Acasa Opinii Saving you

Saving you

scris de Marin Neacșu
222 afisari

Trecem prin lume ca gâsca prin apă. De cele mai multe ori nu vedem ce se intâmplă cu cei de lângă noi, nu vedem ce se întâmplă nici cu noi.

Marin NeacsuIar atunci când vedem, ori ne facem că nu pricepem, ori ne spunem că nu e urgent, ori suntem prea obosiţi ori prea ocupaţi pentru a privi câteva secunde în plus, prea puţine pentru noi dar poate suficiente pentru a sesiza că cineva are nevoie de noi, că putem ajuta, că putem schimba ceva, că putem salva o viaţă sau schimba în bine viaţa cuiva şi chiar pe a noastră.

Toţi am avut în viaţă câte un moment de cumpănă, toţi putem spune că la un moment dat “am văzut moartea cu ochii” toţi am fost salvaţi de cineva, sau de ceva, căruia i-am spus întâmplare, sau noroc, sau înger păzitor, sau mâna Domnului şi am primit salvarea ca pe ceva ce meritam fără să ne întrebăm de ce am primit a doua şansă. Câţi dintre noi ne-am gândit că poate am rămas datori cuiva, poate divinităţii, poate vieţii, poate nouă înşine cu câteva secunde în plus, o nimica toată pe lângă ceea ce am primit atunci ? Câţi dintre noi putem accepta faptul că nu suntem cu nimic mai merituoşi decât alţii, iar dacă am primit o a doua şansă nu a fost pentru a continua să trăim în aceeaşi indiferenţă şi egoism, ci pentru  a da la rîndul nostru şansa altuia sau altora să trăiască?

Nu trebuie să aşteptăm o întâmplare extraordinară pentru a putea salva o viaţă. Nu trebuie să urmărim pe cineva anume pentru a vedea dacă este în pericol sau nu. Nu trebuie să avem capacităţi extrasenzoriale pentru a vedea că zilele noastre se scurg iremediabil, că ne îndreptăm spre un sfărşit nu numai implacabil ci şi ruşinos. Trecem prin viaţă indiferenţi, cerem salvarea de la alţii, dar nu facem nimic nici pentru a o merita, nici pentru a ne salva pe noi sau pe alţii. Trecem prin viaţă egoişti fără să vedem, fără să ne intereseze că mor lângă noi oameni, că prin indiferenţa noastră distrugem viitorul celor ce ar mai avea o şansă, dacă noi am fi mai atenţi şi mai responsabili faţă de ceea ce se întâmplă cu noi. Trecem pe lângă catastrofe pe care refuzăm să le vedem, închidem ochii şi spunem că nu ne interesează, din comoditate, pentru că suntem egoişti şi nu ne pasă. Dacă cineva ne trage de mână şi încearcă să ne salveze, îl reclamăm pentru că atentează la viaţa noastră privată, sau încearcă să ne “politizeze”.

Acceptăm indiferenţi şi “inamovibili” funcţia de egoist şi cerem imunitate în faţa celor ce ne scot în faţă abuzurile care au loc zi de zi, minut cu minut în viaţa noastră. Nu vrem să luăm atitudine faţă de federegionalizare, faţă de otrăvirea solului prin exploatarea gazelor de şist sau a resurselor aurifere prin cianuri, ne facem că nu vedem sau nu ne interesează faptul că o mână de oameni îşi bat joc de justiţie şi ne minţim sau acceptăm minciuna cum că asta este spre binele nostru, că dacă nu acceptăm, nu o să mai avem ce mânca. Ne spunem că nu avem ce face, că “asta este”, că nu ne interesează, din comoditate, lene, inconştienţă, egoism. Aşteptăm să vină un cutremur, o inundaţie, un incediu, o cometă, ca să realizăm că suntem la un pas de distrugere, ca să realizăm că suntem neprotejaţi, ca să realizăm care este diferenţa dintre viaţă şi moarte, ca să realizăm că nu am făcut nimic pentru a ne proteja , pentru a ne apăra şi am fost prinşi total nepregătiţi. Atunci ridicăm ochii spre cer şi întrebăm pe Cel de Sus “cu ce am greşit, de ce tocmai noi”.

Am greşit,  pentru că toată viaţa am fost egoişti şi nu am vrut să vedem ce se întâmplă cu noi, am trecut indiferenţi pe lângă cei de lângă noi, am privit impasibili cum bugetarilor li se taie salariile, cum mamelor li se scurtează sau condiţionează concediul de maternitate, cum copiilor li se micşorează alocaţia, cum bolnavilor li se iau medicamentele şi se desfiinţează spitalele, cum suntem hrăniţi în baza unui Codex Alimentarius cu care suntem otrăviţi şi cancerizaţi zi de zi, cum cei cu handicap sunt lăsaţi fără sprijin, cum pensionarii sunt făcuţi nesimţiţi pentru că îşi cer drepturile câştigate prin muncă, cum doctorii ne pleacă din ţară şi se transformă în căpşunari, cum apărarea ţării este lăsată pe umerii unor străini care vor să ne “scutească”  de efortul unei armate naţionale, cum pământul ţării este golit de bogăţii şi este apoi umplut cu deşeurile radioactive şi gunoaiele altora, cum străini de neam şi ţară vin şi ne siluiesc locurile sfînte ale strămoşilor Daci din creierii munţilor, pentru a căuta vraja şi puterea care n-a menţinut în viaţă milenii.

Am greşit şi greşim în continuare, îngropându-ne pe noi şii viitorul copiilor noştri, într-o atitudine sinucigaşă de indiferenţă, egoism, laşitate, lene, comoditate care toacă mărunt provocând mult mai multe pierderi decât cel mai mare cutremur sau cataclism, asistând la propria exterminare. După un cutremur pământul se rea;ează, după inundaţii apele revin în matca lor, după un incediu focul este stins şi totul se reconstruieşte, se reface. Răul pe care îl provocăm noi  cu indiferenţa noastră este continuu, este permanent şi roade zilnic, ceas cu ceas, secundă cu secundă, roade tot şi în urma noastră rămâne doar praful care este luat de vânt. Nu are cine să ne salveze de noi înşine.. nu are cine să preia ştafeta de salvator, toţi suntem indiferenţi. Priviţi pe desupra capetelor celor de lângă voi şi spuneţi ce vedeţi. Eu văd cum se apropie …

De cele mai multe ori nici nu mulţumim celui ce ne- a salvat pentru că în egosimul nostru considerăm că aşa trebuia să se întâmple.

Priviţi acest clip şi apoi mai refectaţi! Câţi aveţi curajul şi puterea să priviţi  ce se întâmplă pe lângă voi ?

SAVING YOU!

27 comentarii

Tache 10-04-2013 - 03:51

Romanii sunt inteligenti si realisti. Apreciaza corect raporturile de forte. Nu au ce sa faca. Sunt paralizati de impotenta, fiint total dezarmati, si nu de nesimtire si indiferenta.

Ca intr-un autobuz ,nu conteaza cei care sint transportati ,conteaza cine e soferul ! Ii duce unde vrea el ,in cazul autobuzului Romania, in prapastie…

BULA 10-04-2013 - 07:53

Debitezi tampenii. De romani s-a lipit jigodeala, de aia nu zic nimic cand vad ca totul merge prost. Asteapta sa sara „fraierii” sa se ia de cei de la vartful puterii, dupa care sa-i ia in bataie de joc, sa-i declare anormali. S-au invatat sa-si fure caciulile intre ei si sa se creada smecheri. Intr-un fel, sunt ca evreii bagati la camera de gazare, care incercau sa se salveze urcandu-se unii pe ceilalti, de-i gaseau nemtii morti sub forma de gramada piramidala.

Cum iti explici ca o grupare de cateva mii de complotisti care a dat lovitura de stat din ’89, a reusit sa distruga toata economia nationala (munca intregului popor, pe un secol), fara reactie din partea poporului, daca poporul ar fi de calitate, asa cum zici tu ?

jajalina 12-04-2013 - 13:35

cred ca artrebui sa schimbi tara pentru un timp si o sa ti dea o alta perspectiva.iti consumi energia cu nimicuri.
ceea ce descrii tu ca jigodeala este pur si simplu money talk .ceea ce nu vezi e ca exista cateva carteluri globale care preiau zi de zi tot ce face bani.nu e numai in romania.aceasta dovedeste ca banii devin o inventie proasta atata timp cat nu mai exista competitie.majoritatea romanilor sunt oameni buni ca si majoritatea speciei noastre pe planeta.restul iti ramane tie sa gandesti mai departe daca vrei.
in 1989 comunismul s a terminat in europa .asta i tot.si s a terminat din afara romaniei.asa ca nu vad complotisti niciunde,numai oportunisti.citeste greenpeace.ro pt ca vor sa bage padurile sub onu si mi e ca te duci la munte cu pasaport

BULA 12-04-2013 - 17:33

Raman la parerea mea, ca 95% dintre romani sunt de proasta calitate. Poate ca si prin alte parti e la fel, dar asta nu schimba datele problemei. De comunism nu am zis nimic, asa ca las-o moale. Doar ca atunci nu eram jefuiti de straini chiar la vedere. Traiam cu impresia ca Romania e independenta si ne apartine.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-04-2013 - 17:59

Jacoove-Jacoove , daca asta-i satisfactia ta , ca in La Belle Epoque des ORRor PINGELICA , eram FURATI si JEFUITI de INCOMPETENTA AUTOHTONA mai precis OLTENEASCA, personal IO te mai bagh encores une fois a votre mere , putana !
Iar tu traiesti in siphilisul congenital , ta Bula rassa !

BULA 10-04-2013 - 07:59

Domnule N.M., tare mai plangeti dupa pensia dvs. De ce n-ati facut gura inante de ciuntirea pensiei ? Erati asigurat, in timp ce sute de mii de romani ramasesera fara loc de munca si fara bani de trai. A fost nevoie de o lovitura la buzunarul dumneavoastra, ca sa vi se trezeasca (scoale) patriotismul si lupta de clasa.

neacsum 10-04-2013 - 08:32

Domnule Bula, in afara de faptul ca nu va plac ochii mei, mai aveti si altceva de comentat ? Veniti si cu ceva nou, ca asta se stie .

BULA 12-04-2013 - 17:38

Adevarul e ca ciuntirea pensiei v-a dinamizat. A functionat ca o vitamina, ca un catalizator. Va urez sa fiti sanatos si sa consumati mult timp din pensia ciuntita, sa va bucurati de placerile vietii, ca asta conteaza cel mai mult. Altii au pensii mult mai mari si n-apuca sa traiasca mai mult de cativa ani.

Antibasistul 12-04-2013 - 18:13

Militarii au pensii nesimțite, NEMERITATE pentru, ca nu au muncit NICIODATA, au trait de pe munca militarilor in termen si a civililior!!!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-04-2013 - 18:32

…all dreaq handicapat, el critica pe cineva!
Ba’h din saloanele de la neuropsihiatrie tu ai auzit doar de nap;leoni !
OAMENI ASTIA ti-au asigurat tratamentele si medicatia, handykakatule !

Antibasistul 12-04-2013 - 19:04

Nebunul țigan Lord of the Sihit=Lord al Cacatului!

neacsum 12-04-2013 - 20:27

Pai asa se poate spune si ca sefii de echipa , sefii de ateliere, inginerii, directorii, nu au facut nimic, au trait din munca muncitorilor, singurii care merita pensie pentru ca nu au fost capabili sa termine o facultate. Triasca clasa muncitoare! Realizezi ce spui ? Fiecare institutie are niste structuri omule si in cadrul structurii, fiecare face ceea ce stie sa faca , important este sa faca bine, de calitate si sa nu fure din munca altuia. Dar dumneta ai alte principii, probabil ca ai fost saibar toata viata si ai ceva cu cei care in afara de palme , au mai avut si cap.

neacsum 12-04-2013 - 20:30

Apropo, te-ai intrebat cum ar fi fost armata fara cadre militare? Cine ti-ar fi instruit pe soldati si i-ar fi facut sa munceasca ? Faceau cu randul la comanda? Si totusi cine ii invata ce trebuie sa faca ? Dar pe elevi, cine i-a invatat carte? Nu cumva trenuie sa lovim si in profesori pentru ca nu au facut nimic toata viata si nu au pus mana pe saiba ? Antibasistule, nu ma mira ca spui ceea ce spui, la modul in care pui problema nu meritati sa fii nici soldat, poate cel mult la GAZ.

Tache 13-04-2013 - 06:35

Societatea este condusa de ELITELE ei. Cand elitele sunt de proasta calitate, societatea se prabuseste in HAU !!

Romania este condusa de SIBERIENI, de urmasii celor care au venit pe tancuri… Romania nu mai este o tara europena din 1945…

Pestele de la CAP se impute !!!

Trebuie schimbat CAPUL, printr-un efort NATIONAL !!

neacsum 12-04-2013 - 20:39

Bula, uiti ceva. Pana sa ies la pensie nu aveam voie prin lege sa fac aprecieri la adresa conducerii de partid si de stat. Uita-te si vezi ce i s-a intamplat lui Alexandru Gheorghe, si poate vei intelege de ce am tacut pana la pensionare. Dupa pensionare am inceput sa imi expun parerile in public, pentru ca aveam acest drept. Principiile mi le-am pastrat ca si caracterul. Scriu dinainte de a aparea problema pensiilor militare pe posturi si nu numai despre pensie. Ai putea sa fii realist si fair play sa recunosti acest lucru si sa lasi ura asta pe care o ai pentru haina militara. Nu toti militarii sunt sau au fost la fel asa cum nici toti profesorii nu au fost si nu sunt la fel . Toti ne tragem din acelasi popor, purtam aceleasi tare, avem eceeasi mostenire genetica, dar suntem diferiti de la un individ la altul. Daca ai auazit, cunosti sau detii informatii care dovedesc ca am furat, am profitat , am cerut mita, spaga, sau nu mi-am respectat colegii, sau subordonatii, te rog sa spui despre ce este vorba, pana atunci insa te rog sa dai dovada de bun simt si sa lasi ranchiuna nejustificata sau frustrarile deoparte. Poate am prea multe pretentii. Daca nu poti, spune ca nu ppti si voi intelege.

BULA 13-04-2013 - 06:26

Domnule colonel, nu as fi avut nimic cu ofiterimea, daca nu s-ar fi „adaptat” atat de bine la dictatura de dinainte de ’89 si la regimul politic marioneta de dupa „revolutie”. Si ca sa fim corecti, militarii au fost mituiti de clasa de la conducere cu salarii (si pensii) nemeritat de mari in raport cu importanta „muncii” lor. In caz de razboi am fi luptat toti, noi in linia intai si ofiterimea mai la fereala.
Cu totii avem in dotare instictele de baza (inclusiv jigodala), dar unii (un procent de cel mult 5%) au creierul mai dezvoltat si mai tin seama si de principii. Nu ii bagati pe toti oamenii in aceeasi oala.

Tache 13-04-2013 - 06:39

Armata romana a participat la distrugerea Romaniei, dupa 1989. Armata romana a fost un instrument ANTIROMANESC, dupa 1989….

ESTE CLAR ??????

Tache 10-04-2013 - 09:21

Cum s-a transformat comunismul in Noua Ordine Mondiala—rolul Poloniei

Lech Walesa, conducatorul sindicatului Solidaritatea, a fost un agent comunist, care a ajutat Polonia sa faca tranzitia de la Comunism la Noua Ordine Mondiala—NOM, prin conducerea unei false opozitii. Presedinte al Poloniei (1990-1995), laureat al premiului Nobel (1983), a fost omul NOM pana la capat, atacand si capitalismul.
‘Razboiul rece’, la fel ca si comunismul, este creatia ocultei financiare. Oculta a reusit sa faca tranzitia de la razboiul rece, la razboiul impotriva terorii. Un rol esential in aceasta tranzitie l-a jucat Polonia.
Cum a reusit oculta financiara sa faca tranzitia relativ lina, de la razboiul rece la razboiul impotriva terorii ? In primul rand aveau nevoie sa ‘prabuseasca’ comunismul. De preferat era ca acesta sa moara de moarte naturala, din cauza incapacitatii de a supravietui economic, in mod independent.

Stim de la postul de radio Europa Libera ca sindicatul muncitorilor polonezi a pus in miscare acest proces. Pentru a explica clar ce si cum s-a intamplat totul, este interesant de spus povestea celor doi frati Michnik. Vladimir Ilici Lenin spunea : cea mai buna metoda de a controla opozitia este sa o conducem noi insine.
Fratele mai in varsta, Stefan Michnik, s-a alaturat fortelor staliniste, imediat ce comunismul a patruns in Polonia. A vrut sa se faca judecator si a ajuns judecator, desi nu avea nicio diploma, de la nicio scoala. Sub conducerea lui Stalin era irelevant daca cineva dispunea de cunostinte juridice, pentru a fi judecator si a condamna oameni la moarte, asa cum a facut Stefan Michnik. Ii placea chiar sa participe la executii !
Ce s-a intamplat cu el ? Din anul 1968 traieste fericit in Suedia. Furia cetatenilor polonezi au obligat judecatoriile poloneze sa emita un mandat de arestare pe numele lui, in august 2007, si s-a cerut extradarea lui din Suedia. Pe 18 noiembrie 2010, tribunalul suedez a respins aceasta cerere, pe motiv ca exista limitare de timp. Da, limitare de timp pentru un adevarat criminal de razboi.

Cine vrea sa omoare oameni din pura placere, sa devina un monstru de proportii globale si sa nu trebuiasca sa plateasca niciodata pentru asta, atunci trebuie musai sa lucreze pentru oculta financiara evreiasca.

Fratele mai tanar, Adam Michnik, a fost unul din cei care au pus in miscare sindicatul Solidaritatea. Chiar si astazi, el este considerat eminenta cenusie a elitei poloneze. Si se ocupa cu ‘controlul informatiei’ in Polonia. Adam Michnik este fondatorul si redactorul-sef al ziarului cu tirajul cel mai mare din Polonia : Gazeta Wyborcza.

Trebuie amintit si tatal celor doi frati, Ozjasz Szechter. Domnul Szechter a fost un foarte activ agitator comunist, inainte de cel de-al 2-lea razboi mondial, activand in Polonia. In 1934 a fost judecat si condamnat pentru tentativa de rasturnare a guvernului polonez si a ordinii statale. Partidul comunist polonez era o extensie a NKVD-ului sovietic, care incerca sa preia controlul puterii politice si sa alipeasca Polonia la URSS.

Sa revenim la ‘revolutia’ sindicatului Solidaritatea, din Polonia. Primele revolte, datorate foametei, au avut loc in anul 1970. Au fost proteste adevarate, asa ca armata poloneza a inabusit protestele in sange. Au murit multi oameni, mai ales la Gdansk.

Complotistii si-au dat seama, in acest moment, ca aceasta revolta anticomunista, daca nu este violenta si se asigura controlul ei total, poate fi folosita ca vehicul, pentru a face tranzitia la o varianta imbunatatita a sistemului.

Mai tarziu a fost creat sindicatul Solidaritatea (Solidarnosc in limba poloneza). Complotistii au asigurat ca unul din agentii lor, Lech Walesa, sa preia rolul de lider. Din punct de vedere genetic era polonez, arata ca un polonez si era un om suficient de primitiv pentru a fi ‘un om din popor’, asa ca in foarte scurt timp a ajuns foarte pop_ular.

Adevarul este ca foarte putini dintre noi, oamenii, avem caracteristici de luptatori si suntem capabili sa tinem piept unui pericol si sa ne aparam pe noi insine. Marea majoritate o constituie ‘oile’, ‘poolimea’. Complotistii au stiut acest lucru si l-au folosit in avantajul lor. Complotistii cultiva in mintea noastra iluzia ‘opozitiei’ , iluzia taberelor opuse. Toti preferam vestile bune si nu le punem la indoiala adevarul, asa ca ramanem fericiti, docili si idioti.

Inainte de a realiza tranzitia, complotistii aveau nevoie sa-i ‘curete’, sa-i lichideze pe indezirabili. Membrul perfect al sindicatului Solidaritatea trebuia sa fie ‘oaie’ si nu ‘lup’, cu gura mare dar incapabil sa actioneze independent (in lipsa indicatiilor de la forurile superioare).

Complotistii erau deosebit de ingrijorati, si putem intelege de ce, de existenta membrilor de sindicat, care doreau si erau capabili sa ia problemele in propriile maini si sa actioneze de capul lor. Cum puteau fi acestia eliminati si lichidati ? Guvernul comunist al generalului Piotr Jaruzelski a decretat Legea Martiala. Armata poloneza a navalit pe strazi cu tancuri si cu soldati. Pentru polonezul obisnuit asta a insemnat ‘spulberarea visului’ (cazul polonezului ‘oaie’, a polonezului pasiv) sau o ‘mobilizare la arme’ (in cazul polonezului de tip activ).
Jaruzelski a arestat toti conducatorii Solidaritatii si i-a bagat in detentie, adica in hoteluri. Asta le-a dat posibilitatea de a nu participa la nicio actiune si sa fie in SIGURANTA.

In multe locuri din Polonia au avut loc greve si lupte de strada. Armata a atacat brutal, omorandu-i pe majoritatea celor din tipul activ. Obiectivul complotistilor a fost atins. Sindicatul Solidaritatea, la nivelul de jos, de baza, era ‘curatat’ si 100% controlabil.

Acum, complotistii aveau nevoie sa continue, cu eliminarea unor elemente indezirabile din esaloanele superioare ale societatii poloneze. Documente legate de amanuntele acestor atrocitati sunt imposibil de gasit, la ora actuala.

Tranzitia s-a desfasurat conform planului, multa gargara si niciun fel de violenta. Nicio persoana din tabara comunista nu a fost ranita, arestata sau sa aiba in vreun fel de suferit. Invers, multi s-au imbogatit. Toate persoanele din elitele financiare ale societatilor est-europene au fost, in trecut, membrii de rang inalt ai partidului comunist, agenti ai serviciilor secrete sau ofiteri militari.

Cand sovieticii au acaparat Rusia tarista, dupa Revolutia din Octombrie, s-a putut spune despre nefericitii cetateni rusi : sclavii raman sclavi, doar proprietarii s-au schimbat. Dar, in cazul nostru, nici macar proprietarii nu s-au schimbat. Dupa terminarea cu succes a tranzitiei in Polonia, a venit timpul ca ‘poolimea’ sa uite si sa ierte regimul anterior.

Toate cazurile legate de atrocitatile comuniste au fost redeschise (se presupunea ca, de data asta, pentru a se face, in sfarsit, dreptate), dar nimic nu s-a intamplat. In oribilul caz al lui Stefan Michnik s-a inregistrat un progres, doar pentru ca acest progres sa fie anihilat de aripa suedeza a complotului.

Adam Michnik, folosindu-se de arma sa propagandistica-Gazeta Wyborcza- a inceput o campanie pentru reabilitarea si recapatarea onoarei generalului Jaruzelski si a tuturor celor care au omorat patrioti polonezi.

Cine este vinovat de toate acestea si de starea lumii in care traim ? Noi toti suntem vinovati. Pentru ca lumea este un loc periculos de trait, nu fiindca exista criminali periculosi, ci din cauza ca exista oamenii care nu fac nimic sa rezolve situatia.

nimeni 10-04-2013 - 10:49

neacsule, uitat-te mai atent in jurul tau. exista extrem de multe explicatii . sa-ti spun cum vad eu situatia. aproape tot ceea ce se intampla , se face si se vorbeste in jurul meu , este alarmant, dezastruos, periculos, cancerigen, poluant, imoral, violent, insensibil. si lista poate continua. incalzire globala, criza,falimente in serie , datorii neplatite, executari silite, politicieni si administratie corupta, locuri de munca din ce in ce mai dificil de gasit si din ce in ce mai stresante si mai prost platite, mancare din ce in ce mai scumpa si mai proasta, servicii si bunuri la fel. invatamant din ce in ce mai slab, sanatate din ce in ce mai scumpa si mai rara, oameni normali din ce in ce mai putini. cum, unde si la ce sa protestez , cu cine si cu care sa incep? la ce sa nu fiu indiferent?

a venit primavara, hai sa incepem gradinaritul! e cel mai bun lucru pe care-l putem face.

neacsum 12-04-2013 - 20:23

Am trecut deja la munca in gradina, de acuma o sa va plictisesc mai putin.

jan dinu 12-04-2013 - 20:38

D-l Colonel , mai bine saditi in primavara asta
niste fire de par care se pot inmulti pe an ce trece
shi atunci HuHu intra in hospiciu shi nu ne mai vorbste !!…
JD-USA

neacsum 12-04-2013 - 21:19

Nu am gasit seminte. Ai tu ?

jan dinu 12-04-2013 - 22:06

Mi-a dat o chinezoaica un
nume de planta – Guan Gong –
care este buna in special pentru
pastrarea naturala a culorii parului
dupa ce m-am vaitat la A ca nu ma mai PLACE
femeile cind apar cu ceva fire albe pe la timple
Trebuie sa EGZplorez shi alte chinezoaice
care mi-ar da .miracolul rasadului pentru
crestere cit mai rapida …Prind eu
una shi samintza o pun in BAStonul lui
Marco Polo …macar odata ….
JD-USA

jan dinu 12-04-2013 - 20:57

– Tot DOGARU ne salveaza –
Ca turma are galbeaza
Vine’n piatza ,striga tare
Ca berbecii vor calare …-:)))
JD-USA

jan dinu 12-04-2013 - 22:14

–- Cred ca am gresit cu – Guang Gong –
se numeste altfel dar accum nu-mi amintesc !
JD-USA

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-04-2013 - 22:52

Dear my LORD ,off Portland OREGON USA.

Sire, Please my intempestive abordeisen,
Dar,oare se pare ca chinezoaika talutza era Cio-CIO-SAN ?
Si era philipeneza via Dubai, si recomandarea se referea la Ginkoa-Biloba
Care ajuta la C I R C U L A T I A PERIFERICA , INBUNATATIND memoria!
Caci nu se permite dpdv strict moral, sa intinzi pe cate una pe sezlong
Si sa uiti .DE CE !

Your sinncerly …parpanghel !

jan dinu 12-04-2013 - 23:59

Cind apare una buna …
Stai cu ea shi-n vis o luna
De mai iei ginkgo biloba
Creste organu – numa numa …!
Asta-i viatza cum ti-o duci ..
De te-abtii sigur ..o’ncurci …!
JD-USA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult