al lui Orban este singurul guvern european care a introdus impozit pe tranzacţiile bancare. În 2013, impozitele pentru companiile energetice şi întreprinderile de alimentare cu apă au crescut de la 8% la 11%. Banca Centrală a Ungariei a hotărât să acorde împrumuturi speciale cu dobânzi mici (sub 10%), în unele cazuri chiar fără perceperea de dobânzi, întreprinderilor mici pentru creşterea economică. Enumerând aceste măsuri, The Guardian dă de înţeles că astfel de măsuri pot fi un exemplu negativ pentru guvernele altor ţări din UE, în primul rând, pentru vecinii Ungariei din Europa Centrală şi de Est. Iar acest lucru poate duce la o opoziţie regională periculoasă pentru Uniunea Europeană faţă de propriile modele anticriză „infailibile”, elaborate sub presiunea atotputernicei Germanii.

Noua rundă de confruntare dintre Bruxelles şi Budapesta a urmat după o revizuire a relaţiilor dintre Ungaria şi FMI. La mijlocul lunii iulie, Gyorgy Matolcsy, directorul Băncii Naţionale din Ungaria, a trimis o scrisoare directorului executiv al FMI, Christine Lagarde, cu cererea de a închide reprezentanţele din Ungaria ale acestei instituţii financiare şi de a părăsi ţara. Drept argument s-a adus intenţia Guvernului maghiar de a plăti anticipat, până la sfârşitul acestui an, toată datoria externă. Termenul prevăzut de acordul cu FMI este până la sfârşitul anului 2014.

Este tot mai evident faptul că Ungaria a decis să se distanţeze cât se poate de mult atât de organele centrale ale UE, cât şi de instituţiile financiare internaţionale. Şi este foarte posibil ca exemplul Ungariei să fie urmat şi de alte ţări.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS